Emma Stone jön a Cruella 2-be

Adja magát a poén, hogy na végre elintézik a kutyákat. Persze nem, girl power franchise, a női Joker, igazi példakép a csajoknak. Még nem tudni mikorra várható a film, de a Deadline szerint már aláírtak a színésznővel rá.

Azért adtam neki külön hírt, mert sok pletyka volt, hogy Stone is perel majd, mint Scarlett Johansson, de ezek lehet nem volt mögötte semmi.

human
írta
2021. 08. 14. 02:38
megjelenés
16
hozzászolás


16 hozzászólás a “Emma Stone jön a Cruella 2-be” bejegyzéshez

 1. Well, imádom a színésznőt, a film sem hagyott hidegen, most eléggé kíváncsi lettem, hogy vajon mit tudnak majd kitalálni történet szempontjából… bár árnyalni bőven lehet a karaktert, mert még elég messze van a rajzfilmes (vagy akár élőfilmes) Szörnyellától az, amit a film végén letettek*, de maga a történet remélem nem csak egy echte made up filler lesz, hanem vmi organikusan illeszkedő dolog.

  *Beszéltem is asszonypajtással, hogy ilyen tempóban kb. trilógia kellene, hogy bemutassák a karakter ívét, de nem gondoltam, hogy tényleg meglépik. (mondjuk, ha sikeres lett, akkor nyilván nincs kérdés, nyomatni kell)

 2. Esküszöm, sehogy sem tudom megérteni, hogy a jó fenébe lehet egy (későbbi) állatkínzó és kutyanyúzó szipirtyóból női példaképet csinálni? Nem, nem és nem. Nincs az az isten, hogy szimpátiát tudjanak kicsikarni azzal, hogy jaj szegénynek milyen hányattatott sorsa volt és hányszor átverték, míg végül egy kegyetlen állatkínzó lett.
  Girl power? Meg ilyenek? Iszonyúan beteg mellényúlás ez. És nem tágítok ez a véleményem mellől.
  Tényleg az várják, hogy a gyerekek, kislányok, szimpatizáljának vele, hogy aztán “megértsék” és együttérzéssel értelmezzék, hogy lett ebből a karakterből az a kegyetlen némber?

 3. Nekem nagyon bejött a film. Nagyon örülök, hogy lesz folytatás 😀

  Endymion: Csak elmélkedés. Feltétlen kell 1:1-ben ugyan azt a személyt hozni? Nem tudom, hogy a disney szerint is hivatalosan előzmény, a 101 kiskutyához a film. Ha az, akkor igazad van. Ha csak a karakterről szó, aki aban a világban van, de nem kapcsolódik szorosan, akkor simán lehet egy ilyen karakter.
  Lásd Batman, megannyi megközelítése volt. Szerintem tök jó, hogy néha kicsit máshogy gondolkoznak karakterekről. Emma Stone meg úszik ebbe a karakterbe 😀

 4. Endymion: ó, én meg azt hittem, az első rész a gonoszkodásairól szólt. De alapjáraton nem szeretek gonosz karaktereket sztároló filmeket nézni, szóval nem láttam.

 5. Endymion: Körülbelül pont ugyanezt akartam leírni, amit Te. Ugyanilyen értetlenül állok a Disney húzása előtt. Egyértelmű, hogy az álszent stúdió “családbarát” felfogásába nem fér bele egy olyan eredettörténet, melyben fel kellene vezetni, hogy mégis mitől vált elmebeteg állatkínzóvá a főszereplő, tehát szépíteniük kell a sztorin, melyre a legegyszerűbb megoldás, hogy Szörnyellát áldozatnak mutatják be, DE a végső, megkattant állapotáig vezető “út” bemutatásától lesz eredettörténet az eredettörténet, tehát akkor ez itt egy nagy ERROR a rendszerben. Ha a Disney azt a lapot játssza ki, mint a másik stúdió Joker esetében és a sztorit átírva (szépítve) eltüntetik a kutyaöldöklést, akkor ez egy nagy átverés, mert a főszereplő nevét felhasználva készítettek egy terméket, aminek a 101 kiskutya történetéhez semmi köze, vagyis miféle eredettörténet ez egyáltalán? Mintha forgatnának a Leon, a profiban lévő Gary Oldman karakterének egy előzményfilmet, csak épp kihagynák belőle, hogy elmebeteg, drogos, korrupt rendőr, aki válogatás nélkül gyilkol. A Joker esetében már előre nyilatkozták, hogy egyáltalán nem kapcsolódik a többi DC filmhez, de ilyen a Szörnyellánál nem volt. Ha pedig a Disney mégis az eredeti Szörnyella felnövéstörténetét akarja bemutatni a nézőknek, akkor nem tudom, hogyan várhatnák el azt, hogy a nézők szimpatizáljanak egy állatkínzó őrülttel? Engem például egyáltalán nem érdekel, hogy milyen hányattatott sorsú fiatalkora volt egy ilyen állatkínzónak. Egy sorozatgyilkossal sem szimpatizálnék azért, mert mondjuk az apja kínozta gyerekkorában. Persze tisztában vagyok azzal, hogy a Szörnyella egy mese, de akkor sem szimpatizálnék olyan karakterrel, aki lenyúzott kutyák prémjéből készíttet magának ruhákat.

