Előbb jön a Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore

Vagyis most jelentették be a teljes címét a Fantastic széria 3. részének: Fantastic Beast: The Secrets of Dumbledore. 2022 nyara helyett végül április 15-én jön.

Ugye Johnny Depp karaterét, Gellert Grindelwaldot innentől Mads Mikkelsen alakítja majd

34 hozzászólás a “Előbb jön a Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore” bejegyzéshez

 1. Az a titka, hogy a heterót kivéve az összes szexiuális irányultságot magáénak tudhatja(legalábbis az író szerint, vagy valami ilyesmi).

 2. Az 1 jó volt anno a 2 unalmas volt ez meg kb már nem is érdekel 2 dolog miatt.
  1: oké nincs bajom Mads Mikkelsennel és biztos brutál jól fog játszani de kib@szott nagy ge#iségnek tartom, hogy míg Amber ugyanúgy nyomatja a karrierjét addig Johnny kb feketelistára került mindenhonnan egy jó 5 évig biztosan. Azt a karaktert szerintem neki találták ki és lehet kicsit túljátszotta de nagyon jól állt neki.

  2. Rowlingot ismerve tuti telenyomatja valami pc lmbtw bullshittel szóval köszönöm szépen én ebböl nem kérek. Ha csak nem lesz valami brutálisan jó előzetese én ezt otthon nézem.

 3. én csak Deppre emlékszem belőle, meg arra, hogy az elsőben tökjó volt a zene. Eddie-t nem túlzottan kedvelem, szóval nem mozgat túlzottan..

  Nem tudom, hogy csak vmi klikkvadász hülyeség volt, de olvastam arról, hogy Downey nyomja Deppet és azt próbálja elérni, hogy eljátszhassa a Sherlock 3 gonoszát. :D bírnám

 4. @Swarnaus
  “Rowlingot ismerve tuti telenyomatja valami pc lmbtw bullshittel szóval köszönöm szépen én ebböl nem kérek.” WTF does that mean?

  Botrany, hogy van aki egy ilyen karakterabrazolassal nem ert egyet. En halas lettem volna, ha lett volna egy Rowling a gyerekkoromban, aki nem a standard-el es elfogadottal jön, hanem azt mondja rendben van az amit erzek es gondolok. Mert az is normalis es standard

 5. Én sosem tagadtam hogy hatalmas Potter-fan vagyok, gyerekkoromban minden nyáron átmentem a teljes 7 könyvön pont ezért nem szerettem annyira a filmeket (a 3-at kivéve, azért Cuaron bácsi kiemelkedett a kicsit gyerekes Colombus és a tisztes iparost néha elérő Yates között). De pont ezért tetszett a legendás állatok 2, tele utalásokkal a könyvre, fan service volt magasfokon de engem megvettek vele (még ha voltak is hülyeségei, mint a Dumbledore sötét varázslatok kivédése tanár, amikor a könyvben átváltoztatástan volt, meg Mcgalagony beemelése akinek kb élnie se kellett volna akkor még) érdekel, hogyan oldják fel a cliffhangert a végén.

 6. G77 Nem. A “standard” mindig politikai befolyásolástól függ. Az teljesen személyes döntés, hogy neked mi a normális. A standard azonban mindig változik, méghozzá nem magától, hanem politikai döntésre, egyszóval nem természetesen. Szóval az, hogy mi a normális és mi a standard nem függ össze egymással. A kettő teljesen eltérő lehet,

 7. Szerintem az egesz szar, a HP-filmek nyomaba sem er, mondom ezt ugy, hogy en a konyveket imadom, a filmeket pedig a valtoztatasok es kiadaptalasok miatt (ugye szukos idokeret) csak elfogadhatonak tartom.

