So Scooby Doo this mess – itt a Pókember előzetes

No Way Home, avagy Pókember azt kívánta mindenki felejtse el, hogy ő Peter Parker, Dr. Strange vállalta is a varázslatot, amivel ezt el lehetne érni, de hatalmas multiverzum balhé lett belőle. Ez a sztori röviden, és az új előzetes sok új dolgot felfed.

Talán kapunk egy tényleg jó Marvel filmet idén, kéne már. Oké, Shang Chi elment, de valami klasszikus Marvel minőség jöhetne.

63 hozzászólás a “So Scooby Doo this mess – itt a Pókember előzetes” bejegyzéshez

 1. Eddig is a hype vonaton ültem, de ez az előzetes elkísért az első osztályra a legelső vagonba.
  Vannak félelmeim (gonoszok elpazarlása pl.) de bízom benne, hogy ezt rendesen odateszi a Marvel.
  Nekem amúgy tetszett a Black Widow és a Shang Chi is, az Örökkévalók egyszeri középszernek belefért, de eddig ez a 4. fázis tényleg nem áll erős lábakon. Hátha Spidey felkavarja az állóvizet.

 2. Az előzetes végén az égbolton lévő jelenség erősen hajaz a Loki évadzárójára.
  Szerintem
  Eddig is tetszett az irány, amit a Lokival elkezdtek. Most meg főleg.

 3. Fent voltam hajnali 2kor, de visszaaludtam!
  A másik két pókot szerencsére nem mutatták meg, de most már biztos, hogy benne lesznek.
  És akkor a gonoszok: Manó, Oki doki, Elektró, Gyík, Homokember! Ez 5. A hatodik Keselyű aki elvileg börtönbe van? Vagy Misterio aki elvileg halott?! Így meglenne a hatos. Plusz Venom!! Ő kinek segít majd vajon?
  Iszonyat epic lesz ez a film, érzem! Tényleg a Pókember univerzum végjátéka!

 4. Ha tényleg benne lesznek a régi pokemberek is, akkor mutathatták volna oket, csak hatulrol vagy valami.

 5. Asd: nagyon jól tették, hogy nem tették :D Az moziba való jelenet, nem akarom addig látni, pont mint az Endgame végi mostaztánmindenkimegjön jelenet.

 6. Ezt a filmet ilyen felhozatallal és ekkora szabadsággal csak elrontani lehet…Teljesen elborult dolgokat is bele lehet tenni, tele lehet tolni meglepetésekkel, agyeldobós dolgokkal. Venomot nem raknám bele a filmbe, maximum csak a stáblistás jelenetbe, a Póki vs. Venom egy külön filmet érdemel. Engem sokkal inkább az foglalkoztat, hogy a film “átmentett” gonoszai meghalnak-e, ezzel teljesen lezárva azt a fejezetet, vagy megmaradnak és tényleg határ a csillagos ég…

 7. Most már azt a korszakot éljük, amikor minden rendelkezésre álló IP-t bele kell tenni minden másik popkulturális termékbe? Ugyanez megy a játékokban is, meg mindenhol, ahol univerzumépítés címszóval elkezdenek franchise-okat gyártani. A Space Jam-ben volt egy ilyen ordenáré kirakodópiac, hogy tényleg mindent odatettek egy villanásra ami mozdítható volt a Warnernél.

  Na most ezekkel az a baj szvsz, hogy devalválja ezeket a figurákat külön-külön is. Már az első Avengers utáni filmekkel is ez volt a probléma, hogy egyszer elsütötték a poént, utána már alap, hogy cameózzon mindenki mindenhol, sőt, egy idő után már azt sem tudtam, hogy kb. Hangyaember vagy Thor filmet nézek. Mint amikor az egyik posztodat agyonlájkolják, de a következőt már csak feleannyian és hiányérzeted támad.

  Szerintem ez már annak az előszele, hogy végleg kifogytak a nagyvásznas ötletekből, lehetetlen hova vinni ezt az egész univerzumot. Hányféleképpen lehet megmenteni a világegyetemet, hogy az érdekes maradjon még? Mondjuk jót nevetnék, ha a végén lennének itt még Marvel és DC kereszetések is, csakhogy mindkét fél megkeresse keresni az utolsó, kifacsarható dollárokat is.

