A pletykák szerint NC-17 besorolást kaphat a Blonde, a Marilyn Monroe életéről szóló film

Mondom, csak pletyka, nem a legnagyobb siteok hozták le, szóval kettővel osztva. Az egyedüli ami tényleges rendező-stúdió vitára utal és újságíróként tényként kezelhető, hogy a filmet utolsó pillanatban levették a velencei filmfesztivál programjáról, és áttették a premierjének időpontját 2022-re, pedig már kész van a film egy ideje, hiszen láthatóan be akarták mutatni.

A Netflix elvileg rájött, hogy az Ana de Armas főszereplésével készült életrajzi filmnek nincs esélye az Oscaron, és végül engedélyezte a rendező Andrew Dominiknak (The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, Killing Them Softly) az NC-17 változatot. Elvileg első megtekintéskor sokkolta őket a kapott mű.

Mivel filmek rohadt ritkán kapnak ilyet, így emlékeztetőnek: ez az, amit gyerekek semmiképp sem láthatnak, míg R besorolásúakat viszonylag simán, egy felnőttel bemehetnek rájuk a moziba. A híres példák a Showgirls, esetleg közelebbről a Blue Valentine vagy a Blue is the Warmest Color. De hát a Netflixet a forgalmazási nehézség nem érinti, nem kell sehova küldenie, csak a felnőtt accountokon elérhetővé tenni. Egyedül a reklámkampányban lehetne döccenők.

Hogy pontosan mit jelent a besorolás a Blonde kapcsán, azt nem tudni, de feltehetően női és férfi meztelenséget. Ismét csak a pletykák szerint egy brutális nemi erőszakot.

Forgatási kép.

human
írta
2021. 10. 12. 02:37
megjelenés

hozzászolásAz írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.