Leslie Grace a Batgirl

Itt van Barbara Gordon, ha jól értem nagyon képregényhű jelmezben. Tudjátok, a filmet jelenleg az HBO Max-ra tervezik (a bemutatóra már itthon is lesz feltehetően), nem pedig mozikba.

human
írta
2022. 01. 15. 03:36
megjelenés
32
hozzászolás


32 hozzászólás a “Leslie Grace a Batgirl” bejegyzéshez

  1. Kicsit nekem ő túl sötét hogy képregényhű legyen. Amúgy manapság az ilyen szerepekre be sem engednek fehér bőrű, ne adj isten, vörös hajú lányokat a szereplőválogatásra?

  2. Hm, most akkor őt J.K. Simmons Gordonja adoptálta vagy a DCeU-ban az idősebb Barbara színesbőrű?

    Amúgy “örülök”, hogy Németországban 2025-ig biztosan nem lesz HBO Max, mert az itteni Sky/Universal birtokolja a prémium Warner-kontentek jogait, így nem lesz a WB-cuccoknak addig közös otthona, van, ami az Amazonra megy, van, ami a Netflixre, van, ami csak kábelen elérhető, a streamelt Sky-ért meg fizessen havi 16 eurót az, akinek hat anyja van, nagyon béna az appjuk, állandóan leáll és le se lehet tölteni androidos okostévére.

  3. A Dark Knight-trilógiában Gordon rendőrfőnök fehér volt, és kisfia volt, akit Kétarc Harvey majdnem megölt. Elképzelhető, hogy a trauma hatására felnőve ő is denevérjelmezbe bújik, de hogy lett közben fekete és nő? :D Lehet, hogy fekete szereplőt alkalmazni már nem elég trendi, a transz karakter menőbb? :D
    (Jó csak viccelek, lehet, hogy a képregényben fekete volt Gordon és kislánya volt, ez esetben viszont felmerül a kérdés, hogy Nolan miért csinálta máshogy.)

  4. Vagy Simmons lánya /a Flash a soft-reboottal lehet a rendőrfőnököt is rebootolja/ vagy adoptálták.

  5. Aki nem ismerné a karaktert az nézze meg a Fabulous Industries magyar YouTube csatornat ahol képregény karakterek történetét mondják el. Nem sok, 7 perces video, ahol mondják h Gordon unokahuga, és örökbefogadja miután a szülei meghalnak.(igen, Nolan batman, az a biológiai fia)
    Most hogy az anyja v apja milyen rasszu, szerintem mellékes. Amúgy Dominikai.

    Értem én h fura, hogy nem ez a eredeti, de mikor multiverzumok korszakát éljük miért lepődünk meg.
    Ebben világban, v filmben latin.

    Nem emlékszem mikor Nick fury, aki az eredeti karakter fehér, és lett belőle Samuel l jackson h az is ilyen fura lett volna. Bár neki volt asszem képregény alapja, de kitudja batgirlnel volt e ilyen.
    Ha meg nem, akkor meg ilyen világot élünk.
    Marvel se centire pontosan követi az eredeti képregényt.

  6. lemmy89:
    1. Nick Fury-nak már a képregényekben is volt egy fekete bőrű változata, aki kiköpött Samuel L. Jackson volt emiatt elfogadható a dolog. Batgirl viszont multiverzumtól függetlenül mindig is egy fehér bőrű, vörös hajú lány volt képregényekben és más médiumokban egyaránt.
    2. Hollywoodban már elég régóta megy az, hogy adaptációkban, remakekben, rebootokban minden fehér bőrű, vörös hajú karakterből afroamerikait csinálnak, ami azért már eléggé egy undorító rasszista dolog.

    Szóval ezek után ne csodálkozz, hogy az emberek nagy részének nem tetszik ez az ‘új megközelítés’.

  7. SZSZFilm:

    Sztem nem tudod mit jelent a “rasszista” szó. Javaslom, hogy nézz utána. Komolyan.

  8. JKJ: arra használjuk, hogy a fehér ember csúnyákat mond a szinesbörűekre. Amit viszont jelent, az az, hogy rassz alapján különbséget teszünk egymás között.

  9. Lehet nem akarták azt mint ami venom 1 végén volt. Woody harrelson élethű vörös haja 🤣😂

  10. A rassz kérdéssel nem foglalkozom, nem ettől lesz valami jó, vagy rossz (lásd Alapítvány, az sem a switch-eken csúszott el).