 8. Izgalmasan néz ki. Letisztultak az effektek is. Örülök, hogy vállalkoznak ilyen nagyobb crossover eseményekre is. Kicsit talán még Morales behozatalát vagy a többi Pókembert hiányolom az animációs filmből, de eljön majd annak is az ideje. A Sonyval is csak dűlőre jutnak majd a Spiderverse sorsa kapcsán.

  A phase4t nem kell még temetni, mert most már többnyire a folytatások jönnek az új eredettörténetek után. Kevin Feige tudja, hogy mit csinál. Ha valahogy be akarják hozni a phase5ben az F4t, az X-meneket, a Young Avengerst, akkor valahogy nyitni kell az ilyen multiverzumos mókák felé is, mert minden abba az irányba tart.

  Kiváncsi leszek, hogy az új hősöket (ld. Shang-Chi, Moon knight, She-Hulk, Miss Marvel) is tudják-e integrálni majd az Avengersbe / Young Avengersbs miután a saját sorozataikban bemutatták őket, illetve hogy milyen méltó, Thanos kaliberű ellenfelet dobnak majd be nekik. Avengers filmet is be kellene jelenteniük végre, mert most látszólag szétszórodtak és mindenki a saját útját járja.

 9. Találgatás / Spoiler

  1) a korábbi filmekből visszatérő gonoszok indirekt megerősítik Tobey és Andrew visszatérését is, hiába nem mutatta őket a trailer,
  2) valszeg a fináléra érkeznek, oda, ahol Elektro, Lizard és Sandman egyszerre támadnak – az nagyon nem egy emberes feladat,
  3) tippre addigra Green Goblin és OcDoc már vagy nem lesznek, vagy nem lesznek feltétlenül gonoszak,
  4) szerintem Venom is fel fog tűnni, Tom Hardyval,
  5) hogy aztán a film végén együtt kerüljenek át/vissza a Sony féle univerzumba, ahonnét “Nincs hazaút”. Ezzel búcsúzunk Pókembertől az MCU-ban,
  6) a soron következő Doctor Strange filmet is felvezetheti ez: a doki vagy Peter keresésére indul a Multiverzumba, vagy akár örökre le akarja majd zárni az átjárást, okulva az ebben a filmben látható eseményekből.

  A jövőre nézve pedig azt remélem, hogy a Sony tökös lesz és a teljes körűen visszakapott Spider-man jogokkal jól tud majd élni. Pl. egy Holland-Hardy Spidey-Venom film kellene majd, amiben akár kiírható lenne a Parker karakter és jöhetne Miles Morales élő szereplővel is a továbbiakra. Azt kereknek érezném.

 10. Látom Electro kapott egy skin kezelést, az ultragagyi kék bőr után egy pillanatra ott a klasszikus “jelmez” :)

  A végét inkább leállítottam, maradjon valami a moziba is.
  (btw, nekem a BW kivételével tetszettek az idei filmjeik)

 11. Tehát akkor végülis Dr. Octopus-szal itt kb barátok lesznek, legalábbis minimum összefognak, h a dokinak sikerüljön hazajutnia?
  Elég epic az a vágás, amikor Póki egyedül megy a Homokemeber, a Gyík és Electro ellen. Próbáltam a ruháját nézni, de úgy tűnik,h tényleg nincs benne másik Póki a trailerbe. Azt persze nem tudom, h miután Strange “kiütötte” a rendes cuccából, akkor utána csak a tréningruhájába tud pókemberkedni?:-)

 12. Amúgy két Zöld Manó van az előzetesben, van a Defoe féle meg van egy akinek más a deszkája, csuklyában van csak szemvédője van, egy pillanatra mutatják 🤔 Harry?

 13. Húha! Sok minden van benne, szóval legalább 2x meg kell nézni majd. Kiváncsi vagyok mi ment félre Strange varázslásával és hogyan hat majd a jövőbeli eseményekre.

