Black Widow – a szétaprózódás megöli az MCU-t?

Úgy tűnik a Disney jövője teljesen a streamingben van, a moziélménynek kalap, kabát. A bár sokat tologatott, de végül moziba küldött Fekete özvegy, elvileg nagy, CINEMATIC film végén egy eddig sorozatban látott karakter felvezeti a következő sorozatot. Ezzel a szájízzel szédeleghetünk ki a kánikulába, nem azzal, hogy ScarJo még egy utolsót odacsapott az MCU-ban.

A Marvel legjobb cold openje amit itt a főcím előtt láttunk. Natasha és a család fiatalon remek volt, egy olyan hangulatú filmet kellett volna csinálni. Vagy egy indie drámát arról, hogy a Civil War után menekülő Natasha miképp húzta meg magát Norvégiában. Eskü néztem volna, olyan szép volt a helyszín ahogy felépítették, és persze Johansson megpróbáltatásai a vadonban jó kis dráma lehetne.

Ehelyett persze be kellett indítani a cselekményt, és az egész film a Red Sparr Black Widow kiképző program alapjainak felborítására ment el, miközben “összejött” Natasha és a családja újra. Voltak jó részek, az említett kezdő percekben konkrétan még az érzelmi húrok pengetése is ment. Utána már sokkal kevesebbszer. De még a humoros akció sem volt a legjobb, ami azért korrekt szokott lenni az MCU filmekben. Mondjuk legalább láttuk a budapesti dugóra mi az igazi megoldás.

Igazából az egész filmet tényleg akkor kellett volna moziba küldeni, amikor játszódik. A Civil War után jó lett volna lazításnak, és a kisebb tét is sokkal kevésbé ütött volna, a személyesebb történet értelmesebben illeszkedett volna a nagy képbe. Ha már szóba hoztam, a film gonosza nevetséges, és ahogy próbálták sokkal nagyobb fenyegetésnek beállítani egy sima átnevelt bérgyilkosok hálózatát üzemeltető pasinál, annál a résznél a falat tudtam volna kaparni, annyira… régimódi megoldás volt – ha már a kémfilmekhez hasonlítják amiről most szó van, akkor nekem a James Bond Tomorrow Never Dies ugrott be róla.

Bár az akcentus fura volt, sztori szempontjából is, de David Harbour nekem ellopta a filmet. Natasha “apját” alakítja, és előkerül a sztoriban. Na ő hozta a humort, amin el tudtam vigyorodni is. Scarlett Johansson kapcsán érdekes, hogy számára ez volt a karakterének rendes ábrázolása, az Iron Man 2-ben történt feltűnése óta bekövetkezett változások miatt végre rendesen lehetett vászonra vinni Widow-t. Ellenben Florence Pugh-t hiába bírtam több filmben is, nevetségesen gyenge volt itt.

Lehet csak a sok tologatás, lehet az Endgame lezárása miatt, de egyelőre engem csak a Loki tudott igazán megfogni az új MCU-ban. Most megnéztem ezt a sorozatrészt, izé, filmet, de még a Dead Space-nyúlós akciójelenet sem volt igazi, pedig abban reménykedtem. Meg úgy az egészben egy kicsit. Kicsit amolyan semmilyen amit éreztem utána, nem pedig olyasmi lelkesedést, amit több MCU filmnél korábban. Bár azért voltak a Black Widownál nagyobb csalódások korábban.

Tudom, a filmről kéne beszélni, de az eléggé… hát hívjuk közepesnek. Mégis a címben levő gondolathoz kanyarodnék vissza, miszerint jelenleg sokkal több mindent kell figyelni, ha az ember ott akar lenni az MCU-ban innentől. Ezer crossover, ki tudja a Loki hova vezet az alternatív univerzumokkal. Ezen kívül mostanra már bárki lehet Skrull is, hiszen a Far From Home felvezette, ha meghal véletlenül egy karakter, akkor vagy Skrull volt, vagy az pótolja akár.

Az egész MCU hatalmas, a kő- és nagyjából rajongóknak remek érzés valószínűleg, de nem véletlenül nem tört be az ilyesmikkel teli képregényvilág a mainstreambe évtizedekig. Az Endgame-ig nagyjából egy sorozatot, három évadot néztünk, mostanra itt van a sok spinoff, meg prequel, meg crossover, meg… sok. Eskü kíváncsi vagyok, hogy bejön-e a számításuk, vagy betelnek az emberek, nézők. Sajnos a Black Widow bevételi adataiból nem láthatjuk majd, a Disney+ nézettségeket pedig nem tudjuk (minden streaming mérés hatalmas hibákra épít egyelőre, akármit olvastatok).

