The Tomorrow War-előzetes: hmhm

Eskü nem értem miért nem ezzel a trailerrel kezdték Chris Pratt jövőben harcolós filmjének a reklámozását. Nem azt mondom, hogy most földhöz vágott, de csak a látvány nem működik alapból a Tomorrow Warnál, amit az első teaserben láttunk, ellenben a sci-fi story, jövőbeli háború valamennyire megkapó. A történet ugye annyi, hogy a jövőbe soroznak be katonákat, mert mostantól számítva 30 év múlva valami idegen fajjal harcol az emberiség, és vesztésre áll.

A kérdés persze adott, hogy a Battle of Los Angeles-hez vagy az Edge of Tomorrow-hoz lesz közelebb a végeredmény.

24 hozzászólás a “The Tomorrow War-előzetes: hmhm” bejegyzéshez

 1. Mindkét filmet szeretem, ha olyan lesz az már nagyon jó. Viszont ránézésre nem lesz az a szint.

 2. De ha tudnak időben utazni, akkor miért nem csak loopolgatnak vissza heteket, előre tudnák az NMY minden lépését, simán lenyomnák őket. Helyette viszünk picsogó kövér noob nem fehér karaktereket, akik kb arra jók, hogy tobb lövést fognak fel mint a többiek.

  Szóval nekem az egész alapötlet nagyon sántít.

 3. Jöhet, ennyi. Utolsó jó inváziós film Tomifiú mozija volt, ez tetszik.
  Gondolom, fekete srác OP COD-ban, azért jelentkezett. Mondjuk valahol nevetséges, hogy harci kiképzés nélküli civileket vetnek be, de lehet, h. lesz rá magyarázat.

 4. DnP szerintem korai még ezen pörögni, nem ismerjök a körítést. Sarah és John Conorra is ráküldhettek vona vagy 50 terminátort biztos ami biztos.

 5. Amikor ilyen filmet látok, mindig az a kérdés motoszkál bennem, hogy egy ilyen látvány mögé miért nem lehet egy normális történetet írni. Miért nem valódi emberi dráma, miért szuperhero a főhős itt is, aki túlél 100 túlélhetetlen helyzetet zsinórban. Miért nem vesznek alapul egy valós mondjuk második világháborús drámát, és írják át sf-re, mennyivel jobban működne, mennyivel emlékezetesebb lehetne.

 6. Wittgen: a trailerben elhangzik hogy akkor a feleségét hívnák be, szóval szerintem kötelező sorozás van, mint ahogy a valóságban is lenne ha az emberiséget támadnák mi is mehetnénk

 7. Az előzetes eleje tetszett, aztán szép lassan kezdett laposodni. Talán egy jó lövölde lesz belőle. Nemtom…

 8. Egy fikarcnyit se jobb ez a trailer, még mindig egy ordas nagy gyökérség a sztori. Miért nem a múltban készülnek fel az invázióra, ha úgy is tudják mikor és hogyan fog történni? Miért arra a pontra kell “visszautazni” a jövőbe, amikor már csak egy hajszálon múlik minden? Ráadásul ellőnek egy olyat, hogy ha jól hallottam az átutazók 17%-a nem tér vissza. Ergo egy ponton visszatérnek a múltba, az eredeti idősíkukra és akkor már lesz egy csomó ismeretük a jövőről, ami jó kis paradoxonokat fog generálni, főleg azután, akik az utolsó győztes (mert mi más) csata után fognak visszatérni. Még csak elkezdem végiggondolni és már felcseszem magam, hogy egy 4 éves gyerek által írt szintű sztorit valósítanak meg dollár százmilliókból.

 9. a 70%-a nem tér vissza rémlik, de nem akarom újranézni a trailert.

  És lehet visszamenni csak az idegen technológiával tudnak, akik mindig egy nappal azelőtt jönnek, hogy megakadályozhatnák a jövésüket, és fogynak az erőforrások, ezért mennek a múltba emberekért, hogy azokkal vegyék fel az aktuál harcot. Tényleg ilyen részletes cinemasins-szel várjátok már meg a filmet, nyilván 2 percben nem látjuk mindenre a kitalált válaszokat.

