Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore-előzetes: ki fogad erre a csapatra?

A Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore előzetese is befutott, gondolom mindenki tűkön ülje, hogy megtudja azokat a titkokat, miközben egy misztikus állatkutató is átbotladozik a történeten.

Érdekes trailer nem potterfejként, mert annyira sok nem derült ki a sztoriról, csak hogy itt ez a csapat akiknek fel kell venni a kesztyűt.

15 hozzászólás a “Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore-előzetes: ki fogad erre a csapatra?” bejegyzéshez

 1. Visszafogott potterheadként – az eredeti 7 könyv örökre meghatározó része marad az életemnek, de az azóta építgetett extended universe eléggé hidegen hagy – egész meglepően felkeltette az érdeklődésemet ez a film. Az első Legendás Lények teljesen felejthető volt, a másodikat nem is láttam, de amit olvastam róla, az alapján csak egy túlbonyolított franchise bloatnak tűnik, összevissza koncepcióval.

  Valószínű nagyrészt csak a Roxfort-nosztalgia beszél belőlem (meg a trailerből is), de ha egy letisztultabb fókusza lesz, mint az eddigi legendáslényeknek, amire ez alapján a “színes összetételű csapat elindul egy questre” felállás alapján akár lehet is esély, hozzátéve, hogy végre kiesett a Grindelwaldnak szerintem borzasztó Depp, viszont a fiatal Dumbledore egész érdekesnek tűnik, akkor akár egy egyszernézős fun még ki is sülhet ebből.

 2. Sajnos Johnny Deppet lecserélték, de mivel a mágiahasználók képesek mások alakját felvenni ilyen vagy olyan módon, így ki lehet magyarázni, hogy Grindelwand igazi arcát sosem mutatta meg eddig és JD is csak egy álca volt.

  Hiányoltam Tina karakterét.

  Én is csak részleteket tudok a botrányról, de JK Rowlingot rendesen támadják pár szerencsétlen LGBT témát érintő nyilatkozata miatt. Ez már odáid fajult, hogy halálos fenyegetéseket kap és nyilvánosságra hozták a lakcímét, hogy ott demonstráljanak. A Harry Potter filmek főszereplői is elhatárolódtak tőle, ezért nagyvonalúan kihagyták a januárban az HBO Maxra érkező 20 éves jubileumi adásból is.

  Visszatérve a prequel franchisere. Kicsit tartok tőle, hogy túl sokat vállalt Rowling, mert 2-3 fontos és sok embert érzékenyen érintő témába beletenyerelt:

  1. Az egyik a Grindelwand-Dumbeldore románc. Egy rajongói találkozón ejtette el, hogy mindig homoszexuális karakterként képzelte el Albust, amiben ugyebár a HP könyvekben egy árva szó nem esett. Itt az FB 2 filmben is csak finoman utaltak rá (ld. Edevis tükrében ő jelenik meg, illetve maga a vérszerződés). Kicsit tartok tőle, hogy ha belemegy a témaba, akkor egyik vagy a másik oldal fel fog hördülni, hogy többet vagy éppen kevesebbet akar látni ilyet.

  2. A világháború felé sodródva nehéz lesz szétválasztani a fikciót a valóságtól. A HP filmek varázsá az adta, hogy állam voltak az államban. Egy önálló, de zárt társadalom. Itt pedig már felvillantották a bombázásokat, az atombombát és a deportációt is. Ha tudnak varázsolni, akkor miért nem tettek semmit a világégés ellen? Vagy a valós szereplők lettek volna befolyásolva? Mert akkor az pedig a háborús bűnösök mosdatása lenne. Persze a rasszizmus eddig is főtéma volt az aranyvérűek-sárvérűek kapcsán, de remélem sikerül a varázslók háborúját elválasztani a valós eseményektől.