Bye bye Miss American Pie.

human
írta
2021. 07. 09. 18:10
megjelenés
49
hozzászolás


49 hozzászólás a “Black Widow – a szétaprózódás megöli az MCU-t?” bejegyzéshez

 1. Nekem túl erős dráma volt a kezdés. Utána sem lett sokkal lazább a diszfunkcionális családdal, de sok lett volna ha végig a lelkembe gázolnak. Így egy szórakoztató film lett. Nem a legjobb MCU film, de messze nem a legrosszabb.

 2. @JKJ: Egyet értek. Nekem jobban bejött ez a film, mint a fekete párduc. A poénok rendben voltak. A bunyók baromi jók voltak. Na nem olyan dúrvák, mint az Atomic Blonde-ban, de azért volt fizikája a testeknek. Oké oké, nem az utolsó cicaharcra gondolok, mikor a levegőben voltak :D Lehet azért tetszett ez a film ennyire, mert majd másfél év után ez volt az első mozis élményem és kövezzetek meg, de nekem nagyon tetszett :D

 3. Nálam ez a Thor 2 és a Captain Marvel szintje. A bivalyerős kezdő 15 perc, a budapesti akciószegmens és a karaktert rutinból hozó Scarlett sorolhatóak a pozitívumok közé. Bye-bye, Miss American Pie, bye-bye, MCU.

 4. Idézet a legfrissebb Nők Lapjából (2021.07.07), a Scarlett Johanssonnal készült interjúból, mielőtt a nagymamámnak elviszem:
  “A karrieremre nem csináltam építési tervet. Ahogy esik, úgy puffan. Anyám mondta minap, felnőttél, kislányom. Köszönöm, anyu!”
  A Fekete Özvegy is: ahogy esett, úgy puffant. :/
  Tényleg érződik a filmen némi fáziskésés. Elment, de kissé aktualitását vesztette, tavaly (vagy azelőtt) nagyobbat szólt volna. És a legrosszabb, 5-10 év múlva senki nem fog emlékezni rá.

 5. Taskmaster-rol sehol sem ejt senki szót sem. Ennyire súlytalan lett a filmben? Az összes bemutató, meg promó nagyrészt rá épült… Ellottek mindent előre?

 6. Kobun: Kötődik a filmben hozzá egy fordulat, hogy kit is rejt az ő álarca, szóval nem csupán egy anoním, arctalan terminátor, de az is legfeljebb az ismert színész/színésznő miatt érdekes, akit sikerült tökéletesen eltitkolni. A harcjeleneteit 95%-ban megmutatták az előzetesekben, azokban sem volt túl sok fantázia.

 7. csakegysrac:

  SPOILER!!!!!

  tényleg tok jol titkoltak, de intronal baszott nagy betukkel sikerult kiirni a nevét, ott azert mar levágos volt, kit rejt a maszk. Pont akkora nev, akit azert elozetesbe mutattak volna, ha nem o van a maszk alatt. Kar, hogy kiirtak :(

 8. Az egyetlen aspektusa a filmnek ami érdekelne, az Budapest.

  Ebből a szempontból milyen a film? Mennyire van jelenléte a városnak?

 9. walker: Olyan 20-25 perc játszódik a magyar fővárosban, pályaudvarral, társasházzal, metró aluljáróval, belvárosi és rakparti motoros+autós üldözéssel. Illetve maradéktalanul felfedik, mi is volt az a többször emlegetett budapesti incidens.

 10. A film nyitójelenete volt a legjobb az egészben, mintha a “The Americans” utolsó részét néztem volna újra és onnan indult volna a sztori. Nem láttam sok előzetest (vagy csak elfelejtettem őket közben), így picit reménykedtem, hogy ilyesmi hangulatú thriller marad a végéig, de aztán beindult a csihi-puhi, aztán végül az egész a Winter Soldier tükörképére sikerült másolni az egészet (úgyis mint ki a gyilkológép, mi ez a titkos szervezet, erődítmény a levegőben, stb.), ami nem rossz, csak vótmá.

  Úgyis mondhatnám, hogyha egymás mellé tennéd a kezdőjelenetet meg a záró akciót, el nem hinnéd, hogy ez ugyanabból a filmből van. Nagyjából úgy, mintha egymás után néznéd a Die Hard 1-et meg az 5-öt – kicsit erős az ugrás, még azzal együtt is, hogy a köztes akciókkal azért eszkalálódik szép lassan a hihetetlenségi faktor.

  Kicsit jobban el kellett volna dönteniük, hogy pontosan milyen filmet is szeretnének, mert minden kicsit sok volt. Néhol a párbeszédeknél éreztem, azt, hogy ez már nem megy sehova, néha meg az akcióknál, hogy legyen már vége. Összességében kivágtam volna belőle fél órát, kicsit jobban megnyiszálva talán az akciót (főleg a végén).

