Röviden: Resident Evil: Welcome to Raccoon City

Igazság szerint simán lehetett volna egy jó Resident Evil rebootot csinálni. A játékoknak sikerült friss vért pumpálni a franchise-ba, a filmeknél is ezt kellett volna. Ehelyett mit kaptunk? Pár “ismerős” meg “cool” jelenetet, amit szinte semmi nem köt össze. Hirtelen majdnem a Venom 2-höz hasonlítottam, de azért nem ugyanazon a pályán játszanak, és itt nem is annyira lepődhetünk meg, ha szar a végeredmény. Már pedig ez az.

A történet… meg sem próbálom. Olyan az új Resident Evil, mintha tényleg csak kitaláltak volna pár szerintük fasza jelenetet, esetleg a játékból átemelve, aztán lesz ami lesz módon összekötötték azokat. Ehhez összetrombitáltak egy szép, de nem túl tehetséges gárdát, és mehetett volna a hentelés. Ha már itt tartunk, legalább tényleg az akció rendben lehetett volna, de az sem volt, mivel minden csak lebeg a semmiben, és minden ritmus nélkül lezajlik. Azt sem tudnám megmondani kiért kellett volna izgulni, mert nincs fókusz. Oké, nehezítésnek nem túl részegen, de pár ital után néztük.

Most komolyan, van egy olyan jelenet, ahol Effy… izé, Kaya Scodelario ül a motoron a város közepén, és pont elhalad mellette a két történetszál. Mármint fizikailag pont összefut véletlenül mindennel, hogy legyen átkötés közöttük. Mondanám, hogy borultam, de addigra már inkább a fejemet fogtam. Mondjuk a szarpont a három cellás baromság volt, amikor Leon képtelen volt kinyitni az ajtót időben. Mármint azt a részt szerintem vetítik majd színész és rendezőképzőn, hogy “így nem szabad, mert minden feszültséget kinyírsz”. Bár valószínűleg említhetném a világ legjobb zajszűrőjével rendelkező zenehallgatós pillanatot is, amikor felrobban egy kibaszott kocsi Leon közelében, de annak semmi nem tűnik fel.

Akkor ezzel kampó is az új franchise terveknek?

19 hozzászólás a “Röviden: Resident Evil: Welcome to Raccoon City” bejegyzéshez

 1. A 2002-es Resident Evil-t eddig konkrétan hatszor láttam, mert ha elvonatkoztatok a játéktól, akkor egy nézhető, közepes film. Viszont azt bánom, hogy ezt a mostani semmilyen, üres izét megnéztem. A játékok átvezetőiből ismert jeleneteket kivennénk belőle, akkor mi maradna? Semmi! Ez az elkeserítő.

 2. Én ennyire nem értékelem rosszra ezt a filmet, szerintem ez a totális középszer – 5/10. A horrorfaktor időnként működött, volt 1-2 izgalmas akciójelenet is, de tényleg semmi kiemelkedő. Ez a comic relief halálosan balfék Leon elég idegesítő volt, a többi karakter meg szimplán csak lógott a levegőben, pedig Claire háttérsztorija kifejezetten érdekes is lehetett volna, ha nem csak felvillantják az árvaházban történteket. Lett volna ebben potenciál, kár érte.

 3. Nekem teljesen jó volt egynek. De kb. a korábbi filmeken kívül nem tudok semmit a Resident Evil világról.

 4. Aki nem ismeri a játékot, annak egy, egyszerű B zombis bűnös élvezet film.
  Nekem, nem volt vele nagy bajom.
  Csak mert ismert franchise, nagy az elvárás.(Már ha volt)
  De ez, egy mini 4-5 részes 40 perces sorozatba jobban működött volna,akár ugyan ezekkel a színészekkel

 5. lemmy89: szerintem aki nem ismeri a játékot annak ez teljes mellé, semmi B bűnös élvezet.

 6. Attól még hogy neked nem tetszett,én elvoltam vele.
  Azt aláírom hogy biztos több lesz ez a fuu de szar film vélemény

 7. Oh anyám!

  ha ez nektek nem szar film akkor nem tudom mi az…

  én most néztem a Zombi akváriumot és esküszöm jobban szórakoztam rajta mint ezen

  egy pozitívum van benne a végén a boss elég betegen nézett ki csak az is bénán lett megcsinálva

 8. Az első rész anno nagyon hangulatosra sikerült, de azért a közelébe nem ér, de egynek simán jó volt.

  “akkor nem tudom mi az…”

  akkor nézd meg a birdemicet

 9. jó, de a Birdemic nincs is tele félig ismert színésszel és egy franchisera akar akaszkodni ;)

 10. de ne hasonlítsunk már össze egy 200 dolcsis fan filmet egy olyannal amit moziba szántak
  Birdemic egyébkén egy mestermű

 11. Már a Venom-nál is azt írtam legutóbb, hogy “new low”, de nem kellett sokat várni egy hasonló műremekre.
  Nem, nem b-film, nem, nem bűnös élvezet, ez konkrétan egy.. hát filmnek nem nevezném, de.

