Heti mozibemutatók: július 8.

Lássuk mi jött a Disney monstruma mellé.

  • Black Widow (Fekete özvegy) – megeszi az összes férfit, miközben szövi a hálóját.
  • Spirit Untamed (Szilaj: Zabolátlanok) – heti animációs, elég rossz értékelésekkel.
  • Andra sidan / The Evil Next Door (Valaki a túloldalon) – jéghideg skandináv horror-thriller.
  • Sweat – az influencerkedés sötét oldaláról, a nulla magánéletről.
  • Gott, du kannst ein Arsch sein / God, You’re Such a Prick – egy rákos lány nekiáll a bakancslistájának.
  • Minari – A családom története – gyönyörű film az amerikai álomról, ami a rasszizmust szinte nem is érinti, pedig egy bevándorló család van a középpontjában. Oscar jelölése is volt.

8 hozzászólás a “Heti mozibemutatók: július 8.” bejegyzéshez

  1. A Minari emelkedik ki az átlagból a héten. Ez egyértelmű. Mindenki nézze meg, aki egy értékes filmmel akar gazdagodni.

  2. 1 év kihagyás után tegnap “végre” újra el tudtam menni moziba, meglesni az Özvegyet. Nagyon rá voltam hangolódra, hogy újra átélhetem a moziélményt, a hatalmas vászonnal, dübörgő hangzással, az egész cinema-feelinggel… ami tök jó lett volna, ha lett volna bármilyen szellőztetés, de se a légkondi nem ment, sem levegő keringtetés nem volt.
    Komolyan mondom, annyira pocsékul éreztem magam fizikailag a végére, kb. nulla oxigénnel a teremben, hogy ez erősen visszavette a kedvem. :(
    A filmről majd a kibeszélő alatt (gondolom lesz).

  3. Ez az “influencerkedés sötét oldaláról, a nulla magánéletről” még mindig csak egy mondvacsinált “probléma” és a film is rendesen felfújja a dolgot. A miérteket már leírtam egy másik a filmmel foglalkozó bejegyzésben itt a oldalon

  4. Crash: szerintem meg kurvára nem ilyen egyszerű a kérdés, csak ugye nehéz átérezni sok magánélettel, amivel te is bírsz.

  5. Úgy nulla magánélet, hogy nincs idő rá, amit megértek a végtelen mókuskerék univerzumban, vagy úgy, hogy azért nincs, mert minden a neten van? Utóbbit tényleg nehéz átérezni, de ugyanakkor taszít is az a világ, mert engem zavarna, ha egy percem is ott lenne, nem hogy az egész életem, ahhoz tényleg olyan természet kell.

  6. @human

    Nem az én véleményem. Voltak emberek akik komolyabban a függöny mögé néztek és bebizonyosodott, hogy eszméletlen módon fel van fújva ez a “sötét oldal”. Apróbb részletek a már említett régebbi kommentemben. De bőven hozhatok még példákat de nem az ennek a bejegyzésnek a célja. Ha esetleg kap egy külön bejegyzést a film megint akkor oda szívesen benyomom egy wall-of-text méretű írást.

    Ezen kívül ez semmiben sem különbözik attól amikor valaki olyan sok időt szán (vagy kell szánnia) egy tevékenységre, hogy az tölti ki minden napját és nincs ideje másra. Akkor most róluk is készülni fog film és ott is lesz majd “sötét oldal” meg hasonló marketing szavak?

    Végül pedig megkérlek, hogy meg se próbáld kitalálni, hogy valójában mennyi magánéletem is van (lehet, hogy titkon én is influencer vagyok! haha!). A kommentemet támadd ha akarod, ne személyt aki mögötte van mert az nem profi viselkedésmód, ami elvárható lenne a blog egyik nagyfőnökétől.

  7. nem támadtam a magánéleted, csak mondom, hogy egy átlagember bele sem tud gondolni hogy milyen mindent a közönség előtt csinálni. ellenben ezek a homályos utalások hoyg mögé néztek, de akkor linkeld. Persze a film közepesnek néz ki, de ez a lesöprése egy problémának szerintem nem korrekt, csak ugye szereti mindenki elitézni azzal, hogy Ő akart influencer lenni, ez jár vele.

    eskü én nem vagyok igazi influencer, de még nekem is sok néha amit pl facebook messagesben kapok, pedig nem is jól kinéző csaj vagyok aki iránt máshogy is éreznek a az emberek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.