25 hozzászólás a “Két új poszteren a Shang-Chi” bejegyzéshez

 1. Valószínűleg azt, hogy milyen kevés lóvét kapott ezért a melóért. (Komolyan, olvastam valahol, hogy panaszkodott emiatt.)

 2. Azt az unalmas posztert te jó isten. Mi az a 3 kib@szott helikopter? Minek? Meg a hasitasis akwafína vagy hogy hívják nagyon kell.

 3. Ez nem Shang-Chi, hanem egy duci, kínai gyógymasszőr!!!! Persze, hogy nem érti, mi történik!

 4. Egy kicsit olyan, mintha direkt szarul csinálták volna meg a posztert. Főként a kékre gondolok. Fű alatti szabotázs.
  Mintha a Marvel csak le akarná tudni, hogy na csináltunk egy Marvel filmet Kínának is, nem érheti szó a ház elejét, csak legyünk már túl rajta.
  Tényleg az 3 helikopter, nehogy véletlenül pár centi is üresen maradjon a képből. A folyó vizén, mint kifutón közeledő Awkafina. És a poszter jobb oldalára random szétszórt figurák… Hát jó.

 5. Az eddig látottak alapján nekem is az az érzésem, hogy ez a film csak muszájból készült. Most azt dobta ki a gép, hogy: Kína.
  És akkor lesz egy makettfilm, a fent látható marionett bábokkal a poszteren..:)

 6. Csak a covid helyzet miatt lehet bukás, amúgy szerintem nem.
  Kevés a pénz? Gondolom ő is kap a mozis bevételekből vagy nyom majd egy scarjot.
  Van az a réteg aki minden marvel filmet megnez, meg akik szimplán csak beulnek rá.

 7. Az idei 3 Marvel film közül ez érdekel a legkevésbé.Jó lesz ez itthon, úgysem én vagyok a célközönsége.

 8. nem tudom miért kell előre savazni. szerintem ez lehet minden idők legsikeresebb Hollywoodi blockbuster Kínában. eddig csak egy-egy szál, kikacsintás ment a legnagyobb piacnak, most kapnak egy teljes Marvel filmet. ha jól tudom az eredeti szereplők szinkronizálják sajátmagukat.
  ha pedig a történetvezetés is távolkeleti, akkor nem is kell előre fanyalogni, mert tényleg hőseposzt kapunk. nem ócó, de oridzsinál sokat még ócóbbann….

 9. Igazából nem értem mi a problémája mindenkinek. Elhihetitek, graphic designer vénával engem irritál a legjobban egy ocsmány poszter, de komolyan egy tucat Marvel filmnél kell ennyire hanyatt esni miatta? Melyik filmjüknek volt utoljára igazán minőségi plakátja? Na ugye :D Ez kb olyan mint jelen esetben az ezerszer látott apa-fiú konfliktust kritizálni. Tudjuk mi a sztenderd a stúdiónál. (Egy-két kivételtől eltekintve..)

  Akik meg a film bukásában bíznak, azok jobban szeretnek szar filmeket nézni vagy csak simán rasszisták? 1-2 pénzügyileg bukta mozitól még nem fog az egekbe emelkedni a színvonala a Marvel filmeknek.

  A főszereplő srác pedig valóban nem tűnik túl szerethetőnek, de több szereposztásnál éreztem már így ahol a film végére elmúlt a rossz szájíz.

  Én remélem nem lesz rossz, szurkolok, hogy jól szórakozzak.

 10. nemtom, lehet páran rasszisták, de lehet páran csak szimplán a Marvel ellen szurkolnak, ugye az Ant-Man, pedig abban semmi rasszizmus nem volt, is sok “remélem első MCu bukta” kommenteket hozott, mert szarabbnak nézett ki, mint az átlag Marvel.

 11. A történetnek létezik egy politikai vonulata is.
  Röviden: Csak visszázs maga a történet abban a tekintetben, hogy létezik egy olyan politikai berendezkedés Kínában, ami szöges ellentétben áll azzal az amerikai kultúrával, ami épp kiszolgálni készül ezt az egyébként tényleg fontos piacot.
  Ebből a szempontból nehéz összeegyeztetni az egyébként ízig-vérig tényleg gazdasági (és nem politikai) folyamatot.
  A Sang Chi-ben én pl ezt az erőlködést látom (persze lehet, hogy csak simán túlagyalom) hogy miközben Kínában történik, ami történik (Hong Kong, Tajvan, ujgur helyzet, az egy Kína gondolata stb még lehetne sorolni) közben azért itt egy film a maga kalandjával, humorával, sztárjaival – ami nyilván szemet húny Kína politikai oldalával kapcsolatban, mert nem is célja hogy ezzel foglalkozzon.
  Ebben a furcsa politikai helyzetben, amiben a világ ma létezik, egy ilyen film (ami nyilván csak és kizárólag szórakoztatni szeretne) valahogy mégis ad az egész dolognak egy keserű, fanyar, szomorkás ízt. Ezért nehéz e mögé a film mögé beállni és teljes mellszélességgel várni, támogatni, szurkolni neki.
  Szóval ez nem Marvel ellenesség, nem rasszizmus, csak a politikai berendezkedések mellett nehéz ilyenkor megérteni a piacgazdaság folyamatait is.:)

