A januári időszak kihaltabb volt a szokottnál

Egy hét itt kimaradt, mert nem igazán akadtak érdekes bemutatók Amerikában, habár a január amúgy is csendesebb szokott lenni, de ennyire?

10-20 éve még alapvetés volt, hogy januárban söprik ki a stúdiók a bedobozolt kacatokat, és amikor valami nagyobbat szólt, akkor senki sem értette mi történik igazán – az érdekesség kedvéért nekem beragadt 2005-ből a White Noise, ami az akkoriban erősen kényszerpályán mozgó Michael Keatonnal lett meglepő siker. Ez azért az elmúlt egy-két évben megváltozott, hiszen nyitott ott széles körben az American Sniper 89 millióval, nagy siker lett a Ride Along, Shyamalan is ebben a hónapban nyitogatta újra a szárnyait (a Glass és a Split is 40 millióval kezdtek), de még a járvány legelején is a Bad Boys For Life 62 millióval kezdett, amitől mindenki letette a haját.

Na most a top10-ben még új premier sincs, cserébe a Pókember a 7. hétvégéjén megint az első helyen trónol 736 millióval, és Amerikában komoly esélye van utolérni az Avatart és dobogóra kerülni az otthoni alltime listán (az Endgame és a Force Awakens mögött). Ráadásul a komplett MCU-ban is a második legtöbb eladott jeggyel büszkélkedhet, az az inflációt tekintve is ezüstérmes a Feige istállóban. Nemzetközileg pedig egy kínai premier választja el a 2 milliárdos határtól, 1.739 milliárddal ezen a listán hatodik az Infinity War mögött. Visszakanyarodva anno a sztori legelejére, anno az első Tobey-s Spiderman mindenidők legnagyobb nyitását produkálta otthon és a sok lejtő után most küzdötte vissza magát a legnépszerűbb szóló szuperhős pozíciójába. Nem tudom mik a tervek a továbbiakban, de ha esetleg összemossák az új X-menekkel, akkor megint Endgame lesz a kasszáknál.

A most következő hétvégén viszont végre felpörögnek a dolgok és két komoly(abb) premier is akad – a Jackass srácok filmjei eddig minden alkalommal taroltak (az inflációval kalkulálva az első kettő rész is átlépné a 100-as határt), Emmerich meg jön a Moonfallal. Igazán komoly sikere ugyan a 2009-es 2012 óta nem volt, de a Függetlenség napját senki nem veheti el tőle, ami mai jegyárak mellett csak Amerikában 634 milliót fialna. 

abelh
írta
2022. 02. 02. 16:47
megjelenés
15
hozzászolás


15 hozzászólás a “A januári időszak kihaltabb volt a szokottnál” bejegyzéshez

  1. Mondtam anno, hogy a Pókember kasszarobbantás lesz.Az elözetes reakciókból és a jegyvételekből sejthető volt.
    A Doktor strange 2-t rebesgetik, hogy behozzák a mutánsokat, rengeteg egyéb más kameokkal.Ha igazak a pletykák, akkor újabb bumm lesz a kasszáknál!

  2. Garfield:

    mivel a giga ensemble-t ellőtték és eddig a hősök összeboronálása volt a “poén”, most maradnak a fanservice cameo-k és izgalmas meglepetések. szerintem most egy jó darabig ezekkel fognak operálni (pláne, hogy az Eternals lebőgött, mint következő nagy dobás és lehet kicsit át kell gondolni hosszútávon hova helyezik helyettük a hangsúlyt).

  3. A kínai cenzorok engedélyezték bemutatásra Pókembert, de jelenleg nincs neki dátuma. Ennyit tudni…

  4. Azért egészen elképesztő ez a bevételi teljesítmény a filmtől. Ennyire azért nem tényleg nem jó! Elugathatjátok a fejem, de tényleg nem ennyire jó. Szórakoztató, meg nosztalgia, akkora logikai lyukakkal és értelmetlen magyarázatokkal a történésekre, mint egy ház. Nem, nem annyira jó, hogy ekkora behemót legyen és ilyen nyomot hagyjon a filmes történelemben. :(

  5. Endymion

    Avatar sem volt az. Sem a Titanic. Söt a Star Wars sem. Vagy bármelyik film ami bevételi rekordokat döntögetett, de így megy ez.

  6. Nekem a FF7 és a Jurassic World ami még eszembejut ilyenkor mint “váratlan” hatalmas bevétel.

  7. @user-maat-re:
    FF7-et eléggé megnyomta a gyászfaktor. Arra akkor sokan azért (is) voltak kíváncsiak, meg erre rezonálva a Universal is irgalmatlan marketinget rakott alá. (FF filmekhez mérve.)

  8. “Sem a Titanic. Söt a Star Wars sem. Vagy bármelyik film ami bevételi rekordokat döntögetett.”

    Jó azért na… ne hasonlítgassuk már…

  9. Endymion:

    Vau. Vau. Vau.
    A filmnek a “csúcstalálkozó” adja az erejét, emiatt robbantott kasszát szerintem, és én meg is adom neki ezt, szép munka.

  10. abelh, ez így van, bár 2 dolgot még hozzátéve, hogy egyrészt a covid miatt csúsztak sokat a marvel filmek, és hát a szereplők szépen lassan öregszenek ki és adják át így a stafétát a következő generációnak.Másrészről pedig rengeteg csapatokat, karaktereket vonultatnak fel, akiket össze kell majd egy endgame szintű filmbe fésülniük, ezért is gondolom, hogy nagy most a kapkodás és zsúfolják teli az egyéni filmeket rengeteg vendégszereplőkkel!Az idő ellenük dolgozik!

  11. Sparrow, ezzel akkor tudnék nagyrész egyetérteni, ha az egész reklámkampány ezzel generálta volna a hype-ot. De még a bemutatókor sem lehetett biztosan tudni, hogy most benne lesznek-e a régi PP-ek. Én kerültem is a spoilereket. Azt meg te sem tagadhatod, hogy pont ezt a csúcstalálkozó jellegét próbálták a legjobban titkolni. Se plakátokon, sem trailerekben, semmilyen promo anyagban vagy interjúban nem szerepeltek. Kifejezetten tagadták és titkolták. Csak a régi gonoszokról lehetett tudni.
    De még így is, a csúcstalálkozó köré írt magyarázatok és megoldások, hát nem igazán voltak pengén megírva. Míg egy Végtelen háború vagy Végjáték ezerszer jobban voltak minden szempontból megírva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.