Az Army of the Dead első 15 perce

Volt valami kicsit interaktív esemény, és a fanoknak köszönhetően (mintha amúgy nem adták volna ki:) megérkezett a Netre az Army of the Dead első 15 perce. Kiemelt Netflix premier Zack Snyder zombis mókája, szóval magyar feliratosan van rögtön:

11 hozzászólás a “Az Army of the Dead első 15 perce” bejegyzéshez

 1. Huhú, gyerekek, hát itt van baj bőven. :DDD

  1.) Szóval a zombie outbreak onnan van, hogy az 51-es körzetből valamiért átszállítanak egy szuperzombit valahova. Miért? És ha már átszállítják, miért nem egy szigetelt, túlbiztosított NBC-konténerben, aminek legalább nem nyílna ki az első ütésre az ajtaja? Ezen semmilyen biológiai/vegyvédelem nincs, ez kb. olyan mintha nyitott platón szállítanánk a hasadóanyagot Csernobilból… :DDD

  2.) A két katona klisévihar “elmés” párbeszédétől én feszengtem a monitor előtt, nem erőltették meg magukat a dialógot írók. :D

  3.) A nyílegyenes, nullforgalmú úton sikerül összehozni egy tömegkarambolt, mert senki sem az útra figyel, bravó. A túltolt robbanást már meg sem említem, annak a teherautónak kb. maga alá kellett volna gyűrnie azt a Cadillacet, nem pedig felrobbannia vele együtt, de oké, hát Snyder.

  4.) A tiszt megkapja az utasítást, hogy azonnal meneküljön mindenki, aki merre lát. Hát nem siette el a parancs kiadását utána. Egyébként nem világos, hogy a kíséret elzavarásával a bázis hogyan tervezte volna nyomon követni és újra elfogni a “csomagot” záros határidőn belül, és hogy ha az már ennyire veszélyes, akkor miért csak egy szakasz talpasra bízták a védelmet. Ilyen csomag mellett minimum egy helikopternek is ott kellett volna lennie.

  5.) Soldier logic: “Hé, kivágódott az ajtaja annak a rejtélyes konténernek! Lehet át kéne karolni a rajjal… Áh, nem, álljunk be mindannyian tökre elé, mégis mi baj történhet?”

  6.) A két túlélő katona gyorsan bevágódik a hátsó MRAP-be, hogy legázolja a mutánst. Ja nem, valamiért gyalogosan kezdenek menekülni. Itt már felszisszentem.

  7.) Amint kicsit elszaladtak távolabb, azonnal elkezdenek viccelődni egymással. Hamar túltették magukat a bajtársak halálán, na. Itt már sírtam. Természetesen a nagydarab mutáns (először eskü, azt hittem, hogy őt is Bautista alakítja) nem létezik a képkockán kívül, így észrevétlenül tudja letámadni őket a mező közepén.

  8.) Az zombik hol rohannak, hol Romerósan csoszognak az emberek felé, oké.

  9.) A zombitömeg úgy tűnik, nyugodtan tűri, hogy a darus munkások konténerekkel pakolják körbe a várost mellettük.

  10.) Bautista csaja meg a kiscsaj az utolsó kijárat mellett kezd el ölelkezni egymással, ahelyett, hogy megpróbálnák átbrusztolni magukat azon a 3-4 zombin. De a darus munkás is nagy kópé, hát nem pont rájuk ejti azt az utolsó konténert? :DDD

  Summa summarum, a szokásos agyatlan fos Snyder/Netflix minőség, nincs itt semmi látnivaló. Persze tudhattam volna, hogy szar lesz. :D

 2. Szerintem jónak tűnik. A szupergyors élőhalott kicsit furcsa, de azért ez szerintem nem zavaró. Ez nem egy félelmetes film lesz szerintem, inkább akció-sci-fi-dramedy így elsőre.

  Én nagyon bírom Zack Snyder stílusát. Itt is jónak tűnik. Azért ő minden képbe sok munkát pakol, itt is látszik ez.

 3. Zsayer Bolt nem értem ezt a nagy kekckedést. Mindenki tudta hogy ez nem egy Schindler Listája 2 lesz. Ez egy szórakoztató agykikapcsolós zombi popcorn film.
  Nálam például az év legjobban várt filmje.

 4. Zsáyer bolt mit vártál egy ilyen filmtől? Schindler listája 2. Ŕeszét? Vagy te csak művészfilmeket nézel, valós események alapján készült filmeket?
  Ne hülyéskedjünk már.. Ez egy szórakozató minőségi popcorn film. Komolyan, nem értelek.

 5. Marhára B film feeling jön le eddig belőle és az a baj, hogy ez sztem nem szándékos. A sivatagos felvételek Snyder ide vagy oda egyszerűen amatőr hatást keltenek, ahogy fel van véve, pedig Zack volt a DP is. Ha az egész film ilyen lesz, akkor el kell gondolkodni azon, hogy hiába van a rendezőnek szeme a látványhoz, kell egy erős kezű operatőr, aki meg tudja mutatni, amit a rendező elképzelt, mert ő maga abban akkor nem erős. Meg lehet az is beleszámít, ahol kinéz, hogy digitálisan lett felvéve.

  Arról nem is beszélve, hogy egy különleges csomagot úgy szállít a katonaság, hogy csak mögöttük vonul plusz védelem, előttük nem? Emberünk úgy vezeti a teherautót, hogy nem az utat figyeli? Még akkor se, amikor a reflektor szinte kisüti a szemét? Meg akkor – mivel gondolom a vírus biztos kiszabadul a végén – az emberiség pusztulását egy “oboa” okozza?

 6. Zsayer Bolt, azt sohasem értettem, amikor valaki egy full szórakoztatni vágyó zombie vagy scifi filmen kéri számon a valóságot. Lásd még: Star Wars – avagy van-e hang a vákuumban topic :)

  Ezek elemeltek a földtől, és kész. Azért csinálják, hogy élvezd. Én élveztem nagyon, főleg az autók egymásba ütközését.

  Az külön tetszett, hogy maga a credit sequence egy kisfilm, amiben megismerünk valakiket és meg is halnak, és éreztem valamit… szóval Snyder megint jól tolja.

 7. Zsayer Bolt! Ez nem az a kategória ahol értelmet kell keresni. Ez egy akció-horror-vigjáték. Ez nem erről szól . Aki ezt meg akarja nézni egy agyvelőben, vérben és belső szervekben tocsogó hentelést akar látni, hogy addig hogyan jut el a film cselekménye az tök releváns. Minden filmnek megvan a közönsége. Én sem írom le az összes Halálos iramban előzeteshez, hogy mi az ami tök baromság a filmben mert nem annyira érdekel a sorozat de aki hatalmas robbanást és repülő autókat akar látni az biztos jól szórakozik rajtuk.

 8. “hogy addig hogyan jut el a film cselekménye az tök releváns”
  mármint akkor irreveláns? de szerintem ez nem ilyen egyszerű, inkább az a kérdés, hogy a saját szabályait tartja-e a film, mert azért nem lehet minden baromságot azzal védeni, hogy “de hát ki vár nem baromságot”. A fast sorozat sem a semmiből indított a tengeralattjáró elleni harccal, hanem lassan lépkedett oda amúgy, szóval mindig csak kicsit tolta kijjebb a valótlanságot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.