Elindult az HBO Max

A hivatalos PR anyagban film szempontból ezt emelték ki:

Warner Bros. hubjában olyan elismert filmeknek ad otthont az HBO Max felülete, mint a Kimi, a Utóhatás (Fallout),  a Semmi hirtelen mozdulat (No Sudden Moves), A maffia szentjei (Many Saints of Newark), Dűne vagy a Mátrix: FeltámadásokEmellett kultikus klasszikusok is megtalálhatók lesznek a kínálatban, például a Halálos fegyver 1–4., a Több mint testőrMad Max: A harag útja és az Acéllövedék.

Avagy itthon is közelebb kerültünk a nagy Warner döntésekhez, de persze nem egy az egyben lesznek lefordíthatóak a hazai piacra még így sem. Összességében több tartalom és más felület (remélem könnyebb lesz “belebotolni” dolgokba) váltotta az HBO Go-t, egyelőre kedvezményes áron.

A King Richard nem fért bele a fenti listába, de ha valaki az Oscarra gyúrna, akkor Will Smith alakítását már könnyen megnézheti itt is.

human
írta
2022. 03. 08. 14:38
megjelenés
28
hozzászolás


28 hozzászólás a “Elindult az HBO Max” bejegyzéshez

  1. Első beállításnál valami gikszer lehetett – amikor beseteltem, hirtelen kinyílt a világ. Volt ott Last Duel, Nightmare Alley, The Suicide Squad, Drive My Car… minden.

    Nem tartott sokáig… :D Így viszont picit csalódás, átöltöztetett HBO GO.

  2. Több a tartalom, végre 4k… Na, mikor a délutáni háttérzaj gyanánt elindítom a Halálos fegyvert és megszólal a szinkron.., nem is tudom, milyen szinkron… HBO!! Ezt elb@@{&#tátok rendesen.

  3. Én meg épp hogy örülök az eredeti Halálos fegyver szinkronnak. Már megy is itt mellettem.

    Egyébként ezzel a szinkronnal ment nagyon régen az hbo-n, szóval érthető, hogy ez került fel.

  4. Halálos fegyver filmek EREDETI MAGYAR SZINKRONNAL.
    Odaát, a teljescsorozat végre magyar szinkronnal !!!
    Az új Batman is jón majd áprilisban a magyar Max -ra ???

  5. Minden eredeti szinkronban erős a nosztalgia faktor. :) Muris Bishop hangján hallani Glovert.

    Úgy olvastam, hogy április tízenvalahanyadikán jön a batman rá.

  6. “gy viszont picit csalódás, átöltöztetett HBO GO.”

    ?? Az első naptól kezdve senki nem mondott mást. Csak azt, hogy kapunk egy új felületet. És bónusznak még új tartalmak is jönnek, az HBO Max-címek.

  7. Ha egy kritikát mondhatok, akkor engem az zavar, hogy a Gyűrűk Ura filmekből nem a bővített változatok elérhetőek. A Hobbit-ból pedig azok is fent vannak.

  8. Szerintem egyelőre teljesen okés a kínálat, bár az okostévém kipontozódott, de azt hiszem hogy csak veszek egy okosítót.

    Ráadásul pár rég (vagy) nem látott klasszikus is felkerült, Doktor Zsivágó, stb., szóval én elleszek szerintem. (Supnat és Fringe dara, jeee)

    Ami nagyon szomorú, hogy a horror kínálat az iszonyat szegényes.
    (Az In The Heights szinkronja meg elveszett, de igazából mindegy is. :))

  9. Ha már Warner, nem került fel anno a snyderes Justice League megjelenésekor a BvS bővített verziója is a Max-ra? Mert én mintha nem találnám itt.
    A Sony-s nagy filmkontingensről mit lehet tudni? Annak mi a moziablaka? Pl. mikortól lesz No way home és Uncharted?

