Nem szerepelt jól a The Suicide Squad

Hiába szélsőséges a The Suicide Squad megítélése, negatív hype-ról meg semmiképp nem beszélhetünk – szóval fogjuk a covidra a buktát? Mert ez bizony az, méretes.

Húzzuk alá további számokkal is a 26 milliós nyitást:

 1. Az F9 és a Black Widow premierje idején írtam, hogy megmérettetik az amerikai mozizás, sikerült-e felállni a vírus után és akkor úgy tűnt igen, hiszen 70 és 80 millióval nyitottak.
 2. Persze foghatjuk ezt az R kategóriára is, de tényleg akarjuk? Ugyan 4000 mozit kapott Gunn filmje, de ez nem kifogás arra, hogy az elmúlt időszak R kategóriás bemutatói közül (Demon Slayer, Mortal Kombat, Conjuring 3) messze a leggyengébb átlagot hozta.
 3. És ez meg csak az érdekesség kedvéért, mivel nem sok értelme van a covid éra előtti összehasonlítgatásnak, de a legelső Suicide Squad, ami azóta is referencia a nem-filmek listáján, 133 millióval kezdett, 325-tel zárt otthon, globális összetettben pedig 746 millióval, kínai bemutató nélkül. Ráadásul úgy, hogy mindenki utálta.

Úgyhogy itt valami nagyon félrement, pláne ha elkezdünk sasolni a 185 milliós büdzsével is. Nyilván közrejátszott, hogy az HBO Max ingyen elérhetővé tette az előfizetői számára is, de ekkora mértékű hasassal még ennek ellenére sem kalkulálhattak. Könnyű persze hipotéziseket gyártani, de elég valószínű, ha időben helyet cserélt volna a két rész premierje, akkor most a Gunn verzió mellett villogna a 700 millió körüli bevétel.

Most meg talán még az is kérdés, hogy a film ambíciója és relatív eredetisége önmagában elég lesz-e ahhoz, hogy további folytatásokat szüljön. Mert a mostani szélsőséges visszajelzések és ilyen eredmény láttán producer legyen a talpán, aki megmondja hogyan tovább. Közben meg felkészül a Free Guy, mert ha valóban a covid a gond, Reynolds sem mászik ki a jövő hétből könnyen.

A hétvégi amerikai bevételek:

 1. The Suicide Squad – $26,205,415 – össz: $26,205,415
 2. Jungle Cruise – $15,818,590 – össz: $65,443,044
 3. Old – $4,115,605 – össz: $38,498,750
 4. Black Widow – $3,928,252 – össz: $174,280,036
 5. Stillwater – $2,828,690 – össz: $9,968,760
 6. The Green Knight – $2,596,000 – össz: $12,167,727
 7. Space Jam: A New Legacy – $2,433,878 – össz: $65,694,659
 8. Snake Eyes: G.I. Joe … – $1,682,463 – össz: $26,059,435
 9. Escape Room: Tourname… – $1,303,320 – össz: $23,093,690
 10. F9: The Fast Saga – $1,200,620 – össz: $171,004,765

33 hozzászólás a “Nem szerepelt jól a The Suicide Squad” bejegyzéshez

 1. Kár, ezerszer inkább egy Gunn féle SS folytatás, mint egy újabb Batman vagy Superman film.

 2. Szerintem meg nyugodt szívvel lehet fogni a covidra, mert amiket ellenpéldának hoztál 70-80M nyitással, azok bár jöttek streamingen is, de felárral (Black Widow biztos) és nyugodtabb időszakban. Ez meg sima HBO Max előfizetéssel. Plusz USA-ban úgy hallom romlik a járványhelyzet, jönnek vissza szigorítások több államban, biztos csökkent a mozi látogatók kedve. Lehet a streamingen meg úgy megy, hogy pont könnyű a producer dolga. Őrült egy időszak lesz ez a ~1.5-2 év egyszer visszatekintve.

  Előre féltem a még várakozó premiereket, leginkább a Dűnét, remélem nem nyírják ki előre a franchiset, mert jónak tűnik.

