Kidumáló: Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore

Mivel a filmet semmiképp sem akarom megnézni, így a spoilerek sem zavarnak, gondolom lesznek a kommentekben, így elnézést, hogy csak most teszem ki neki ezt a terepet a kidumálásra. Vajon lesznek pozitív megszólalások is?

A Fantastic Beastsről eddig azt olvastam a legjobb ötletnek, hogy miért nem maradtak meg Newt kalandozásánál, miért kellett mellékeverni a komolyabb témákat? Avagy ha fel akarták dolgozni Dumbledore történetét, akkor nem így kellett volna csomagolni, hanem csak simán meg kellett volna csinálniuk Wizarding World brand alatt. Szerintetek?

A konkrét film Albus Dumbledore és segítői vs. Grindelwald tematikára épült elvileg, és aki látta, az ne fogja vissza magát, esetleg kis indoklással is a véleménye mellé.

30 hozzászólás a “Kidumáló: Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore” bejegyzéshez

 1. Fhu hát hol is kezdjem. Borzalmas volt. Egyszerűen a történet semmilyen de már a második résznél is így volt (itt jegyezném meg, hogy nekem az első rész mai napig tetszik). Nem lehet tudni most igazábol ki a főszereplő Newt, Dumbledore vagy Credence? Credencet alig mutatják. Dumbledore oké volt de akció meg látvány illetve izgalmas részem nem voltak emlékezetesek. Azt hiszem 2 komolyabb harci jelenet volt benne a Dumbledore vs Credence ahol valami Dr. Strange szerű alternarív világban tolták egymásra az áldást és a rombolhatóságot aztán a végén kiderül, hogy nem is rombolódott semmi. Pedig jó lett volna látni ahogy az első részben is probálják helyre rakni az aurorok vagy kik a mugli világban történt károkat vagy valami.
  A Dumbledore vs Grindelwald is ilyen értelmezhetetlen külön dimenzióban volt az összecsapás vagy én már nem tudom mi volt az totál érdektelen volt végig.
  Vártam valami igazán epikus jelenetet amire azt mondom, hogy na ezért megérte de semmi.
  Meg ezek a puttyogtatások ami “varázslatnak” van csúfolva. Meg mindenki kingsmanbe vágja magát ruha ügyileg holott a régiekben talár volt meg süveg meg minden bizbasz. A legendás állatok mint olyanok mutatnak azt hiszem 3 újat?

  Még haverom barátnője aki igazán nagy potter fan az is mondta, hogy ez vállalhatatlan volt és kb 50 perc után már unta magát. Jah és nem mellesleg lmbtq támogató, de mondta, hogy ez a jaj “szerettelek régen grindelwald meg a szerelem miatt teszem ezt meg azt” iszonyat eröltetett es fölösleges volt benne ez a coming out.
  Remélem megbukik a francba tényleg annyi potenciál lehetne ebben a világban, hogy elképesztő és így elbarmolják. David Yatest elkéne tiltani.

 2. Még nem láttam a 3-at, de pont ezt gondolom én is. Az álllatos szál bugyuta. Sorozatban talán elment volna. És akkor lehetett volna komolykodi Dumbledore-ról nagyon max 3 részben. Kár érte :(

 3. Első filmet a feléig néztem, nem érdekelt, kikapcsoltam.
  Ahogy olvasom a kritikákat, kicsit Star Wars érzet van, nincs normális koncepció.

 4. Elsőt betegen néztem, csak az rémlik belőle, hogy a zene kifejezetten tetszett. Pedig Eddie-t utálom.. másodikat végigszenvedtem, harmadikat majd ha nagyon nem lesz más.