 10. Most visszanéztem, igazad van, 70%-ot mondanak, nem 17%-ot, ez még durvább. Ez azt is jelentheti (nagy esély van rá), hogy ha egy múltbéli fazon meghal a jövőben, akkor lehet az utódai nem születnek meg, akik amúgy a jövőben harcolnak a saját síkjukban, ami még jobban szétcseszi a világot. Ha egy ilyen ember utazik vissza a múltba draftolni és meghal a faterja még mielőtt ő megszületne, akkor hogyan megy vissza a múltba draftolni, ha meg se születik? Itt megint elfogják követni azt a tipikus klisét, hogy a múlt és a jövő párhuzamosan folyik, mert ha tetszőleges pillanatra tudnak visszaugrani és a főcsávó túléli, akkor nem kell hosszú időt várnia az asszonynak meg a gyereknek a visszatérésre, mert az elmenetele utáni következő másodpercre vissza is hozhatják.

  “És lehet visszamenni csak az idegen technológiával tudnak, akik mindig egy nappal azelőtt jönnek, hogy meegakadályozhatnák a jövésüket, és fogynak az erőforrások, ezért mennek a múltba emberekért, hogy azokkal vegyék fel az aktuál harcot. ”

  Ez ott bukik, hogy ha egyszer tudsz az időben visszautazni, tök mindegy kinek a technológiájával és egyszer eljutsz a múltba, onnantól te uralod a történéseket, az győz, aki legrégebbre vissza tud menni cselekedni. Ha az űrlények ilyen versenyt futnak, azt nem tudják ugyanabban az idősíkban tenni, minden egyes ugrás új idősíkot generál, nem is tudsz visszautazni ugyanabba az idősíkba, ahonnan eljöttél, ha belenyúlsz a múltba. Azzal, hogy a jövőcsávók visszajöttek az időben máris teljesen más idősíkot hoztak létre. Természetesen az időutazás ilyen ábrázolása lehetetlen, de tegyük fel, hogy mégis, akkor csak egyszer működik, egyszer tudnak eljönni a múltba, nem tudnak folyamatosan emberanyagot vinni a jövőbe, mert minden egyes utazás új idősíkot hoz létre.

 11. Szerintem lesz rá magyarázat, ha más nem, akkor: “fáj már a feje?” :)
  A korábbi teaserért tényleg kár volt, de ez alapján én is egy szórakoztató Edge of Tomorrow-hoz hasonló filmre számítok.

 12. Hát ez irtó gyenge. Ez tuti nem lesz egy Edge of War.

  A 70%-os veszteség azért lehet, mert a focipályáról egyenesen egy felhőkarcoló teteje mellett szórják el szó szerint a nagy nehezen besorozott utolsó embereket.

  Az ellenség meg megint arctalan csápos valamik hada, amiket majd a királynő/anyahajó kiiktatásával győznek le.

 13. @Dagadt : John Connor-ra nem küldtek 50 terminátort,mivel amint átért az első, addigra az emberek elfoglalták. Skynet-et. Az időgép megrongálódott és ezért az emberek is csak Kyle Reese-t tudták utána küldeni és Reese után felrobbantották az időgépet, hogy véletlenül se tudjon senki utánuk menni. Persze a további részekben ez már nem merült fel, csak az elsőben kapott magyarázatot.

 14. De ezt nem az előzetesből tudtuk meg. Ezért mondom hogy korai találgatni.
  Amúgy meg lehet kiderül végül hogy timelin azért nem borul fel mert átverik a jelen ebereit a jövő emberei mert nem is jövő emberei hanem egy párhuzamos világba keresnek katonákat maguk helyett. What a twist!

 15. Nem az van, hogy az időutazás itt úgy működik, minta Marvelnél és a Dragon Ballnál? Tehát alternatív idősíkok jönnek létre?

 16. szerintem nem űti meg az edge of tomorrow szintjét. Amit a zenével műveltek a trailerben, borzalmas:D teljesen elvonta a figyelmem a látványról. És nem tudtam megfogni mi a baj vele, de valami nem kerek. Vagy minden középszer lesz, amiben Pratt felbukkan, vagy a látvány teszi tönkre az alapvetően jó sztorit, majd kiderül:D

 17. Jobb lett mint vártam, főleg sztorira. Egész jó kis blockbuster, 7,5 és 8 között valahol. Ha azt gondoljátok hogy a trailerben minden benne van, tévedtek :) És az időutazás részét is gyorsan de szerintem elegánsan elintézték.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.