Röviden: All the Old Knives

Chris Pine és a teljesen “ha elkapom a tévében akkor lecsúszik” CIA-film? Ez ugrott be róla. Az Amazonra jött, és tényleg semmi egyedi nincs benne, de olyan szódával elmegy zsánerdarab, amit simán el lehet nézegetni. Ez az amit 10 évvel ezelőtt az RTL szétismételt volna 8-10 havonta, és néha az ember ottragadt volna előtte.

A történet egy rosszul elsült túszejtés következményeivel foglalkozik. A CIA azt gyanítja, hogy valaki köpött akkor a rosszfiúknak, és azért nem volt sima az ügy lezárása. Vagyis sok évvel később egy új információ alapján kezdik ismét vizsgálni az ügyet, megbízva Chris Pine karakterét a vallatásokkal. A lényeg, hogy két szálon meg a történet, látjuk a túszejtés napjait, meg a modern időben ahogy Pine faggatja a volt szeretőjét, aki szintén ügynök volt akkoriban, és köze lehetett a dolgokhoz. Előkerül a régi kapcsolatuk, és a két szál tökéletesen összesimul.

Viszont maga a film semmi extra. A rendezője Zerozerozero és True Detective részeket is készített korábban, de ezt nem igazán lehet észrevenni. Vagyis hát egyben van, és szép ahogy minden részletről lassan fellebben a lepel, ahogy Pine és Thandiwe Newton is elfogadhatóan játszik, megvan közöttük a kémia, de így 1 héttel az All The Old Knives megnézése után alig tudnék valami konkrétumot felidézni belőle.

Nem mondanám, hogy nem film, egyszerűen csak ez a korrekt középszer, lehúzni nem tudnám, nyilván a zsáneren belül értve, de ebbe több fűszer kellett volna, és kicsit kevesebb unalom. Valahogy nem gördült, csak gépiesen össze volt téve.

6 hozzászólás a “Röviden: All the Old Knives” bejegyzéshez

 1. Ha ez lenne az atlagos minosege az uj filmeknek az osszes platformon es a mennyiseg is adott lenne, akkor boldogan fizetnek elo ujra streamingre. Jok ezek a korrekt kozepes elmenyek 90 percben.

 2. Spoiler

  Annyira mutatták Line vizes vállát, ahol megfogta az általa felbérelt bérgyilkos a wcben, hogy azt hittem fontos plot point lesz, aztán úgy mint a film, teljesen semmilyen lett.

  Meg egyébként ha ez az egész egy csapda volt, hogy őt elkapják, akkor minek hagyták, hogy a cia pénzén bérgyilkost béreljen fel..

  Meh..

 3. Spoiler:

  szerintem azt nem a CIA pénzén fogadta fel, hiszen azon filózott, hogy magát menti, mivel ő tudta ki a rat és már sok év telt el az érzelmek csökkenéséhez.

 4. Én is azt gondolom hogy azért ez (mégha kiemelkedő nem is) de az átlag fölött volt főleg a “platform-filmek” tekintetében. Viszont nem gondolom hogy ez a “ha elkapom a tv-ben akkor lecsúszik” merthogy (számomra legalábbis biztos) nem az a kategória, és nem is akar az lenni: a kémfilm itt azért csak egy köntös volt, de ez elsősorban egy lassú tempójú melankólikus párkapcsolati dráma.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.