  Kolléganőm elborult Harry Potter fan, de erre azt mondta, hogy gyalázatos. Nem részletezte túlzottan, csak annyit emelt ki, hogy lebutították és az egész csak arról szól, hogy Dumbledore meleg. Nem kérdeztem vissza:D

  Hát nem tudom, nem rohannék miatta moziba és nem is teljesen értem az irányváltást. Megint egy hülye példa jutott eszembe, hogy olyan ez, mintha mondjuk a nike lecserélné a futócipőit és ezentúl csak plüsspapucsokat árulnának. Biztos van, aki igényt tart rá, de a többség elfordulna, mert cipő kell nekik..

 5. Nekem egy kérdésem van, Dumbledore és Grindelwald epic párbaja benne van e és ha igen, akkor télleg epic lett e.

 6. Fantastic Beasts 3 : Secrets of Dumbedore

  Húsvétvasárnap volt szerencsém látni a filmet. Egyszerre volt jó és rossz is.

  Kezdjük ott, hogy a WarnerBrothers kétségbeesetten próbálta a franchiset megmenteni az elégedetlenkedő hangok miatt. Ennek örömére a trailerben gyakorlatilag ellőttek mindent, amit lehetett. Persze az én hibám, hogy megnéztem, de azért az mégsem járja, hogy gyakorlatilag szinte minden meglepő fordulatot sikerült felfedni még a film utolsó 10 percéből is.

  Néhány elem totál csak egy nagyobb átverés része volt. A “régi”, azaz az idősebb Dumbledore be volt vágva a trailerben, itt persze nem is szerepelt. Az egyébként roppant mutatós poszteren a főnix száll a Roxfort melletti tó fölött. Ilyenről szintén szó nem volt a cselekményben. Bedobáltak persze sok-sok franchise elemet korábbról (pl. Titkok kamrája, cikesz, Roxfort, nagyterem, harapós könyvek, Roxmorts, fénytompítás, zsupszkulcs).

  Rowling kapott maga mellé forgatókönyvírót, aki azért érezhetően sokat segített neki. A történet azonban végug nyomasztóan sötét nem csak átvitt, hanem valós értelemben is. Néhol alig lehetett látni a moziban, hogy mi is történik a vásznon. Ha az emberek beülnek egy HP filmre, akkor valamilyen pozitív érzelmi töltetű kalandot akarnak átélni, de itt a történelmi párhuzam miatt egy még komorabb korszakváltást láthattunk.

  Karakterek szintjén nem sok fejlődés történt. Kezdjük Grindelwalddal. Egy árva szóval nem említették az arccserét. Bár már az első 5 percben rátértek az LGBT vonalra, amit talán Kínában ki is vágtak. Itt is valami olyasmit vártam, hogy Dumbledore a lelkét szereti és nem a külsejét stb. Az előző filmben G. egy taktikus és kegyetlen varázslónak tűnt, míg itt simán kihozták egy beteges hazudozóvá, aki csak remélte, hogy nem bukik le és a hívei kisegítik. Nem éreztem benne azt a fenyegetést, amit Johnny Depp hozott. Ennél többet vártam tőle. Nem is értem, hogy Dumbledore mit tud még mindig szeretni benne.

  Jacob jópofa volt, de hogy mugli létére, pláne amerikaiként beengedjék a Roxfortba? Előtte pedig még pálcát is kapott? Ez teljesen értelmetlen vagy én nem láttam át D nagy tervét. Ezzel csak kezére játszott Gnek.

  Kredenc szála már a legeleje óta kilógott. Ezra Millert abban a parókában nem lehetett komolyan venni. Üzengetnek az apjával egymásnak? A végén is furán hatott, hogy a kocsmáros úr ott termett a varázsvilág legfontosabb eseményén.

  Tina kapott egy pár perces cameo szerepet. Állítólag becsmérelte JK Rowlingot a twitterjei miatt. Feltételezem a fekete hölgy szerepét rá írták és csak később lett új karakterként átírva.

  Dumbledore hozta a konstans minőséget. Mégis olyan melankólikus volt a végén ahogy elkullogott, ahelyett hogy bement volna az esküvőre.