    De az a jelmez, jó ég!!! Valami amatőr cosplay-es szutyoknak tűnik, frankón menőbbeket lehet találni az Amazonon farsang és Halloween előtt:-DDDDDDD

  11. Az új Batman filmben Jeffrey Wright lesz Gordon, nem? Így nem akkora meglepetés, ha a lánya is színesbőrű. :-)

  12. Debali

    Ennak ahhoz semmi köze. Az a Batman film nem DCU, hanem különálló, mint a Joker is volt.

  13. Szerintem hogy a 21. században New Yorkban/Chicagoban/Gothamban stb egy szereplőnek milyen a bőrszíne az sokadlagos kérdés, még csak igazán a háttértörténetet sem kell ismernem hozzá hogy ezen a legkisebb mértékig sem akadjak fenn, ez mindennapos. Vannak sajnos ezen kívül bőven más filmek, sorozatok ahol a mű univerzumából rendkívül hangulatromolóan mindenféle belső kohézió nélkül történnek ezek teljesen készítői, akarnok szempontokból vezérelve, na ott zavaró, itt számomra ez aztán egyáltalán nem
    (ezen a képen magával a kosztümmel van a baj, meg úgy az egész kép hangulattalanságával, semmit sem tudok arról milyen film lenne ez de hogy ez alapján egy kicsit sem sikerült meghozniuk a kedvemet az biztos)

  14. JKJ:
    Én meg azt javaslom, hogy előbb művelődj egy kicsit mielőtt valami okosat próbálnál írni. Komolyan. Mert úgy néz ki, hogy te nem érted a rasszizmus fogalmát.

    *Ez csak jó tanácsként írtam. Mielőtt elővennéd “személyeskedés” kártyát.

  15. debali:
    Nem ő lesz az, hanem a J.K. Simmons által megformált Gordon felügyelő lesz az.
    Mondjuk, ha Wright lenne… még oké lenne a rassz dolog.

  16. most komolyan ez kellett, elkeserítőek ezek a kommentek néha. Nem SJWkodom, de hogy mindennél megy a jajgatás az egyszerűen unalmas is. A karakter rassza fontos a szerephez, vagy csak régen, amikor sokkal másabb volt a társadalom nem merték nem fehérre írni és rajzolni? Ebben az esetben nem látom, hogy fontos lenne, egy sokszínű fantázia város egyik tagja nem pedig Alabama legsikeresebb családjának a sarja, ha úgy van ahogy lentebb írta valaki, hogy unokaakárkilye Gordonnak akit örökbe fogadott, na bum, miért ne lehetett volna kevert pár a nő családja. A mindig kiakadással a néha jogos kiakadás csak elveszik a semmiben, mint a fiú aki farkast kiált.

    A képpel az a baj, hogy szar a jelmez. Lehet a karakter gyártotta magának kezdetlegesen otthon, de akkor is kár volt ilyen képen megmutatniuk.

  17. A filmet a 2011-2016 között futó ‘The Batgirl of Burnside’ képregény széria ihlette, amiben szintén ez a jelmez van, amit igen, Barbara maga varrt. A film az 1. évét dolgozza fel és Michael Keaton lesz benne Batman egy másik Földről vélhetőleg hiszen JK Simmons játssza Gordont aki valóban a nevelőapja, viszont azt nem tudni, hogy a valódi apja és anyja kicsoda viszont a képregényben Jim Gordon bátyja az apja de mindig volt kavarás hogy valójában Jim lánya. Leslie Grace egyébként nem fekete, látom erről is ment a diszkurzus. Eléggé ciki, hogy ha egy színésznőnek sötétebb a bőre az már rögtön fekete. Nem csoda hogy felmerült a rasszizmus fogalma a kommentek közt. A színésznő dominikai, ergo latino.
    Nem mintha egy fehér férfinek nem lehetne fekete vagy latino gyereke, elvégre az anyjáról nem tudunk semmit és ő a képregényben sem volt fontos soha. Ami a vörös hajat illeti, a képen is jól látszik de Twitteren igen sok kiszivárgott kép van amin nagyon szépen látszik, hogy fénylő vörösre festette a színésznő a haját.

