Jön az Enola Holmes 2

Míg rengeteg saját franchise címnél sírin hallgat a Netflix, azóta is várjuk a Triple Frontier vagy 6 Underground 2-t, addig a tavalyi valójában vásárolt Enola Holmes megkapja a folytatását. Legalábbis bejelentették.

Természetesen Millie Bobby Brown visszatér, szerintem ez simán a jobb szerepei közé tartozott, és Henry Cavill is várható Sherlockként. A rendező Harry Bradbeer ismét, és az elő részér felelős Jack Throne írja.

21 hozzászólás a “Jön az Enola Holmes 2” bejegyzéshez

 1. Remek film volt az első, Millie brillírozott benne, azon kevés filmek egyike, ami tökéletesen egyben volt. Alig várom a következőt!

 2. Kövezzetek meg de nekem az első egy feminista propaganda volt, egy tipikus radikális liberális film, tipik mai Hollywood-nak tökéletesen megfelelő movie. A férfi szar, gyenge, buta, majd a kiscsaj kitalálja és mindent megfejt, elintéz. Ha fordítva lennének a nemek már be lenne tiltva ez a film, mondván mennyire hímsoviniszta és szexista. De egyébként nagyon egyszerű és unalmas alkotás, ha fizetnének se nézném meg a 2. részt. Bobby Brown flegma, öntelt játéka meg nagyon bicskanyitogató volt, de erről nem ő tehet.

 3. “Ha fordítva lennének a nemek már be lenne tiltva ez a film, mondván mennyire hímsoviniszta és szexista.”
  ??????????????
  ?????

 4. Nekem tetszett a film, várom a folytatást.
  Nem emlékszem, hogy degradálták volna benne a férfiakat, SH karaktere ugyanúgy zseni volt.

 5. Első szódával elment de kb unalmas és kiszámítható volt. Mbb még mindig gyenge de 1 fokkal jobb volt itt mint a gondzillában meg a stranger thingsben.

 6. Hurráá,éljen..fantasztikus hir..micsoda film volt..:)..kösziiii..ööööö..bocs..nem ide…:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 7. ha fizetnének érte se nézném meg :D kellemetlen “filmélmény” volt, nem akarom újra átélni..nem értem mi szükség 2. részre…követelem, hogy csináljanak belőle azonnal véget nem érő sorozatot!!!!444

 8. 4. Fizdale
  Miután 100 éven át a világ összes filmjében (igen, nyilván vannak kivételek) a férfi volt a hős megmentő, a nő meg biodíszlet, hadd csináljanak már pár olyat, amiben mások (pun intended) is azonosulni tudnak a főszereplővel. Szóval ne ezen nyavalyogjatok már, túl kéne ezen lendülni.
  Az sokkal inkább érthető, ha valakit idegesít MBB karaktere, ez abszolút ízlés kérdése. Nemtom már hol olvastam, de kiváló hasonlat, hogy az első film kb MBB instájának megfilmesítése.

 9. @tuske, ez ilyen minden komment szekcioban ha egy film foszereploje veletlenul no vagy szinesboru.

  Gondolom, ha Sherlock Holmes hugat ferfi jatszana es ot magat egy no mindjart rendben lenne a dolog itt par embernek. Vagy talan akkor mas fobia bukanna fel? A logika par embernel. :D

 10. tüske: “Nemtom már hol olvastam, de kiváló hasonlat, hogy az első film kb MBB instájának megfilmesítése.” Tényleg kiváló hasonlat, valami nagyon hasonlót éreztem én is. :) Műanyagízű, színes-szagos semmilyenke, és oké hogy ő ‘csak’ a kishugi és nem a nagy Sherlock, de semmi Holmes-hangulata nem volt a filmnek. Egynek elment, nem bánom hogy megnéztem és valami házimunka-alapzajnak szerintem a folytatást meg fogom.

  Amúgy ha már szóba kerültek a nemek, szerintem az első film legjobb részei azok voltak, amikor Enola lázadozott a Mycroft által ráerőszakolt női szerep ellen, Sherlock hallgatólagos támogatása mellett.

 11. @rev @tüske

  Sherlock Holmes nemlétező húgát mindegy ki játszaná, ugyanúgy erőltetett hatásvadászatnak érződne.

  Én férfi létemre tökre tudok azonosulni női főszereplős alkotásokkal, és szívesen izgultam Ripley-ért, Lara Croftért, Janeway kapitányért vagy csakhogy egy Holmeshoz közelebb álló karaktert említsek Miss. Marple-ért.
  Ennek ellenére igenis irritálónak és taszítónak találom az utóbbi években begyűrőzött szigorúan és kihegyezetten egyirányú Hollywood gender és race swappingot, különösen ha – ahogy az az Enolánál is volt – aktuálpolitikai felhangokkal ejtik meg a dolgot.
  Emellé jön még a szinte mindig megjelenő “brilliáns” írói húzás aminek keretében az új, beleerőltetett karakter a régi bejáratott kárára kell felemelni (Enolánál pl. Mycroft lett az indokolatlanul buta, rosszindulatú bumburnyák).

  De persze nyilván sokkal egyszerűbb azt mondani, hogy mindeki csak utálja a nőket és gonosz soviniszta…

 12. El-ahrairah: A kommented első részével teljesen egyetértek.

  “Emellé jön még a szinte mindig megjelenő “brilliáns” írói húzás aminek keretében az új, beleerőltetett karakter a régi bejáratott kárára kell felemelni (Enolánál pl. Mycroft lett az indokolatlanul buta, rosszindulatú bumburnyák).”

