Heti mozibemutatók: augusztus 26.

Vége a nyárnak mindjárt. Nem csak az időjárás, de a blockbusterek szempontjából is. Vagyis a jövő hét a Shang-Chi, de szeptember hagyományosan már nagyon nem szokott a nyári filmes bemutatókhoz tartozni, inkább kísérletezni szoktak a hónapban, pár kicsit “talán nagyot megy” filmet behozni odakinn.

Mentek valamelyikre?

 • Se upp för Jönssonligan (A Jönsson banda) – svéd krimi vígjáték, egy banda főnöke a börtönből szabadulva a szakmát hátrahagyó csapatát kell összetrombitálja egy munkára.
 • La fine fleur / The Rose Maker (A rózsák királynője) – francia vígjáték, csőd szélén álló kertészet vezetője felvesz három csavargót, akik nem meglepő módon talán pont meg is mentik majd az üzletet.
 • Babyteeth (Amíg tart a nyár) – ausztrál dramedy, amiben egy halálos beteg 16 éves lány beleszeret egy 23 éves fiúba, de hagyják ezt kibontakozni, hiszen egyben az utolsó románc is lesz a gyermeküknek.
 • The Boss Baby: Family Business – heti animációs, mindenki tudja mire számíthat a Boss Baby franchisenál.
 • Candyman (Kampókéz) – amerikai horror, városi legendára épülős rémisztgetés talán társadalmi üzenettel.
 • Mentés másképp – magyar dramedy.
 • Love Sarah (Notting Hill-i cukrászda) – egy cukrászda ahonnan mindenki boldogan kerül ki.
human
írta
2021. 08. 26. 02:48
megjelenés
10
hozzászolás


10 hozzászólás a “Heti mozibemutatók: augusztus 26.” bejegyzéshez

 1. Részemről egyik sem. A nyár legnagyobb moziélménye számomra a Terminator 2 lesz, ugyanis megyek 30. évfordulós vetítésre, ójeee. (Manchester, UK)

 2. én a Candymant megnézném, csak visszatart, hogy manapság majdnem mindent olcsó jumpscare-ekre húznak és nincs mögötte semmi..áh gyorsan le is beszéltem magam:D inkább majd a malignant, ha behozzák..

 3. Candyman egész jól áll rottenen. Most még jobban félek megnézni, mert a horror kategóriában legtöbbször pont hogy ezek nem jönnek be. Ráadásul azt az egy rendhagyóbb előzetesét kivéve nem győztek meg. Így marad itthonra.

 4. A Candymant vártam, de sajnos nem lett jó. A színészek játéka (főleg Colman Domingo kisebb, de jelentős szerepében) jó, a rendezés pedig ahol lehetett egész kreatív, a különböző halálokat nem mindig a legvártabb módon prezentálja, szóval ha valakiknek ezek a fontosabbak és elnézi a sztori hiányosságait, azok kellemesen szórakozhatnak rajta. Engem sajnos zavart és érződött hogy nem Jordan Peele rendezte meg, de ugyanúgy próbálja a társadalmi üzenetet vegyíteni a horrorral, mint a Get Out meg az Us – azok szerintem kiváló filmek, itt viszont a Candyman legenda meg a “szörny” maga annyira zs, hogy egyszerűen nevetségessé válik mikor komolyan próbálják vetetni magukat. A vége pedig a film világán belül is logikátlan és gagyi, szóval ha valakik Peele neve miatt néznék meg, azok ne tegyék, ne dőljetek be a marketingnek, mert ez nem azonos minőség.

  A rendezőnő Nia DaCosta további munkáit viszont érdemes lehet követni, mert amit lehetett itt kihozta az egészből (mondjuk legközelebb Marvelt rendez, ott úgyis megkötik a kezét:(

 5. Aha. A Jönsson banda az Olssen banda svéd remake-jének a második rebootja. Kicsit lassú volt az eredeti széria mai szemmel nézve, de nekem tetszett.

 6. Candymanre megyek szombaton és előző este itthon megnézem a 92-es változatot.Már egyszer láttam és úgy emlékszem,hogy jó volt.

 7. Ma láttam a Mentés Másképp-et, és szerintem az utóbbi idők legjobb magyar vígjátéka, mindenképp javaslom, főleg, hogy messze köröket ver a legtöbb filmalapos “közönségfilmre” (de még sok hollywood-ira is szerintem). A poénok tök rendben voltak, nekem életszerűek voltak a karakterek meg a párbeszédek is, lehetett szurkolni és izgulni a szereplőkért, és a végén volt egy tök jó kisebb csavar, és mondanivaló.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.