    Engem mondjuk már nem lep meg ez a sok nyávogás. Jokernél is ez ment, az Batman filmnél is ez ment, hogy de gáz a ruha pedig szájbarágták hogy kezdő hős ő is, ahogy Macskanő is. Meg elég sok másik hősnél is ez ment és a többségénél mire megjelent a film pozitív lett a reakció. Szerintem előbb várjuk meg a filmet és utána mondjunk véleményt arról, hogy milyen a casting meg a többi.

  18. Hát ez konkrétan olyan szintű jelmez, mint annak 60-as években tolt szürke ruhás Batman sorozatnak a jelmezei voltak…
    Nem érdekel a Batgirl alapból, de aki várja, annak érdekében remélem, hogy ez csak valamiféle prototípus jelmez vagy concept fotó

  19. ” A mindig kiakadással a néha jogos kiakadás csak elveszik a semmiben”

    Pontosan. Teljesen egyetértek.

  20. Én is a gúnya gagyiságán akadtam fent először, de az meg lett magyarázva: “amiben szintén ez a jelmez van, amit igen, Barbara maga varrt”. Így már érthető, gondolom a készítők is mutatják, majd 1-2 jelenetben ezt.

    Ez a karakter a szememben sokadrangú, így a bőrszíne sem érdekel annyira, viszont ne már, hogy ezzel akarjanak megfelelni:
    “A színésznő dominikai, ergo latino. Twitteren igen sok kiszivárgott kép van amin nagyon szépen látszik, hogy fénylő vörösre festette a színésznő a haját.” Iszonyú gázul néz ki az ezzel való megfelelni akarás. A természetet nem lehet megcsúfolni, fehér ember bármilyen hajszínnel születhet kb, de latinoknál a szeplős bőr vörös hajjal kombó kb lehetetlen. Talán egyedül a “Titans”-ban jött be a fekete csaj természetidegen vörös haja, de ott meg lehetett magyarázni azzal, hogy űrlény.

    De mint elsőnek írtam, szerintem egy másodvonalas karakter bőr- és hajszíne a film élvezhetőségét nem fogja befolyásolni.

  21. Szerintem pedig ez a ruha épphogy hangulatossá teszi. Olyan unalmas már az a lyukacsos anyag, amiből minden szuperhős varrja a ruháját manapság, vagy mind egy boltba jár vásárolni, vagy nem tudom.

  22. 20. Human
    Itt se az a baj, hogy fekete. A baj hogy azért, hogy fekete lehessen kepesek atirni a karakter szarmazasat es nem a lánya lesz Gordonnak, hanem unokahoga. Az erőltetetes a zavaro es rasszista. Amúgy meg ez akkora fos lesz, hogy kb tökmindegy

  23. **** jó *****at a meating asztalon a managerek. Ha egy 1stenverte képregényt adaptálnak miért nem lehet mindenki hasanló a képregénybe lévő karakterekhez. Miért kell változtatni?!? Ezt mondja el nekem valaki… Ez nem az “Iam Batman” (ebben a képregényben batman fekete) vagy a CW-s Batwoman (ahol szintén fekete már) hanem a Batgirl.

  24. Sokan fent akadnak bőrszínen, hajon, jelmezen. Engem az egész film létjogosultsága irritál. Mert erre mégis mi szükség van? Nincs a DCU-ban Batman!! Affleck-et kukázták, Keaton-t most visszahozzák ezért meg azért, nosztalgia, stb. Aminek egyébként örülök, mert szeretem. De nyilván nem rá fogják építeni a jövőt. Mármint önálló Batman filmeket. Nem, majd Batgirl-re. Cavill-el se tudjuk mi lesz, de valószínű kuka, mert ugye érkezik Supergirl a Flash-be. Ez a jövő? Flash megváltoztatja a múltat és akkor lesz Batgirl meg Supergirl. Pfff… Hozzájuk csapódik néhány sikerfilm szereplője, Aquaman, Wonderwoman, Flash (?) és meg is van az új Igazságok ligája. Ez a baj ezzel az egész új iránnyal!! Nem a bőrszín és a jelmez.

  25. Egyetértek blurayfannal. Lőtéri kutyát nem érdekli se Batgirl, se Supergirl. Rendes Batman és Superman nélkül pedig az egész JL sem ér fabatkát sem. Rájön majd erre a WB is miután csúfosan megbuknak ezek a bohóckodások.

  26. Mintha valami batwoman sorozattal már buktak volna, hiába LMBTQ-s a főszereplő izé… személy :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.