14 hozzászólás a “Hivatalosan is Anthony Mackie lesz a Captain America 4-ben” bejegyzéshez

 1. Jó Cap volt Mackie, pláne, hogy…
  SPOILER!!!
  …nem lépték meg a szérumos felturbózást,
  SPOILER vége!
  De félő, hogy egy ilyen jól felépített karaktert, mint Evansé volt, nem szerencsés ilyen gyorsan lecserélni (a Tv az más), mert nem fogadják úgy el a rajongók és emiatt bukhat a film. De ne legyen így.

 2. Ha ugyanaz a csávó írja, mint aki a sorozatot, akkor az nekem egy hatalmas red flag, mert
  a sorozat borzasztó volt.

 3. Számomra nem borzasztó, csak (felső-)közép kategóriás volt a sorozat, de ez se Mackie-n múlt, meglepetésemre.

 4. Az eddigi összes MCU sorozat rettenet szar volt. Ha ez az irány a negyedik fázisra akkor mehet a kukába az egész.

 5. Szánalmas (a sorozat fényében még inkább) Hát hogy nem ez hozza meg a kedvemet hogy érdekeljen az mcu következő fázisa az biztos.

 6. A karakter jó, a sorozat rossz volt. De még nem láttam se a Lokit, se az Özvegyet, nem biztos, hogy a vonaton maradok, annyi más nezni való van.

 7. A winter soldier és a civil war után elég nagyot kéne minőségben ugrani felfelé a sorozathoz képest. A sorozat nálam az ‘ok’ kategória volt, elment annak ami, de nem érzem hogy ez után nagyon kéne egy cap4.

  7. A Loki, kimondottan jó lett sztem. Ha az se tetszik akkor lehet érdemes átszállni egy időre. Biztos hogy nem ezek az MCU legnagyobb pillanatai. Kíváncsian várom meddig tart a lejtmenet mire a Russo tesókat visszakonyorgik.

 8. 8. Nem az a baj, hogy russoék nincsenek mert voltak a sorozatnak jó pillanatai szerintem csak ez az egész mcu kezd át menni nagyon a diverzitás és blm irányába. Az egesz sorozat a blmre volt kihegyezve. Meg ezek a kisgyerek terroristák nagyon semmitmondóak voltak. Mindenki élteti azt a vöröshaju csajt mekkorát alakított engem szó szerint idegesített a jelenléte. Taszít a csaj ahogy meglátom. Maga Mackie sem egy szinészóriás de itt türhető volt. Aki viazont nagyon jót alakított az az öreg feka kapitány az Isaiah vagy ki.

 9. En nem ertem ezt a folytonos BLM-en valo sirankozast. Az Amerikaban egy aktualis tarsadalmi tema, foleg az, amit a sorozat feldolgozott, raadasul nem is tegnap kezdodott, hanem mar Muhammad Ali korul is ezen ment a vita anno.
  Ne doljetek be a szelsojobbos hazugsagoknak, hogy ez valami uj, progresszivok altal mestersegesen letrehozott problema. Egy fraszt, az amerikaiak tobbsege rezonal ra, es nem csak a feketek. Ergo legitim, akar Nyugat-Europaban is, ahol tobb fekete boru ember el.
  A sorozat ettol fuggetlenul kozepes volt, felek, hogy a film is az lesz, de ne legyen igazam.

 10. A sorozattal szvsz a konfliktusok bemutatása volt a gond, amin nagyon látszott a kis költségvetés.

  Spoiler!!

  3 fő konfliktus volt:
  A Winter Soldier múltja: nagyon könnyen és emberien be lehetett mutatni az ázsiai öregúron keresztül a gyászt amit okozott és a saját őrlődését, kitaszítottságát. Ez a szál volt a legérdekesebb, de ez volt a legkevésbé speciális témájú is, így egyszerű azonosulni. Pacsi

  Falcon vívódása: megint csak egyszerű bemutatni párbeszédekkel. A színesbőrű “kapitányon” keresztül korhű (világháború és az után, nem BLM) problémákat dolgozott fel szuperhős köntösben. Amerikaspecifikusabb téma, de még érzelmek, könnyű azonosulni. Ennek kellett volna a fő szálnak lenni.

  Terroristák: a motiváció érthető, de nem mutatják, csak magyarázzák, háttérben levő tv adások, félmondatos utalások formájában. Ide nagyon hiányzott, hogy kibontsák. A visszablip utáni világ káosza önmagában kellett volna legyen egy phase 4, de nem voltak ehhez elég tökösek és semmit sem fejtettek ki belőle rendesen. A végén pedig egy pátoszos beszéddel le is van tudva, majd ettől minden megoldódik. Ezt a szálat kellett volna úgy kezelni, mint mint egy baljós (akár apokaliptikus!) atmoszférát, ami az események alatt a háttérben munkálkodik, mivel sem pénz sem idő nem volt egy ekkora témát rendesen feldolgozni. Így aki nem élt át hasonlót, az nem érzi át sehogy, aki pedig valamennyire érti az meg röhög rajta, annyira el van bagatelizálva, főleg a konfliktus feloldása,amivel a főhősből egy idealista gyökeret sikerült csinálni.

  Összegezve kár, hogy világégésről nem lehet akciófigurát csinálni, így majd megint jöhet valami még erősebb univerzum bohóca, aki hú de fenyegető. Pedig mi lehet annál fenyegetőbb, mint hogy önnön világunk összeroppan a saját súlya alatt.

  Viszont a fentieket visszaolvasva nem szabad elfelejtenem, hogy ki a célcsoport, nekik pedig ez pont jó. Nem fog a franchise is velünk együtt felnőni :)

  Bocsi hosszú lett :)

 11. “Nem fog a franchise is velünk együtt felnőni :)”
  Szerintem ez egy nagyon szép mondat, ami sokaknak lehet magyarázat arra, hogy egyre kevésbé rezonálnak a történésekkel. Talán egyre több történet lesz, ami már nem a mi ízlésvilágunk, már nem az a komolyság, már nem az a stílus …stb., amit megismertünk/megszoktunk, mert a stúdió marad a kaptafánál (nagy általánosságban), mi meg nyilván nem. Maradnak az új fiatalok és a nagy öreg képregény-szeretők.
  /Amíg nem jön valami új filmes hullám, amire vagy át tud váltani a MARVEL, vagy nem./

 12. Az AmCap sorozat néhol közepes, de inkább rossz volt. Sütött róla az olcsóság és az írók gyenge fantáziája.

  Mackie maximum közepes színész, mellékszerepekben elmegy, de mind a sorozaton, mind a múltkori akciófilmjén látszott, hogy nem akkora tálentum, hogy elvigye a hátán ezeket.
  Ha az új AmCap filmnek lesz gyenge pontja a forgatókönyvön kívül, az a főszereplő középszerűsége. És ezt nem azért írom, mert fekete.
  + félek a körítésnek használt CGI-től is, mert az utóbbi néhány filmjükben borzalmas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.