 14. 2 éve néztem végig a marvel-moziverzumot és megfogadtam, hogy soha a büdös életbe nem adok pénzt ezekért moziban. DE! Ha a régi, Tobey Maguire póki akár fél percre is feltűnik benn, jön a megszegés. Bár már J.K. Simmons és Octavius is elég kecsegtető.

 15. SPOILER

  Már most terjednek a hírek, hogy a másik két Póki benne van ebben az előzetesben, csak digitálisan kitörölték őket (Disney-nél megsozkott ez). Elég meggyőző bizonyítékokat hoztak rá, főleg az előzetes végén lévő nagy harcban látszik. SŐT! Azt rebesgetik, hogy nem Tom Holland, hanem Garfield fogja elkapni a végén MJ-t, egyfajta pótlásként Gwen halála miatt.

 16. Csigusz—- Sztem az van hogy külömböző univerzumok karaktrei másképp néznek ki . Ahogy a pókok is . Tippre az lesz hogy Péter össze szedi a saját univerzumából is ezeket a karktereket , tehát sztem lesz olyan Octavius és olyan Elektro aki úgy mond vele lesz és segiteni fogja a rossz/gonosz verziójával szemben

 17. “milyen méltó, Thanos kaliberű ellenfelet dobnak majd be nekik”

  Hát a Lokiban már eléggé felvezették, hogy Kang the Conqueror lesz az új nagy ellenfél.

 18. Ez nagyon állat. Azért örültem volna neki, ha csak egy kis szeletet is kapunk a másik két pókból. Viszont tisztán látszik az előzetes végén, amikor Holland a Gyík, Elektro és Homokember egymás felé ugranak, hogy onnan valószínűleg “kiradírozták” a másik két pókot. Gyík nagyon másfelé néz és ugrik. Nagyon várom.

 19. Pókember témában? Ezt a filmet várom 20 éve!

  Még emlékszem mikor először lejött filmbuzin a Garfield féle reboot, majd a Holland féle és azon vekengtünk hogy örökké ‘reboot-karakter’ kategóriában ragadtak a jogtulajdonosok.

  ÉS most itt vagyunk, egy hónapra a premiertől. Köszi Feige!

 20. Az egysoros – inkább kínos, mint humoros – poénokon túlmenően nagyon tetszett ez az előzetes is, főképp azért mert nem tálalták fel benne az összes meglepetést!
  Nem kérdés, hogy premier napján ott leszek én is a moziban!

 21. @Vajda Gábor:
  Mondjuk érdekes, és kissé rémisztő meg nyomasztó kérdés is, hogy a jelenlegi filmgyártási tempóban egyáltalán mit lehet még vászonra vinni egyáltalán, ami érdekes lehet? Szerintem véges az elmesélhető történetek száma és szerintem már rég túlmentünk azon a határon, ahol már csak meglévő panelekből lehet variálni, újat nem lehet kitalálni. De igaz ez az írott műfajokra és lassan a zenére is.
  És ilyenkor felviláglik, hogy miért is lenne igazából az örök élet átok: mert örök változatosság nem létezik. Vagy nem tudjuk elképzelni a jelenlegi agyunkkal :)

  Erről a filmről nem tudom, mit gondoljak amúgy. Legalább öt gonosz a korábbi filmekből, akiket most fel se kellett építeni, csak azért lesznek itt, hogy Pókembert kinyírják…óriási katyvasz és kavarodás, más Pókember filmekből átvett jelenetek (MJ zuhanása). Én nehezen tudom elképzelni, hogy nem egy ezer fokon pörgő de üres, egyszer nézős látványpornó legyen, bár igazából a többi MCU film sem volt több, legfeljebb néha kevesebb. Abban maximálisan igazat adok, hogy a Végtelen háború-Végjáték után már a tétet sincs hová fokozni, max nem a fél, hanem a teljes univerzum pusztulása ellen lehet harcolni.

 22. Tuti Venom lesz a 6odik. Valahogy be kell hozni az univerzumba. Bár valami olyan volt, hogy ezek mind meghaltak Póki által…

 23. “Hát a Lokiban már eléggé felvezették, hogy Kang the Conqueror lesz az új nagy ellenfél.”

