Új képeken a Dűne és ilyen hosszú lesz

Jött pár kép az őszi hatalmas sci-fiből, az egyik forgatási a rendezővel, aki ugye nem örül a mozi+streaming egyidejű premiernek. És kiderült a film játékideje: 2 óra 35 perc.

human
írta
2021. 08. 22. 02:00
megjelenés
21
hozzászolás


21 hozzászólás a “Új képeken a Dűne és ilyen hosszú lesz” bejegyzéshez

 1. Van egy olyan érzésem, hogy nem fog visszatermelni annyit, hogy legyen 2. Rész. És ha még el tolják egy fél vagy 1 évvel akkor meg pláne.

 2. Attól félek meg fogon nézi. Pedig a fiúcska annyira tipikus semmi arc. Zendaya tök hiteltelen volt a sorozatban. A nagy orru palit soha nem birtam. A trailer meg kb semmilyen nem volt.

 3. Szóval akkor az egész film barnás és acélszürke monokróm lesz? De jó… :/
  Sajnos és kifejezetten utálom ezt.

 4. Akik várják, hogy legyen folytatás, csak jelzem, hogy Zendaya lesz benne a főhős, ha elkészül.

  Gondolom a könyvhűségre való törekvés eltörpül a political agenda mellett.

 5. Kakaratto, “csak jelzem”, hogy ez egy tévedés, ami több forrás alapján is megdőlt azóta. Nemcsak félrefordírás eredménye, hanem Villeneuve felesége, Tanya Lapointe, aki a filmhez kötődő albumkönyvet is írja, nyilatkozta, hogy hogy a viharba ne Paul lenne a 2. film főszereplője. Nem tudom, lehet-e ilyesmit linkelni, ha nem, human majd törli ezt, de itt rendesen össze van szedve a dolog:
  https://www.reddit.com/r/movies/comments/p746s5/dune_part_2_update_chani_being_the_lead_was_a/

  Egyébként se politikai agenda lenne ez szerintem, amely elnyomja a könyvhűséget, hanem egy narratív ötlet, amitől jobban működhetne a filmadaptáció, mintha centiről centire a könyvet filmesítenék meg. Az első regény harmadik “részében” (ami alapján a második Villeneuve-film készülne) Paul igen is full rideg, egy fapofa, ami persze cél is volt, hogy ezt a klasszik hero’s journey-dolgot a feje tetejére állítsa Frank Herbert, de filmnézőként így sokkal nehezebb lenne azonosulni vele.

 6. Karakotto, az hogy lehet, hogy amire célzol, azt olvastad a neten, de azt másnap már egyáltalán nem, hogy ez egy szerencsétlen, béna félrefordításból jött? Szelektíven olvasod a cikkeket?

 7. most akkor már elindult a terraformálás az Arakison a film története szerint? Mert ha jól emlékszem a könyvben, még ha csak rosszul is vették fel a cirkoruhát, már abból kurva nagy baj volt. Itt meg az összes fremen tátott szájjal rohangál.

 8. Ott van az mindegyiken rendesen a háttérben. A főbb szereplők meg isszák a poweradet. Amúgy ez nekem is feltűnt, de ezek csak 1-1 jelenetből képek, nem tudjuk épp honnan, melyikből. Bár elég ritka volt, hogy a sivatagban barnították az arcukat, az tény.

 9. Köszi az update-t, valóban nem hallottam róla, hogy ezt a dolgot megcáfolták.

  Viszont durva, hogy mennyire mindenki egyből támadásnak veszi a dolgot és elkezd rinyálni egy ilyen kommenten. Ennyire nincs életetek, hogy egy ilyen apróságon felhúzzátok magatokat?

  Amúgy meg nem fogok átnyálazni minden egyes cikket egy témakörre vonatkozóan több különböző forrásból, ennyire azért nem fontos egy film szerintem.

  Kíváncsi lennék azért az átlag korosztályra ezen az oldalon.

 10. Kakarotto

  Nem ilyen veszes q helyzet, csak ez egy filmes blog, ahol bedobtal egy clickbait kamu hírt. Itt azert sztem sok ember korbejarja ezeket a témákat rendesen, ezert tűnik itt nagyon hülyeségnek es panikkeltesnek amkt írsz. Egy másik oldalon ez nem lett volna feltűnő, de itt nyilván sok a filmbuzi.

 11. Kakarotto – Már sokszor írt human átlag korosztályt. Nem a nagyon fiatal.

  Szerintem ha nem úgy írtad volna a kommentedet, ahogy akkor más sem olyan hangnemben válaszolt volna. Ez ilyen.

  Sajnos kicsit szkeptikus vagyok a filmmel kapcsolatban, annak ellenére, hogy a rendezőt is kifejezetten szeretem a szereposztással sincs bajom (sőt). valahogy a trailerek nem azt adták vissza amit a könyv.
  Remélem tévedek!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.