 3. Szerintem az okok: az HBO Max-os megjelenés, a nem elég meggyőző előzetesek, a 2016-os film emléke és az ahhoz való kapcsolódás megállapíthatatlansága, a Deadpool, a Logan és a Joker óta egyre kevésbé kuriózum R-besorolás.

 4. Akit csak ismerek és hallgatok az moziban nézte és elégedett a filmmel. Egyszerűen elképesztő, hogy bukta lett. Én személy szerint nagyon sajnálom.

 5. – Félelem a delta variáns miatt
  – R besorolás – az USA-ban elvileg komolyan veszik a beengedéseknél, nincs olyan, mint nálunk, hogy bárki simán bemegy bármelyik filmre, így hiába van King Shark merch, ha a family nem veszi

  – plusz felár nélkül elérhető a Max-on
  – rossz szájíz a ’16 miatt – plusz a 2 film címe szinte totál azonos, nincs markáns különbség, csak egy “The”

  – no starpower – no Will Smith /legalábbis most az elmúlt 2 nap több ilyet is olvastam, úgy tűnik Elba nem akkora név, de a Gemini Man akkor miért bukott? Ott ráadásul dupla Smith volt/

  Amúgy nem hízott volna ekkorára a budget, ha Gunn a UK-ben forgat, csak az édesapja beteg volt és közel akart lenni hozzá, a Warner meg belement, mert ez volt az egyik feltétele, hogy elvállalja a rendezést.

 6. @ ThomassLord

  “Szerintem meg nyugodt szívvel lehet fogni a covidra, mert amiket ellenpéldának hoztál 70-80M nyitással, azok bár jöttek streamingen is,”

  Az F9 nem kapott rögtön streaming premiert az USA-ban, csak 34 nappal a mozis debütálás után kerültek ki a film digitális kópiái.
  Sőt, ha ideveszem az orosz, meg az ázsiai piacot, akkor bizony látható, hogy Torretoék több, mint 2 hónapot “mozizhattak” mindenféle netes hátszél nélkül.

 7. “plusz a 2 film címe szinte totál azonos, nincs markáns különbség, csak egy “The””

  amúgy eskü ez számíthat, semmi sem emeli ki igazán, hogy nem csak újra mozibaküldték az előzőt. nyilván nem nekünk filmbuziknak, de amúgy.

 8. Ebből a warner producerek egy nagyon fontos következtetést fognak levonni. Romlik a pandémia helyzet, úgyhogy a Dűnét el kell halasztani. Majd. Egyszer. 10 év múlva. Talán láthatjuk…

 9. Ki kellett volna várni a 45 napos mozis ablakot. Erősödő Covid-helyzet is sokat ronthatott.
  Nemzetközi piacokon óriásit kellene mennie/ Sneky Eyes-nek is/, hogy halvány remény legyen a folytatásra.
  Romló Covid-miatt megoldás lehet + pénzért Streamingre dobni majd a premiereket, de a 30 dolcsi elég meredek ár, és a filmeket pénzelőkkel-alkotókkal is meg kellene egyezni valahogy. Bár, ilyen bevételeket elnézve, talán könnyebben egymás tenyerébe csapni.

 10. @dochollywood: köszi, így akkor meg még kevésbé állja meg a helyét a hozzájuk hasonlítás. BW-hoz is, mert az meg streamingen is plusz pénzes volt, és blabla, amit már leírtam :)

  Én bízom benne, hogy a streaming megmenti, megérdemelné.

 11. Szerintem leginkabb a korona mellett az elozo film emlekei miatt tortenhetett ez.
  Magambol indulok ki, Hiaba mondjak, hogy egy jo film lett, olyan tragya volt az elozo film, hogy egyszeruen nem visz ra a lelek, hogy ezt megnezzem. Ugyanezert nem fogom sose megnezni a Harley Quinnes filmet sem.
  A Dunet, ha nem fogom tudni megnezni a mozikban, akkor rosszul leszek.

