Lord of the Rings előzményfilm: The War of the Rohirrim

Van akinek év híre? Ugye az Amazon épp sorozatot cisnál a Lord of the Rings világában, és közben a New Line Cinema és a Warner Bros. egy anime előzményfilmet csinál a mozikban ment filmeknek. Philippa Boyens visszatér konzultánsnak, a rendező Kenji Kamiyama (Blade Runner: Black Lotus, Ghost in the Shell: Stand Alone Complex) és Jeffrey Addiss & Will Matthews (The Dark Crystal: Age of Resistance) írja. Hm, nem is olyan rossz nevek.

Bizony moziba szánják az egészet, nem valami streaming tölteléknek. Tippem szerint a címből sok LOTR rajongó tudja már mi ez. Helm Hammerhand története lesz 250 évvel a Fellowship of the Ring előttről.

19 hozzászólás a “Lord of the Rings előzményfilm: The War of the Rohirrim” bejegyzéshez

  1. csak legyen gyönyörűen megrajzolva könyörgöm. néhány mai népszerű netflixestől(?) okádni tudnék, ezért nem is nézem őket

  2. A blade runner black lotusról nem tudtok valamit? az is elég várós. Ez a lotr sorozat meg pláne.

  3. Számomra a legérdektelenebb érát találtál meg. Annyi durvulás volt régebben, főleg még Húrin előtt.
    A szerzői kogok hogy alakulnak most? Mert azt tudom hogy pl a Szilmarilokhoz kéne C.Tolkien endélye, de nem adja. Ehhez kellett valami approve?

  4. Biblony:
    Amennyire tudom, a Szilmarilok (meg a többi posztumusz mű) megfilmesítési jogait nem adta el a Tolkien Estate, úgyhogy csak A Gyűrűk Ura van nekik. Eleve ugye ez teszi zavarossá a sorozatot is, hogy abban egyáltalán mi lesz, mert bár A Gyűrűk Ura függeléke foglalkozik a Másodkorral, bizonyos nevek, események nincsenek benne. Tényleg egy pároldalas váz, amire építhetnek. Ugyanez a helyzet most Pörölykezű Helmmel is, vele kb fél-egy oldalon át foglalkoznak a függelékek, ezért tudnak hozzányúlni.
    Christopher Tolkien amúgy tavaly elhunyt.

  5. “Miért anime? Pls no.”

    Érdekes, hogy Magyarországon továbbra is szinte szitokszónak számít az anime kifejezés. Miközben a világ többi részein éppen aranykorát éli, soha nem készült annyi anime egy évben mint manapság. Nyilván kereslet is van rá. Van rossz anime? Nem is kevés! Mint ahogy minden második film is hulladék, vagy középszer. Most ha élőszereplősre készítenék, az már egyből garantálná a minőséget is? Vagy csak azért mert anime, akkor már nem is lehet jó a történet? Fura ez nekem.

    Csak érdekességként:

    Mortal Kombat

    Domestic
    $42,034,101

    International
    $51,441,326

    Worldwide
    $93,475,427

    Demon Slayer: Mugen Train

    Domestic
    $47,700,000

    International
    $406,356,153

    Worldwide
    $454,056,153

    Alapvetően min a kettőben képességekkel rendelkező emberek harcolnak szörnyekkel. Meg lehet nézni a bevételeket, hogy mire van igény… Pedig a Mortal Kombat sem egy rég elfeledett név.

  6. @Stalker: Ez nem feltétlenül a minőségről szól, hanem a zsánerről. Mint ahogy egyesek nem szeretik a romkom vagy horrorfilmeket, vagy zenében egyik másik műfajt nem tudják befogadni. Magam részéről azért nem szeretem az animéket, mert rendkívül dagályosak (legalábbis amiket láttam), kivéve a Csatlevania, ami pont bejött, mert ezt visszafogták benne (ugye nem is japán készítésű).

