A Black Widow a Covid-éra eddigi legerősebb nyitását hozta

Végre egy hétvége, amiről tényleg érdemes beszélni és nem azért, mert Marvel, vagy Fekete Özvegy, hanem Covid utáni rekord, Disney streaming és a siker / kudarc objektív fokmérője most minden irányba kileng.

A Black Widow 80 millióval kezdett a hétvégén Amerikában, amivel nyilván lenyomta az F9 covid rekordját (ez is fogalom lesz lassan) és akkor már mehet is a matek, illetve soha be nem igazolható teóriák pedzegetése, hogy miként is nézett volna ez ki egy alternatív vírus nélküli valóságban. Az biztos, hogy a Fekete Özvegy mozi a kezdetektől egyfajta fura tölteléknek tűnt, amit görcsösen akartak beilleszteni egy már lezárt történetbe, szóval én anno már izzítottam is a klaviatúrát, hogy eljöhet az első érdektelenségbe hajló MCU mozi, de vajon tényleg ez történt volna? Vagy most a két év Marvel kihagyás és blockbuster ínség a malmára hajtotta a vizet? Az biztos, hogy kicsit megrökönyödve olvastam pár cikket a múlt héten, akik belőtték 100 millió környékére, mert hát alapból még a low level MCU filmek is ennyivel kezdenek – de azért ez most nagyon más világ, szerintem a 80 milliós nyitás igen is vaskos. Arról nem is beszélve, hogy streamingen is eldurrantotta a Disney, ami azért tegyük hozzá a wareznek (és az abból fakadó bevételkiesésnek) is jó táptalaj. De akkor kanyarodjunk is rá erre a vonalra:

A Disney büszkén belengette, hogy 60 milliót hozott a film a Disney+ platformon, ahol 30 dollárért lehetett megvásárolni. Számológép elő, ez 2 millió vásárlást jelent – ami a jelenlegi kb. 105-110 millió környékére taksálható előfizetők alig 2 százaléka. Most ez siker? Nekem elsőre kevésnek tűnik, de a Disney eleddig egyszer sem közölt konkrét számokat (sem a Mulannál, sem a Rayanál), szóval ők ennek örülnek (nyilván persze több pénz megy ebből a zsebbe, mint klasszikus mozis forgalmazásból), vagy kifelé nagyon akarnak pozitív arcot társítani ehhez az eredményhez. És akkor még azt is idevágnám, hogy szeptemberben olyan hírek kerjengtek a Mulan kapcsán, hogy ezzel a modellel 261 millió dollárt kerestek – amit azóta több elemző is körberöhögött, hogy a töredékének is örülhettek valójában. A fenti számok ez utóbbira engednek következtetni.

Szóval kérdések: 1. mi lett volna ha, nincs covid 2. mennyi nézőt vont el az otthoni forgalmazás, 3. mennyit vitt el a warez, 4. mekkora siker valójában a Disney+ 60 milliója. Az viszont tény, hogy amerikai bevétel 80 millió, nemzetközi 78, és erre jön még a plusz 60, szóval a végeredmény ezen a piacon és egy töltelékmozival tuti siker, úgyhogy az MCU robog tovább. 

A hétvége amerikai bevételei:

  1. Black Widow – $80,366,312 – össz: $80,366,312
  2. F9: The Fast Saga – $11,436,785 – össz: $141,882,510
  3. The Boss Baby: Family… – $8,876,235 – össz: $34,922,745
  4. The Forever Purge – $7,144,485 – össz: $27,879,400
  5. A Quiet Place: Part II – $3,155,430 – össz: $150,849,725
  6. Cruella – $2,370,111 – össz: $80,936,776
  7. The Hitman’s Wife’s B… – $1,630,927 – össz: $35,040,774
  8. Peter Rabbit 2: The R… – $1,262,805 – össz: $37,712,809
  9. The Conjuring: The De… – $655,324 – össz: $63,833,077
  10. Zola – $620,000 – össz: $3,531,563

14 hozzászólás a “A Black Widow a Covid-éra eddigi legerősebb nyitását hozta” bejegyzéshez

  1. Wow, a Quiet Place 150 milliója is szép összeg, és ez esetben szerintem kijelenthető, hogy Covid nélkül több is lett volna.

  2. Indexen ezt olvastam:
    “ez a harmadik legtöbbet kaszáló szuperhős eredettörténet a Fekete Párduc és a Marvel Kapitány mögött.”

    Ez igaz?

  3. Mrclichée:

    nem :) megkerestem az index cikket, meg a forrást is, amire hivatkozik, mindkettő baromságot ír (a szerző meg gondolkodás nélkül átvette).

    azt mondja, hogy harmadik legnagyobb nyitás, szuperhős eredettörténet és Amerikában. ez még az MCU-n belül sem igaz, nettó hülyeség (már anno a Vasember is nagyobb bevétellel kezdett, fogalmam sincs mire gondolhattak).

  4. gondolom összeadták a 80-at és a 60-at, de a hatvan sem csak Amerika és ez amúgy is már olyan zavaros víz, amilyen összehasonlításnak semmi értelme.

  5. Én azt olvastam, hogy pénteken több pénzt kasszírozott, mint vasárnap, elemzős meg bevételes szakkifejezéssel front-loaded volt. Ez lehet a streaming sara vagy a wom ereje terjedt, hogy nem olyan erős?

  6. @repeater aka Zsírfeka

    szerintem itt az EB döntő is potenciálisan közrejátszhatott (nagyobb sporteseményeket általában megérzi a box office)

  7. repeater aka Zsírfeka: nekem úgy tűnik jelenleg minden frontloaded amúgy, vasárnap amúgy is esni szoktak a filmek, meg van egy réteg aki nagyon moziba menne, ők gyorsan kipörgetik. Igen, a pénteki adatok alapján 90 fölé tippelték a filmet. Ha a 2 millió streamingből mondjuk elment volna 3 millió moziba, az +45 lett volna a mozis bevételben.

  8. Mivel Marvel+Disney+MCU, amit ezzel a mázzal leöntenek, az ez első héten tarolni fog, akármilyen minőségű is.

    Én elmentem megnézni, mivel egy korrekt akciófilmet vártam kicsit emberibb hősökkel, erre félistenek és ligh-vasemberek csépelték egymást CGI orgiába fulladva. Kár érte, felejthető film lett, SJ és a karakter többet érdemelt volna.

  9. a filmek nagy százaléka többet hoz pénteken – mint vasárnap, vagy szombaton, főleg két ok miatt. egyrészt nyilván az első napokon a legnagyobb az érdeklődés, másrészt a pénteki eredmény tartalmazza a csütörtök éjjeli elővetítéseket is.

    ugyanakkor a Black Widow valóban szokatlanul nagyot esett vasárnapra

  10. Nemtudom eldontenu erdemes e beülni ra. Nekem a hangyak, a captian marvel, a black Pantert, a thor 3 es az Andgame mar nezhetetlen volt nagyrészt vegig se néztem. Infinity war meg egesz tetszett, kedvenc marvel film a Winter Soldier, meg a Poki. Szóval nemtudom eldonteni….
    Nincs kedvem megint kijonni a vetitesről

  11. Köszi, hallgatok rád, lehet megmentettel pár óra önkínzástól.
    Várok tovább a Dűnére.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.