  Newt tesója elment, de annak a börtönös résznek a látványon kívül nem sok gyakorlati haszna volt. Fejjel lefelé lekötözve meddig élnek ott a foglyok? Vagy amikor véletlenszerűen kialszanak a lámpák? Szomorú, hogy másokat meg sem próbáltak kimenteni onnan.

  Newt pedig alapvetően klassz volt, ahogy az állatkái is hozták az elvárt szintet. Szintén logikátlan éreztem, hogy nem hoppanált oda az állathoz az elején, hanem tutajjal szórakozott, de feltételezem tudta, hogy követték. Önmagában olyan erőtlen volt ez a jósállat (quilin) behozatala, mert a bizonytalan találgatásokat és önbeteljesítő próféciákat már ellőtték a HP univerzumban. Ez inkább ilyen erőtlen írói fogás, hogy a cselekményben előre utaljanak a nézőknek. Ráadásul akkor 1 db maradt az egész Földön? Marhaság. A koffermásolós jelenetet sem értettem, mert varázslókról beszélünk. Oldják meg ezt a sokszorozást mágiával.

  A széria szerintem ott siklott félre, hogy amíg a Harry Potterben kezdő varázslók fejlődését láthattuk, addig itt már felnőttek ölik egymást változatos módon. A múltkori részben lévő csecsemőgyilkosság teljesen öncélú erőszak volt. Most pedig ballonkabátos német/angol varázslók ártalmatlanítják egymást.

  Ami a legjobban tetszett, hogy az elnökválasztásnál bevágtak a különböző mágiaügyi minisztériumokat : a korábbról ismert angol, amerikai, francia, illetve a most bemutatott német mellett kapott egy felvillanásnyi szerepet az indiai és a thai (vagy talán japán) is.

  Tehát jó volt és többnyire szórakoztam rajta a logikai hibák ellenére is, de kétlem, hogy ez a film mentené meg ezt a spinoff szériát. Az USAban már most anyagilag mérsékelt sikernek néz ki. Legalább nagyjából úgy zárták le, hogy negyedik film nélkül is kerek lett a történet. Ahogy fentebb írtam, az emberek életvidám filmet akarnak nézni, míg ez inkább nyomasztóan háború előtti hangulatot árasztott. Egyszerűen ennek alig van újranézhetőségi értéke és semmiképpen nem gyereknek való.

 7. Eddig simán a legjobb film volt ebből a trióból. Mikkelsen egy állat, és itt is hibátlan, Jude Lawnak pedig minden pillanata arany. Fontos, hogy a két színész elő tudja adni ezt az ellentétes viszonyt, és nekik sikerül is. A történetben van néhány kérdés amit még a leghardcore-abb potter fan sem tudott megmagyarázni, szóval voltak gondok, de összeségében ez egy abszolút jó film.

 8. Második nézése közben végig az volt az érzésem, hogy most akkor ezt meg ezt a visszautalást tudnom kéne?
  Mert kb semmi nem maradt meg az előzményből, hát még a folytatásból.

  Illetve az eredeti filmekből az jött le, hogy Voldemort volt a valaha létező legnagyobb fenyegetés, közben kb csak a gimit akarta megszerezni, míg az “előzményfilmek” sokkal nagyobb hangvételűek és a benne lévők is erősebbek, nem tudom összeegyeztetni a kettőt, vagy lehet csak én értettem félre..

 9. Rob: Van egy rövid párbajuk a film végén, de ez még nem az a legendás összecsapás, amelynek során Dumbledore végleg legyőzi Grindelwaldot és amit a Harry Potterben is megemlítenek, azt még tartogatják, bár ugye nem feltétlenül lesz további folytatás.

  blady: Az a kolléganődet minősíti, hogy szerinte az egész film Dumbledore homoszexualitása körül forog. Ehhez képest Kínában is csak 6 mp-t kellett kiollózni a filmből, amiből egyértelműen kiderül D. és G. múltja.

