Forog a Mission Impossible 8

Ez magában nem akkora hír lenne, viszont van mellé ez a remek cikk arról, hogy Tom Cruise miképp kényszerítette rá a Paramountot a Covid alatti munkálatokra, és rengeteg másra. Konkrétan a mostanra 290 millióba kerülő M:I 7-et direkt nem fejezi be, közben folyamatosan harcol velük a 45 napos mozi ablakról, hiszen a Paramount pumpálná a tartalmat a streaming szolgáltatásába. Sőt, Cruise elkaszálta a Days of Thunder, és hát a Mission Impossible TVsorozat tervét is.

human
írta
2022. 03. 26. 04:52
megjelenés
19
hozzászolás


19 hozzászólás a “Forog a Mission Impossible 8” bejegyzéshez

 1. Van egy olyan érzésem, hogy ez az egész herce-hurca érezhető lesz majd a 2 film minőségén…

 2. Nem tudom elhinni, hogy egy CEO ekkora barom lehet. Azt meg foleg nem, hogy ketto is egymas utan.

 3. Nem semmi sztori, köszi a linket. Itt már tényleg repkednek a milliók meg a pofonok. Nagyon kíváncsi leszek én is a két filmre. De ilyen control freak páros mint Cruise-McQuarrie nem nagyon lesz több. Cruise tényleg olyan mint az a régi Chuck Norris-vicc. Bemegy a Burger Kingbe és kér egy Big Mac-et. Kért, és kapott.:)

 4. Aztán valami értelmes történet és történetvezetés is legyen a remek akciók mellé. Még egy Utóhatáshoz hasonló végeredményt nem adnak el nekem.

 5. Misi85

  Szerintem valamit félrenyomtál… persze ízlések és pofonok, de az Utóhatás az egyik, ha nem a legtökéletesebb MI-élmény volt az utóbbi 20 évben.

 6. lehet itt beszélni kontrollmániáról, de valószínűleg pont ennek köszönhető, hogy az M:I franchise életképes, sikeres, szórakoztató, modern és mégis időtálló franchise.

  egy csomó más színész producerkedése semmi másról nem szól, mint az ego kitüremkedéséről és ugyan Tom Cruise sem egyszerű eset, de érezhetően nem helyezi magát az egész sorozat fölé. lehet nem kedvelni, de a Mission Impossible miatta az ami (a legjobb filmes franchise talán a komplett piacon) és miatta nem hajlott még önmaga paródiájába, mint a Furious.

 7. 10 év múlva majd erről is sorozat vagy film készül, a mission impossible 7. részének elkészültének viszontagságairól. Mert miért ne? Úgyis ez a divat.

  Egyetlen dologban nem értek egyet abelh-lel. “de érezhetően nem helyezi magát az egész sorozat fölé”- dehogynem! A Mission Impossible egy kémcsapatról szólt, aztán jött Tom Cruise és egy egyszemélyes franchise-t csinált belőle. Eredetileg minden tag egyformán fontos volt, viszont a filmes sorozat Ethan Huntról szól, ő az origója az egésznek, még akkor is, ha Elsa Faust-tal egy tényleg érdekes női karakter sikerült életre hívniuk. Az M:I franchise Tom Cruise körül forog. De a többi meglátással egyetértek.
  Amúgy van egy olyan sejtésem, hogy ez a dupla rész Cruise leköszönő részei lesznek és átadja a stafétát egy új csapatnak, amiben nem lesz 1 központi figura, hanem lesz 3-4 egyenlő karakter hogy a végtelenségig lehessen folytatni ezt a franchise-t. (ami szerintem sokkal életképesebb koncepció, mint a James Bond)

 8. “10 év múlva majd erről is sorozat vagy film készül, a mission impossible 7. részének elkészültének viszontagságairól. Mert miért ne? Úgyis ez a divat. ”

  mutass már 3 ilyen filmet

  “Amúgy van egy olyan sejtésem, hogy ez a dupla rész Cruise leköszönő részei lesznek”

  ezt mondták, és benne is van a cikkben.