 6. ezt írtam a kidumálónál is:

  “Konkrétan a kérdés továbbra is adja magát, hogy minek kell morálisan fekete-fehér mesék gonoszait szürkíteni. Ú, elvesztette az anyját (tudom, később bonyolódik, túlírt, a dráma része nem is működött az elején emiatt), mindjárt érthető amit később tenni akar. Hogy Jaspert és Horace duójáról ne is beszéljek…

  Sőt, tényleg érthető a film végére, elhiszitek az itt látott Cruelláról, hogy kutyabőr kabátot akar magának? Vagyis megnéztem a befejezést és a végefőcím jelenetet, és nyilván majd a trilógia harmadik része után kellene elhinni a nyúzást, hiszen egy Disney filmben majd jól megmutatják ahogy a sötétség teljesen elborítja a karaktert… haha.”

 7. Ezerszer inkább megnéznék egy Jaffar (+ Iago) eredettörténetet! :D

  Részben off-topic: nem elég, hogy a remake-ek, reboot-ok, eredettörténetek és filmuniverzumok korát éljük, DE annak is fénykorát, hogy minden korábbi történet legapróbb részleteiből, mellékszereplőiből, történetlyukaiból (amikre amúgy senki sem volt kíváncsi) is filmet készítenek. Erre van valami filmes kifejezés?

  Demona, Cruella, Pennyworth… most olvastam, hogy film készül Renfielből! Igen, a Drakula egyik harmadrangú mellékkarakteréből. Mi lesz itt még? 10 év múlva Ariel (a kishableány) anyukájáról készül film, hogy vele vajon mi történt?

  A kis hableányról jut eszembe: ide a rozsdás bökőt, hogy már dolgoznak a koncepción, hogy elmeséljék, Ursula miért és hogyan lett anno száműzve a vízalatti királyságból! Fejemet rá!

 8. Á, én Robot Chickenben pont ezt imádtam mindig, hogy a totál érdektelen háttéralakoknak adtak sztorit. :)

 9. Tény, másfél órás normál filmben nyilván más ez, bár kedvenc filmekből tuti mindenki érdekelne úgy is.

 10. Még mindig nem értem, kik a címzettek:D katasztrofális ötlet, de meg fogom nézni, mert érdekel, mit tűztek ki célul.
  Kéne keresni pár Emma interjút, vajon feltették-e neki azt a kérdést, hogy miért jó állatkinzót eljátszani. Ha azt mondaná, hogy nem az lesz, akkor tudhatnánk, hogy ez valójában tényleg nem eredettörténet, hanem csak egy újabb Disney brand..

 11. @blady: ezt az állatkínzót játszani miért jót nem értem. Mármint, amúgy gáz azt játszani? Ha a történelmi érintettségű dolgokat kiveszem (Miért jó Sztálint vagy Hitlert játszani?), akkor is van jópár kitalált gonosz, akinél ezt megkérdezhetnénk.

  Vagy a kérdésed csak és kizárólag a nyúl kiugrasztására érted, hogy legyen egy állásfoglalás, hogy 101 eredettörténet, vagy sem?

 12. utóbbi :D alapvetően ki ne akarna eljátszani egy gonoszt? A minap olvastam Jackmanről, hogy a legnagyobb álma eljátszani Jasont a Péntek 13-ból :D szóval nekem ezzel a részével nincs problémám.

 13. I see. Körmönfont :D De tippre ködös lehet még a résztvevők számára is, hogy ki minek érdelmezi a dolgokat (mi fér még bele a “karakterhűségbe”, és mi nem)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.