  10. Megnéztem már a Halálos fegyvert, annyit beszéltetek a szinkronról és te jó ég, ez egyszerűen vállalhatatlan. De most nem túlzok. Az hagyján, hogy az első 9 percben (addig jutottam, de gondolom végig ilyen) a duma kb. negyede lemaradt, nincs háttérzaj, nincs tömeg, a szájra írással gyakorlatilag nem foglalkoztak, NINCS SEMMILYEN ZENE, mintha minden valami némaszobában történne, de akkor kapcsoltam ki, amikor Murtaugh 8:30 körül azt mondja a saját lányára, hogy “hű, de formás kis ribanc”. Ez már önmagában rettenetes így, de eredetileg ráadásul “goddamn heartbreaker” szóval komolyan, gratulálok mindenkinek, akinek köze volt hozzá. Az Intervideo megbízásából a Studio Service műtermeiben. Jó, nem tudom, 30 éve volt. De akkor is.

  11. Később is mondott vicceseket, de akkor is jólesett újranézni így. :)

    Az intervideo anno a kölcsönzött filmjei 99%-át feliratozta, irtó kevés filmhez csináltattak szinkront, mert jóval drágább volt. Szóval még örülhettünk, hogy nem többhangú narráció volt, mint pl. moképnál. Bár még az is előrelépés volt a németből fordított amatőr narrációk után, ott voltak csak igazán vicces szövegek. :)

    Majd később, ahogy jobban elterjedtek az egyéb tékák (az intervideóhoz pl. akkoriban a nagykörútra kellett bemenni), úgy nőtt meg az igény is egyre jobban a szinkronos kazik iránt, már jobb minőségben.

    Az hbo mindeközben meg vagy átvett szinkronokat, vagy később már készített sajátot azokhoz, amikhez nem volt.

  12. Malachi
    Nem tudom miről beszélsz, Halálos fegyvert most nézem, van zene, háttérhangok (szól a TV, zajok, zörejek), de igen, érződik hogy 30 éves munka, de teljesen OK szerintem.

  13. Az HBO Maxon nézed? Kapcsold már át angolra 8 perc körül, aztán ugyanazt nézd meg magyar hangsávon.

  14. Nem azt mondtam hogy tökéletes, de nekem gyerekkoromból ilyen minőségű szinkronok rémlenek, szóval teljesen autentikus. :) Háttértévének jó. Meg ezek a szövegek…

  15. Én amúgy mindig is úgy néztem filmeket, hogy első megtekintésre vagy amikor számított a hangzás, eredetiben néztem, azt úgysem veri semmi. Magyarul meg sokadjára háttértévéként, vagy a családdal, de őket meg amúgy sem érdekli a hangzás. Szóval ez nekem másodlagos probléma lenne mindenképpen.

    De az tény, hogy lehetne kérni majd, hogy több szinkron legyen rajtuk, hogy mindenki örüljön. Vagy váltsák le a régit újra, csak előbb rippelje le valaki ezt, mert a “kölcsönzős” verziók zajosak vagy túlszűrtek ebből a szinkből. Én most megnéztem újra vele, újabb 30 évig biztos nem fogom, szóval már csak a gyűjteménybe kéne.

    Bár, tekintve, hogy még van, aki eleve el sem éri magyarul a tartalmakat, lehet, hogy az ilyetén új funkciók requestje kicsit korai lenne.

  16. ja várjál, nekem semmi bajom a szinkronnal, nekem a rossz szinkronnal van bajom. én is ezeken nőttem fel, 48 óra, Megint 48 óra, Ford Fairlane, mittudomén sorolhatnám, kurva jó szövegek, hangok, minden. sőt a Halálos fegyvernek is van egy jó szinkronja, az igazi klasszikus Gáti Oszkár, Kránitz Lajos féle. kár, hogy nem annak a jogait szerezték meg.

  17. vagy várjál, lehet a Sörös Sándor, Kránitz Lajos félére gondolok, hát fene tudja már, szerintem 20 éve láttam utoljára úgy. :)

  18. Szerintem régebben lefutott náluk a tévében, mint hogy elkészült volna a 2. szinkron, szóval azért nem vették meg azt.