  Amúgy meg szerintem egyértelmű, hogy egy film jobban a főszereplőre koncentrál, nincs annyi ideje 5 embert mélyíteni, ilyen szempontból a régi sorozat irreleváns, hiszen heti ügyes volt elég kevés karakterizációval, nagyjából amit a filmekben látunk másokból Hunton kívül, az simán a sorozat szintje vagy afölött van ebben szerintem.

  Az meg hogy az egyik utolsó sztár képes érvényesíteni az akaratát, az tök jó. Nem kurvákat rendelt az öltözőjébe és délután 3-ra jár dolgozni, hanem rendesen akarja befejezni a filmet és mozis forgalmazásba küldeni.

 9. mutass már 3 ilyen filmet

  – Dr Moreau szigete
  – Justice League
  – Apokalipszis most
  Csak a leggázabb production hell kategóriák.

  :)

  Amúgy habár nekem is tetszett a Fallout érezhető volt első nézésre is, hogy menet közben rögtönözték ki a forgatókönyvet.

 10. A szektásnak milyen befolyása van még mindig, besz@rok. Mondjuk a stúdió feje se lehet valami tökös egyén. Kemény….

 11. human, csak ami hirtelen eszembe jut:
  – The offer (hogyan készült a Keresztapa c. film)
  – Hithcock (ami valami ostoba elvetemült módon a Psycho elkészülte alapján kívánta bemutatni a rendezőt magát)
  – Mank (az Aranypolgár forgatókönyvének létrejötte az író bemutatásán keresztül)
  – The disaster artist (hogyan készült a Szoba)
  – Saving Mr. Banks (hogyan készült el a Mary Poppins és milyen volt az írónő)

  Persze nem kell egyetérteni, de én úgy veszem észre, hogy már tényleg annyira kevés a saját eredeti ötlet, hogy jópárszor ilyen formán nyúlnak vissza jól ismert, kultikus címekhez.
  Ha törpölök rajta biztosan eszembe jut még pár cím, ami valaminek az elkészülte alapán akar bemutatni egy személyt vagy egy “történetet”.

  “nincs annyi ideje 5 embert mélyíteni”. Mondjuk ezzel nem értek egyet, rengeteg film készült/készül ami képes bemutatni 4-5 főbb szereplőt és nem törik bele a bicskája. Hány csapatról készült film készült már, ami sikeresen kikerülte, hogy csak egyetlen fő szereplőre koncentráljon. Simán megoldható egy 2 órás filmben, hogy egy 4 fős csapaton legyen a fókusz.

 12. @S23L3S:
  Az akció rendben volt, a történet gyenge. Persze ha adja a tévé simán ott ragadok előtte, de nálam a Fantom Protokoll a fav. De ha maradunk a rendezőnél akkor még a Jack Reacher sztorija is jobb – igaz ott volt miből átemelni – mint az Utóhatás.

 13. @S23L3S

  Úgy adódott, hogy nemrégiben egymás után néztük meg az M:I 1-et, majd másnap az Utóhatást.

  Szörnyű volt látni azt a minőségromlást.

  Míg az 1. résznek volt története, voltak karakterei, egyáltalán, szólt valamiről az egész, addig az Utóhatás-t én már nem is nevezném filmnek, mert akciójeleneteket kötöttek össze azzal, hogy a színészek beszéltek. (Ezek már nem is voltak dialógusok a szó szoros értelmében.)

  Nyilván ez a fajta kiüresedés nem csak erre a franchise-ra igaz.
  Természetesen lehet ezt vitatni, de elég megnézni mondjuk 1994-1995 mozis termését – és itt elég csak a hollywoodi filmekre gondolni, nem is kell a független, művészfilmekig menni – és összehasonlítani a 2010-2020-as évekkel.
  Ordítani lehet a különbséget.

 14. Endymion: azért gondolom látod a különbséget egy MI7 forgatása és bármelyik említetted között, nem?

  “rengeteg film készült/készül ami képes bemutatni 4-5 főbb szereplőt és nem törik bele a bicskája.”

  olyan ritkán van, hogy kellően mély mindenki (blockbusterben) és nem 1-2 beates, és tipikus franchise mellékszereplőként itt is voltak akik felnőttek, Luther vagy Benji, de még Bladwin is, ne tegyünk úgy, hogy mindenki 0 volt és folyamatosan az.