 12. Engem az előző (első) rész miatt, teljesen hidegen hagyott ez a film eddig. Az annyira negatív élmény volt, hogy nem is akartam ezzel a filmmel foglalkozni. Aztán itt-ott belefutottam pozitív szalagcímekbe. És bár nem szeretem a Marvel filmeket, Gunn stílusosan rendezte meg a Galaxis őrzőit.
  Így most érdekel a film.

  A covid mellé szerintem ez is nagyon nagy szerepet játszik a buktába, hogy az emberek irtóznak tőle az előzmények láttán.

 13. Szerintem rémes volt a film, de így sem értem, hogy lett ekkora bukta. Talán rájönnek, hogy nem azzal kell eladni egy filmet, hogy R meg ízléstelen poénokkal, hanem jó filmet kell csinálni, jó történetet kell írni.

 14. Az elmúlt hetekben egyre több államban durvultak a covid számok, szóval nem csodálom, hogy egyre kevesebben nézték meg moziban, ha ingyen volt streamingen, akkor meg pláne minek kockáztatni alapon inkább tévén nézték az emberek.
  Nem a filmet védem, felőlem aztán hasalhat akkorát, amekkorát akar, de ettől még tény, hogy szar időpontban mutatták be.

 15. Catch def, ez butaság. “Nem csoda.” Honnan tudod, hogy uncsi (szerinted)? Onnan, hogy megnézted. A bemutató hétvégéjén elhiheted, hogy nem voltak ezen a véleményen tömegek, hiszen nem is láthatták. Max a második héten lehet arra fogni, hogy unalmasnak találják a nézők, akkor már működhet a szájhagyomán útján terjedő “uncsi” vélemény. De ezzel indokolni, hogy a bemutató hétvégéjén rosszul teljesít, butaság.

 16. F9-en jól szórakoztam, de a film azért csak-csak max közepes. Widow meg egyenesen unalmas is volt, filmnek sem az igazi, meg uncsi is.
  A TSS meg nagyon tetszett, szórakoztató volt, filmnek is elég jó, újranézni is fogom majd. Sajnálatos, hogy a gagyi nyereséges, a legalább jó meg bukta.

 17. Véleményem szerint több oka is van a csalódást keltő eredménynek. Bár engem akkor is meglep, hogy ekkora bukás. Hiszen a Quiet place II és a Conjuring 3 is szebben nyitott.
  1. R besorolás
  2. Elbaltázott címválasztás. 4 éve volt már egy majdnem pont ugyanilyen című film. Most annyi, hogy van egy The névelő ugyanabban a címben.
  3. Nem egyértelmű magának a filmnek az identitása, amin a cím még ront is. Ez most a 2017es film? Hiszen ránézésre ugyanazok a szereplők (a mezei néző szemszögéből). Vagy egy reboot? Director cut? Második rész? De miért ugyanaz a címe?
  4. A Harley Quinn film csalódása és fiaskója.
  5. Tényleg kellett ez a film most, ilyen gyorsan az előző próbálkozás fiaskója után?
  6. Felár nélkül megnézhető az HBO Max-on, ergo warezen aznap már fent lesz kiváló minőségben.
  7. Covid Delta variáns para.
  8. Nincs igazi húzónév a rakás szereplő között.

 18. direkt leírom, hogy pl. egy Mortal Kombat jobb átlagot hozott R-besorolásúként, mégis sok kommentben erre hivatkoztok. Egy Demon Slayer meg konkrétan mozinként a dupláját termelte ki.

  arról nem is beszélve, hogy ha egy véresebb képregényfilm nem kapja meg az R-t, az egész internet kikel magából, Deadpool, Joker, Logan meg kasszát robbantanak. valószínűleg tényleg inkább a covid ért oda megint komolyabban (de ilyen zuhanás mellett lehet nem lesz ebből Dűne).

 19. Mortal kombatot itthon néztem. Szarrá untam magam rajta.
  Black widowt itthon néztem. Szétuntam magam rajta.
  F9-et itthon néztem. Borzalmasan gagyi volt az egész. Ezt a 3 gagyiságot nem bántam meg, hogy otthon néztem.