    Most megvehetnék az új, lemezeken is rajtalévő hangokat, de szerintem ez másodlagos gond nekik is az ilyen régi filmeknél, mindenkinek megvannak a lemezek és mindenki ezerszer látta, betéve tudja a szövegét, szóval nem ezzel vesznek új előfizetőket, hanem az újdonságokkal, azokra meg már eleve új szinkronok kerülnek.

    Az csak bónusz, hogy fent van most az oldalon, ahogy néha leadtak a tévében is valami régiséget, pl. indy 1-3 ment néhány éve úgy egy hónapig, gondolom, lesznek majd még hasonló előrukkolások.

  19. Alapvetően rendben van. :-) De ma délután elkezdtem nézni a Spielberg-dokumentumfilmet, angol hangsáv van rajta és az bizony csúszik. Úgyhogy abbahagytam, pedig nagyon érdekel.

  20. Mikice.
    Sok dolog hangja csuszik. Austin Power 2 pl, mar irtam az Hbo-nak, hogy javitsak csak😂

  21. Nagy csalódás. Hihetetlen, hogy nem bírnak egy működő felületet összehozni. 4 éves samsung tévén ( minden flottul megy rajta ):
    -akadozik a navigáció a menüben
    -rendszeresen újra be kell jelentkezni
    -film közben megállt és kilépett a főmenübe
    -nem lehet beállítani alapértelmezett nyelvet és feliratot???
    -intró átugrása nem az intro végére tesz, csak valahova kb.
    -felbontás érzésre nem az igazi
    -No sudden move-ba kezdtem bele: lehet a film ilyen, de a kép szélein torzit az optika, nagyon fura. Mintha a szélesvásznú film széleit összenyomták volna valami algoritmussal, hogy beférjen a képernyőbe
    -adok még neki pár napot, biztos nagy a kezdeti terhelés ( bár egy ekkora cég legyen erre felkészülve ), aztán lemondom az előfizetést

  22. Hmm… fura, nekem 2018-as samsung tévém van, de nálam nem akadozik a navigáció, nem kell újra bejelentkezni, vagy 6 film lement mellettem háttértévében és két Peacemaker rész is, és egyszer sem lépett ki, a nézés közben kiválasztott hangot és feliratot pedig megjegyzi, így az lesz az alapértelmezett a profilban.

    Az intro átugrásról nem tudok nyilatkozni, mert nem szeretem azt a funkciót. :)

    Amúgy nem olyankor lép ki a főmenübe, amikor egy reklám jön be a samsung főmenüjébe? Anno pár éve a samsungomon minden app kilépett miatta, egyszer külön vicces volt, mert az hbo go-ban néztem épp egy filmet, amikor kilépett egy hbo go reklám miatt. Ritka idegesítő volt. De szerencsére, és most lekopogom, egy rendszerfrissítéssel később ez a “funkció” megszűnt a tévémen.

  23. Kösz az infót, jó tudni, hogy van akinek rendesen megy. Reklámok miatt eddig soha nem volt ilyen problémám. Lehet írok az HBO-nak a TV megnevezésével, hogy mondjanak rá valamit.

  24. Most kipróbáltam amúgy az imént megnézett Peacemakerrel, elölről kezdtem, aztán a főcímnél nyomtam egy átugrást és pont a főcím végére ugrott, szóval nálam nem véletlenszerű.

    Persze, itt bejön a képbe egy funkció hiánya: egy “jelöld lejátszottnak” gomb jó lenne, mert ezután most pörgethettem a végéig. :D

  25. Nálam is akadt most egy filmnél, de nem lépett ki az appból, csak gondolkodott a végtelenségig, vissza kellett menni a menübe és újra playt nyomni.

    Lehet aztán, hogy pont most hajnalban dolgoztak valamin, hogy ne “főműsoridőben” tegyék.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.