 8. Ez kezd off-topic lenni, de… az nem személyes döntés, hogy egy embernek mi a “normális”. Illetve a társadalmi standard és az ember maga által normálisnak tartott között van ám összefüggés. Lehet eltérő, sőt, de ez aztán biztosan nem jelenti azt, hogy függetlenek egymástól. Az, hogy kinek mi a normális pedig nem személyes “döntés”, hanem személyes megélés. Amit az ember megél, érez, az számára a normális, ezt nem eldönti, hanem van. És ha ez történetesen nem tud illeszkedni a társadalmi normához/standardhez, akkor sokszor az vezethez idenitásválsághoz és belső konfliktushoz. Elvégre az nem egészséges, ha bárki úgy tudja azonosítani magát, hogy “nem normális” (a standard szerint. és ebből következik, hogy nagyon is összefüggnek).
  G77-tel értek egyet abban, hogy 100-200 karakter mellett talán elfér 1-2, amelyik nem standard hetero. Nem?

  Sajnos számomra pont Depp volt az előző 2 film gyenge pontja. Irtóra kilógott a filmből, a félgőzös ripacskodó rock sztár. Hozzá képest viszont Colin Farrell szinte brillírozott, pedig őt nem is igazán kedveltem. Szóval nekem Depp egyáltalán nem fog hiányozni, de ha csak ennyi lett volna a filmekkel a gond és nem az elcseszett történetvezetés.

 9. szerintem @Swarnaus arra gondolt itt, hogy mióta befejezte Rowling a HP könyveket, utólag belemagyaráz mindent.
  Lehet h csak meme, de mintha egy olyan tweetje jött volna velem szemben valamikor, amiben azt ecseteli, hogy Hermione nyugodtan lehet fekete, hiszen ő sosem írta le a bőrszínét, majd screen shot a könyvből, hogy pale white vagy mi

 10. Olyan szempontból nem off-topic, hogy az utóbbi időben minden filmnél felvetődik ez a téma, valamiért nagyon érzékeny a haza közönség (is?) ha erős női karaktert, más nemi identitást, kisebbséghez tartozó főszereplőt, reális etnikai összetételt ábrázol egy film.

  Viszont off-topic abból a szempontból, hogy az eddigi filmekben dominánsan heteroszexuális kapcsolatok voltak ábrázolva és erősen el kell ferdíteni a valóságot, hogy jajveszékelni lehessen.

  @GZoli, Hermione karakterének nem alapvető eleme, hogy milyen etnikumhoz tartozik. Nem kifejezetten érdekes, hogy milyen színész játssza a karaktert.

  @Endymion, egyetértek, maradhatott volna Farrell, simán.

 11. @rev
  Nekem édes mindegy a bőrszíne, a könyveket nem olvastam.
  Arra próbáltam rávilágítani csak, hogy úgy tűnik, hogy Rowling az x évvel ezelőtt megírt karaktereit “hazudtolja” meg, hogy picit PC-bnek tűnjön.
  Bár ismét, ez lehet hogy csak egy meme volt.

 12. rev: Erős női karakter Ripley meg Sarah Connor, senkinek semmi baja velük. Baj az olyan üres, személyiséggel nem rendelkező de annál arrogánsabb bohócokkal van mint Captain Marvel és Rey.

 13. Rowling csak megpróbálta magát az összes lehetséges kisebbséghez benyalni. Ezért történt az, hogy már megírt karaktereket hirtelen elkezdte random átformálni. Senkinek nem lett volna baja azzal, ha egy karakter errdetileg is fekete, vagy leszbikus lett volna. De évekkel később rávágni a már megírt fehér karakterre, hogy ja ő amúgy fekete? Meg hogy ja amúgy ez megkefélte amazt, de egyébként neki mindkettő van a lába közt. Konkrétan semmit nem adott hozzá a történetekhez, teljesen szánalmas és felesleges hinta-politika volt, aminek bukás lett a vége, ugyanis pont azok utálták meg, akiknek be akart nyalni (átvitt értelemben persze. Bár ki tudja …)

 14. Le vagyok maradva lehet, de nem eppen az van, hogy Rowling “cancelled” lett, mert kiderult, hogy transfob?

 15. jaj már megint ez? nem unjátok? valaki bebüfögi, hogy úristen de félek és indul a szokásos lemez.

