Spidey himbálózik tovább, míg a Mátrix földbe állt repülés helyett

Múlt hétvégén a karácsony kavart be a bevételeknek, most pedig az újév – de azért még így is nagyon mérsékelt esésekre kellett számítani az előbbi miatt…de kinek nem sikerült mégsem?

Nyilván a világ egyik legfeleslegesebb folytatásának, hívjuk csak nevén: a Matrix Resurrections itt a befutó. Neoék alig bírtak 1000 dolláros átlagot összekaparni a második hétvégén, jelenleg otthon 30 milliónál tartanak. Ez azt jelenti, hogy a történelmi bukták egyik hivatkozási alapjának számító 47 Ronin 38 milliója sem lesz meg talán – már ha Keanu önéletrajzát lapozgatjuk. Globálisan valahogy összejött a százas, de a múlt héten kikerült 190 milliós gyártási költségek mellett HBO max ide, vagy oda, ez szintén megy a könyvekbe.

Mindettől függetlenül kijelenthető, hogy a többiek sem muzsikáltak jól, sőt kicsit leegyszerűsítve a dolgokat, a nézőket igazából két film érdekelte. Első nyilván a No Way Home, ami jelenleg 613 milliónál tart Amerikában, és ha az inflációt nem figyeljük, akkor az otthoni minden idők blockbuster listáján becsúszik az Avatar és a Black Panther közé 700+ millióval a 4. helyre. Mindfuck. Globálisan összetettben pedig 1.37 milliárdnál tart, a nemzetközi listán pedig egy hatodik hely és 1.6 milliárd simán lehet belőle, besurranva az Infinity War mögé és a Jurassic World elé. HA pedig lesz itt kínai premier, akkor ki tudja, még 2 milliárd is lehet, de azért ez sok dologtól függ még. És akkor még egyszer, pandémia van. A második helyezett James Bond 774 millióval.

Vissza a másik, közönség által körbe udvarolt filmhez, ez pedig a Kingsman helyett a Sing 2, otthon alig esett és immáron 90 milliónál tart. Na jó, akkorát a Kingsman sem bukdácsolt a második hétvégéjére, de még nem jutott el 20 millióig sem Amerikában, szóval az összkép mindenhogy csúnya (beleértve a filmet magát is).

És igen, a West Side Story nem kapott erőre, megy a Spielberg bukták közé.

A hétvége amerikai bevételei:

 1. Spider-Man: No Way Home – $56,023,590 – össz: $613,600,664
 2. Sing 2 – $20,166,520 – össz: $90,247,305
 3. The King’s Man – $4,500,000 – össz: $19,515,514
 4. American Underdog – $3,907,411 – össz: $14,778,035
 5. The Matrix Resurrections – $3,827,445 – össz: $30,911,026
 6. West Side Story – $2,100,000 – össz: $29,570,609
 7. Ghostbusters: Afterlife – $1,476,591 – össz: $123,420,032
 8. Licorice Pizza – $1,295,116 – össz: $6,382,891
 9. A Journal for Jordan – $1,211,089 – össz: $4,778,805
 10. Encanto – $1,050,000 – össz: $91,352,581
abelh
írta
2022. 01. 04. 17:16
megjelenés
13
hozzászolás


13 hozzászólás a “Spidey himbálózik tovább, míg a Mátrix földbe állt repülés helyett” bejegyzéshez

 1. Egy kicsit sajnálom a matrixot készítőket, de teljesen jogos a kritika és a bevétel is. Ha volt is szükség Matrixra az biztos, hogy nem erre.

 2. Inkább a Matrix Awakens felvezetésére használták a filmet, nem? A film inkább csak melléktermék volt, Lana is átérezte a dolgot, készített is jobb híján róla egy filmet? De mire ment el pontosan a 190 millió? A látványon nem látszik :(

 3. Mondanám, hogy sajnálom a Mátrixot, de hazugság lenne.
  Abban bíztam, hogy majd akkor kapjuk meg a folytatást, ha kitaláltak valami olyan technikai újdonságot, amitől majd megint leesik az állunk, mint az első két rész alatt.
  Ez, hogy az akciók még a 20 éves első rész szintjét sem ugorják meg, megbocsáthatatlan bűn.
  Mondom ezt úgy, hogy nem láttam a filmet, csak kritikákat, véleményeket olvastam.
  Már daccból sem nézem meg.