 12. “Olyan bukás lesz hogy öröm lesz nézni.” Hahaha… Akármilyen lesz is a film én nagyon meg lennék lepődve hogy ha az ázsiai piacon nem szakitana. Márpedig elég egyértelmű hogy ezt a filmet oda szánták. Én nem látom hogy ez így hogy lesz bukta. Jónak valszeg nem lesz jó de mégis csak a $ a siker első számú mércéje…

 13. Imádom, hogy csak azért, mert egy filmben ázsiai színészek vannak, ti már rögtön a hatalmas kínai mozisikert hallucináljátok. Elárulom, hogy Kínában is bukni fog. Human meg látom sikeresen belerántotta a “rasszizmus” ütőkártyát, holott ennek ehhez semmi köze.
  (Sőt, tudtommal Kínában a mai napig táborba küldenek, méghozzá etnikai alapon, de biztos itt lakozik a sok “rasszista” hmmm….)

 14. Filmtekercs: ebből a levezetésből azt hagyod ki, hogy lehet nem a kínai piacnak készült (amit itt sokan készpénznek vesznek), hanem a világ többi részén élőknek. A Black Panther sem afrikaiaknak készült.

  “Imádom, hogy csak azért, mert egy filmben ázsiai színészek vannak, ti már rögtön a hatalmas kínai mozisikert hallucináljátok. ”

  ezt amúgy én sem értettem, csomó filmnél el szokták sütni itt “biztos kínai piac”, pedig az egy rohadt bonyolult kérdés, plusz amit fentebb írtam.

  A rasszizmus kártyát meg nem én rántottam be, sőt, pont kidobtam másét. De páran a világon és Mo-n tuti rasszizmus miatt várják a buktát, ezt tagadni szerintem felesleges lenne.

 15. Human:
  A világnak készül, igen. Plusz sokszínű, sokféle karaktert próbálnak bemutatni a Marvel a filmes univerzumába.
  Ezzel semmi baj nincs.
  De egyrészt – a kínai piac jelen helyzetben rettentő fontos – a filmnek nagyon jól kell ott szerepelnie.

  Másrészt szerintem mindegy, hogy kínai piacra szűkítjük vagy a világ többi részét is belevesszük, mert jelen pillanatban a Sang Chi-vel az a gond, hogy így vagy úgy a jelenlegi 2021-es politikai helyzet amit fentebb említettem, az akarva akaratlanul de valamilyen szinten rányomja a bélyegét a film reklámozásának a fogadtatására.
  Most ez pont egy Marvel filmmel történik, mert pont ez kapja a legtöbb promót, ez jut el most mindenhova.
  De fordítva is igaz lenne amúgy: Nem tudnék ma elképzelni egy Tigris és Sárkány világszintű ünneplést.
  Sőt, azt se tudnám elképzelni, hogy egyáltalán egy tajvani rendező megkapja a lehetőséget, hogy egy ilyen filmet megrendezzen.

  Azt is tudjuk mi történt kínai oldalról Chloé Zhao kapcsán, aki pont egy másik Marvel filmet rendez nekik.
  Szóval igen, igazad van, ez egy elég bonyolult kérdés, de pont ezért nem lehet “Marvel ellenességre” meg “rasszizmusra” leszűkíteni. Benne lehet persze ez is nyilván, de az amit írtam – így vagy úgy – de szerintem szintén befolyásoló tényező.

  Nyilván egyikünk se tudja, hogy pontosan a Sang Chi miért nem kap akkora rajongást egyelőre, én csak hozzátettem a magam véleményét.
  Aztán kiderülhet, hogy a Sang Chi a legjobb Marvel film lesz ami valaha készült. Mit tudom én. Legyen így.:)

 16. A rasszista-kartyara: ha egyesek itt azt gondoljak, Mo-n rasszizmus van, nem jartak meg Azsiaban, es/vagy nem tudnak arrol, hogy eppen Kinaban es Japanban van a vilagon a legdurvabb merteku es eredendoen javareszt meg csak nem is leplezett rasszizmus. Erdemes ennek utananezni/kerdezni, esetleg olyantol, aki jartas a temaban.

  A vizionalt bukasnak semmi koze a rasszizmushoz, egyszeruen mar a bemutatokbol is latszik, hogy nagyon gyenge film lett. Nem ez a mostani a Marvel nyero szeriaja, az biztos (az elozo Pokembert kovetoen szerintem minden anyaguk, film vagy sorozat, borzasztoan gyenge lett).

 17. Ha mindenhol mindenki rasszista akkor már nem is gond hogy mi is azok vagyunk? Nem áll össze. Egyébként én csak tippnek hoztam fel a “rossz akarás” okára. Túl van magyarázva.

 18. Ha kung-fu film lenne, tuti nézném, de a poszterek alapján nem az lesz.

  Kár, jöhetne már egy nagyszabású verekedés.

 19. ibenny: ez csak whataboutism amit csináltál, attól, hogy akárki rasszista még lehet beszélni, hogy más esetleg az. Csak eltereled a témát és szinte csak a rasszizmusról szól már így.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.