VFX srácok vs filmek és most sorozatok

Ismét verekedések, hiszen Gui mellett még egy kaszkadőr ugrott be, olyan aki többek között az Iron Fist sorozaton dolgozott, amit valamiért mégis leolt. Vicces. De közben el is árulnak dolgokat, és természetesen Jackie Chan ismét előkerül.

human
írta
2021. 06. 20. 02:50
megjelenés
8
hozzászolás


8 hozzászólás a “VFX srácok vs filmek és most sorozatok” bejegyzéshez

  1. Az a mosakodás az elején, hogy “ha valami miatt nem jó a film/sorozat, az általában nem a kaszkadőrök miatt van.” :D

  2. Én nem tekintettem mosakodásnak. Gui elég régóta vendég, alaposan benne van az MCU-ban is így a rendszeres nézők tudják mire képes ő, vagy a többiek, akikkel együtt dolgozik, ha van rá idő+pénz.

    Az Iron Fistnek, meg a csatorna nélkül is láthatóan gyengébb volt a koreográfia/harcművészeti része, ami közben irónikus módon pont a sztori alapja volt. Ezt szerintem nem lehet szó nélkül hagyni.

  3. Ha néztél már harcművész filmeket: soha nem a kaszkadőrökön vagy harcművészeken múlik, hanem a rendezőn. Ha jó a koreográfia, vágás, újszerűek és látványosak a koreográfiák, akkor jó a film. Egy rakás példát tudnék mondani, de pl. a legegyszerűbb Cynthia Rothrock, aki harcművész volt, és egyből elsőre megcsinálta HonGKongban az Ultraforce 2-t, amiben Jackie Chan szntű bunyókat nyom, felfedezték, aztán utána csupa USA B film jött, nevetséges verekedésekkel.

  4. de hát az iron fistnél el is mondják mi volt a gond, nem is a kevés idő, de még csak koncepció sem volt, mastereket vettek fel, hogy “majd a vágószobában megoldjuk”. az első iron fist évad híresen szar volt harcművészeti szempontból, és tessék, nézd meg egy szar youtube videóban mennyivel jobb, mármint amit mutatnak irodai bunyó az beszarás egy milliós projekthez, az iron fisthez képest.

  5. “nem is a kevés idő”
    az is, mondják, hogy nem napjaik, hanem óráik voltak, mert minden után jött csak a koreográfia, nem volt idő begyakorolni sem

  6. Iron fistet anno végigszenvedtem az első évadját mert trailer alapján egy daredevilhez hasonló bunyós sorozatnak tünt. 2. Évadba már bele sem kezdtem de ugyanez igaz jessica jonesra meg luke cage 2. Évadokra. Daredevil mind a 3 évada jó de főleg az első 2 szerintem. Punishert meg egyáltalán nem néztem.

    Nagyon adnám ha Jackiet behívnák de még Charlie Coxot sem sikerült.

  7. Llew: láttam a videót:D bocs, kimaradt egy csak, nem is csak a kevés idő. Ha lett volna előre terv akkor kevés idővel is jobb lett volna.

  8. human: ok, gondoltam
    Én csak arra utaltam, hogy volt terv, volt koreográfus, koordinátor, aztán a forgatáson kidobták az egészet a nem gyakorlunk majd vágunk hozzáállással.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.