 10. Mentségére szóljon, hogy nem egy filmbuzi😀 az is benne van, hogy fáradtan meló után nézte, de szerintem ebbe a filmbe nem kell annyi energiat fektetni, mint mondjuk egy Everything everywhere-be.. meló után néztem premier előtt, edzett vagyok, de 2 óra elteltével már éreztem, hogy fárad az agyam..

 11. Nekem az nem jött le, hogy a mi a baja Grindelwandnak a muglikkal. Csak simán aranyvérűként többre tartja magát tőlük? Ennyire reflektálni kell a valódi történelmi eseményekre oktató jelleggel? Személyes sérelmek érték volna? Tulajdonképpen mit akar? Pl. Nem nagyon láttunk mezőgazdasági varázslókat. Tehát mit enne a varázslótársadalom, ha nem lennének muglik, akik az élelmiszer alapanyagokat előállítják? Vagy csak elmennek vásárolni a muglikkal vegyülve? Vagy a házimanók viszik nekik a cuccokat? Mintha a Varázsvilág ezen praktikus részét nem gondolta volna végig Rowling.

 12. Platschu.Hibátlan leírás,csak egyetérteni tudok.Nekem az első nagyon tetszett.Pont

 13. Szerintem a második részhez képest sokkal összeszedettebb volt. Talán nem volt akkora káosz, bár már fentebb soroltak jó pár logikátlan dolgot, ami mellett nem könnyű elmenni. Érdekes azt látni, hogy sokan komorabbnak látták ezt a részt, de szerintem bőven “vidámabb” volt a másodikhoz képest. Összeségében viszont tök kellemes csalódást nyújtott.

  Dumbledore szexualitása abszolút nem központi tényező (max. annak, akit egy meleg pár létezése még mindig triggerel). Egy pár szereplőt kidobtak, vagy háttérbe szorult, mert nem kellettek, tök jogosan (kivéve Tinát, ha tényleg igaz a rumour, akkor szégyellje magát Rowling).
  Grindelwald leváltása nekem egyszerre volt jó és rossz, mert bár nem igazán jött be Johnny Depp, de valahogy Mikkelsen sem volt az igazi, így hozta a kötelezőt, de nothing special.
  Az állatkák még mindig cukik, és kikérem magamnak, nekem tetszett a kis jósállatka :)

  De bárki bármit mond, ha nem lesz folytatás, még mindig itt legyen abbahagyva, ahol Grindelwaldot egy kicsit aláásták/legyőzték, minthogy lógjon a levegőben.

  Platschu: Én most néztem végig mindkét részt előtte, és ott azért elég nyíltan taglalja, hogy nem tetszik neki, hogy bujkálniuk kell a világon, meg hogy nem tekinti őket egyenrangúnak stb.

 14. Én totál kiakadtam. Eddig magasról tettem az egész Legendás állatos cuccra, de az asszony megnézette velem, hogy tudjunk elmenni moziba erre a harmadikra. Az első tök jó volt, csak teljesen kikövetkeztethető. De legalább próbálkoztak. A második viszont totális hulladék, ott nyugodt szívvel varázsoltak emberek előtt az utcán meg óriási fekete leplek úsztak Párizs felett meg lángsárkányok… Az elsőben egy kurva madár miatt törölni kellett egész new york emlékezetét, itt meg totál szartak rá.

  Továbbá ebben a mágiaügyi minisztériumban MINDENKI egy korrupt seggfej. A Potter-filmekben is egy barátságtalan, seggekkel teli hely volt , itt is az. Szegény Grindelwaldnak tötál igaza van. Ott egy mágiával teli erős világ, és totálisan rejtve kell maradniuk, mert a köcsög emberek uralnak mindent. Az évszámunk 1926, tehát főleg amerikában azért voltak korábban problémák a népirtással, rabszolgasággal, és amúgy is egy gazdasági válság küszöbén állt a világ. Grindelwald meg akarja akadályozni hiroshimát meg a holokausztot, erre a minisztérium és hőseink jól megakadályozzák ebben. A második film utolsó 10 percében is egy random szereplő eredettörténetét kell végighallgatni, aki a harmadikban is csak biodíszlet maradt. Borzalmas volt.

