Az Amazon felvásárolta az MGM stúdiót

Vagyis a “merger” beteljesült, de eléggé egyirányú folyamat lehetett ez. A James Bond tuti marad mozikban is, de hogy a többi MGM tulajdonnal mi lesz, az csak Bezos tudja. 8,5 milliárd dollárért ráztak kezet! Minden ott van a korábbi hírben, de mostanra elgördültek az akadályok is előle.

4000 film és 17000 tv epizód kerülhet fel így a Prime-ra is akár.

human
írta
2022. 03. 17. 17:19
megjelenés
8
hozzászolás


8 hozzászólás a “Az Amazon felvásárolta az MGM stúdiót” bejegyzéshez

  1. Az igen, már nem a hír,az ára.
    Asszem magáért az engedélyért is vagy miért K..va sokat fizettek a gyűrűk ura sorozathoz.

  2. Évekkel ezelőtt Emmerich azt mondta valahol, hogy készítene új SG filmet, a sorozatok terén is van néha valami kósza pletyka, remélem most már lesz is belőlük valami. De már az is hatalmas dolog, ha az MGM katalógusa felkerül a platformra.

  3. Szerintem meg jóformán aprópénz volt az ára. Az egyik legrégebbi (és egykoron legnagyobb) patinás hollywoodi filmstúdió. Évekkel ezelőtt csak a Lucasfilm 4 milliárdért kelt el, ami csak a SW és az Indiana Jones IP-kkel rendelkezik. A 20th SF pedig ha jól emlékszem 70 milliárdért lett a Disney tulajdona. Úgyhogy az a 8,5 milliárd több évtizednyi filmtörténelemért, IP és jogokért tényleg aprópénz.

  4. Hat tenyleg apropenz volt, mert a 1987 elötti MGM-tartalmak jogait a Turner felvasarlasa miatt a Warner Brothers birtokolja, igy került oda peldaul a Tom es Jerry is.

    Ezek a nagyobb franchise-jai az MGM-nek az emlitett James Bondon, Robotzsarun es Stargate-en kivül: Vikings, Rozsaszin Parduc, Doktor Szöszi, The Handmaid´s Tale. Ezekböl kellene az Amazonnak valamit kiszuszakolni.

  5. Miért van az az érzésem, hogy az MGM katalógusnak csak egy apró töredéke került fel a Prime Video-ra… Vagy tuti azt fogják, hogy évente felraknak mindig egy kicsit, nem egyszerre ráöntik az egészet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.