 11. Lehetett volna ez egy kőkemény kémthrillert, bár a film első negyedórája azt sugallja, hogy egy Amerika Kapitány: A tél katonája kaliberű filmet fogunk kapni, ahogy elérkezünk a film közepéhez világossá válik, hogy a legújabb Marvel alkotás közelebb áll a Halálos iramban-franchise filmjeihez, mintsem a Marvel egyik legjobb alkotásához. Ugyanis, ahogy összeverbuválódik a szedett-vedett régi család, a film úgy kezd el mélyrepülést venni. Maga a történet rém bugyuta és összecsapott, megkockáztatom, hogy a legpocsékabb forgatókönyvet sikerült letenniük a készítőknek az MCU eddigi történelme során, ami nem kis teljesítmény.

  A Marvel-produkciókra mindig is a pörgős és dinamikus párbeszédek voltak a jellemzőek, no meg a karakterek közti tökéletes kémia. Na, itt mindkettőt sikerült elcseszni sikeresen, de nem is kicsit. A legsúlytalanabb, legcsöpögősebb és legidegesítőbb párbeszédeket hallhatjuk a Marvel Filmes Univerzumban. A kedvenc megszólalásom a főgonoszhoz köthető, aki egy olyat lő el, hogy „ő birtokolja a világ legértékesebb nyersanyagát: a fiatal lányokat”. Végtelenül kínos volt hallgatni ezt, és ez csak egy példa a sok közül. Igazság szerint a történetre nem is pazarolnék több betűt, mivel a készítők se tulajdonítottak neki sok figyelmet.

  Scarlett Johansson karakterének ívét totálisan sárba tiporták. Ugye mindenki emlékszik az Ultron kora azon jelenetére, ahol Fekete Özvegy Bruce Bannernek azt ecseteli, hogy mit műveltek vele kiskorában, és hogyan sterilizálták. Na, abból a megható és tragikus jelenetből ebben a filmben egy komikus párbeszédet kreáltak a készítők. Végtelenül kínos volt látni ezt az egészet. Számomra csak Florence Pugh Yelenája sikerült elfogadhatóra és a Vörös Őr karaktere.
  A nagy mumus Drejkov, egy komolyan vehetetlen ripacs lett, aki mintha egy gyengébb James Bond-filmből került volna elő. A Kiképző még nála is rosszabbul járt, ugyanis a készítők nemes egyszerűséggel lehúzták az amúgy közkedvelt és menő képregénykaraktert a klotyón. Nem elég, hogy húztak vele egy újabb Mandarint – bár utóbbi esetében legalább volt társadalomkritikai vonatkozás, még érdemben sem tudták használni a karaktert.
  A film látványa olyan volt, mintha visszautaztunk volna 20 évet az időben. Félelmetesen pocsékul festet a vásznon a CGI.
  A legrosszabb MCU film számomra. 23 filmmel a hátuk mögött kicsit félelmetes, hogy a stúdió 4. fázisa egy ilyen borzalmas darabbal tért vissza a mozikba. Remélem, ez csak egyszeri eset a következő fázisok során.

 12. Hehe, én pont ellentétesen éreztem humanhez képest. Bírom Harbourt, de rohadt cringy volt a legtöbb poénja és csak poénfaktorként volt elhelyezve a filmben érzésem szerint. Pugh meg ellopta a műsort. Óriásit játszott, jó volt az akcentus és a karakter is tökéletesen működött.

 13. @Play
  +1
  Pont ezt gondolom én is, Harbour hozott egy jó alapot, de főleg aki ST-ből is ismeri azt a karakterét, sok extrát nem látott tőle. Viszont Pugh nagyot ment végig, nagyon szépen feltornázta a filmet, hogy élvezni lehessen.

 14. Nálam az “egyszer nézhető” kategóriába került. Minden benne volt, ami kell: akció, előzmény, humor, utalások, de nem állt össze nekem az egész. Jól szórakoztam a film alatt, de sokkal többet vártam tőle. Az a film, amire nem tudsz haragudni, de azért érzed, hogy ebben több is lehetett volna. Ha egy igazi kém thrillert írtak/forgattak volna, akkor elégedetten csettintek. A karakter megérdemelte volna. Így egy jó iparos munka, amit beleerőszakoltak a narratívába. Köszi, megvolt, lépjünk tovább. Ja, nem, mert akkor nem fogom érteni a többi filmet. Ez pedig már sok. Elkezdődött a csömör érzés nálam.
  Aki még nem látta: van plusz jelenet a film végén a teljes stáblista után. Azt várd meg.

