Sikeres játékadaptáció? A moziban találták meg a kincset?

Újabb hosszú, 4 napos hétvége Amerikában és újabb Tom Holland siker – mivel a Pókember lassan már a 800 milliós határhoz tart otthon és az Uncharted is mondhatni meglepően nagyot szólt.

A Spiderman kicsit fals képet adott az amerikai és nemzetközi mozizási hajlandóságról és körképről, mivel azóta sem sikerült másnak kiugróan teljesíteni (leszámítva a Sing második részét, ami hamarosan átlépi otthon a 150 milliót), ergo az Uncharted szereplése is enyhén kérdéses volt. A játékadaptációt ütemszerűen általában buknak, ezesetben a marketing anyagok sem keltettek túl nagy pozitív hisztériát és hát az első beeső kritikák sem emelték az egekbe – ergo minden adott volt ahhoz, hogy újabb mozis franchise kísérletként egyenesen a hullámsírban landoljon.

A négynapos hétvége végére a pozitívabb becslések azért megcélozták a 40 milliót, amire máris sikerült rálapátolni, hiszen három nap alatt már 44 milliót termelt és a hétfő zártával meglesz az 50-es is szinte biztosan. Innen viszont egyenes az út a 100 millió fölé és jó eséllyel sikerül megközelíteni a 120 milliós produkciós büdzsét is (vagy simán megugrani), azaz bármikor jöhet a folytatás bejelentése. Globálisan a múltheti kezdés miatt pedig már 130 felett jár, úgyhogy talán ez mehet a váratlan sikerek kategóriába és nem mellesleg pár héten belül Kínában is nyit, feltehetőleg szép számokkal.

Kicsit meglepő volt Channing Tatumot egy low budget, 15 milliós, állatos tematikájú moziban újralátni, de rögtön tisztul a kép, ha ránézünk a stáblistára, ugyan is a 2017-et követő élőszereplős visszatérés egyből rendezői debütálással is párosult. A Dogot nem sokan lőtték 10 millió fölé, ennek ellenére 15-öt hozott három nap alatt és a visszajelzések alapján a közönség is jól elvolt vele.

A Pókember is megérdemel még pár szót, mivel a 10. hétvégéjén emelkedett a bevétele a múlt héthez képest, és tényleg nem beláthatatlan otthon a 800 milliós végcél, miközben összetettben már 1.8 milliárdnál tart. És mivel a Batmanig most ismét nem igazán érkezik komoly premier, így a fentiek közül mindenki szépen gyűjtögethet, Pattinson kapcsán pedig lassan lehet bedobálni a téteket, hogy mire is viszi majd ez a denevér.

16 hozzászólás a “Sikeres játékadaptáció? A moziban találták meg a kincset?” bejegyzéshez

 1. Poirot melyik története van még annyira ismert, mint az első kettő? Vagy melyik szólna nagyot?

 2. “A Death on the Nile kapcsán mi a meglátásod? Lesz harmadik rész?”

  pusztán bevétel alapján bukta, biztosan nem.

  ha esetleg Branagh hoz most pár Oscart, felkapják és neki ez olyan love-project, amit mindenképp vinne tovább, akkor talán

 3. @Raidon

  szerintem ami tudna működni még, az a Poirot karácsonya (habár ez lehet túlzottan hajazna a Knives Out-ra), az Öt kismalac (ennek kifejezetten érdekes a koncepciója), a Nyaraló gyilkosok (de ez meg lehet pont a Nílusra hasonlítana túlzottan) meg persze a legelső Poirot-regény, a Titokzatos styles-i eset.

  ha meg le akarj zárni esetleg a “trilógiát”, akkor a Függönyt is bevállalhatja, de ahhoz tényleg nem ártana előtte Titokzatos styles-i eset.

 4. Talán csúnya dolog ilyet leírni, de ennek az Uncharted filmnek buknia kellene: ásítós sztori, inzultálóan ostoba fordulatok és megoldások, nulla kémia a karakterek között, még az akció is jobb esetben so-so volt. Már csak azért is buknia kellene, mert ezt a se íze, se bűze Netflix nívót fogjuk kapni, ha ilyenekkel is lehet sikert aratni.

  Nem tudom, mennyire reprezentatív, de amikor mi néztük (előző vasárnap délután a Sugárban), a nézőtér egy jelentős hányadán 12-16 éves lányok csücsültek. Ha úgy általában is hasonlóak az arányok, akkor megvan a siker kulcsa: Tom Holland berántja az épp serdülő korba lépő tinilányokat.

 5. theSickness:

  1. jogos, de szerintem ők is érezték, hogy nem kerek a dolog. hiába siker, valamilyen irányba fejlődni kell, kell az Uncharted moziknak valamilyen identitás – már az is elég lenne, ha a főszereplők működnének együtt, de szerintem ezen sokat fognak dolgozni.

  2. “Nem tudom, mennyire reprezentatív, de amikor mi néztük (előző vasárnap délután a Sugárban), a nézőtér egy jelentős hányadán 12-16 éves lányok csücsültek. Ha úgy általában is hasonlóak az arányok, akkor megvan a siker kulcsa: Tom Holland berántja az épp serdülő korba lépő tinilányokat.”

  egyet nem láttam, ez persze szintén nem reprezentatív. már fentebb is írták, de nem, nem Tom Holland hozza be a népet. A Pókember sikeréhez szinte semmi köze nem volt, itt meg egy ismerős arc, pont sokan látták pár héttel korábban, de ettől ő még nem lett húzónév. nem hoz plusz tízmilliókat a Tom Holland felirat.

 6. Akkor nyilván Marky Mark az :)

  Á, szerintem simán csak azért, mert kalandfilm, muszáj megnézni.

 7. @Abu

  Még nem mutatták be Kínában. Valszeg nem is fogják. Marvel most egy ideje parkolópályán van ott. Az Unchartednek meg a The Batmannek viszont már van dátuma.

 8. “ nem hoz plusz tízmilliókat a Tom Holland felirat.”

  Meglátjuk, ha a Fred Astaire film is termelni fog akkor nem marad kifogás.

 9. Alex:

  Robert Downey pár éve teljesen más dimenzió volt, ráadásul két sikeres franchise-t is vitt, mégis minden mással bukott. Tom Holland önmagában nem lesz garancia a sikerre, nem viszi be az embereket a moziba tömegesen…majd ha a Pókember és az Uncharted még 10 év múlva is pörög és ugyanígy, akkor talán beszélhetünk erről.

 10. azért “itt az új mozisztár” és hasonlókat mondani elég durva a Chaos Walking bevételei, és a Netflix+Apple filmjei nulla lenyomata alapján azért. Ki tudja egyáltalán fejből a két említett filmet? :D

  PLusz nagyon nem úgy tűnik, hogy NEM a fiatal lányok mentek rá, legalábbis ahol mérnek ilyet: 60% pasi, abból 71% 35 alatti.

  főleg, hogy már nincsenek sztárok, szóval igazából nem is Holland ellen mondom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.