A Homunculus továbbra is WTF

Egy amnéziás fejébe lyukat fúrnak, amivel képes emberek traumáit látni. Legendás horrorképregény adaptáció Takashi Shimizu-tól. Már fenn van a Netflixen, megnézte valaki, ajánlott?

human
írta
2021. 05. 04. 14:21
megjelenés
7
hozzászolás


7 hozzászólás a “A Homunculus továbbra is WTF” bejegyzéshez

 1. Nagyon gyenge. Nagyon kevés filmet bánok hogy megnéztem, de ez azok közé tartozik.

 2. A mangát nem olvastam, így sajnos nincs összehasonlítási alapom, de maga a film jól indult, érdekes és egyedi koncepcióval és “látásmóddal” (az alapkoncepció orvostudományi szempontból hülyeségén persze túl kell lendülni), viszont a vége nagyon elment egy… most keresem a jó szót… értelmetlen, bugyuta irányba, ami nem igazán reflektált vagy kapcsolódott a film első feléhez (én legalábbis így éreztem). Ezen nem javítottak a véééééééégtelenül elnyújtott, kurva lassan felépülő és kibontakozó jelenetek, illetve az ázsiai filmekre jellemző gigantikus túljátszás már kicsit sok volt nekem a végére. Nem lesz belőle klasszikus, na. Ha valaki gondolja, spoileresen el lehetne beszélgetni azért 1-2 dologról.

 3. @Bachstein:
  a korábbi munkái miatt nagyobb volt az elvárás. ahhoz képest csalódtam, mert számomra a horrortól nagyon távol állt. aztán azt reméltem átmegy Memento-ba, de az se valósult meg. ajánlani nem fogom, de senkit sem beszélek le róla. talán, ha csak másfélórás lenne jobban lecsúszna.

 4. Nagyon jó volt olyasmit látni ami nem a manapság dívó, pizsamásbugyogós szuperhősös sztori, vagy az egymással ordibálva veszekedős, sírós, politikai dráma (lásd oscar) hanem… kicsit más. Sokan mondják akik ismerik hogy a manga jobb, ez számomra annyiban volt észrevehető, hogy csapongó és rosszul megírt valamit láttam, ami így is, ázsiai narratívájával, kellemesen üdén kurvawierd volt számomra. Szal nagyon karmoltam:) ajánlani viszont nem tudom.
  Ja és semmi köze a horrorhoz, inkább fantasy, thriller, drama szerű.

 5. A mangát olvastam. Az kemény agyfasz volt. Nem igazán vagyok rá kíváncsi filmen is…

 6. “Nagyon jó volt olyasmit látni ami nem a manapság dívó, pizsamásbugyogós szuperhősös sztori, vagy az egymással ordibálva veszekedős, sírós, politikai dráma (lásd oscar) hanem… kicsit más.”

  nézd meg a Sound of Metalt az Oscar jelöltek közül :D

 7. Azt hiszem egy korábbi kommentemben ezen a blogon már off topic szidtam ezt a filmet, de itt is megteszem. Gyenge adaptáció, emlékeim szerint egyáltalán nem

  SPOILER

  volt szó erről a dupla amnéziáról a főszereplő és a csajszi esetében, vagy egyáltalán nem így… a végét persze teljesen átírták, illetve az egyetemista remegő kezű agysebész transzgender melléksztoriját en bloc kivették a sztoriból, amit ha nagyon akarok, értem, miért történhetett. Viszont az ő karakterét kb homlokegyenest ellentétes irányba sikerült elvinni… minek trepanálta saját magát a film végén?

  Amilyen lelkes lettem, amikor megláttam és felismertem a címet az ajánlóban, akkora unalom és pofára esés lett a vége.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.