 15. A Loki szeria eddig menti a Marvelt , Csangcsitol nem varok sokat , szinte semmit.. talan majd az Eternals dob valamit.

 16. “Bírom Harbourt, de rohadt cringy volt a legtöbb poénja és csak poénfaktorként volt elhelyezve a filmben érzésem szerint. ”

  de legalább szórakoztatni próbált!

 17. “Aki még nem látta: van plusz jelenet a film végén a teljes stáblista után.”

  első bekezdés?

 18. csakegysrac:

  SPOILER

  Az a baj, hogy azzal a fordulattal totálisan kiherélték Taskmaster karakterét.
  A képregényekben ő egy Tony Masters nevű amerikai zsoldos, aki egy veleszületett adottságnak (és nem egy high-tech maszknak köszönhetően) hála képes elsőre mindenféle harcművészeti és fegyverhasználati stílust elsajátítani. Egy rakás ismert marvel gonosznak (és néhány hősnek) volt a kiképzője. A fickó nemhogy Natasha-t, hanem Amerika Kapitányt és Pókembert is letudja nyomni közelharcban. Simán ő lehetett volna az MCU új Lokija, de nem. Ő neki a gonosz apuci pici agymosott lányának kellett őt megírni, aki a maszkja nélkül már nem is olyan OP. Még a Thor 2 Malekith-je is jobb főgenya volt, mint ez a high-tech kütyükkel felszerelt turbó zombi.

 19. Nekem Florence Pough baromira idegesítő volt. Nem tudom, hogy ez fényképezési hiba-e, de olyan szerencsétlen pózokban mutatták, mintha egy nyak nélküli törpe lenne. Amúgyis borzalmasan játszott. A csepeli sörért, a baba tusfürdőért és a Vánusz margarinért a háttérben megérte megnézni :)

 20. Hmmm Igazából a Thor 2-nél jobb volt, de ennyi. Egy minden téren feledhetö alkotás. Nem tudok hozzá tenni semmit a negatívumok vagy pozitívumokhoz amit már írtatok sajnos egy tényleg nem túl kreatívan megírt buta filmet kaptunk ami egy Winter Soldier akart lenni de inkább a halálosabb irambanra hajazott. Amúgy én mindíg amikor védenem kellett az MCU filmek gyermekbetegségeit mindíg azt mondtam ahhoz, hogy megnézz egy MCU filmet nem kell ismerned a képregényeket csak az MCU-t és annyi elég is, hogy képbe legyél a dolgokkal és ez a kijelentésem helyt is állt az end gameig. De sajnos már nem így van, mint Human is írta nehéz már lépést tartani sött sokszor már igazából jelentös fordulatoknak nincsen is felvezetése csak az arcodba tolják azt jól van( itt most pl arra gondolok, hogy próbáltak egy Winter Soldierben látott karakterdinamikát használni ami müködött ott Bucky és amcsikapcsi között, de a Widow és a Taskmasternek kB 0 felvezetése volt az elözetes kapcsolatukról a filmben elhangzottakat leszámítva így kB a Widow törekvése a megmentésére teljesen érthetetlennek tünt), nincsen átívelés mostantól tényleg minden film ilyen lesz? egy film egy univerzum? majd csak az credit scenek lesznek a kötelékek?

  Nonn: Florence Pugh tényleg ilyen kicsi és nyaka sem sok van viszont én imádom és szerintem abból a szarból amiböl dolgoznia kellett kihozta a legtöbbet😁

 21. Nekem simán tetszett… Épp az elmúlt héten néztem végig a teljes harmadik fázist (leszámítva Far from Home), a Párducot simán lenyomja, a dráma nekem bejött itt, ugyan nagyon mélyen nem mentek bele a gyerekek kihasználásába. Az a téma úgy alapon is gyomorforgató még ilyen kis mennyiségben is. Abban igaza van Humannak, hogy kár volt ennyire “nagy” fenyegetést csinálni a filmben, viszont volt benne egy érdekes easter egg. Natasha James Bond filmet nézett és idézet és a korai JB filmek egyik alapja volt, hogy a főgonosz mindig elmondta a világhódító tervét Bondnak, gondolván Bond úgy is mindjá bekampeca. És itt ugyanez volt a végén.
  Taskmaster lényegében Natasha collateral damage-e volt, ennyi elég is volt igazából, a másik, hogy ugyanúgy egy kihasznált és agymosott lány volt, mint ő maga, vagy a testvére. Ennyi kötődés igazából tökre elég, ha számításba vesszük, hogy miket élt át gyerekként. Oké nem egy olyan kapcsolat, mint Bucky és a Kapitányé, de nálam simán hihető volt.
  Viszont a vége utáni jelenet az így az Endgame után eléggé WTF. Mármint nézőként én itt kurvára azt érzem, hogy a Hawkeye egyik konfliktusa így egy nagy rakás szarnak ígérkezik. Ugyan még hátra vannak az MCU sorozatok – vagyis elkezdtem a Falcont, de aztán úgy döntöttem, hogy inkább lenyomom a harmadik fázist és utána visszatérek hozzá.

