James Cameron & Denis Villeneuve beszélget!

Nincs sok bajom az Avatar filmmel, vagy azzal, hogy lesz folytatása, de valahol tök szomorú, hogy a korábban Terminator 2, Abyss, Aliens, Titanic és True Lies palettás remek rendező 10 évekre eltűnik 1 projekt miatt. Ez csak úgy kikívánkozott belőlem, és nagyon nem erről, hanem a VFX jövőjéről is beszélgetnek a Dűné-vel hatalmas látványt letevő Villeneuve-vel ebben a videóban.

Rengeteg téma előkerül ebben a 30 percben, például a moziélmény is.

human
írta
2021. 12. 25. 12:30
megjelenés
9
hozzászolás


9 hozzászólás a “James Cameron & Denis Villeneuve beszélget!” bejegyzéshez

  1. A DŰNE nekem csalódás volt, és egyáltalán nem gondolom azt, hogy hatalmas látványt tett le. Sőt, az alapanyaghoz képest szerintem sivár volt.

  2. Reméljük, hogy most nem egy mozifilmnek nevezett techdemó miatt tűnt el ilyen hosszú időre. A világ összes pénze rendelkezésre állt számára, tehát reménykedem benne, hogy ebből az alapanyagból tudtak neki kreálni valami elviselhető történetet + karaktereket.

  3. Soha nem értettem a mozi/technologia kapcsolat ajnározását…kur.ára nem érdekelt mikor váltott át swarziról a snitt a bábú swarzira terminátor2ben, pedig leesett a vászonról, úgy is mindenidők legjobb scifiakciója…persze fontos egy szintig, fullgagyi win7el generált cgi ne legyen, de ennyi

  4. Szárnyas még be is jött…
    De hogy a Dűne…53.percig bírtam nézni pedig életemben 2 filmet hagytam félbe eddig…

  5. 4. Engem viszont lenyűgöz, és beránt amikor egy világ koherens és valószerű, én ezt szeretem Cameronban, hogy ha valami repül, akkor az úgy repül ahogy egy repülőnek repülnie kell, reális, valóban mérnöki módon kiszámított, nem csak CGI-vel odacsapott mese. És minden ami technológia, az ilyen a filmjeiben, tökételesen megállja a helyét, hihető, ellentétben a mai akciómozik kb. mindegyikével.

  6. Ugyan ezt hajtom már én is hosszú évek óta. Annyi filmel meg tudott volna ajándékozni Cameron, de helyette leragad szinte élete végéig az avatarnál ez nagyon szomorú.

  7. Jó ,hogy nem vagyunk egyformák. BR2049 is ütős volt látványban de a Dűne még erre is rávert design/hangulat/effektek minden paszolt.(olvastam a könyvet is, nekem hozta azt amit ott elkèpzeltem)

  8. 1. @totoro: sivárnak sivár, de szándékosan ilyen. Érdemes megnézni a Corridor Crew videóját róla, ott beszélnek kicsit arról, hogy miért egyedi a Düne, milyen apróságok különböztetik meg a többi filmtől. Tudom, hogy furcsa párhuzam, de engem az a műgond, ahogy DV hozzááll ehhez a médiumhoz, a régi magyar operatőrök (fényfestők) szakma-szeretetére emlékeztet. És itt a színeket még a hangulat, a hangok is kiegészítik: sok-sok fényfestményből állnak a filmjei, elképesztően jó, hogy készülnek ilyenek is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.