Ki kicsoda az új Dűne filmben

Ősszel minden kiderül! Mozi és streaming premier elvileg, és most ezek a poszterek vannak itt a tovább mögötti galériában, amikben egyesével bemutatják a karaktereket.

human
írta
2021. 07. 19. 20:43
megjelenés
19
hozzászolás


19 hozzászólás a “Ki kicsoda az új Dűne filmben” bejegyzéshez

  1. Igy poszteren elégé jónak tűnik a casting. Már-már meg merem kockáztatni, hogy az eredeti Dűne szereposztásával vetekszik bár azért kell még majd bele egy Sting féle Celeb is, hogy teljes legyen a kör :D

  2. Tipikus látvány mindenek felett hozzáállás. Viuálisan erős lesz a film. A színészek is jók lesznek. A forgarókönyv lesz a gyenge pont. Mint minden D.V. film.

  3. Brutal találó casting. Bar kicsit mindog vicces amikor 15 evest egy 25 eves jatszik

  4. Szerintem pedig a csalamádé gyerek pont azért jó erre a szerepre mert nem csak hűen tükrözi a könyvben leírt tulajdonságokat amelyekkel Paul rendelkezik, de pluszba még ilyen nagyon gyerek feje is van hozzá, ha nem tudnám hogy 25 fiatalabbnak tippelném.

    A gyenge forgatókönyvet Eric Roth is írta aki szerintem egy nagy tudású faszi ebben a szakmában, plusz ott van herbert könyve mankónak, esélytelen hogy ezen csússzon el eza film.

  5. Drukkolok a film sikerének, mert ez ugye csak a könyv első felét dolgozza fel. Nagyon elszomorító lenne, ha nem fejezhetnék be a történetet. Remélem a day and day HBO Max release nem tesz keresztbe a bevételeknek.

  6. Ez teljesen szubjektív preferencia/nem preferencia, de nekem alapvetően nagyon nem jön be ez a monokróm színvilág. Az Érkezés is teljesen szürke volt, ahogy látom, itt is redukált színvilággal dolgozik Villeneuve. Én ezt nem szeretem, ráadásul amikor olvastam a könyvet, én kifejezetten színesnek vízionáltam a világot, nem ilyennek. Ráadásul úgy rémlik, hogy az őslakosoknak színes (vörös?) volt az álluk a folyamatos fűszerslopálástól.

  7. JKJ: Egyetértek, a BR 2049 után nekem is ez a félelmem. Nagyon ráment a vizualitásra, a hangulatra, a gárda erős volt, de a sztori minden eredetiséget nélkülöző és sovány volt, főleg egy közel 3 órás filmhez.

  8. én pont így képzeltem el :) szerintem jól játszik a színekkel, pl. a kék szemeket is hangsúlyosabban tudja kiemelni. nem tudom a film mekkora része játszódik az Arrakison, de onnan egész biztosan nem hiányoznak a színek.

    van egy valóban alapból “redukált” színvilága a filmjeinek, de pont azért, mert a különböző színeknek is jelentősége van – ha bármi kitűnik az alapból, az okkal történik, annak funkciója van. szerintem olyan csodálatosan fog játszani a sivatag sárgás átmeneteivel és a néha felbukkanó értékes vízzel, hogy összepisiljük magunkat a gyönyörtől :)

  9. “A forgarókönyv lesz a gyenge pont. Mint minden D.V. film.”

    ???

    * screams in Prisoners, Sicario, Arrival *

  10. Kíváncsi vagyok mennyire pörög fel majd a hype vonat, nemsokára itt az új trailer, meg az imax esemény. Remélem a covid és a stream ellenére relative sikeres lesz majd anyagilag a film, jó lenne látni a folytatást.