  De ezt moziban fogom tolni (idén az első) szombaton.

 20. F9 volt ha nem is az egyetlen de kevés olyan blockbuster egyike az utóbbi egy évből ahol ilyen sok idő telt el a mozi premier és a streaming között. De az alacsonyabb költségvetésű A Quiet Place 2-t is simán hagyhatták volna még futni. Én már a Reminiscence-t siratom, aztán majd a Dune-t. A látványt nyújtók esetén nem tesz jót ez az egyből streaming. Hogy az SS az lett-e nem tudom, előzetes alapján nekem nem. Plusz aki tudja az kihasználja a szabadtéri programokat vagy nyaralnak ami szintén nem kedvez a járvány miatt a moziknak. Egy év végi összesített Warner táblázatot azért majd megnéznék lebontva külön mozi, streaming és a lemezes bevételekkel.

 21. Misi85:

  “F9 volt ha nem is az egyetlen de kevés olyan blockbuster egyike az utóbbi egy évből ahol ilyen sok idő telt el a mozi premier és a streaming között. De az alacsonyabb költségvetésű A Quiet Place 2-t is simán hagyhatták volna még futni.”

  minek? 323.000 dollárt hozott most hétvégén. Moziban aprópénz. Megér az 1-2 millió kieső mozis bevételt, hogy sok előfizetőnél lobogtassák a 45 napot.

 22. teljesen outsiderként, mert már teljesen megcsömörlöttem a képregényfilmektől: fogalmam sincs, hogy ez a film most miképpen viszonyul az előzőhöz. hisz vannak ugyanazok a szereplők, nem? akkor második rész? vagy reboot? még a fáradtságot sem vettem, hogy ennek utánanézzek, ez biztosan szerepet játszott a bukásban.

 23. 27. albeh:

  Én úgy gondolom film és film között is van különbség. Mármint tudom, hogy pl a Dűne is jön streamingre (ergo kalózkodható), de eszem ágában sem lenne letölteni. Lehet vannak olyan filmek amik egyszerűen

  “Meh, egynek talán elmegy. Letöltjük, megnézzük, de azért moziba nem ruhanunk érte”

  kategóriába esnek és hát az előző Suicide Squad után simán elhiszem, hogy az emberek többségénél ez a film is ide sorolható.

  Mindez persze spekuláció, de én nem tartom lehetetlennek.

 24. Úgy látom, hogy mindenki mentegetni próbálja a filmet. Jönnek a tippek, hogy miért lesz valószínűleg bukás, covid,HBO MAX, előző rész stb.
  Az nem lehet, hogy azért mert megnézte a jónép az előzetest és egyszerűen nem tetszett nekik???
  A fent említett okok meg lehet jóval kisebb szerepet játszanak.

 25. A TSS egy ízig-vérig James Gunn film.
  Az egyik baj talán az (a fentebb már kitárgyalt okok mellé), hogy ezekben a karakterekben nincs egy majdnem 200 millióba kerülő film. Egyszerűen nem érnek annyit, mert ahhoz már túl érdektelenek / unszimpatikusak (Harley Quinn-nel együtt).

  Ezekből a képregény karakterekből – szerintem – kb egy Dredd költségvetésű, egy helyszínen játszódó filmet kellett volna forgatniuk, tengeri csillag, város és toronyrombolás nélkül..
  A David Ayer filmet sem igazán a SS karaktereivel próbálták eladni, hanem Jokerrel (és max Will Smith-szel).
  Batman és Joker hozza a pénzt a Warnernek, az érdekli a népet. Az SS karakterekben tényleg nincs annyi szufla, hogy megérjék azt a költségvetést, mint amit itt elvertek rá.

  Még egy, hogy az azért sejthető volt, hogy James Gunn humora – pláne ekkora mennyiségben, mint amennyit a TSS során láthatunk – alapvetően nagyon megosztó (mondjuk én pont bírom, de a fenti bevétel nyilván nem engem igazol).:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.