Heti mozibemutatók: február 17.

Egy nagy új premier, és még a Death on the Nile is jött.

 • The Deer Hunter – csak a Puskin moziban megy 1 teremben napi 1 időpontban, de megnézhető a klasszikus film digitálisan felújított változata nagyvásznon.
 • Ryu to sobakasu no hime / Belle: The Dragon and the Freckled Princess – a Mirai késztőjének új animéje.
 • Fabian: Going to the Dogs / Fabian oder Der Gang vor die Hunde – 3 órás német filmdráma ami az 1930-as évek Berlinjében játszódik.
 • Death on the Nile (Halál a Níluson) – moziba lehet menni új Agatha Christie adaptációra, ilyen sincs gyakran. (ui: valami kannibál poén, pl Poirot ilyen esetben nyomoz.)
 • Mindörökké – Pálfi György új filmje középpontjában egy szerelmi háromszöggel.
human
írta
2022. 02. 18. 04:00
megjelenés
5
hozzászolás


5 hozzászólás a “Heti mozibemutatók: február 17.” bejegyzéshez

 1. Ez a Halál a Níluson még Hammer balhéja előtt lett forgatva vagy csak nem lett akkor mégsem az a balhé? (nem nagyon követtem azóta a sztorit)

 2. A Halal a Nilusonra nem erdemes elmenni, meg az Orient-expressztöl is gyengebb. Egyaltalan nem röpit vissza a harmincas evekbe, feleslegesen adtam ki erte 8 eurot.
  Olyan, mintha Branagh csak sajat maganak akarta volna rendezni ezt a mozit. Szamomra töle meg Ustinov is jobban hozta a figurat 45 eve. Es egy kisebb ITV-s büdzseböl sokkal jobbat hoztak ki, Emily Blunttal meg David Suchettel. Szamomra ö Poirot, mast nem tudok elkepzelni a szerepre, tenyleg olyan, mintha AC sorai közül folyt volna ö a kepernyökre.

  En sokkal jobban örülnek, ha Poirot-t es Miss Marple-t valaki a mai vilagban ertelmezne ujra a törteneteikkel együtt. A gyilkossagok/sztorik esszenciaja, a plotok vaza többe-kevesbe megmaradna, a karakterek es a mellekzöngek viszont modernek lennenek. Mai Anglia, sok bevandorlo hatterü szereplö, összetettebb nyomozas, kevesebb pukedlizes.

 3. Nem tudom, de a Christie történetek báját nekem pont az adja, hogy nem a mai világban játszódnak.

  Majd meglátom, Branagh mit alkotott, bár én eleve elfogult vagyok vele, régi kedvenc színészként és rendezőként is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.