Akkor női Chronicle 2?

 John Davis azt mondta a Forbesszal készített interjújában, hogy most már tényleg dolgoznak a Chronicle forgatásán, méghozzá egy új generáció kapja meg az erőt, mostani főiskolás végzősök (és gondolom eszerint gondolkodók), őket fogja korrumpálni az erő. Téma lesz a fake news/igazi hírek és a többi is.

We’re working on Chronicle 2 right now, and I think it’s going to be great. We’re working on it at Fox. It’s going to give us a chance to tell the story in a different way. We’re going to tell it from the female point of view. It will have been ten years since the event happened in Seattle, and a lot of it’s going to deal with fake news and real news and cover-ups.

More interestingly, it’s the next generation getting these powers that are corruptive. These are young women just finishing college, they are empowered, and this is their journey. I mean, what a new and interesting story you can tell there.

human
írta
2021. 08. 09. 02:23
megjelenés
16
hozzászolás


16 hozzászólás a “Akkor női Chronicle 2?” bejegyzéshez

 1. Female empowerment mint új dolog a mai filmekben…oké.
  Ha vagy 10 évvel ezelőtt készült volna ez az interjú akkor még rendben is lenne.

 2. Most komolyan, miért ne “találhatná” meg most a képességet pár egyetemista lány? A nyilatkozatból süt a tanácstalanság, annyira nem tudják eladni a projektet (hiszen az 1. rész sztárjait lehetetlen lenne visszaszerezni egy folytatásra, úgy befutottak azóta), de ettől még maga az alap semmi extra egy ilyen sztoriba.

 3. Nem inkàbb az lehet itt, hogy van egy nem túl vaskos ötlet(egyetemista lànyok képességet szereznek) és ahhoz kerestek filmet/univerzumot hogy màr egy meglévő brand farvizét hasznàlják arra hogy legalàbb valaki megnézze a filmet?

 4. @Namu: Ebbe’ lehet valami, és hát gondolom még mindig olcsóbb volt bele tie-inolni a Chronicle univerzumba ezt a felállást, mint mondjuk adaptálni a Naomi Alderman-féle “The Power”-t (meg hát ugye abból már készül sorozat). :D

 5. Én nem értem ezeket az “ásít” meg “unalmas ez már” véleményeket. De tényleg.
  Azon nőttem föl, hogy szinte minden nyamvadt film pasikról szólt. Férfiak voltak a főszereplők, a hősök, az ellenfelek. Ők mentették meg a világot, ők hozták a döntéseket, ők alakították az eseményeket. A nők meg voltak a férfiak csatolmányai. A főszereplő anyja, lánya, szerelme. A királylány akit meg kell menteni. Az barátnő/feleség akit megcsalt vagy aki megcsalta a főszereplőt. 5 férfi főszereplőre jutott 1 női főszereplő vagy mellékszereplő.
  Ez elkezdett változni. És máris ásítanak meg unják magukat egyesek. Tényleg?
  Nem azt unjátok, hogy milliomodjára a férfi főszereplők körül forog a világ, az ő szemszögükből látjuk a történetet? Minden történetet.
  Nem arra ásítotok, hogy jóvágású, jókötésű (lehetőleg fehér, fiatal vagy max középkorú) fickó megmenti a világot?
  Nem szeretnék nő lenni ebben a világban. Tele a net kimutatásokkal, hogy a filmekben hány % a női szereplők aránya. Azok mennyiben a férfi szereplőkhöz való viszonyukban jelennek meg a filmekben. Siralmas.
  A legjobb mondjuk a Star Wars. Az egész kib*szott galaxisban 1 nyomorult nőnemű szereplő van, de ez gondolom a fenti nézőket a legkevésbé sem zavarja/ta. Teljesen természetes, nem szemet szúró. Fordítsátok meg ezt az arányt. Azonnal menne az óbégatás.

 6. Endymion úgy látom baromira nem érted miért unalmas az egész.
  Nem az a baj, hogy csajok a főszereplők, hanem az a baj, hogy amiket felsoroltál filmeket azokat forgatják újra csak csajokkal. Nem pedig írnának olyan új filmeket amiben csajok a főszereplők.

 7. mintha új filmekre mennének az emberek, ami nem régi IP (film-játék-esetleg sikerkönyv) az halott a boxofficeban, férfi főszereplővel is, igazi 22-es csapdája ez.

 8. Endymion: igen én is azokon a filmeken nőttem fel ahol a fehér férfi menti meg a vilàgot és én még mindig az olyan filmek nézése közben érzen jól magam. Mert azoka filmek reàlisak, nem azok ahol 60kilós nők raknak rendet az alvilàgban 😀

  De komolyra fordítva szerintem sem érted miről beszéltünk. Nem arról volt szó hogy fellàzadva követeltük hogy szüntessék be ezt a filmet, csak kifejtettük a véleményünket hogy ez minket nem érdekel.
  Nem az a helyzet hogy csak fehér férfi menti a helyzetet filmeket akarunk nézni, pl én simàn elnézek csajos filmeket is. Ott volt a Happy death day film is pàr éve hogy csak mondjak egyet. Szórakoztató meg női főszereplője is volt. De ez a lényeg, hogy szórakoztató volt.
  Csinàlhatsz filmet aminek a female empowermentet helyezed a középpontjàba, csak kb kutyàt nem fogja érdekelni. Mi izgalmas van ebben a koncepcióban most, chronicles…csak most nőkkel….oké
  Inkàbb akkor megnézem a Happy death dayt megint.

 9. Namu: a Chronicle szuperképességekről szól, egy vézna srác roppant össze benne kocsit meg ilyesmi :)

 10. ti nem láttátok a Terminator 2-t vagy az Alien filmeket??:D hát mekkorát megy benne Hamilton/Weaver és milyen emlékezetes jeleneteik vannak már?! :D Vagy ott vannak a horror/sikolykirálynők: Neve Campbell, Jamie Lee is rendet tett párszor, nem igaz, hogy csak férfiak voltak a főszereplők.

  Nem annyira régről nekem pl az aki bújtban, a vaksötétben, a 2019-es prédában, midsommarban is iszonyat szimpik (=emlékezetesek, hisz most is emlékszem rájuk és várom, mikben bukkannak fel legközelebb) voltak a női főszereplők.. ok nem világmegmentő akciósztár szerepek és egy-két esetben inkább mellékszereplők, de vannak esetek, ahol nehéz megállapítani melyik kategóriába esnek…

  namindegy, úgy, hogy nincs előzetes vagy bármiféle alapanyag a filmből, én még nem temetném:D ráértek majd akkor..

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.