Villeneuve már harmadik filmet emleget…

Amivel vicceltem, azzal elő is ált a Dűne rendezője? Nyilván nem meglepő, sok Dűne könyv van. Ugye a múlt heti amerikai premier után végül pár napja hivatalos, hogy lesz Dune: Part Two, avagy második rész. A fő történet ott le kell záruljon majd, az első könyvet teljesen adaptálják a második film végére, ellenben…

I always envisioned three movies. It’s not that I want to do a franchise, but this is Dune, and Dune is a huge story. In order to honor it, I think you would need at least three movies. That would be the dream. To follow Paul Atreides and his full arc would be nice.

DV

Mindig is három filmet álmodott meg Villeneuve. A Dűne Messiása (SPOILERES LINK) regényt venné a harmadiknak, ami 12 évvel a mostani történet után játszódik, és Paul történetének az a rendes vége szerinte.

11 hozzászólás a “Villeneuve már harmadik filmet emleget…” bejegyzéshez

 1. Már hónapokkal korábban is említette minimum egyszer. Én csak örülnék neki, de hát nagyon nem egy Jedi/Király Visszatér szerű trilógiazáró lenne.

 2. A Dűne messiását nehezebb lenne filmre vinni, de Denis elboldogulna a feladattal.
  Drukkolok, hogy a Warner annak is zöld utat adjon.

 3. Szerintem ketté kéne bontani azt a 3. részt is, úgy lehetene iggazán jól elmesélni. És nagyon szeretnék egy dr Jen prequel sorozatot is.

 4. Sokat látom leírva hibásan: nem a Warnernek kell leokéznia, hogy elkészüljön, hanem a Legendary-nek. Ők birtokolják a jogokat, ők a gyártó, a Warner a forgalmazó /meg 20% részesedésük van, de a döntés a Legendary-é/.

 5. Andris, szerintem pont, hogy kevés a 2. könyv egy egész filmhez, már olyan értelemben, hogy nincsen benne annyi kalandos, látványos setpiece. Nyilván lehetne jól adaptálni, egy kamaradráma-szerű visszafogott valamit készíteni belőle, de két ultralátványos film után nagyon furán venné ki magát a legtöbb ember szemében. Lehet, hogy bizonyos elemeket épp át kéne venni a 3. könyvből, a maradékot meg, ha Villeneuve leköszön, egy HBO Maxos sorozat formájában feldolgozni.

 6. Palacka: a sorozat résznél egyértelmű szerintem, hogy viccelt a “minden univerzum kell legyen 13013013 művel bennne” jelenlegi hozzáállással.

 7. Sokat segitene a tortenet vezetesen, ha elore eldontenek, hogy ketto vagy harom film lesz. Meg lehetne rendesen agyazni par dolognak. Volt mar az elso filmben is olyan, ami arra utalt, hogy kicsit atvarialjak a dolgokat.

 8. Sorry :D most viccen kívül, elég kíváncsi vagyok hol fog megállni a dűne vonat. Az első rész sikernek néz ki talán, a másodikat ki tudja. Viszont ha a második is siker akkor Hollywoodot ismerve addig fogják ezt fejni amíg lehet. Villenuevel vagy nélküle. Dűne cinematic universe gondolattal lehet barátkozni :D

 9. Bene Gesserit sorozat ugyebár már fejlesztés alatt van Villeneuve és Spaihts felügyelete mellett. Aminek örülök, mert a könyvben is ők érdekeltek a legjobban. :)
  Viszont én nem látom a Dűnében a potenciális népszerű és sikeres filmes univerzumot. Ahhoz nem elég szórakoztató és könnyed. (Ahogy az Alapítványban sem. Nagyon meredek az 8 évad, amit terveznek vele.) De cáfoljon rám az élet! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.