  Azért elég nagy kozmikus ellenfél lehetne az örökkévalókban bemutatott Égiből is … ugyanis nincs rá garancia hogy megkíméli a földet …

 24. #27 Abu:

  Azért a jelen gárdával erősen túlzás lenne egy Celestial-t ellenfélnek tenni. Kang lesz az, nem egy helyről jött már a pletyka, a Loki óta pedig konkrétan tudjuk is.

 25. A trailerben elvileg kétféle Green Goblin van. Kíváncsi vagyok, hogy csak a ruha más vagy mondjuk James Franco is tiszteletét teszi.

 26. “A trailerben elvileg kétféle Green Goblin van. Kíváncsi vagyok, hogy csak a ruha más vagy mondjuk James Franco is tiszteletét teszi.”

  Az de szép lenne, ha a James Franco féle is benne lenne de a pókemberek oldalán :)

 27. “James Franco féle is benne lenne de a pókemberek oldalán”

  Sajnos az nem Franco, hanem Dafoe másik ruhája, ami ugyanaz mint a powerrangers maszkos verzió, csak egy nagy gugli szemüveggel, meg az eredeti kinézetre hajazó oldaltáskával meg lila rongyokkal. Kiszivárgott pár hónapja ez a kosztüm, valószínűleg félúton elhagyja majd a gagyi maszkot a fanservice jóvoltából.

 28. Ha ennyi minden lesz benne akkor többször nézős lesz moziban,mint az Infinity War és az Endgame.

 29. Ettől pont annyit várok, hogy szórakoztató legyen, de klasszikus MCU minőségtől ez már messze van. Már a trailer is túlzsúfolt, az meg sose jelent jót.

  Mind a Garfield féle 2. rész, mind a Tobey féle 3. rész, ami több gonosz vonultatott fel tudjuk milyen lett. Ez is hasonló lesz.

 30. “Már a trailer is túlzsúfolt, az meg sose jelent jót.”

  Én azért ez miatt nem aggódnék. Egyrészt 150-160 perces játékidő elég sok mindenre elég.
  Másrészt ha valaki akkor a marvel studios már bebizonyította hogy milyen jól tudja kezelni a többkarakteres filmeket.

  És ha tippelnem kellene itt is minimum 2 feliratok utáni jelenet lesz. Egyik ami felvezet valamit a következő marvelfilmekből, és egy átkötés a Venom filmekre :D

 31. “Ez lesz az utolsó MCU pók?”

  Az utolsó “önálló” MCU filmje. Igen.
  De úgy tudom, hogy ezen felül még egy csapatfilmre van megegyezés.

 32. @Abu

  A változás, lehet, örök, de a változatosság nem. Már a Prédikátor Könyve is arról írt X ezer évvel ezelőtt, hogy “Nincs új a nap alatt”. Ugyanazokat a dolgokat meséljük el újra és újra más alakokkal. A különbség annyi, hogy soha egyetlen korban nem volt a történetmesélés ilyen tömegese, ipari méretű. Ma két évtized alatt végigértünk a repertoáron és már pár éves filmeket remake-elünk, mert nem tudnak mit kitalálni…

 33. A film simán lehet hogy szórakoztató lesz DE (zárójelben, az persze az én egyéni problémám hogy sosem voltam Pókember rajongó és számomra az MCU-ban sem volt több mint egy szórakoztató mellék-karakter, annak is rögtön az elején a Civil Warban a legjobb), szóval DE ennél a filmnél egyszerűen nem tudom komolyan venni az alap-szituációt hogy megtudta a világ… Én elhiszem hogy a Spiderman képregényekbe ez nagy dolog, na de itt 2008ban az MCU azzal rúgta be az ajtót hogy a film végén Tony Stark a sajtótájékoztatón félredobta a bekészített kártyákat hogy “Én vagyok Vasember” Nekem ez akkor baromi nagy meglepetés volt mert azt gondoltam hogy a szuperhős filmek esszenciája hogy az anonimitás, és hogy na innen ezt hogy fogják majd kezelni a filmek…. – és tök simán! Ez az univerzum úgy lett felépítve (és ebből a szempontból amúgy teljesen jól) hogy ez nem gond, és ezzel nem is kell foglalkozni. És akkor van egy szereplő aki már az x-edik filmben hozza megint a gimis problémáit, köztük ezt aminek ebben az univerzumban amúgy semmi jelentősége… De mindegy, ahogy kezdtem is, amúgy a film összességében lehet jó (lesz benne egy csomó karakter, szóval a potenciál biztos megvan, és ha már multiverse meg Spiderman, az animációs Into the Spider-Verse-en meg kimondottan jól szórakoztam, nyilván ez teljesen más lesz)

