Heti mozibemutatók: július 29.

Kalandfilm a moziban! Gondolom az a fő választás sokaknak, de a Shyamalan-féle Old is megérkezett, érdekes koncepció, nem annyira ujjongó kritikák (a nézőktől sem).

  • Red Shoes and the Seven Dwarfs (A hercegnő és a hét törpe) – dél-koreai animációs.
  • Long Story Short (A szerelem röviden) – ausztrál romantikus vígjáték, amiben a főszereplő esküvője másnapján arra ébred, hogy minden perc egy évet jelent, ki kell használnia a szerelmével töltött másodperceket is.
  • Jungle Cruise (Dzsungeltúra) – a Rock és Emily Blunt megy a dzsungelbe.
  • The Unholy (Gonosz csoda) – Jeffrey Dean Morgan horrorfilmje. Tényleg érdekelne miért éri meg egy ilyet bemutatni? Minden warez kérdést félretéve, ebbe bármikor bárki látott bevételt?
  • Old (Idő) – egy part, ahol mindenki villámgyorsan öregszik. Shyamalan új agymenése.

human
írta
2021. 07. 29. 10:28
megjelenés
9
hozzászolás


9 hozzászólás a “Heti mozibemutatók: július 29.” bejegyzéshez

  1. Volt szerencsénk tegnap premier előtt megnézni az Old-ot. Nos, igen… csak az menjen rá akit tényleg kellően felcsigázott az előzetes. A legutóbbi Glass-nál is gyengébb sajnos. Így ingyen szódával lecsúszott egyszer.

  2. Nekem bejött az Old. Az ötlet eredeti, jó volt az atmoszféra. Csak rohadt sok hülyeség volt benne, amibe ha belegondol az ember akkor szétcsúszik az egész film. Tehát ha tudod úgy nézni, hogy nem analizálod a részleteket, akkor szórakoztató, de jobbat is ki lehetett volna hozni az alapötletből.

  3. Az Old fantasztikus volt! Én vártam is, de anno pont elbizonytalanított a trailer, viszont ez peak Shyamalan (ezt kezelje mindenki pozitív, vagy negatív pontként). Aki szereti a szerzői horrorokat (Jordan Peele, de legfőképp Ari Aster) az szerintem semmiképp ne hagyja ki!
    Egyszerűen leírhatatlan élmény, tényleg vagy beszippant, vagy teljesen ledob magáról, viszont végre megint egy kompetensen megrendezett film csodás és bizarr színészi játékokkal (én egyébként legkésőbb a Servant óta meg vagyok győződve hogy a sokszor kínos, máskor meg csak oda nem illő/hiteltelennek tűnő párbeszédek Shyamalannál szándékos húzások, hogy kizökkentsenek, ahogy a rendezés is direkt rendre felrúgja a filmes kompozíciók és keretezés szabályait).
    Szóval kicsit olyan volt az egész mintha egy brutálisan kegyetlen és groteszk színházi előadásra ültem volna be, hiszen gyakorlatilag egy nagyobb helyszínen zajlik az egész, viszont feltétlen nagyvászon kell hozzá, mert ebben el kell veszni, hagyni kell hogy vigyen magával.
    Én a magam részéről köszönöm Shyamalannak, hogy mer ilyen megosztó filmet egy az egyben bevállalni és remélem a stúdiók is kiállnak továbbra is a víziói mellett (igen, sok esettel ellentétben EZ tényleg egy visionary film lett).

  4. (sorry töröltek, de erre itt most semmi szükség, legyenek inkább filmvélemények, ahogy fenn látszik)

  5. Nem forgatom olyan jól a szavakat, mint Aratnok de valamennyire egyetértek vele. Vox jegyjátékon nyertem, így már tegnap megnézhettük az Oldot.
    Bíztam benne, vártam, szeretni akartam, be is szippantott, de számomra az év nagy dobása még várat magára, kicsit hiányzott a Shyamalan filmek végén belőlem feltörő, szokásos “huuuuu b…meg” érzés, úgy értem, nem facsarta ki úgy az agyam, ahogy vártam.
    Shyamalan rajongóknak amúgy bátran ajánlom, ha nem is moziban, 1x mindenképp érdemes rászánni az időt… :)

  6. Aratnok is jól írta :) Egy komoly kamara drámát látunk a parton és igen a groteszk szó is nagyon jó rá :) Iszonyat bejött ez a filmeje is a mestertől :) csak nem fogyjon ki a benzin nála sokáig szertenék még a filmes kocsijában utazni :) Nézzétek bátran!

  7. Blady :):):) azért volt pár film amit máshogy vittem volna tovább :) Bár gondolom sok filmbuzinak volt már hasonló átírás élménye filmes pályája alatt :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.