  Kicsit sajnálom, hogy Natasha eltávozott, ennek a filmnek kellett volna a Far from Home helyett jönni, annak pedig beindítani a Negyedik Fázist, ez pont illett volna levezetésnek az Endgame után, kronológiailag is közelebb állt a harmadik fázishoz, mivel az új fázishoz az ég egy adta világon semmi köze (leszámítva a vége utáni jelenetet).

 22. SPOILER!

  Ennél a filmnél nagyon kiütközött a Marvel modell hátránya. Felvesznek egy indy rendezőt a “karakterjelenetek” megrendezésére, és a többit “majd megcsinálja az akciócsapat, azzal te ne törődj”. Emiatt a film olyannak tűnik, mintha 2, sőt 3 különböző rendező “rendezte” volna.

  Az alapjában gyenge forgatókönyv teljesen szétesett. Ha jól értettem, itt az érzelmi középpont az lett volna, hogy nem vér szerinti rokonságban álló emberek is alkothatnak családot. Ennek végig kellett volna mennie, és csak a legvégén állniuk össze családdá. Ehelyett ezt csak ürügyként használják, és a közepén megoldódik.

  Arról nem is beszélve, hogy semmi sem az, aminek tűnik “és ők mindent előre elterveztek”, azaz semminek nincs tétje. A filmnek úgy 6 vége van, mert mindenkinek a szálát el kell varnni (család különböző tagjai, lányok, világ megmentése, Taskmaster megmentése, főgonosz legyőzése stb te jó ég mi van még), és néha olyan a CGI, hogy azt még magyar filmél is kinevetné az ember (lásd Yelena valami botot dug a rotorba és utána a kétfilléres robbanás).

 23. @csakegysrac, @orbicsani:

  SPOILER, SZPOJLER, SZPOOOOJLEEEEERRRR!!!!

  Az, hogy Taskmaster nőből van, ráadásul hogy Olga Kurylenko játssza, kb. már akkor világos volt, amikor a film Wikipedia oldalán és több popkult portálon is lehozták, hogy “She was cast in a yet unspecified role”. Ahogy az is elég árulkodó volt, hogy az angol nyelvű cikkekben következetesen semleges (they/them) névmással hivatkoztak a karakterre. :D

 24. Abdulkholiq: Én konkrétan felröhögtem amikor végeföcimnél kiírták a rendezöt, mert meg sem néztem elötte és meglepett, hogy a Lore rendezöje elvállat egy ilyet és nemkem is az jutott az eszembe, hogy biztos csak azokat rendezte ahol nem volt akció és valszeg vágásba sem szólhatott bele vagy csak minimálisan. Viszont akik a forgatókönyvet írták azok mind rendelkeztek writing credittel elözö MCU termékeknél így nekik túl sok mentségük nincs erre a fosra.

 25. Nem mondom, hogy felesleges volt elkészíteni ezt a filmet, mert egyszer vagy kétszer simán nézhető, viszont inkább tették volna a Civil War és az Infinity War közé, mert akkor talán 2 “nagy” film közti felüdülésnek sokkal jobb lett volna.

  SPOILER!

  Kíváncsi leszek, hogy az orosz szuperhőscsapat a Winter Guard szerepelni fog-e a jövőben a Marvel filmekben. Red Guardian és Yelena már adott és a börtönös jelenetben szerepelt Ursa Major is, aki amúgy egy mutáns, aki medvévé tud változni, meg úgy hallottam, hogy az Armor Wars sorozatban Crimson Dynamo is felfog tűnni és meg is van majdnem a Winter Guard. Egy összecsapást köztük és a Bosszúállók közt szívesen megnéznék.

 26. ” Ellenben Florence Pugh-t hiába bírtam több filmben is, nevetségesen gyenge volt itt.”

  Fura, hogy ezt írod, mert nagyon sok helyen olvastam, hogy üde színfoltja volt a filmnek, illetve érte érdemes volt megnézni. De ha így érezted, nem tudsz mit tenni persze, csak ezen úgy megakadt a szemem, mikor olvastam a beszámolót.

