Hivatalos, az Amazon megveszi a MGM stúdiót

8.45 milliárd dollár. Ennyit fizetnek a stúdióért. Ez nem azt jelenti, hogy a James Bond és a többi franchise ér ennyit, nincs az MGM-nek annyi aktív, de gyártási kapacitás meg minden más összesen ennyi. Aprópénz Bezos személyes vagyonának is akár…

Az Amazon támogatja, hogy az MGM folytassa a remek történetek elmesélését, nem akarják kibelezni a kreatív oldalt. Meg úgy igazából az egész felvásárlás minket nézőket nem hiszem, hogy túlzottan érint, bár ha egyre több szál ér össze egy helyen, akkor nyilván a minőség is arrafelé konvergálódik. Az szerintem tény, elnézve ugye a Gyűrűk ura, Jack Ryan és a többi Amazon gyártást, hogy Oscar esélyesek, vagyis kifejezetten filmművészetileg értékes dolgok ÉS a nagyon blockbusterek gyártása a cél, a végletekre törnek többnyire szerintem, és ezzel tűnnek ki valamennyire a streaming versenyben. Ide tökéletesen illik az is, ha a Robotzsaruval kezdenek valamit, a legutóbbi filmnél tuti jobb lesz. És ugye a Rocky még az igazi nagy név.

Érdekes adalék, hogy a pletykák szerint elvileg a James Bond producerei voltak egy nagy akadály a dealben, hiszen nem akarnak spinoff sorozatot vagy hasonlót, és természetesen moziban akarják látni Bondot továbbra is.

A hivatalos pr szöveg:

It has been an honor to have been a part of the incredible transformation of Metro Goldwyn Mayer. To get here took immensely talented people with a true belief in one vision. On behalf of the Board, I would like to thank the MGM team who have helped us arrive at this historic day,” Chairman of the Board of Directors of MGM, Kevin Ulrich said in a statement. “I am very proud that MGM’s Lion, which has long evoked the Golden Age of Hollywood, will continue its storied history, and the idea born from the creation of United Artists lives on in a way the founders originally intended, driven by the talent and their vision. The opportunity to align MGM’s storied history with Amazon is an inspiring combination.

human
írta
2021. 05. 26. 17:46
megjelenés
6
hozzászolás


6 hozzászólás a “Hivatalos, az Amazon megveszi a MGM stúdiót” bejegyzéshez

  1. Nagy és erős lépés.
    Őszintén csodálkozok, hogy nem az Apple vette meg. Ugye, nekik nincsen gyártói bázis, Netflix példáját is láthatták..
    Nyilván lesz pár film, de a mozi-ablakra igazán kíváncsi leszek.
    Sorozatok gyártása lesz a fő irány, vélhetően. Kb 30 joga náluk van, amit szívesen néznék!

  2. Jómagam szerettem a Csillagkapu filmet és a CSK1et is. Utólag sok konteós témát véltem felfedezni benne, persze jó értelemben. Az egész Ősi Idegenek kikacsingatás szerintem megér egy misét, rengeteg O part van, és megannyi elképzelhetetlenül megmunkált építmény, falak, amelyek több kutatást érdemelnének. De a Sumér király-lista is elképesztő, ahogy a Sumér teremtés eposz is az. Persze nem mindig lehet rávágni, hogy “Aliens”, de bőven lenne miből meríteni egy új filmhez, vagy sorozathoz. Elképzelni sem bírom, hogy mit lehetne összehozni nagyobb költségvetésből, csak félő, hogy az Amazon jelenlegi direktívái nem engedik majd olyan vizekre elevezni a márkát, amelyekre független korában még ha burkoltan is, de elmehetett. A LGTVBBQ generációnak szánt kiköszöngetésekről meg ne is essék szó, ami a TV-s és MOZIS szegmensre hirtelen oly jellemző lett.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.