 3. mikor veszik már el ettől a fantáziátlan, kisiparos, nyomorék yates-től a hp univerzum filmeket? annyi jó dolgot lehetne csinálni, erre 8 része lehet “csodálni” ahogy szikrákat dobálnak egymásra a világ leghatalmasabb mágusai…

 4. Komoly szerepre bármikor választanám Mikkelsent mint Deppet. Akárhogy is történt ez a cserebere szerintem jót tett a sorozatnak.

  Egyébként én szerettem a HP filmeket (melyiket jobban melyiket kevésbé) de ezekből a filmekből hiányzott a varázs. Olyan se íze se bűze.

 5. Platschu:

  SPOILER

  Dumbledore 1945-ben Berlinben győzte le Grindelwandot, pont akkor amikor a szövetségesek elfoglalták a várost.
  Valószínűleg Grindelwald és a Harmadik Birodalom között volt kapcsolat.

 6. SPOILER

  Ayron : Képben vagyok vele, csak nem akartam minden spoilert beleírni. S mivel Voldemort öli meg, így nem is igazán bűnhődik meg a tetteiért, mert csak simán lecsukják. A Bodzapálcát pedig abban a legendás párbajban nyeri el tőle Dumbledore.

  Ugyanígy Tina és Newt unokája lesz Luna férje a jövőben, tehát a két lánytesó közül ő biztosan túléli az eseményeket.

  Ami még érdekes lehet, hogy Albus Dumbledore vélhetőleg adott Minervának és a bátyjának is az életelixirből, mert ennyi évtizedet nem élhettek volna természetes úton.

 7. Ez az FB. széria inkább semmilyen mint valamilyen. Ez már a gyerekeimet se érdekli. Ha nem lesz jobb, egy téli délutánt otthon egyszer el lehet vele ütni.

 8. @Platschu
  Bocsánat, hogy ezt írom, annak ellenére, hogy alapvetően kedvelem ezt a varázsvilágot, élvezetesnek tartom. De már az utolsó könyvekben is úgy éreztem és azóta egyre jobban azzal kapcsolatban, ahogy JKR csűri-csavarja a történetet és a szereplők tetteit, a történethez és egymáshoz kapcsolódó viszonyait, hogy már brazil szappanoperához hasonlóan túlbonyolítja az egészet. Számomra ez nem tud élvezetes lenni. Nem kell a végtelenségig bonyolítani egy történet minden nyamvadt részletét, főleg nem kell, hogy minden szereplő roppant fontos legyen a cselekményben és az égvilágon mindent akár írtó izzadságszagúan, erőltetetten megmagyarázni. Már csak egy gonosz ikertestvér feltűnése hiányzik, akivel meg lehet magyárázni megint valami múltbeli vagy jövőbeli dolgot.

 9. Amúgy ez a trailer már megint egy újabb csapatot mutat. 3 film, 3 csapat, néhány állandó szereplővel. De például nagyon meglepő, hogy Tinát egyáltalán nem mutatják a trailerben. Elmondható erre a szériára is, mint a legutóbbi SW trilógiára, hogy nem konzisztens. Kik/kik itt a főszerelő/K? Mert ez a trailer alapján már nem Salamander. Dumbledore? Jó lett volna úgy nekiállni ennek az 5 résznek, ha először lefektették volna, hogy pontosan mit is akarnak elmesélni és azt milyen módon, mert így csapongó lett.

 10. Az elegáns Dumbledore mikor dönt úgy, hogy vénségére mágus jelmezben fogja tengetni a mindennapjait?

 11. @csuszu1
  Én pont ezt vetettem föl az IGN-en! :D Mennyire inkonzisztens az alkotók részéről, hogy a varázslók/boszorkányok megjelenésén úgy változtattak, hogy 80-90 évvel korábban úgy öltözködtek mint a korabeli emberek, de aztán a 2000es évek felé meg már úgy, mint a mesebeli varázslók és boszorkányok. Engem mondjuk ez kifejezetten bosszant. Miért néznek ki úgy a varázslók az új filmekben mint a hivatalnokok?

 12. Endymion, hátha kapunk magyarázatot. Pl. folyamatosan a muglik között tevékenykedik, ezért alkalmazkodik. De így tényleg zavaró.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.