  7. @Stalker:

    Nem az hogy szitokszónak számít az anime (bár még mindig képtelen voltam rávenni magam, hogy megnézzem az original Ghost in the Shellt vagy az Akirát etc), de volt kb két felnőtteknek szánt animációs megoldás, amit be tudott venni a gyomrom könnyűszerrel és tetszett, amit láttam vizuálisan. Final Fantasy: The Spirits Within https://www.imdb.com/title/tt0173840 és a The Animatrix: Final flight of Osiris. (de pl. a többi Animatrix-os anime már kevésbé jött be, pont a vizualitás miatt)
    Az a fajta “hihető”, már-már realisztikus és méregdrága animációs technológia, ami bejön. És ha arra gondolok, hogy pl. hogy készítették az eredeti trilógiát a díszletekkel meg makettekkel együtt, akkor kicsit forgatom a szemem, hogy ezt miért kell animációba rakni. Ettől függetlenül lehet nagyon jól megírt a sztori, lehet teljesen felnőtteknek szóló a tartalom, de simán elvérzik nálam a vizualitáson.
    De majd amikor lesz belőle előzetes akkor látom, hogy milyen lesz a kinézet. És lehet simán lecsúszik.

  8. “Érdekes, hogy Magyarországon továbbra is szinte szitokszónak számít az anime kifejezés.”

    Miért kell mindig ugrani az animére? Fantasy animével Dunát lehet rekeszteni, rendes fantasy filmből pedig egyáltalán nincs olyan sok, ennyi.

  9. Mert ez olyan mint a reboot. Ha nem tudsz mit kitalálni csinálj belőle soft rebootot vagy animét. Igaz nincs tudásom a készülő anyag milyenségéről de elég animét láttam ahhoz hogy tudjam a LotR világába nem illik se az erzelmes giccs se a depresszió. Én nem vagyok kíváncsi pulzáló szemű csöcsös elfekre meg hasonló anime sablonkarakterekre, fél órás haláltusákra. De kívánom, hogy ne így legyen és egy kapjunk jól megrendezett filmet, amiben nem találunk majd az animéket jellemző túltoltságot.

  10. “Én nem vagyok kíváncsi pulzáló szemű csöcsös elfekre meg hasonló anime sablonkarakterekre, fél órás haláltusákra. ”

    wat?? ez nagyon dragon ballnál ragadt gondolkodás, rendes animében, pl az említett ghost in the shell filmben, bár csöcsök vannak az elején a főcím alatt, de túlhúzva aztán semmi.

  11. Én kevés animét láttam: Akira, Ghost in the Shell, de azok tetszettek. Az Animatrix-ot pedig imádom. Ebből még bármi lehet. :)

  12. Nem tudom elképzelés, hogy ebből a címből GITS minőségű filmet készítsenek, pláne azt nem hogy R besorolású lesz. Azt meg tudjuk hogy a PG13 közönségnek mi “jár”. De még egyszer mondom, remélem tévedek.

  13. Minőségi nyugati animációs 2D/mű 2D sorozat gyakorlatilag nem létezik. Nagy kár, hogy LoTR-ból is anime készül, ami látványvilágát tekintve elég távol áll az alapmű stilusától, vagy a kialakult vizuális iránytól. Alan Lee és John Howe egész biztos remek felügyeletet jelenthetne egy tradicionálisan animált filmnek.

  14. Kb. semmit nem lehet tudni annyiból, hogy anime. A GitS, az Akira, a Ghibli filmek is animék – ezek az egyetemes filmművészet remekei. És az olcsó, csíkos háttér előtt megmerevedve üvöltő, repülő karakterek is anime, ami meg (teljesen laikusként, hozzá nem értőként) elég gagyinak, üresnek tűnik. Túltolt giccs, erőszak, csipogó hangon beszélő, vagy hörgő karakterek. Tudom, boomer vagyok :P, de nekem óriási az árok a fenti két stílus között, és örülnék, ha a Rohirrim az első kategóriába esne.

  15. Nagyon sok itt a tévhit az anime műfajról és bizonyos embereknél arról, hogy miként is áll a nyugati animáció készítés minőség tekintetében. Szomorú de legalább olyanba ne kössünk bele amiről fogalmunk sics.

    A film maga nem érdekel mert Helm Hammerhand maximum egy széljegyzet a világban és ahogyan fentebb is írták, lehetne sokkal jobb era-ból szedni sokkal komolyabb és epikusabb az eseményeket. Na mindegy, talán majd a következő animációs projektben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.