  De ez a harmadik, ez még a másodikra is rátesz. Grindelwald karakterét annyira másképp nyomja Mikkelsen, hogy konkrétan semmiben se hasonlit Deppre. Se szakáll, se hajszin se frizura. Oké, ez még belefér, nade öltözködésre, beszédstilusra sem stimmel. Depp egy darkos hadúr, ez meg egy vén öltönyös szivar. Ezen még túl is lehet esni, de olyan egyszerü dolgokon, hogy a faszi nyilvánvalóan rosszfiú és kimondottan szart akar kavarni, és hagyják elnöknek menni… Miért nincs valaki más az egész minisztériumban vagy varázslóvilágban, aki felszólal? A másik két elnökjelöltnek semmi szava? Semmi választási vita? Program? Nincs politikai puccs a varázslók világában? Az oké, hogy Grindelwaldot felmentik a bűnei alól (amik amúgy nincsenek, hiába volt az előző címe az, ami, a faszi nem csinált semmi bűnt csak szónokolt. ha meg akkora bűnöző volt, miért nem végezték ki a savas szobában.) de bárkire rámutatnak, hogy ő lehet az elnök, és a varázslóvilág azt mondja, oké?

  Megbundázzák a szavazást ugye azzal a lóval vagy mivel, ami megmondja, hogy ki az elnök. Grindelwald nyer. Szinte azonnal kimondja, hogy HÁBORUNK A MUGLIK ELLEN MA KEZDŐDIK. Kimondja hogy ő biza harcba vinné az egész varázslóvilágot, és hiába a varázspálca, egy katona simán ugyanugy lelőheti a varázslókat, tehát véres háború lenne. A varázslóvilág ujjong. Senki, ismétlem SENKI nem méltatlankodik hogy na neee, ez igy nem jó. Aztán kiderül, hogy a ló döglött (ami megintcsak fura, hogy ezt igy a sok kemény mágus közül nem látta senki, nem ismertek fel egy döglött állatot és egy bűbájt. Kérdéseket vet fel ha ennyire könnyen megvezethető ez a csodás tudományokkal teli varázslatos népség) és az élő lovacska megválasztja a MÁSIK elnököt, aki békepárti(nak tűnik) és megint, mindenki ujjong és örül. Senki nem méltatlankodik, hogy inkább háborúzott volna. Ez olyan, mintha egy kocsmában meccs alatt mindenki egyöntetüen örülne bármelyik csapat góljának (vagy képzeljük el hasonló szellemben a magyar választásokat).

  A varázslóvilág megvezetésére ott van még a PÉK helyzete is. Kap egy hamis pálcát, és ráadásul ember. És simán ujság cimlapon hozzák, hogy ORGYILKOS MERÉNYLŐ. Senki, de tényleg senki nem teszi fel a kérdést, se ujságiró, se mágikus miniszter akármi, hogy egy muglinak hogy a francba működne egy pálca? A HP-kánonban elvileg full komplikált összehangolni egy mágust a pálcájával, itt meg simán benyeli mindenki, hogy a muglinak menne a varázslás vele. Full átlátszó az egész, és mégis beveszik, ezt is. Lépjen oda egy stukkerrel akkor Grindelwald elé, máris más.

  Továbbá ha ez a film annyira rohadt drága volt, akkor mi lesz amikor a mágusok háboruját kell megcsinálni, amiről annyit beszélnek? Mert ez a kis lövöldözés ez nem lehetett az a nagy párbaj Dumbledore és Grindel között, aki meg is lógott a végén. Olyan ez, mintha tudták volna, hogy ezt így kell megoldani, legyen valamilyen vége, de folytatni is lehessen, mert ezt nem eszik meg majd olyan könnyen.

