Buzz Lightyear eredettörténete a Pixartól

Végre befutott az előzetes a tavaly decemberben bejelentett Pixar filmhez, ami elvileg bemutatja azt az űrhajóst, avagy élő embert, akiről a Buzz Lightyear figurát mintázták a Toy Story univerzumban a játékkészítők. Izé, remélem érthető. A fő hang Chris Evans, a rendező a Finding Dory-n dolgozott ezelőtt.

A poszter alatt kiderül miképp tévedt el az űrben?

22 hozzászólás a “Buzz Lightyear eredettörténete a Pixartól” bejegyzéshez

 1. Na de most akkor a Toy Story 1 eseményei előtt volt interstellar space travel meg űrlényekkel kontakt meg ilyenek ?! Wtf.

 2. @Venom:
  A film a Buzz Lightyear játékfigura (amiből Andy kapott egy példányt a Toy Storyban) fiktív háttértörténetét (tehát amit a játékfigura megalkotói írtak neki) meséli el.

 3. Amúgy ha jól emlékszem, már volt egyszer belőle egy rajzfilm sorozat.
  Mindenesetre jónak tűnik.

 4. engem ez teljesen elkerült eddig, nagy szemekkel néztem, hogy mi a franc ez. szerintem elképesztően hangulatos, ha a film is ilyen lesz, akkor új kedvenc.

 5. abszolut egyetértek swarnaus kommentjével, tetszik is a trailer és hogy ez sokkal jobb ötlet is mint egy újabb toy story film.

 6. Hát ez váratlanul ért. Nem is tudom, most akkor ez egy akkora meta film hogy csak na? Vagyis ez a Toy Story világában létező film, aminek a játékfigurája Buzz?

 7. @CaptainJaffar: elég meta, de szerintem azért nem úgy ahogy írod hanem “még metább” :)) LZ_01 a #2es kommentben jól leírta. Azaz ez nem egy film abban a világban, hanem egy történet, és ebben az éretelmben nem játékfigura a főszereplője (bár ez mondjuk már sikamlósabb ügy) de ez igazából már mindegy. Mintha a mi világunkban lenne egy Darth Vader játékfigurád vagy Indiana Jones-od vagy egy GI Joe-d/Transformered (most szándékosan mondtam többféle stílust) Csak annyiból sántít ez a példám hogy ezek filmből/rajzfilből vannak, ez pedig nem feltétlen, hanem egyelőre annyit tudunk hogy történet (hiszen lehetne képregény de akár csak egy pár soros leírás is a “gyártótól”) Mint mondjuk amikor a Harry Potterben Hermione elmeséli a három testvér történetét (a halál ereklyéiről), és az közben nekünk a nézőknek is megelevendik, amúgy tök szép vizuális stílusban. De azért nem lesz erre igazán jó analógia mert hirtelen nem is tudom csinált-e már valaki hasonlót. Tényleg jó ötlet :)
  (viszont lehet hogy minél jobban meg akarja magyarázni az ember annál bonyolultabbnak tűnik :))) De alapvetően azért nem az)

 8. Ez egy film, amit Andy mondjuk látott a moziban és aztán kikönyörögte a Buzz frencsájz figurát otthon. Szóval egy mozifilm, Andy világából. Szerintem ez a háttere.

 9. @Malachi: lehet de az is lehet hogy nem, utóbbira írtam példának a G.I. Joe-t vagy Transformerst. De ez persze mindegy, a lényeg hogy tök jó ötlet a Toy Storyhoz így “spinoffot” csinálni :)

 10. Malachi: eskü nem tudom eldönteni, mert egy régi interjúból ez jön le, hogy csak egy “Armageddon” film a Toy Story élővilágában, de közben meg a fenti posztban levő sztori van mindenhova kitéve. Majd kiderül, valamiért ezt a részét rejtegetik, talán hogy többet beszéljék az emberek az itt látható kommenteket is.

 11. @human: mondjuk az “élő ember” (azazhogy annak a világnak egy korábban élt “valós” szereplője) azért lenne furcsa számomra mert totál “scifi” technika, miközben a Toy Story az kb a mi saját világunk is lehetne. Itt meg kb mintha egy X szárnyúval (jó, annak még kilövőállomás sem kellene, de majdnem olyan :)) repkedne a NASA az űrbe :) De nyilván én is csak tippelgetek.