  Sztori nincs, hiszen vagy 2.5 játékot mos egybe, szövegkönyv helyett tehát egy “easter egg chechboard list” lehetett a fickó kezében, és lényegében ez van pipálgatva a végéig.
  Az, hogy a casting szar, egy dolog; az, hogy az egész megvalósítása olyan mint pár kezdő cosplayes első próbálkozása a másik, de hogy mindezek ellenére Senor Leon karakterét sikerült teljesen elrontani azt nem tudom hogy gondolták.
  Szomorú, de a videojátékon kívül semmit nem tudnak kezdeni a címmel – bár most már eljutottam oda, hogy remélem inkább békén hagyják.

 12. Imádom a Resident Evil játékokat, konkrétan most tolom épp 3. alkalommal a 2. részt (a remake-et), és a korábbi filmeket is mind láttam. Természetesen ezt a filmet is megnéztem, amiről csak annyi jót tudok mondani, hogy látszott a lelkesedés a film készítőitől, de tehetség és pénz híján csak arra futotta, amit a post szerzője is írt. Hulladék az egész, szót sem érdemel. Viszont a mozgóképes frenchise nem lehet halott, hisz idén jön a Netflixre az új live action sorozat. Persze attól se várok már sokat.

 13. vannak emlékfoszlányaim a régi játékokról, nem ismeretlen a dolog, de full másnapos fejjel úgy a 75. percnél vesztettem el az érdeklődésemet/türelmemet:D még bele is aludtam a végső csihipuhiba. Ha másra nem, arra jó volt, hogy még inkább felértékelődjön (számomra) az első RE film:D

 14. Jelen! Nem ismerem a játékot, mellé is ment. Sok ‘B’-nek tituláltat nézek, de ez még attól is messze volt. Pocsék forgatókönyv és rendezés. Kidobott idő.

 15. Azt hittem már velem van baj, amiért egyáltalán nem tetszik a film. Volt pár vita erről egy filmes oldalon a RE játék rajongók vs RE játék rajongók között. A másik véglet meg nem értette mi ez, mert hát a Kaptárban Alice van és már amúgy is hagyhatnák ezt a frencsájzt a sírban.
  A régi játékokat nagyon szerettem, de ez semmilyen szinten nem idézi, csak kötelező, felszínes utalásokkal próbálják eladni, meg a nosztalgiától remélték a megváltást. Szerintem meg nem sok nosztalgia szorult belé. A korhű zenei bevágások meg egyenesen taszítottak. Még ennyi év után se tudják megérteni, hogy a Resi egyik alapvető eleme maga a hangulat. Nem a történet, vagy a jelenetek egy az egyben átemelése, hanem az a húsba maró hangulat, amit kevés játék tudott abban az időben szvsz.
  Laikusként azt se tudja az ember hogy igazából mi van. Mi miért történik, mit tud Irons, miért hagyja el a helyszínt az első pillanatban. Rajongóként pedig nem tudom hogy kedvelheti bárki is. A régi Kaptár filmeket még csak-csak lehetett, mert elvonatkoztatva az alapanyagtól egész élvezhető film volt az első néhány rész. Volt neki egy sajátos hangulata. De engem azzal nem tudnak megvenni, mer’ a zombi úgy fordul, mint az első rész ikonikus jelenetében, vagy mer a dagadék hamburgert eszik, mint a 2. rész felújításában. Adjanak egy erős atmoszférát a filmnek, aztán beszélhetünk a többiről. Ha ilyen Code Veronica folytatást akarnak, akkor még most égessék el a készülő forgatókönyvet. Kayából amúgy is elég volt ennyi.

 16. Szerintem tökéletesen hoztak a játékokban látott logikátlan fos cinematicokat, viszont a kiemelkedő gameplay részét részben a 2000-es évek eleji költségvetés miatt nek sikerült hozni. Kicsit olyan straight to YouTube rajongói film érzésem van vele kapcsolatban akkor szódával elmegy.

  Kár érte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.