  Továbbá a nonverbális, szavak nélküli varázslást a HP-kánonban mocsok sokáig tanulják meg minden, és a legmenőbbeknek megy csak. Itt meg már úgy lövöldöznek mint a star warsban. Mindenki kussban, nyomja a töltényeket ezerrel, aztán lesz ami lesz. Azt hiszem egy, azaz EGY átok lett kimondva az egész filmben. Ha hőseink a csapat német titkosügynök varázsló ellen csak úgy fegyverekkel lövöldöztek volna egymásra, semmi különbség nem lenne.

  Ugye Rowling keze bőven benne van ebben az egészben, elég szépen leépíti a saját világát, én már komolyan valamiféle bosszút vízionálok a fanok felé, amiért kiközösítették, és ez a válasz középső ujj. Komolyan, más magyarázatot nem látok rá, hogy ennyire hülyére van véve mindenki, a szereplők, a világ, a nézők, mindenki.

  Amúgy igen, ilyen indiana jones-féle kalandozós sorozat kellett volna legyen ez, a doctor who-kinézetű faszival, és a háttérben épitgethettek volna finoman egy nagyobb, háborús filmet, amiben kicsúcsosodik. Ebben már nem is voltak semmiféle legendás állatok a lovat meg a skorpió pók monsztert leszámítva. Az a börtön jelenet az király volt, simán első filmes szintű, de annyi. És már a táskába se jártak. Szomorú.

 15. A főnix-dolog tényleg zavaros volt – az vonzotta őt oda Kredenchez hogy haldoklott, de ezeket a madarakat a lore szerint a hűség vonzza az emberhez, vagy csak nyomi vagyok és a Dumbledore-hoz való hűség valahogy mindig a halálközeliség hozza elő ezek szerint és ez is csak a szerencsétlennek a családvágyát mutatta.

  Olvastam egy érdekes kommentet valahol, hogy ez lehet a negyedik rész lett volna eredetileg, mert a Covid miatt nem tudták leforgatni a brazil részeket, amik be voltak tervezve. Megmagyarázná miért voltak partvonalra tolva karakterek.

  Jacob a legjobb, az ő páros jelenetük a végefelé az utcán volt szívbemarkoló egy kicsit.

  Dumbledore nem tisztalelkű, ezt nekem nem adja be senki.

 16. blady: sztem az Everything is egyszerű film, legalábbis a végén jól összefoglalják és simán érteni

 17. nem is írtam, hogy nem lehet érteni :) de megkockáztatom, hogy több minden történik ~2,5 óra alatt, mint a 3 legendás cuccban összesen :D Nyilván fölösleges egy lapon emlegetni, de sehol nincs tiltva, hogy ne lehessen viszonyítani…
  Nekem valami olyasmi rémlik, hogy az emberek nagy százaléka egyhuzamban max 45 percig tud intenzíven odafigyelni valamire, én ezt tapasztaltam is a teremben, bár az én érdeklődésemet – egy rohadtul strapás melós nap végén – a végére sem vesztette el, hozzáteszem az pluszban fárasztó tud lenni, ha közben végigdumálják melletted az egész filmet, holott feliratos és mégis összpontosítasz végig.. Bocsánat a félig offért.

 18. Spoiler?!

  Azt tudjuk, hogy elvileg Newt és Tina unokája lesz majd Luna férje a jövőben, tehát ők ketten biztosan túlélik az eseményeket.

  Nekem azért nem tetszik ez a faji diszkriminációs vonal, mert a történelmi események még most is fájdalmasak. Ha vannak varázslók, akkor miért nem állították meg a világégést? Vagy befolyásolták az embereket pl. imperius átokkal? A második filmben már szó volt érintőlegesen atombombáról és holokausztról is. Nem vagyok róla meggyőződve, hogy a fikció és a történelem keverése jó döntés volt.

  Bhután kapcsán Tibet helytállóbb lett volna, de biztos nem akarták a kínai piacot elveszíteni.