 34. “Ma két évtized alatt végigértünk a repertoáron és már pár éves filmeket remake-elünk, mert nem tudnak mit kitalálni…”

  nem, hanem mert semmire nem mentek el ami kicsit is más. jó forgatókönyvekkel tele a padlás és a blacklist, rengeteg egyedi ötlet van, de a producerek látják, hogy csak a közepes semmi kockázatot nem vállaló történetekre mennek az emberek, amiknek 21 előzményfilmje van, akkor ezt fogják szállítani. Nyilván nem a Last Night in Soho a legjobb film idén, de biztosan több egyediség van benne, mint a Black Widow+Eternals és Shang Chiben összesen, de hát senki nem ment rá, még kevesebb hasonló készül majd.

 35. De a közízlést csak úgy lehet formálni, hogyha a gyártó beleáll abba, hogy eredeti ötletekkel zsúfolja tele a mozit és nem univerzumokkal. Mert olyat még nem halottam, hogy egy jó film után elégedetlen lenne a néző. Annyi gond van, hogy eltolták az arányokat a merch felé, amit lehet tolltartóra rakni, arra van több tízmilliós reklám stb. Az jut el a nézőhöz.

  Hiába vannak jó filmek, ha olyan marketing lenne alájuk téve, mint 1-1 Marvelnél, egyből eljutna máshoz is. Lásd idei pálda még Last Duel. Remek film, ismerősi körben sem hallott róla senki, amíg fel nem hoztam. Így nem lehet még a gyártást sem visszatermelni…

 36. last duel marketingjére csomó pénz ment, ne mosd össze az amerikai forgalmazókat a film hazai piacával. a stúdiók meg nem fognak pénzt égetni, és megbuktatni közösen vagy 100 filmet mire lassan talán átszoknak az emberek, amikor látszik mi működik anyagilag. Néha tesznek próbát, aki sír az ötlettelen filmeken az menjen el rájuk, beszélje rá az ismerőseit, és ennyi, ezt teheti. Amíg egy Venom 2 ekkorát kaszál addig nincs miről beszélni, de ez, modnom, nem azt jelenti, hogy elfogytak az ötletek, hanem azt, hogy a producerek nyilván barna gatyáznak amikor 200-300 milliókról döntenek, és semmi nem utal rá, hogy mennének az emberek az ismeretlenre.

 37. human: szerintem ez egyrészt igaz, viszont ez csak az egyik fele (azazhogy milyen projektekre van pénz) , ettől függetlenül komoly baj van a forgatókönyvíró-szakmával. Tök friss példa a legújabb Bond, azért zsáneren belül maradva, semmi forradalmit nem elkövetve, ennél csilliárdszor jobb forgatókönyv kellett/lehetett volna. Vagy Star Wars 7-8-9, legalább egy tisztességes iparosmunkát összehoztak volna forgatókönyv néven (főleg ami egyszerűen azóta is hihetetlen, hogy deklaráltan trilógiának állnak neki 2 éves szünetekkel (készítésben kvázi non-stop), viszont úgy hogy nincs lefektetve előre a forgatókönyv váza, és akkor azt látjuk hogy az egyes részek rendezői kvázi egymásnak üzengetnek dollárszázmilliós filmekkel hogyan rúgják fel az előd forgatókönyvét.. hihetetlen)
  És ellenpéldának pedig legyen pont az MCU (legalábbis nálam a Végjátékig bezárólag) ahol a forgatókönyvek képesek voltak ilyen hosszú időn keresztül betölteni azt a szerepüket hogy egy-két (de tényleg csak egy-két) botlást leszámítva hoztak egy kötelező iparosmunka szintet.
  Bár legalább ez lenne, hogy ehhez képest heverne az a rengeteg szuper ötlet a süllyesztőben…