 12. (szerk: meg amúgy én elsőre biztos lettem volna benne hogy lesz majd a főellenség Zurg (akár kiforgatva hogy milyen volt a “valóságban” meg stb. Vagy szerintetek nem? :)

 13. A végtelenbe és tovább…..

  …ez bizony nagyon jónak néz ki és már nagyon kell mint egy falat kenyér !

  …egyébként Woody – t is mintázták valakiről , szóval ha tetszik a népnek bármi megtörténhet !

 14. azt mondja

  “This is not a story about the Toy Story action figure or the cartoon Buzz Lightyear of Star Command, but the origin of the in-universe astronaut who inspired the cartoon and toys.

  hát ez így roppant érdekes lesz, akkor esetleg azt tudom elképzelni, hogy az ottani Area51-ben játszódik, mert hogy ez amit látunk nekem sehogyan nem egyeztethető össze Andy kertvárosi, kombi autós világával.

  de várj, most jutott eszembe, hogy kikockáztam az előzetest (még a nyakában lógó vonalkódot is megpróbáltam leolvasni, de semmi, hehe) és a robot azt mutogatja neki a táblán, hogy a kísérlet alatt ami neki 4 perces út az űrhajóval a napjuk körül, az a többieknek 4 évet jelent a bolygón. így azt is el tudom képzelni, hogy Andy korában kezdődik, aztán közben valami galiba lesz és túl sok idő telik el és mire visszaér, a jövőbe kerül. mint Buck Rogers, kb. ezért vannak a futurisztikus épületek, meg a szomorú bámulás az esőbe, meg ezért ijed meg a robotmacskától, ilyesmi. haha! itt olvastátok először!

 15. Malachi: igen, ez alapján írtam a posztot (amit mintha nem olvastak volna páran?), de van a másik “Another way to get at it, it’s a straightforward sci-fi action film about the Buzz Lightyear character. In the Toy Story universe, it would be like a movie that maybe Andy would have seen, that would have made him want a Buzz Lightyear figure.”

  ezért mennek oda vissza a posztok mindenhol.

 16. human tök érdekes hogy leszólsz pár kommentelőt, pedig amúgy nem meglepő hogy ebből a pár soros posztból nem áll össze a kép. Így már persze tudtam hogy rá kell keresni, lett előbb egy bbc (gondoltam talán őket nem figyelmetlenezed majd le) amiben pedig egy EW interjú a rendezővel (és ha jól látom mindketten abból idéztetek. Ha nem tablet hanem gép előtt lettem volna beírhattam volna ezeket az idézeteket is a keresőbe persze honnan vannak) Ebben jó sokminden van, amiről persze nem is várható el hogy négy sorban összefoglald, viszont ugye nem gondolod hogy azért mert beleírsz egy talányos ” Izé, remélem érthető”, abból itt a blogon mindenki tudni fogja hogy a rendező szándékosan tart mindenkit a homályban (amire aztán már a kommentek között a #14es kommentben utalsz, bár az interjú nem régi hanem tegnapi, lehet hogy volt régebbi is), és főleg azért rejtegetve mivel a rendezőtől idézve “Buzz has a disagreement over the nature of reality (…) So, for us, the core idea that we wanted to build upon was, how do you have a character out of step with the world around them?”
  Szóval az olvasó többre ment volna ha a dorgálás helyett inkább beleírod a hírbe hogy “Izé, remélem érthető, de ha esetleg mégsem itt a link a rendező talányos interjújához”

  (egyébként a saját kommentebli kérdésemre válaszolva, Zurgról is van amúgy szó, természetesen ugyancsak rejtélyesen :)

 17. bvr: a posztba a hivatalos tartalmat írtam és az érthető csak a megfogalmazásra vonatkozott, de néha tényleg úgy érzem, hogy nincs elolvasva a poszt, azon puffogtam csak kicsit, de előtte is látod, hogy érdekesnek tartottam a film körüli dolgot egyelőre, szóval annyira nem akadtam ki és szóltam le mindenkit, aki elolvasta az tuti nem vette magára.

 18. Számomra mellékes, hogy mennyire meta a film, amikor David Bowie klasszikusa szól alatta. Rég láttam ennyire hangulatos ajánlót. Egyébként a Starman eddigi legjobb feldolgozása a Walk hard: The Dewey Cox story-hoz készült. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.