Cyrano-előzetes

A világ nem fogadja el egy alacsony növésű férfi és egy magas nő szerelmét? Még pénzügyi okok és a többi is van. Hiába, mindenki ismeri a most Joe Wright által feldolgozott Cyrano de Bergerac történetét.

Sok dalolás, decemberi premier. Mi kell még, Oscar bácsi? Úgy bírnám, ha egyik ilyen zenés mű sem jutna be.

human
írta
2021. 10. 06. 18:31
megjelenés
7
hozzászolás


7 hozzászólás a “Cyrano-előzetes” bejegyzéshez

 1. Az első szó, ami eszembe jutott az előzetes láttán: giccs. Ha egy ilyen románcot akartak filmre vinni, akkor inkább írtak volna egy új sztorit ahelyett, hogy meggyalázzák az eredetit. Értem, hogy mi lett volna a szándék, de a megvalósítás…
  A Cyrano de Bergerac a sziporkázó szövegei miatt lett akkora siker, az átírással pedig nyilvánvalóan a leghíresebb része, az Orr-monológ sem lesz benne, ezzel kiherélték az egészet. Nem tudom értékelni az ilyesfajta “újraértelmezéseket”.
  Ha már minden áron ilyesmiben gondolkodnak, Peter Dinklage remek Toulouse-Lautrec lenne…

 2. speranza: Én egy dolognak örülök…hogy nem lett fekete XD
  De úgy egyetértek teljesmértékben a leírtakkal :D

 3. Egy nő előbb szeret bele a nagydarab szörnybe a szépség és a szörnyből, mint egy ekkora pasiba (a nagyorrúakat meg külön csípik :). Nem mondom, hogy lehetetlen, de nem látom, hogy lenne bármije a főhősnek (pénz, hatalom, hírnév) amivel kompenzálni tudná a termetét annyira, hogy egy nő megalkudna vele. Magyarul ez SF kategória.

 4. Láttam anno a Depardieu-s verziót, majd a Roxanne-t Steve Martinnal. Mindkettő nagyon eltérő stílust képviselt, de mindkettőnek jó orra volt hozzá.

  Ez viszont egyelőre orrtalan kísérletnek tűnik.

 5. @totoro: Hiszed, vagy sem, a sokoldalúság és a kiemelkedő intellektus önmagában is lehet elég vonzó. Nem kell hozzá feltétlenül pénz, hatalom, hírnév, vagy tökéletes külső, legfeljebb egy kis egészséges önbizalom. Elég, ha szétnézel egy kicsit történelmi távlatokban, hogy hogyan néztek ki a legnagyobb csábítókként számontartott emberek. (Mellesleg, Peter Dinklage is nős volt már a Trónok harca sikerét megelőzően is…)

 6. 6: speranza, Peter Dinklage még jó hogy házas volt, őnála megvan az általam felsoroltakból kettő (pénz, hírnév).

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.