  Még egy példa, az Altered Carbon, ami anno költségvetésben is kiemelt presztizs projekt volt a Netflixen, és ott volt a tök jó könyves alap, amit már az első évadban elkezdtek felrúgni, a második meg a no komment… Szerencsére meg is bukott.

  Nyilván kívülről nem tudom kibogozni (meg nyilván filmről filmre változik is) hogy amikor az ötletre megvan a pénz meg zöld lámpa, ott még mennyire szólnak bele aztán munka közben a pénzemberek, de a felelősség nagy része az írókra kell hogy essen.

  Azaz: lehet úgy is sokszázmilliós költségvetéssel biztosra menni, és egymás után sokszor biztosra menni hogy legalább egy tisztes minimumot azért üssön meg az írás színvonala, másrészt a rengeteg elkészülő sorozaton mint nagy mintán látszik hogy az írás egy szűk keresztmetszet (és sokkal ritkábban a színészek, rendezés, fényképezés, zene, stb), sokkal kevesebb a jó írás mint a rossz.

 38. @bvr
  Számomra is érthetetlen, hogy a k***va sok pénz, mint elsődleges szempont, miért kell, hogy kizárja a jól megírt sztorikat és a jó forgatókönyveket, amikkel a franchise filmek, folytatások és remake-ek is tartalmassá, emlékezetessé tehetők lennének.
  Pl. az általad idézett Star Wars-hoz aztán tényleg nem kellett volna sok minden, hogy kajálják és elájuljanak tőle. A “lelke”, nosztalgia, a hangulat vitte volna. Annyi kellett volna mindössze, hogy ne csesszék el. És elcseszték!
  Bérmelyik fan jobb sztorit írt volna nekik, mint amit százmilliókért összehoztak végül Abrams meg Johnsson…
  Szóval nem értem.

 39. Várjunk csak, ez azt jelenti, hogy ez egy trilógia lesz? Nem lesz több Tom Hollandos Pók-film? Ezért pakolnak ebbe a részbe mindent? :(

 40. @Scorpion82: Ezt több lépéses folyamatnak gondolnám ahol 0. lépésként el kell fogadni hogy egyszerűen ahhoz képest hogy mennyi film/sorozat forgatókönyv készül sokkal-sokkal kevesebb a tehetséges forgatókönyv-író. Így első lépésben szükség van döntéshozói oldalról egy kompetens valakire aki ezt a folyamatot kézben tartja – pl. az MCU-nál nyilván elvitathatatlan Kevin Feige szerepe. Harmadrészt pedig sokkal nagyobb alázat a forgatókönyvírók részéről, annak elfogadása hogy a döntő többségük legfeljebb ha iparosnak jó (ha egyáltalán annak jó) A sorozatjunkie-n winnie szokott mindig azzal jönni (leginkább adaptációk kapcsán) hogy az írók alig várják amikor elfogy a kész anyag és hogy végre kibontakozhassanak  – csak a legtöbbször ez olyan is lesz sajnos… Pont emiatt szégyen-gyalázat ami az Altered Carbonnal történt, hiszen ott volt a három könyv, az három tuti évad lehetett volna, csak tisztességes iparos módjára adaptálni kellett volna, nem nekiállni szárnyalni hogy nekünk milyen tuti ötleteink vannak és földve állítani az egészet… És végül vissza a nulladik ponthoz, mivel a zseniális tehetségből (főleg ahhoz képest amennyi tartalom készül) kevés van, így adaptálni kellene, és jól kellene adaptálni. Könyv sokkal-sokkal több készül (mert ahhoz csak egy író kell és nem egy komplett bizottság dönti el milyen legyen, és utána nem leforgatni kell hanem “csak” kiadni. Arányaiban nyilván ott is rengeteg a szemét, de hát akkorák a számok, hogy ott tud működni a természetes szelekció), szóval biztonsági megoldásként nyugodtan nyúljanak a könyvekhez, és aztán tisztességesen, alázattal adaptálják is őket (ne csak a nevet nyúlják le mint most éppen pl. az Alapítvánnyal történik) Az MCU megintcsak megmutatta hogy ez működik, a sok évtized rengeteg képregényéből sikerült egy pénzügyileg is gigasiker mozi-sorozathoz elég anyagot kimazsolázni. A Star Warst tényleg csak elrontani lehetett….