 16. “Olyan szempontból nem off-topic, hogy az utóbbi időben minden filmnél felvetődik ez a téma”

  Mert vannak páran akik mindenhol rémeket látnak, komolyan nem tudom máshogy jellemezni már azt, hogy minden filmnél előjön pedig csomóban kurvára nincs semmi “túltolás” csak mernek mindenféle rasszt és nemet alkalmazni. Most jönne a Die Hard 3 már menne a faszság, hogy miért kapott kiemeltebb szerepet a fekete társ, az Ötödik elemben pedig Rudy nem klasszikus karakter lenne, hanem twitterflame mert túl melegen alakítja a heterot, úristen…

 17. “nem eppen az van, hogy Rowling “cancelled” lett, mert kiderult, hogy transfob?”

  és akkor mi van? kit érdekel? Rowling karaktereit használják, de a forgatókönyvét már nem, csak based on, vesznek 1-2 dolgot belőle de azon kívül nem sok köze van hozzá így a kreditek alapján. És kit érdekel mit gondol bele utólag 1-1 író

  “Senkinek nem lett volna baja azzal, ha egy karakter errdetileg is fekete, vagy leszbikus lett volna.”

  ezt mondjuk sosem tudjuk meg, lehet ha Hermione fekete akkor ki sem adják a könyvet a 90-es években, ha már ez a példa. Ezért mondom, hogy felesleges ezeken lovagolni. MÁr megint.

  Ezek az előre félések nem jók, ha valamit “túltolnak” a trailer alapján, akkor nem kell elmenni megnézni. Nem véletlenül nem a csajos Ghostbusterst folytatták pl., vagy nem jön az Ocean’s 9.

  Nincs itt harc, csak kedvenc Viktorunk fejében, valójában Hollywood 30 év késéssel elkezdett foglalkozni a kisebbségekkel, de nem politikai faszságok miatt, hanem mert van benne pénz, ilyen egyszerű indokuk van. De ez nem a fehér férfi főszereplők eltűnését jelenti, hiszen épp a Bondot várjuk, utána a Dűnét, és még a Venom is becsúszik közben.

  (vicces megnézni hogy “folyik a harc” “háborúban állunk” és az Emmy nyugodt szívvel csak fehéreknek ad szinte díjat, miután az Oscar pont ezért kapta 3 éve az ívet lol, a nagy nyugati ideológiai nyomás…, ne egyétek már be, mondom, a cégek amorálisak, a politikát nem ők töltik az életbe)

 18. 11. Endymion says:
  “Sajnos számomra pont Depp volt az előző 2 film gyenge pontja. Irtóra kilógott a filmből, a félgőzös ripacskodó rock sztár. Hozzá képest viszont Colin Farrell szinte brillírozott”
  Teljesen egyetértek Endymionnal.

 19. [offtopik, ha úgy érzed töröld] Én teljes mértékben megértem azokat, akik rendszerszintű “nyomásként” / “erőltetésként” élik meg a filmekben az lmbt+ illetve női szerepek erőltetését. Pl. tudok olyan US multiról, ahol a nyitott pozícióknál központi (de persze nem nyilvános) direktíva, hogy nőt vegyenek fel – és mindezt IT security pozícióba, ahol majdhogynem lehetetlen. Értem, hogy kell a gender-equality szerepében pózolni , de ha egy nagy US multinál itt tartanak fejben, simán el tudom képzelni, hogy stúdió-management is hasonló logika mentén nyomatja a filmeknél. Értem én, hogy ettől még fehér férfiak fognak dominálni, de nagyon képmutató, és erőltetett az egész, ami pont kontraproduktív ezen kisebbségek szempontjából is, és aztán meg csodálkozik mindenki, hogy erősödnek a szélsőséges és kirekesztő hangok…

 20. @BeryG

  “Értem, hogy kell a gender-equality szerepében pózolni”

  Vagy…eljött az ideje a nemek és rasszok valódi egyenlőségének. (Mert az nyilvánvaló, hogy eddig ez csak papíron volt meg – vagy úgy sem.)

