The Last Duel-előzetes: Ridley Scott új filmje

A Kingdom of Heaven és Gladiator rendezője újra kardos művel jön. Ez a szereplőgárda mi már: Jodie Comer, Adam Driver, Matt Damon, Ben Affleck? Főleg utóbbi kinézetét vizsgáljátok be.

Megtörtént eseményen alapul a film, amiben egy nő azt állítja, hogy megerőszakolták, a férje pedig párbajra hívja a tettest. Csak valami sokkal nagyobb hatalmi játszma is zajlik benne. Mindez a 14. századi Franciaországban.

22 hozzászólás a “The Last Duel-előzetes: Ridley Scott új filmje” bejegyzéshez

 1. Na, végre kapunk újra egy jó filmet Ridley bácsitól?
  A gárda elég impozáns, és az előzetes is meggyőző, ezek alapján szeretettel várom az októberi premiert.

 2. Szerintem nincs bajjal affleck kinezetevel, matte szerintem az ergyabb.
  De mindesetre érdekel a film.

 3. Jonak tunik. Legutobbi filmje Az All The Money in the World is tetszett, meg a Raised by Wolves altala rendezett reszei is ott voltak.

  Nem tudom mennyien lattatok Scott legelso filmjet, a szinten parbajjal foglalkozo The Duellists-t. En csak nem regen lattam eloszor es teljesen lenyugozott. Eskuszom vagy 10x mondtam magamban, hogy “azt a rohadt, de szepen van fenykepezve”

 4. Mikor “észnél” van akkor nagyon nagy filmeket csinál. Remélem ez is annak a táborát fogja gyarapítani!

 5. Ben Affleck kinézetével egyáltalán nincs bajom, de esküszöm azonnal eszembe jutott az a jelenet a Jay és Néma Bob visszavágból, mikor Matt Damon kérdezi Affleck-től, hogy kiszívatta a séróját?

 6. Nagyszabásúbb, mint amilyennek az első hírek után elképzeltem. Olyan jó, hogy akadnak még vállalkozók ilyen filmek készítésére is. A Párbajhősöket sajnos még nem láttam, de már rajta van egy ideje a “must see” listámon. :)

 7. #walker:
  A The Duellists (Párbajhősök) Scott egyik legjobb filmje, és az egyik – ha nem “a” – legkorhűbb történelmi film. (mellesleg az első filmje volt)
  1977-es, de egyáltalán nem látszik rajta a kor, egyszerűen brilliáns film. A fényképezése pedig eszméletlen.
  Anno még Amerikából rendeltem meg a dvd-t, nagyon jó rendezői kommentár is van rajta.

  Ha csak fele olyan jó lesz ez a The Last Duel, akkor nem lesz okunk panaszra! ;)

 8. Tudom, rossz szájízt hoz, ha felhozzák a témát, de a mostani metoo – aztán néhol túltolt polkorrektség/metoo korszakában azért elég merész ez a témaválasztás, ami sok kellemetlen kérdés körüljárására lenne alkalmas… kérdés, hogy meg merik-e lépni…

 9. Nahát, akkkor is keverték azt a bizonyosat a hölgyek? :D Ugyan már, csak egy (két?) háborút robbantottak ki pillákat rezegtetve:D :D :D

 10. Nagyon igényes, klasszikus kiállítású film, lehet itt kínai pénz meg AI-vel generált forgatókönyv, de amikor egy nagyöreg rendező odateszi, akkor látod egyből, hogy ez nem félvállról vett, agyon fókuszcsoportozott szar.

  Nagy bajban leszünk, ha ez a Spielberg-Scorsese-Scott generáció kihal. És még ez nem is akkor event film, de ebbe a 2. percbe több volt, mint egy-egy streamer oldal éves termésében.

  Várjuk szeretettel, mégha közepes lesz, akkor is moziban nézős. Jó, hogy még adnak ilyenre pénzt.

  Matt Damon szakáll vagy miaz, engem rohadtul zavar.

 11. BeryG: nem értelek, hiszen pont a metoo miatt dolgozzák fel témát, ott nő akinek ki hisz, a látszólagos erőszaktevő és a védelmezői, stb, engem konkrétan meglepett, hogy merészségről beszélsz, annyira adta magát, hogy amiatt rendelték be.

 12. Hm… Ez eléggé jónak tűnik. De én is kíváncsi leszek a rendezői változatra belőle. Ott valahogy mindig jobban ki vannak dolgozva a karakterek. Gladiátor rendezőije is jobb volt, a Mennyei királyságnál meg egyenesen jó filmet varázsolt egy egyébként gyenge közepes moziból. Jónak néz ki és a szereposztás eléggé parádés.
  Rákerült a listára.

 13. “Ez a szereplőgárda mi már” nem véletlen ilyen, “meg AI-vel generált forgatókönyv” itt pont nem szerencsére :)- a forgatókönyvet Ben Affleck és Matt Damon írta, tudtátok, h sok év barátság után tudták meg h valójában rokonok is!? :)

 14. Ezt az előzetest azóta vártam mióta láttam az első fotót szőke Gézánkról XD. Az meg hogy a forgatókönyvírók között is ott van az Affleck-Damon páros máris jobban érdekelté teszi számomra az egészet.

 15. @human: nekem támadt egy olyan érzésem, mintha belebegtetné az előzetes azt a szálat, hogy a nő mégsem mond igazat (Adam Driver karakterének reakciói, hogy ártatlan). Tudom trailer, sokat nem érdemes levonni ebből, csak reménykednék abban, hogy nem színtiszta metoo-támogató szempontból mutatják majd a nézőpontot, meg a végkifejletet, hanem behozzák annak a kritikáját is.

 16. Miután egy valós eseményt dolgoznak fel, én inkább arra tippelnék, hogy a film nem fog állást foglalni abban a kérdésben, hogy megtörtént-e az erőszak, vagy sem, legfeljebb bemutatják mindkét fél álláspontját. Ha hitelesek akarnak maradni, nem tehetnek mást. Igaza pedig a párbaj győztesének lesz, ahogyan ezt akkoriban is tekintették. A film gerincét szerintem inkább Jean de Carrouges drámája adja, hiszen egyik oldalon a felesége, másikon meg a legjobb barátja szava áll, konkrét bizonyítékok nélkül. :)

 17. ha Ridley rendezi, Géza és Matt is szerepel az írók között, rossz nem lehet :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.