 41. (hehe, mint a gyalog galoppban, a felsorolást kissé félreszámoltam, kellett nekem nulladiknak nevezni az első pontot :)))

 42. Sparrow

  Igen, ez egy trilógia lesz így és a Disney-nél ennyi volt az önálló pók kaland. Viszont tuti biztos, hogy a Sony leszerződteti Tom-ot még néhány filmre, de hivatalos bejelentés persze nincs. Ha lecsengett a No way home, többet tudunk majd.

 43. Lehet én vagyok a csökkentképességű, de nekem nem áll össze, hogy a Tobey univerzumból egy időben egyszerre nem létező három gonosz (hisz Dafoe meghal Doc gonosszá válása előtt aki meghal homokember előtt), hogy lehet itt egyszerre? Vagy az idő is megkavarodik csak, hogy mindenki benne lehessen? Mert akkor jöjjön már Ben bácsi is pls.

 44. Marvel előzetesekben ezektől a trappolásos dobolásoktól már falnak megyek, nem tudom, ki gondolja háliwúdban, hogy ez jó. Nem, nem jó, elfelejthetnék végre.

  Az előzetes vége felé az a homokfejszerűség oltári nagy nyúlás a régi múmiából:D

  Továbbra is csak otthon fogom megnézni..

  Tényleg utólag szedték ki digitálisan a többi pókimókit ebből az előzetesből, vagy ez a felröppent hír kamu? Sry ha valaki írta, nem olvastam el minden kommentet

 45. valee:
  Azért lehetnek mind benne, mert multiverzumról van szó.
  Az egyikidősíkon meghaltak, a másik idősíkon még mindíg élnek és harcolnak pókival.

 46. Abu:
  Így érthető, de akkor ez nem a Raimi féle univerzum, hanem egy tök másik, ahol mindenki él. A film szempontjából tökmindegy, úgyis a nosztalgia meg a fanservice a lényeg, csak nehezen veszi be az agyam :D

 47. blady:
  És a cím kiírásánál fúvósok és vonósok egyszerre maximum 3 dallamban… Bizony rég volt már a The Dark Knight előzetes. Kitalálhatnának valami újat.

 48. Ravaszak amúgy, mert semmi olyat nem mutattak, amit eddig ne tudtunk volna már. Rejtegetik a másik 2 pókit, holott tényleg tök nyilvánvaló a szereplésük. De míg mindenki a szereplésük bizonyítékát keresi, ember nem foglalkozik azzal, hogy vajon ki a hatodik tag a rosszfiúknál. Valaki kellene MCU Spidey részéről is, eddig csak a 2 előd ellenfelei bukkantak fel. (Érdekes amúgy, hogy Church és Ifans tényleges szerepléséről még csak kamufelvétel se nagyon készült, simán el tudom képzelni, hogy emberi formában nem lesznek jelen)

  Venomot későbbre tartogatják, majd külön filmben jöhet a crossover. Jelenleg ráadásul semmi oka MCU Póki ellen mennie, nincs megalapozott konflikuts.
  A Keselyűt kizárnám, a sitten kiadhatta volna Petert, de nem tette, most miért akarná kicsinálni ugyebár. JJJ révén be lehetne dobni esetleg Skorpiót, itt ugye volt némi alapozás.

  Nálam adná magát, ha Mysterio “támadna fel” holtából, eléggé az a gyanúm, hogy a “halála” csak egy újabb átverés volt.

  Várnék valami csavart, mert ez eddig inkább csak fanservice, értelmes sztori nélkül.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.