  A filmmel kapcsolatban meg az, hogy töltelék rész. Őszintén, nem erre lehetett számítani? Az Endgame egy igen erős pontot tett a mondat végére, így most még 1-2 évig utóíze lesz minden Marvelnek. Nyilván, ha más tónust kap a film, lehetett volna ebből egy Winter Soldier mondjuk, de nem lett.

  Valahogy teljesen más irányt kéne venni az MCU-nak. Elszakadni ettől, ami eddig volt. Még jön ugye a Thor, a Wakanda Forever meg a Guardians is, de komolyan, egyik sem hoz lázba. Nyilván megtekintjük, de valahogy eddig az Eternals tűnik ígéretesnek, mert új karakterek, nem ugyanazok az arcok.

 27. Watchman

  Sztem már az se nyilván, hogy megtekintjuk. En az utolso chaoterből már többször néztem csak otthon, sőt olyan is van amit nemnéztem végig. Itt meg több olyan van amit el se fogok kezdeni, még otthon se. És sztem ezzel sokan vannak így. Kivancsi vagyok a számokra.

  Nekem innen egyedül Eternals, és az is majd otthon a nézős.

 28. “Fura, hogy ezt írod, mert nagyon sok helyen olvastam, hogy üde színfoltja volt a filmnek, illetve érte érdemes volt megnézni.”

  Plusz Harbourról is eléggé ezt a két végletet lehet elkapni, szerintem amúgy ez inkabb pozitív dolog – hogy nem annyira sterilek a karakterek.

 29. Spoiler

  Amúgy csak engem zavart, hogy annak ellenére, hogy Taskmasternél külön kiemelte a főgenya, hogy kellett még egy chip is az irányításhoz, aztán BW őt is “felszabadítja” a piros cuccal?!

 30. Watchmen:
  Hát pedig Florence Pugh a film elejét és végét leszámítva eléggé erőlteten játszik. Főleg annál a családi ebédes részbéli duzzogása volt a legrosszabb alakítása a filmben.

 31. Én is súlytalannak éreztem az egészet. Minden volt benne, aminek lennie kell egy ilyen filmben, de semmi váratlan nem volt benne. Így a Végjáték után teljesen érdektelen volt ez a film.

 32. SPOILER

  Vártam, bár leginkább Taskmaster miatt, akit sikerült totálisan kiherélni (pun intended). Nem a retconnal van bajom, nekem mindegy milyen neműt csinálnak belőle, de ő egy ennél sokkal jobb villain alapanyag a képessége miatt, hogy elpazarolják erre… Ez megbocsáthatatlan.

  OFF

  A többit hagyjuk is, teljesen generic MCU dolgok történtek a filmben, azokból is súlytalanabb/rosszabb fajták.

 33. Ezzel a filmmel sok probléma van, tele van plothollal főleg ami Taskmastert illeti de mindezek mellett el lehetne menni hiszen Marvel film meg úgy általában blockbuster de az amit Natasha karakterével csináltak az rohadt mód tiszteletlen és undorító. Tiszteletlen mert 10 évig várt magára ez a film, hogy aztán igazából ne is róla hanem a húgáról szóljon a film. Meg úgy általában mindenki másról. Undorító mert az utolsó aranyos és drámai jelenetet amit láttunk az end creditben tökéeltes búcsú lehetett volna amit jól elszartak egy tipikus gyökér MCU poénkodással.

  Taskmasternél nem zavart a nem csere DE az hatalmas nagy baromság hogy a a film végére egy idősek lettek mikor Nat kb 20-as éveiben volt bőven már mikor felrobbantotta őt az apjával. Akkor a kiscsaj max 12 éves lehetett. Hogy lettek a végére nagyjából egy idősek? Mármint arc alapján simán annak tűntek. És ez nem csak róluk mondható el. A korkülönbségek nagyon nem passzoltak.

  A film első fele tök jó volt. Florence nagyon jó volt de a végére már mindenkit földbe tiportak. Szerencsétlen Harbour csak azért volt itt hogy poénkodjanak rajta. Nat és Yelena kapcsola jól volt adagolva a közös jeleneteik nagyon jók voltak de a film második fele teljes elcseszte az egész filmet számomra. Ráadásul maga a tény hogy tudjuk Nat már halott semmi tétet nem adott a filmnek. Nat konkrétan átsétált a robbanásokon, harcolt a levegőben, olyan karambolokat élt túl meg még ki tudja miket amik miatt már rég halottnak kéne lennie.