  És az is nyilvánvaló, hogy ettől rengetegen rettegnek, épp azért, mert addigi privilegizált helyzetüknek vége. Pont, mint a reformkorban, amikor a nemesség f@sta össze magát, mert tudták, hogy a kiváltságaiknak annyi. Vagy a századfordulón a női egyenjogúság kérdése.

  És most itt van egy újabb nagy korszakváltás. Rengetegen félnek tőle, rengetegen próbálnak küzdeni ellene (elég megnézni a fentebbi kommenteket), és igen, rengetegen meglátták benne a lehetőséget a pénzcsinálásra. De attól még az eredeti ügy, amiről szól, az jó ügy.

 21. Részemről persze, semmi gondom ezzel, hajrá, én támogatom – csak nem így kéne szerintem. Korábban már talán írtam a blogon, hogy pl. erős női karaktereken alapuló filmeknél a karakter legyen már SAJÁT jogán menő/erős, ne azért, mert mondjuk korábban egy férfival bejáratták a karaktert. Illetve legyen egyenrangúan fontos társa a férfinak, és ne legyenek a férfiak töketlenek körülötte. (Ld. a sokat emlegetett Ripley/Sarah Connor példákat, de Wonder Woman is ilyen)

  Itt lehet azon vitázni, hogy kreatív/művészi szabadság, meg miért kéne kőbe vésve legyen egy karakter neme, nemi identitása – de azért ha egy karaktert már felépítettek egyféleképp (és egy nagyszámú közösségnek kötődik hozzá pozitív emléke), akkor azért hadd ne lepődjünk már meg azon, hogy ilyen direkt (és átlátszó) változtatások nem tetszenek nekik. (Őszintén, felmerült benned, hogy Luke Skywalker karakterét nő játssza el? Ha igen, oké, de szerinted mennyire lett volna reálisan kivitelezhető? Hát ezen – is – bukott el a Gost Busters nőiesítése is például.)

  Amúgy én ezekkel a filmes, céges erőltetett gender-kiegyenlítéssel szemben szkeptikus vagyok. Szerintem ezek nem annak a jelei, hogy eljött az ideje az egyenlőségnek. Persze alakul a folyamat, de ezek a mostani fejlemények még mindig csak erényjelzések meg a pénzcsinálás miatt vannak főleg. Az igazi változás ott kezdődne, ha már a nevelés és oktatás szintjén az érdeklődési körök terén mindenki ugyan azokat a lehetőségeket kapja előítélet és kényszerített orientáció/elvárás nélkül (azaz lásd, lányok, ha autóval játszanak, akkor nem terelik őket a babához, hanem hagyják, hogy végül autószerelő legyen, vagy épp IT sec geek). De amíg ilyen “nőnek a konyhában a helye” mentalitás uralkodik sok helyen még mindig, addig szerintem nem nagyon fog változni semmi, még akkor sem, ha Luke Skywalker-t nő játssza a következő Star Wars szériában.

 22. ezért mondom hogy ez megint ugyanaz a felesleges vita csak. persze ne nőiesítsék a régi karaktereket, de új franchiseokra meg senki nem megy. mármint néző.

 23. BeryG utolsó bekezdésévell nagyon egyetértek, szerintem is jól látja és sajnos hosszú még az út odáig, hogy a nőket és a férfiakat ne “csinálni” akarják és kikopjanak a sztereotípiák, hogy egy pasi “nem igazi férfi”, ha pl. rózsaszínt vesz föl vagy egy nő “nem igazi nő”, ha például autószerelő vagy targoncavezető akar lenni.