 15. őszintén szólva nem látom a különbséget. vagy félreértjük egymást.
  itt van egy film, a m:i7, aminek szokatlanul viszontagságos a forgatása. covid, csúszások, nem kész forgatókönyv, 4x eltolt bemutató, egekbe szökő költségvetés (290 milla, naggggyon durva!). valamennyi általam felsorolt film szintén problémás, nehezen összehozott film elkészültéről szól, azon keresztül bemutatva egy személyt vagy egy kort.
  és tartom, mostanában simán divatosak a nehezen összehozott filmek elkészüléséről szóló filmek vagy sorozatok.

  egy ilyen nyári akció blockbuster filmtől várható karakter mélységet pedig simán össze lehet hozni 4 főszereplővel is, ezt is tartom. nem drámáról van szó.

  de sebaj, nem muszáj egyetértenünk, ezek vélemények. annyi viszont biztos, hogy az első filmhez képest érezhetően lejjebb vették a fókuszt Ethan Hunt karakteréről a többi szereplő javára. Ha egy valamit nem szeretem az amúgy szerintem kiváló első részben, az pont az volt, hogy egy kémcsapatról szóló sorozatból egy jóformán egy főszereplős filmet csináltak, ami egyértelműen Cruise egojának köszönhető. Mintha a Charlie angyalai filmes adaptációjának 1 angyal lenne a főszereplője.

 16. – The offer (hogyan készült a Keresztapa c. film)
  A világ leghíresebb gengszterfilmje

  – Hithcock (ami valami ostoba elvetemült módon a Psycho elkészülte alapján kívánta bemutatni a rendezőt magát)
  a thrillerek apja, a Psycho jelentősége megkérdőjelezhetetlen.

  – Mank (az Aranypolgár forgatókönyvének létrejötte az író bemutatásán keresztül)
  A világ legjobbjának tartott filmje, aminek megoldásai máig alapvetések. Nyilván nem az átlagnézőnek.

  – The disaster artist (hogyan készült a Szoba)
  a szarsága miatt kult film elkészülte.

  – Saving Mr. Banks (hogyan készült el a Mary Poppins és milyen volt az írónő)

  na erre nincs érvem :D

  ehhez képest a Mission Franchise 7. része? Ne vicceljünk már. Egy kis szerződésen pörgés meg pár elhalasztott forgatás nem sztori. Előbb lesz a Batmanből, vagy Justice League-ből… soha. Tényleg, elképzelhetetlennek tartom, hogy “mert divat” random filmekről csináljanak filmet, mivel nem is annyira divat, hanem valamiért fontos filmekről csinálnak főleg.

 17. “Tom Cruise sem egyszerű eset, de érezhetően nem helyezi magát az egész sorozat fölé.”

  Nem-e?! Most újrázom az elejétől, az elsőben még hagy némi játékidőt másoknak, bár már ott is erőlteti, a kettőben a csapata pedig lényegében statiszták szintjén van. A második része az egyik legrosszabb akciófilm, amit valaha láttam, összemosva az akciófilmet az oda nem illő művészieskedéssel + Tom Cruise indokolatlanul túltolt, sokszor belassított majomkodásával. Ezek alapján azt mondanám, hogy valami kisebbségi komplexusa lehet, amiket Ethan Hunt karakterével próbál kompenzálni, de az mindenképpen tiszteletreméltó, hogy miket bevállal.

 18. szegény Tom, mindenki csak bántja, pedig ő csak tisztességesen akarja elvégezni a munkáját.. Ezt a fajta szakma iránti eszement elhivatottságot és alázatot én baromira becsülöm, kedvelem benne. Az utóbbi években azt veszem észre, hogy eme “jó szokás” pl nálunk a Z generációból totálisan kihalt…tisztelet a kivételnek meg akinek nem inge stb..

  Más kérdés, hogy ha akad rengeteg jó akciójelenet és mellette harmatgyenge sztorit köhintenek, arra nincs mentség, de manapság sajnos ez elég sok filmről elmondható, nemcsak az M:I széria sebeit fertőzte meg ez a láz..

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.