  Végül is ez volt az utolsó szög a koporsójában csak hogy a húgát bevezessék az MCU-ba. Továbbra is áll hogy a Marvel és Feige nem képes jó filmet csinálni női főszereplőkkel. Szerintem nem is érdekli őket. Ha ez a film a Tél Katonája után kerül bemutatásra egy fokkal jobb lehetett volna. Nyilván nem várható el a Disney-től hogy belemerüljenek a Red Room meg a többi elcseszett dologba de baromi zavaró hogy beszélnek a dolgokról meg mutogatnak fényképeket és ennyivel el van intézve az egész.

  Nem a legorsszabb MCU film mert a Marvel Kapitány simán szarabb meg a Fekete Párduc, Thor 1-3 és Vasember 2-3 is de messze van a jótól. Ami nagyon szomorú mert ez a karakter sokkal többet érdemelne. Túl sok volt a karakter bőven elég lett volna Nat és a húga meg a gyokér KGB vezér csávó. Még Taskmaster se kellett volna. Sorozatként ez sokkal jobban működne.

  Ez tényleg a Marvel Halálos Iramja volt és amíg a rajongók mindent elnéznek nekik addig nem is fognak változtatni sajnos.

 34. Jó film. A retek pókemberek, hangyák stb után. Meg sem akartam nézni, de vizfejwörld zoli videoja, no meg bp miatt csak de. Es na, Nem rossz. A sok nyomi lehuzta mert nem volt elég plazma sugár benne. Itt inkább szereplők voltak. Semmit nem vártam de abbol feljott szépen.

 35. ” A sok nyomi lehuzta mert nem volt elég plazma sugár benne.”

  de hát volt benne (képletesen)! a vége egy képtelen teljesen szuperhősös setpiece volt, amiben előtte a világ irányítása volt a kulcs. más filmet néztél? teljesen a Marvel recept volt, mint… az előző Pókember film, vagy hangya film.

 36. Szerintem ez egy szar film. Nem lehuzosan, vagy bántóan, hanem csak úgy simán szar. Patikamérlegen kimért párbeszédek, zene, cselekmény. Ide megy a karakter, oda megy, durva zenével csak beszélgessenek a fanservice kikacsintásokról. Lehetőleg a kötelező akciojelenetek közt ne mutassunk sokat. Ha a főgenyóról es a vörös szobarol van szo, akkor jöhet a sejtelmes zene. A kamera akkor is shake-eljen ha megfogják a poharat. Nem hittem volna hogy pont az uj filmkeszitesi korszakot diktaló Marvel esik majd bele a sablonfilm megoldasba.

  SPPILERESEN Taskmaster meg oriasi luft. Sokkal jopofabb karakter, hatalmas jelenetei lehettek volna Moon knighttal vagy Deadpoollal, akivel az utanzo kepesseg miatt bazinagy csavar lehetoseg is lett volna. Itt meg ő a nagy copycat gyilokmester aki a 10. percben lealazza a főhőst aztan a final bossfightban meg csak megy felé és meg akarja ragadni a torkát, kétszer. Ennyi telik tőle. Egy jopofa dumájú bérgyilkosokat képző villain ennyit kapott es egy felesleges kiherelest. Az apja se jobb, egy repülő bázisról egyetlen tablettel akarja iranyitani a vilagot. Egy tabletről… Az internet koraban, ahol már mindenre van online megoldas, ő egyetlen gepre utalja magat, kilometerekre a levegőben. El sem hiszem hogy erre Feige rabolintott.

 37. Human: 4 filmet néztem idén.. Sokkakal ellentétben nekem épp az eleje nem tetszett. A többi ok. A BP jelenet es a lavinás kif tetszett. Szereplők jók voltak.
  Ha valaki azt mondja nekem, h a trailer utan ezt megnézem, kiröhögöm. Lehet csak a hőség…

 38. Számomra nagyon kellemes meglepetés volt a film!
  Eleve féltem hogy gyenge lesz, meg nem is hallottam jókat, de rácáfolt!

  Baromi szórakoztató volt, iszonyú jókat nevettünk rajta! :)

  David Harbour, valamint Florence Pugh szállította a legjobb poénokat.
  Őszintén nem értem kinek volt baja vele/velük.

  A nőknek biztos szúrta a szemét, hogy ScarJo mellé még egy aranyos szöszit is bepakoltak…hát már nincs sok a Thor 4-ig csajok, kitartás!

  Az akció kicsit FF stílusú volt néha, ott kell kellett legyinteni párszor, de a közelharcok továbbra is remekül voltak koreaografálva.

  Az alakításokról: mindenki remek volt.

  Valószínűleg megint keveritek az alábbi 2 dolgot:

  – tetszik-e nekem a karakter, azonosulok-e vele, megértem-e a döntéseit? (ezt hívják forgatókönyvnek)

  – hitelesen adja-e elő a színész/nő az adott lelkiállapotot, érzelmet
  (ezt hívják alakításnak, színészi játéknak)

  És a lényeget (a rendezőt) ne is keverjük bele, aki instruálja őket ezenfelül……
  Na és a vágást….

