Jolt – nem rázott meg!

Kate Beckinsale jött, jól néz ki, de továbbra sem rúgta be az új keménynő franchise-t. Mondjuk a színészi tehetsége is tehet erről.

Az Amazonon felirattal elérhető film története röviden annyi, hogy van egy csaj, aki minden túlzottan érzelmi helyzetben a maximumra pörög, amin sem a szülei sem a pszichiáterek nem segítettek. Helyette inkább katonának állt, meg ki tudja még mi mindent sajátított el az évek alatt, miközben kidobóként dolgozott. A túlpörgéseit személyesen kontrollált elektrosokkal tartotta kordában.

Mindez a pasizását sem segítette, de most összejött egy kedves könyvelővel, aki kétszer is csúcsra juttatta a szájával miközben elvette a szüzességét. Ellenben a csávót másnap megölik, a csaj pedig minden dühét a bosszúra koncentrálja, végigmegy a főnökön át a gyanúsítottak során, hogy eljusson a tetteshez. Lenne valami morális mondanivaló is, de most nem akarok belegondolni, mert az egész egy B szar és a girrrrl power megtalálása nagyon vázlatos benne.

A legdurvább nekem a kidolgozása volt. De tényleg, a sztoriba nem kötnék túlzottan, elszállt és képtelen és minden, simán át tudtam lépni rajta, ellenben az, hogy a B akciófilmes szintet sem igazán hozta a Jolt, az nekem már sok volt. Egyrészt az, hogy Kate Beckinsale látszólag nem sok koreográfiát tanult meg a filmhez, a legnagyobb bunyóban nézhetjük hátulról… a kaszkadőrét. Mármint nyilván sok mindent a kaszkadőrök csinálnak meg, de itt meg sem próbálták keverni, hogy hihetőbben Beckinsale verekedjen ott. Ennél még az Iron Fist is jobb volt verekedésben.

Azon kívül meg komolyan kiszúrta a szemem, hogy az egész 4 zöld fal között foroghatott. Mármint a sok utcai jelenet mindegyike. Az autós üldözés egy része talán nem, de ott sem tököltek sokat a stúdióban üldögélő Beckinsale és az utcán száguldó kocsi közötti megoldásokkal. És még mindezek ellenére is lehetett volna korrekt, ha nem erőltetett minden lazaság benne. Azt pedig többet ne engedjék forgatókönyv közelébe, aki a kórházas dolgokat kitalálta. Aki látta a filmet az tudja mire gondolok. Hogy is kell mondani, szégyent éreztem másodkézből?

Az Amazon ezerrel hajt arra, hogy utolérje a Netflixet a filmes minőségzuhanásos mutatványban. Mindezt úgy, hogy a Joltból láthatóan franchiset terveztek…

human
írta
2021. 07. 25. 18:33
megjelenés
8
hozzászolás


8 hozzászólás a “Jolt – nem rázott meg!” bejegyzéshez

 1. Egyetértek. Azt még hozzátenném, hogy minden Bulgáriában forgatott film felismerhetően ugyanebben a pár utcában játszódik.

 2. szerintem eskü nem voltak utcán, kivéve talán az első éttermes jelenetet. annyira távol van mindig a háttér a karakterektől. a legviccesebb a gonosz “nagy” épülete volt ebből a szempontból.

 3. Amint megláttam Jay Courney-t, minden reményem elszállt, hogy legalább egy közepes B akciófilmet láthatok. El kéne törni a térdét, aki annak a csávónak a színészi pályát javasolta.

 4. Kutya világ az, ahol ha Kate-t hátulról kaszkakadőrrel kell helyetesíteni! Erre semilyen akció nem lehet indok! :)

 5. Úristen de rossz volt ez a film.
  A sztori, a megvalósítás, a “színészi” “játék”..
  Elpazarolt percek az életemből.

  Spoiler
  Susan Sarandon ennyire le van géve, hogy bevállalta a film végi franchise starter cameot?!
  Mármint ki az a buta ember, aki azt hiszi, hogy ebből sikeres franchise lehet és ezért még egy elismert igazi színészt is odatesz a végére?!

 6. “Ennél még az Iron Fist is jobb volt verekedésben.”

  egyen el a rozsda, ugyanezt akartam a Snake Eyes kritikámba írni :D

 7. Gyakorlatilag stúdióban volt az egész.
  Jóbarátok város utca, így jártam anyatokkal város utca, ugyan ilyen volt. Nagyon kitűnt.
  És igen mikor hátulról mutatták és a kaszkadőr arcát is,már már steven seagal magassok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.