 4. “Mondom ezt úgy, hogy nem láttam a filmet”

  uhh nem kötekedni akarok, de ha nem láttad, minek mondod?:D

  Meg fogom nézni a pókit is, de számomra felfoghatatlan, hogy egy sokadik Marvel filmet az egekbe szopkodnak (megint; elnézést), míg egy nosztalgiajáratnak szánt kvázi rajongói “bocsánatkérő levelet” ennyire gyepál mindenki..pedig a pókiban is ugyanúgy ott van a nosztalgiajárat és volt a mátrixnál sokkal rosszabb is, amire rá lehet húzni ezt a “minek nyúltak hozzá” lepedőt..

 5. Fiti, jobb lett volna, ha inkább nem szólalsz meg szerintem. Ha nem láttad, ne fikázd, ilyen egyszerű.

  Semmi baj nem volt a Mátrix 4-el. Manapság már mindenki filmkritikus/filmesztéta, legalábbis annak képzeli magát.

 6. blady

  Látva mindkét filmet elég egyszerű a magyarázat – a Pókember sokkal jobb élményt ad, mint amit a mostani Mátrix próbál adni.

 7. Filmkritikus vagyok, megnéztem a Mátrix négyet és annyi a bevétele pontosan, mint amennyit megérdemel. Köszönöm.

 8. a minőségüket tekintve szerintem arányaiban a Pókember pont annyival teljesít túl, amennyire a Mátrix alul. egyik sem ezt érdemelte volna.

 9. Megannyi Matrix kritikát olvastam, de senki sem látja át a filmet.

  A mesterséges intelligencia fejlődéséről szól és arról, hogyan tudja az ember visszavenni az irányítást a mesterséges intelligenciától.

  Nagyon is aktuális téma, definitív derülátóbb mint a közeljövő.

  A szerelmi lánc, a poénok, az akció és a többi töltelék csak azért van, hogy szélesebb körök is megnézzék a filmet, ne csak programozók.

 10. Pókit a nosztalgia viszi el a hátán, a régiek visszatérése. Amikor az első trailert láttam, simán csak vállat vontam, hogy ezt már nem nézem meg a Far From Home után, mert az vmi okádék szar lett (nah Far From Home-hoz képest a Matrix 4 epikus és zseniális azt utóbbit mégis bottal se piszkálná a többség.), de amikor hallottam, hogy visszatérnek a régi filmek karakterei, az meghozta a kedvemet. És nem csalódtam, tényleg jó volt, mármint jó volt látni a régi karaktereket és ez elvitte a hátán és szórakoztatott.
  Matrix 4-gyel vannak gondok, még úgy is, hogy én jól szórakoztam rajta, összességében tetszett, még ha egyes részletek annyira nem is jöttek be. A végén az üldözés, Niobe szarakodása stb… Viszont a szájbarágós mondanivaló, hogy beleszállt az érzékenylelkületű mindenhez is értő kritikus nézőkbe és kritikusokba, nah az nagyon topon volt. Eléggé gáz, hogy még a szar Marvel filmek is (a tényleg szarokra gondolok) jobban teljesítenek, mint bármi más egy másik frenchise-ból, ami kicsit is gyengébb, mint amennyire a tömegek felmagasztalták. DCEU némely filmje tipikusan ilyen. Nem jók, de nem is annyira rosszak, mint amennyire szét ekézi őket a nép hangosabb fele. Ugyenez a Matrix 4-gyel. Nem jó, de nem is annyira szar, főleg, hogy itt maga a minőség is egy fricska a hype-vonaton ülő nézők felé.
  Értem én, hogy a többség nem szereti meg nem is mindig érti, amikor a vérét szívják, de ez az ő bajuk…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.