  (És érdemes néha a stáblistát olvasni is, nem csak nézni. Hogy mennyi mennyi ember dolgozott hónapokon át egy adott filmen, legjobb tudása szerint nyilván. Te meg megnézed 2 óra alatt, és azt mondod hogy szar, ennyi. Érdekes nem?)

 39. “Valószínűleg megint keveritek az alábbi 2 dolgot”

  vagy te kevered? mások leoltás nélkül nem ment volna a film éltetése?

  “Te meg megnézed 2 óra alatt, és azt mondod hogy szar, ennyi. Érdekes nem?”

  jaja, te még sosem nyilatkoztál negatívan egy filmről szerintem. Attól, hogy valamin ezren dolgoznak, lehet szar simán, és ezt rá is lehet mondani. Nekem inkább az a fura, hogy egy milliárdos stúdió filmjét, ami bőven eleget kaszált is, az emberek ilyen agresszív módon védik.

  Ja rákattintottam a nevedre, úgy tűnik a Suicide Squadon és a Midsommaron nem dolgozott elég ember, azokat szétoltottad
  https://filmbuzi.hu/archives/2021/07/13/ez-milyen-kep-igy/#comment-664416
  https://filmbuzi.hu/archives/2021/06/17/a-classic-horror-story-elozetes-2/#comment-663166

  Szegény magyar szinkronstúdióban dolgozók is kapták tőled. Hát ez van.

 40. SPOILER:

  Natasha ártatlan gyereket öl csak hogy bosszút álljon? Mííí vaaan??? Ezzel örökre kukázták is az eddig felépített karaktert … nem is értem… 😔

 41. Kadika11:
  Az még jóval a Vasember 2 előtt történt. Akkor még igenis képes lett volna ilyesmire.

 42. A szakértőket kérdezném, a Fekete Özvegy (Natasa) eredetileg nem a Vörös Őr felesége volt a képregényekben?

  A gyerek miatt néztem meg a filmet. Hideg volt a moziban és kiborult a popcornom is, szóval… :D

  SPOILER
  A “meg kellett küzdenem a magyar kommandósokkal is” sornál nagyon nevettem. Nekem alapvetőn kínos volt minden magyar jelenet.

 43. Hát ez bazi gyenge volt.
  Idén nem túl erős eddig az MCU. Jól kezdett a film is, meg a sorozatok is, de a végére mindet közepesre húznám.
  Az Eternalsban azért bízok.

 44. Midsommar óta Florence rajongó vagyok, imádom a kisccsajt. Ebből kihozta a legtöbbet, fogalmazzunk úgy, nem ez volt élete legnagyobb kihívása:D Az akcentusa remek volt, ha nem tudnám, kicsoda, tényleg azt gondoltam volna róla, hogy igazi orosz. Ha idegesítő is volt egyesek számára, ez hülyén hangozhat, de szerintem nem az ő hibája, hanem a karakteré, amit megírtak neki.. vagy szimplán a megfelelő rendezői instrukciók teljes hiánya:D

  Azt feltételeztem, sokkal többet tudunk meg Romanoff asszonyságról – ha már black widow a címe..tényleg jó lett volna, ha az első 15 perc hangulata öleli körül a teljes filmet, nemcsak az első 15 percet..namindegy.

  Jó volt Budapestet tényleg Budapestként látni:D én jókat szórakoztam a “BudapeSSSSSt – SSSSSSsssSSSSS” jeleneten is, végre valaki rendesen beleverte az emberek fejébe, hogy kell helyesen kiejteni:D

  Mi is van még? Számomra kicsit csalódás, hogy egyetlen emlékezetes zenefoszlány volt csak, amikor ScarJo lapozgatta a családi fotós albumot.

  Összességében jókat szórakoztam rajta (leginkább a ScarJo-Florence + Harbour jeleneteken). Nem ez volt a legszarabb marvel film, amit láttam, az ócska cgi ellenére is..

  Ne kövezzetek meg a következő gondolatért, de nem tudom, hogy a nemtörődömség vagy a covid áldozata lett a film, mindenesetre kukázni kellett volna a teljes forgatókönyvet és nem a marvel univerzumtól megcsömörlött szakikkal megíratni. Én tuti Leigh Whannellra bíztam volna, hátha kicsit felüdíti a marvel portfólióját:D haha álmodik a nyomor

 45. Nem volt jó film, közepes.

  Viszont csak nekem tűnt fel, hogy többször is arcunkba tolták a női seggeket? :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.