Az Oscar beintett a vágóknak

Kiderül, hogy a díjak közül melyeket adják át off air, avagy nem élőben. Ezeket az átadókat pedig beszerkesztik utána majd a showba, de erősen megvágva. Durva, hogy a filmélménynek fontosak közül három vagy négy kategória is erre jutott, és míg a filmzene is ebbe értendő, addig a legjobb betétdallal nem szúrtak ki? Szinte kíváncsi lettem, hogy milyen katasztrófa lesz ez a show, lehet erre gyúrnak.

 • Documentary short
 • Vágás
 • Makeup and hairstyling
 • Filmzene
 • Production design
 • Animated short
 • Live action short
 • Hang

De most mindent félretéve… a vágás? A legtöbb film ott áll össze basszus, egy jó vágó fel tud húzni egy átlagos filmet is a legjobbak közé talán, erre paff, félresöprik őket, nem fontos. De persze Amy Schumer és a haverjai poénkodhatnak majd, és az összes betétdalt megint eljátsszák, hogy szétunható legyen a közvetítés…

human
írta
2022. 02. 23. 02:36
megjelenés
10
hozzászolás


10 hozzászólás a “Az Oscar beintett a vágóknak” bejegyzéshez

 1. Ehh…
  Amikor még akívabban tudtam moziba járni, hosszú éveken át folyamatosan követtem a díjátadókat. Egyik évben nem találtam olyan tévécsatornát, ahol ment volna, ezért a betárcsázós internettel próbáltam élő közvetítést találni, és képes voltam egész éjjel ott ülni a szakadozó adás mellett. Mostanra annyira kiveszett az érdeklődésem, hogy már felvételről se nézem őket, és az ehhez hasonló hírek is csak megerősítenek abban, hogy nem is érdemes.

 2. Nálam elszakadt valami a 10 filmmel, azóta nem nézem, de még csak utólag sem olvasok utána, kik nyertek. Vagy szembejönnek és megtudom, vagy nem.

  Pedig előtte én is ugyanígy voltam vele, még ha dolgoztam reggel, akkor is végig fentmaradtam, és mikor vége volt, jött a munka.

  De az már tényleg vicc kategória, hogy a filmzenét száműzik és a béna betétdalt bent hagyják. Vagy a jövőben a filmekben is lecserélnék őket? Egy béna rapper löki majd a sódert egész film alatt, hogy aztán felcsendüljön egy filmzene egy rádióban 10 másodpercre?

 3. A filmzenét amúgy se tudom komolyan venni, mióta a First Man zenéje még csak jelölést se kapott.

 4. Ha ez a filmművészetről és szakmai díjakat adnak át, akkor eléggé méltatlannak érzem, hogy száműzve lettek a díjátadóból. De ugyanez igaz az életműdíjra is, volt egy emelkedett pillanata, mikor egy-egy legenda még felment a színpadra és elismerték az életművét, nem értettem akkor sem, hogy miért hagyták ki a showból.

  Ezen kategóriák díjátadása meg simán felgyorsítható, van olyan év, amikor ötletesen megoldották, hogy több kategóriát is azonos felkonferálók adtak át, nem húzva ezzel is az időt. Ez most is működhetne.

  Így, hogy kivágják az élő showból ez méltatlan ezekre a szakmákra nézve. Nem emiatt fullad unalomba egy show, ezek megint nem látják a fától az erdőt.

 5. Ultragáz, hogy megint bedobták ezt az ötletet, mikor egyszer már sikerült a nagy felháborodás miatt visszatáncolniuk. Csodálkoznak, hogy nem nézik elegen a maratoni hosszúságú gálát, de ahelyett, hogy kivennék belőle pl az 5 dal előadását vagy a viccesnek szánt (de nem az) töltelék performanszokat, inkább totál tiszteletlenül állnak az egészhez, közben meg a Twitteren megszavaztatott random “díjakat” meg az élő show részévé teszik, nonszensz.

 6. Filmzene és vágás… Ezek tényleg nem normálisak… Mindkettő a legfontosabbak közé tartozik. Hány olyan filmet tudnék mondani, amit (számomra) a zenéje tett naggyá és akárhányszor újranézhetővé… Vagy hány olyat, amiben alapvetően minden klappolt, de a vágás tönkretett mindent…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.