  Ezzel annyiban vitatkoznék, hogy egyrészt abban a korban Mycroft viselkedése kimondottan felelősségteljesnek és tiszteletreméltónak számított volna, nagyjából így kellett viselkednie egy felelős családfőnek a család nőtagjaival, ha azok ki akartak lépni a hagyományos női szerepből. Az összes nő, aki a XIX-XX. század fordulója körül élt és tudós, kutató, orvos, író stb. lett, ilyen sztorikról számol be. Ez csak mai szemmel tűnik bumburnyákságnak, akkor igenis ez volt az elvárt, és egy férfinak a női családtag felé ebben nyilvánult meg a törődés, ez volt a “szeretetnyelv”, így akadályozhatta meg, hogy elkallódjon és a társadalom perifériájára szoruljon. Más kérdés, hogy ez a limonádé film ebből értelemszerűen semmit nem próbál átadni.
  Másrészt Sherlockot meg Enolát támogató, ‘progresszív’ karakterként ábrázolják (mégsem minden férfi gonosz), amiért viszont az AC Doyle örökségét kezelő társaság konkrétan beperelte a Netflixet. :D (ennél kicsit persze bonyolultabb, de akkor is)

 13. Ha már Enola Holmes 2, akkor remélem 2x annyi kiszólás lesz a filmből a nézőkhöz. Ja, nem! :P

 14. Elképesztő, hogy mennyi butaságot hordanak itt össze emberek. Ordít róluk, hogy nem tudnak elfogadni egy női főszereplőt. Különösen vicces az aki több nő által játszott főszereplőt felsorolt, de mindegyik erősen férfias karakter volt! Ráadásul kivetítik a föszreplőre, hogy az okossága valahogy butává teszi a férfi szereplőket, pedig az Enola Holmes pont az a film volt, ahol ez nem fordult elő. Alapvetően nem az a baj, hogy valaki így gondolkozik. Mindenkinek van hova fejlődnie ebben-abban. A baj az. hogy itt hirdetik a korlátozottságukat, mint valami nagy teljesítményt!

 15. JKJ: Nem érzem megszólítva magam, a tartalmas és jó vitákat viszont szeretem, úgyhogy talán mutass rá a buta állításokra külön-külön és hozz érveket hogy pontosan miért is butaságok, mielőtt olyan következtetésekre jutsz, amilyenekre (nem tud elfogadni női főszereplőt, korlátozottság és annak hirdetése stb).

 16. @Kenike
  Mycrofttal az a baj, hogy a kánonban (már amennyire Sherlock Holmesnak van ilyen) ő egy Sherlocknál is okosabb, hidegvérű figura, itt meg egy féltékenykedő kicsinyes buta ember.

  @JKJ

  A vicces, hogy szerinted “ordít rólam hogy nem tudok elfogadni egy női főszereplőt” majd utána közlöd, hogy Miss Marple (!!!) “erősen férfias karakter”.
  De amúgy mondjuk a felsoroltak közül amúgy is kíváncsi lennék, hogy pl. Lara Croft vagy Janeway kapitány mitől lesz férfias, mert gebedjek meg, de nem látom miben férfiasabbak mint Enola. Hacsak szerinted abban nem merül ki a nőiesség, hogy tíz percenként meg legyen jegyezve, hogy “HÉ SRÁCOK, ÉS AZT MONDTAM MÁR, HOGY ÉN NŐ VAGYOK AZTÁN MÉGIS SZÁJBARÚGOK MINDENKIT?”

 17. Kenike: A korábbi hozzászólásokban megtalálod a butaságokat amire utaltam. Olvasd el. Bár én is szeretem a minőségi eszmecserét, sajnos erre itt nulla esélyt látok. Ezért is nyitottam erősen és nem kérdezgettem meg mindegyiktől, hogy miért is írja amit írt. Szó szerint elképedtem amikor olvastam a hozzászólásokat és ez jön át a hozzászólásomban is. Nyilván nem volt építő jellegű amit írtam, de basszus. Összekeverik itt egyesek a szezont a fazonnal. Olyat látnak az első részbe bele, ami egyáltalán nem szerepel, sőt szerintem a készítők is külön ügyeltek, hogy elkerüljék a manapság divatos feminizmust.

  El-ah: Tudom, hogy feleslegesen válaszolok, de legyen. Lara Croft az akcióhős. Janeway pedig csak a kapitányi széken kívül nő. De neki az a főbb szerepe. De ezeket Te is jól tudod. Ezt az idézetet amit írtál pedig nem tudom hova tenni. A film pont arról szólt, hogy NEM ebben merül ki a nőiesség. Gyakorlatilag pont az ellenkezőjét láttad bele, mint amit mondott.

  De azért legyünk már őszinték, hogy igenis szükség van ilyen női karakterekre. Manapság is nehezen érvényesül egy nő a világban, nem hogy akkoriban. Ráadásul két zseniális férfi árnyékéban. Magyarul, nem te vagy a célcsoportja a filmnek, hanem a fiatal lányok/nők. Ezért írtam, hogy nem az a baj, hogy nem tetszett a film, hanem hogy nem érted miről szól és utána félreértelmezed. El sem gondolkozol azon, hogy esetleg Te nem érted.

 18. Nekem az égvilágon semmi bajom a női főszereplőkkel, de Millie Bobby Brown bődületesen irritáló volt számomra a szerepben a nézőknek kimagyarázós jelenetekkel az élen. Szeretem az ötletes, vicces, jófej karaktereket, de nekem ez nagyon erőltetett volt, inkább kínos volt nézni, és a feleségem is ugyanígy érzett. A történet lapos volt, cserébe a főszereplő idegesítő. Az előzeteséte se fogom megnézni a másodiknak. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.