    DV utóbbi filmjei (Arrival, BR49) nálam annyira nem találtak be, bár mindkettő érdekes témákról beszélt, de valahogy hiányérzetem volt, a blade runner esetében pedig nekem fájó a túlontúl letisztult, bár kétségtelenül szép fényképezés. Nyilván ez koncepció, de az első film hangulatához nagyon sokat hozzátett a zsúfolt, fullasztó atmoszféra és díszletek. Lehet a Dűnének majd jobban fog állni ez a vizuláis irány.

  11. Az kiderült már, hogy nálunk is egy hónappal hátrébb csúszott-e a premier októberre? Jópár európai országban megmaradt a szeptember közepe.

  12. Endymion+ Ezt a vörös áll témát szerintem rosszul idézted fel, nem rég fejeztem a be a könyvet / könyveket. Kék szemről esik szó, mint a fűszer fogyasztás kívülről is látható mellékhatása de más nagyon nincs.

    (Amúgy ez tényleg szubjektív, mert Én meg pont ebben a minimál, letisztult stílusban tudom elképzelni amit Villeneuve tol.)

  13. CaptainJaffarral egyetértek: szerintem is nagyon szép volt a BR2049, de ez a rideg letisztultsága eléggé más hangulatot adott, mint az első film, az markánsabb, nyersebb, szagosabb volt.

    Ugyanakkor a Dűnéhez pont passzolna ez a vonal. Az, hogy az előzetes anyagok alapján a sivatag nem ilyen klasszikusan narancssárga, mélybarna stb. benne, hanem sápadt szürkés, ezüstös, az égbolttal együtt, sokkal jobban kommunikálja szerintem, hogy az Arrakis mennyire száraz, mennyire kegyetlen. A Caladan-bolygó akkor már inkább lehetne vibráló a sztori alapján – persze a filmben az is Villeneuve-ösen szürke, “északi” hangulatú lesz, mint az első trailerben láthattuk.

  14. Palacka: A könyvben a Dűne úgy van bemutatva, hogy napszakonként egész más arcát mutatja színeket tekintve, azért ezt remélem valahogy visszaadják a filmben is. A Caladant én alapból hasonlóan képzeltem el, mintsem valami trópusi éghajlatú hely. Ha jól emlékszem a könyvben is többször kiemelték, hogy mennyire hiányzik nekik a hűvös, nyirkos éghajlat.

  15. de a BR2049 később játszódik mint az eredeti blade runner. MÁrmint nézzetek vissza 30 évvel ezelőtt hogy nézett ki a világon rengeteg minden, persze hogy más az art direction, hiszen ahogy a történet is mondja, azóta még jobban kiürült a Föld, nem zsúfolt kellett legyen, hanem kihaltabb, sztoriban is, ehhez pedig a minimalistább díszletek és a többi járult. Az, hogy kinek mennyire tetszik a kinézet, az más kérdés és tök elfgoadható, mint hogy “csak rátolta a kedvelt stílusát Villeneuve, ezért szokás szeritn szar”.

  16. a minimalista diszletekrol a Total Recall jut eszembe. Gyerekkent is mar zavart, hogy milyen olcso, bovli kinezete van. Aztan felnott fejjel ertettem meg, hogy ez a brutalista latvanyvilag a dodzsem kidolgozottsagu autokkal egy disztopikus tarsadalom tokeletes abrazolasa. BR2049-ben ugyanez a helyzet.

  17. Human: Persze, jogos. Meg ugye a BR2049 sztorija eleve kilépett a városból a környéki még lerongyoltabb, kihaltabb helyekre, úgyhogy átgondolva valóban passzolt az art direction.

  18. “A forgarókönyv lesz a gyenge pont. Mint minden D.V. film.”

    ??!?!?:D ez ugye csak poénos trollkodas akart lenni?

    Én nagyon drukkolok neki, hogy hozza azt a sikert, mint anno a LOTR meghogy nézhessük moziban és nem szól közbe a delta vagy a gamma…sokkal jobban állna neki a nagyvászon. A D.V. filmek elmondhatatlanul szépek, nem értem, miért írják sokan, hogy fakó…de fentebb abelh már kifejtette ezt, nem írom le újra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.