  Azzal is egyetértek, hogy “erős női karaktereken alapuló filmeknél a karakter legyen már SAJÁT jogán menő/erős, ne azért, mert mondjuk korábban egy férfival bejáratták a karaktert”. Viszont itt jön képbe az, hogy ebbe belezavar a jelenlegi nézői elvárás. Jóformán lehetetlen küldetés manapság teljesen ismeretlen és új karaktert vagy IP-t bevezetni. A közelmúltban számtalan filmes bukást tudnánk felsorolni olyan próbálkozásokból, amik valami újjal próbálkoztak. Sajnos nem özönlenek a nézők rájuk. Az a tendencia, hogy arra kíváncsiak, amit valamihez tudnak kötni, amit már valamennyire ismernek, amit el tudnak helyezni valahová, be tudnak azonosítani. Én úgy vélem, hogy éppen ezért lehet baromi nehéz egy új, eddig ismeretlen erős, érdekes női karakter bevezetni a mozikba. Ezért próbálkoznak úgy, hogy már ismert IP-khez kapcsolódan teszik ezt. Persze vannak ritka kivételek, mint pl az Éhezők viadala, amiben szerintem nagyon jól sikerült önálló, erős női karaktert bevezetni úgy, hogy közben nem vált férfiassá, hanem megmaradt femininnek és nem úgy vált erőssé vagy érdekessé a férfias vonásai tették azzá.
  De lehet, nem jól látom.

 24. BeryG utolsó bekezdésevel pont nem értek egyet, pedig előtte olyan jól leírta, amit én is gondolok, hogy el is ment a kedvem a kommenteléstől. Amit leírt, az talán világossá teszi, hogy akik az átírt karaktereket kritizálják, nem feltétlenül nőgyűlölő, rasszista homofóbok, pláne nem előjogaikért rettegő fehér férfiak (nem állítom, hogy nincs ilyen) más szempontok szerint is megközelíthető ez a téma. Pl. mondhatnánk, hogy rasszista, kirekesztő dolog egy fekete színésznek csak a pénz miatt felkínálni egy levetett fehér karaktert, mintha a kisebb gyereknek azt mondanánk, hogy ok. neked is jár egy bicikli, itt a bátyád régi bringája, ő úgyis kapott újat. Ez nem egyenlőség, nem véletlen, hogy sokszor pont azoknal veri ki a biztosítékot, akiket a pc (pénz) jegyében látszólag képviselni akarnak.
  Azt meg nehéz megemészteni, hogy azért nem kapnak eredeti, és nem újrahasznosított (meleg, színesbőrű, női) karaktereket, mert arra nem vevő a közönség. Akkor mi van azzal, hogy a pénz miatt csinálják? Ha tényleg a sokszínűségben lenne a pénz, akkor nem az lenne logikus, hogy az uj érdekes szerepek vonzanák a tömegeket a mozikba? Ez alapján pont úgy tűnik, hogy a színes, meleg, stb. karakterek a pc megfelelés miatt vannak,
  a pénz miatt meg erőltetik a franchise-okat. Lehet itt rasszistázni meg homofóbozni, de szerintem senki nem akar pl. egy fehér Beverly Hills-i zsarut, ugyanúgy ahogy fekete Luke Skywalkert sem.
  Ja, és komolyan hiszi még valaki hogy ma a gyereket terelgetik, a baba meg a kisautó felé? Attól lesz egyenjogúság, ha lesznek női autószerelők (vannak, sőt mozdonyvezetők is)?
  Ha valaki a hagyományos társadalmi szerepénél marad, és ezt önként teszi, az nincs elnyomva.
  Masképpen, ha valaki mozdonynak képzeli magát, attól még, ha megfogja a felsővezetéket, nem fog 120-al száguldani a síneken, hanem megsül.
  Nemrég olvastam egy volt katonáról, aki valami különleges alakulatnál szolgált, aztán MMA harcos lett, később nővé vált, és a ringben cipóra verte a csajokat. Ez a nemek közti egyenlőség? Szerintem nem.

 25. “Azt meg nehéz megemészteni, hogy azért nem kapnak eredeti, és nem újrahasznosított (meleg, színesbőrű, női) karaktereket, mert arra nem vevő a közönség. Akkor mi van azzal, hogy a pénz miatt csinálják? Ha tényleg a sokszínűségben lenne a pénz, akkor nem az lenne logikus, hogy az uj érdekes szerepek vonzanák a tömegeket a mozikba?”

  nem mennek az emberek, fehér férfis újra sem, ez a hiba a levezetésedben, bár tudom hogy vitában pont ilyen kijelentéssel meggyőzhetetlenek az emberek. Kb. a John Wick az egyetlen új tényleges franchise ami beugrik, de az sem milliárdos, a Knives Out még kérdéses. Ezen kívül csak létező IP-k nőhetnek ki, valami már működő franchise darabjai, és ennyi. Avagy fehér férfiakkal sem igazán kísérleteznek, őket is már létező dologba teszik ha nagy filmekről beszélünk, és azon a terepen kapnak esélyt a más rasszok is ugyanúgy mostanság, de még mindig nagyon ritkán, ahhoz képest, hogy pl Amerikának csak a 60%-a tényleg fehér, ehhez képest az MCU főszereplőknek 5%-a nem az talán?

  “Nemrég olvastam egy volt katonáról, aki valami különleges alakulatnál szolgált, aztán MMA harcos lett, később nővé vált, és a ringben cipóra verte a csajokat. Ez a nemek közti egyenlőség? Szerintem nem.”

  ez már egy tök másik kérdés idekeverése!

 26. “ez már egy tök másik kérdés idekeverése”
  Jogos, és bocs az offért, csak arra akartam rávilagítani, hogy egyszerűbb valakit megbélyegezni, mint megpróbálni megérteni, mi a problémája ezekkel a filmekkel. Még ha nincs is mindenben igaza, vagy eltér a véleménye másétól, nem biztos, hogy gyűlölködik. Lehetne még, de tényleg nem ide való.

 27. @csuszu1 Senki sem volt megbelyegezve, senki nem homofobozott es raszistazott. Ahogyan senki se irja le h pontosan mi a problemaja ezekkel a karakterekkel vagz filmekkel. Csak kijelentesek vannak, hogy lmbtq propaganda es tuti nem nezik meg. Kicsit nehez aldozatkent tekinteni ezekre a kommentelokre. Mi volt az a kutyas film, ahol a ket gazdi fekete volt es totalis meltdown volt?

  Egyebkent leirtad a lenyeget. Ha vannak noi autoszerelok, akkor miert problema ha egy filmben van egy noi autoszerelo (csakhogy a te peldatad folytassam)?

  Ha Diana hercegnot egy fekete ferfi jatszana ertenem a problemat. Ha egy kitalalt karakter fo tulajdonsaga, hogy szupereros, becsuletes stb. mi a hozzaadott erteke annak, hogy a karakter feher vagy fekete? Podcast sorozatra eleg lenne a hattere annak ami Holywoodban tortent es aminek az egyetlen kovetkezmenye, hogy kicsit (alig eszrevehetoen) eletszerubb kepet mutatnak ezek a filmek, sorozatok a vilagrol.

 28. rev, van megbélyegzés, itt az oldalon is találkoztam vele, ha nem is ennél a posztnál. De nem ez a lényeg, ilyen mindig lesz. Az , hogy fekete vagy feher, az tökmindegy. Az nem mindegy, hogy egy bejáratott karaktert mennyire változtatnak meg, és ha ez sokaknak nem tetszik, az nem kirekesztés, más okai vannak, de ez le lett írva fentebb többször. Olvasd vissza.
  Ugyanígy, ki a fene mondta, hogy probléma a női autószerelő? Azt írtam, hogy nem ez a feltétele az egyenjogúságnak. Ilyetár a 70′ években is láttunk, tv sorozatokban, nem újdonság, de szó nincs róla,hogy problema lenne. Olyan, mint a “nő helye a konyhában van”. Csak azok nem mondják, akiket vádolnak vele.

 29. Ujujj, micsoda titkai lehetnek Dumbinak, juhuuuj… :D

  Mivel számomra az első két rész is már erőltetetten izzadságszagú és gyenge középszer, ezért nem várós. David Yates-cel szerintem nagyon rossz kezekbe került a széria, kiveszett belőle a varázs és rendesen kiherélte a könyveket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.