  Én sem értettem, hogy Brazíliát miért emlegette Rowling a Twitteren, mert alig játszódott ott pár jelenet.

 19. A moziban két film előtt is láttam az előzetesét nem is olyan rég, és hát rögtön az fogalmazódott meg bennem, hogy annyira idétlen és tré felnőtt férfiakat kis varázspálcákkal ugrabugrálni és varázsolni látni, még ha a Potter-szériát kedveltem is. De biztos velem van a baj.

 20. mindent elmond a filmről yusuf (?) karaktere, akit ha kivágtak volna(és egész sokat szerepelt) semmit, de tényleg SEMMIT nem nem változott volna a cselekmény.

  yatest végre talán nem menti meg a bevétel sem, ami eddig is csak a HP franchise, nem pedig a minőség fokmérője volt. ezek az unalmas pálcával csapkodunk, színes hintőporokat lövünk egymásra, és néha két pálca összekapcsolódik párbajok a világ legnagyobb szégyenei, akárcsak a kb fekete-fehér színvilág..

 21. David Yates a legrosszabb dolog, ami ezzel a franchise-al történhetett. A Főnix rendje még rendben volt, de már az utolsó három Potter film is siralmas volt szerintem. Nagyon sajnálom, hogy ötödik film után nem váltottak rendezőt többször, de gondolom mivel a bevételek rendben voltak így a stúdiót nem érdekelte a filmek minősége. Szerintem még mindig menthető lenne a HP filmes univerzum ha lecserélnék végre Yates-t.

 22. Az előző két rész bármelyik Potter filmnél bénább, szóval nem hiszem, hogy csak Yates-szen múlott.

 23. Én azt sajnálom, hogy ezekből a filmekből egyszerűen már hiányzik “a varázs”. (Számomra már az utolsó HP filmekből is hiányzott, még akkor is, ha azok a könyvek adaptációi voltak.)
  Csak egy példát mondok, ami szerintem jól demonstrálja amire gondolok: emlékeztek a harmadik rész elején az omnibusz(?)ra? Az az ötlet, szekvencia, rész tök jól megadta a történet hangulatát, megadta a világ zamatát, belőtte hogy milyen világban is játszódik a történet. Fun volt, teljesen abszurd, varázslatos. Lehet, hogy vannak ötletek ezekben az új filmekben (mint Salmader táskája stb.), de számomra nem olyan varázslatosak, hanem már fáradtak, erőltetettek. Hiányzik a valódi szárnyaló fantázia és kreativitás, a koherencia és a… fun! Persze nem azt mondom, hogy végig móka legyen egy wizarding film, hiszen az összes HP film bizonyította, hogy az izgalom, a móka, a komolyabb szálak is megférnek bennük.
  Amúgy pedig a fentebb felsorolt kritikákkal egyetértek! Hiányzik a FB filmek mögötti egységes koncepció. Minden részben változnak a főszereplők, most már nem is Newton van a fókusz, hanem Dumbledoreon. Salmandert szerintem túlságosan is retardáltnak és autistának ábrázolták ahhoz, hogy 5 részen keresztül működő főhős legyen. A harmadik részben megint új főszereplőket vezettek be, míg eddig fontos szereplőket kispadra küldtek. Mi a francról akar ez szólni? Ki a francról akar ez szólni? Csak azért mert Fantasztikus Bestiák címmel csinálták meg az első, amúgy teljesen okés filmet, most már kényszerűen beleerőltetik a varázslényeket a többi filmbe is. Nem tudnak mit kezdeni a felvezetett karakterekkel. Részről része változik, hogy melyik karakterrel mit akarnak kezdeni, melyik fontos, melyik nem, melyik megközelítés fontos, melyik nem (vérvonal, aztán az mégsem stb.). Csapongó, koncepciótlan, új generációs Star Wars szindróma.
  A Kingsmenként öltözött varázslók illetve a varázspálcákkal varázsigék nélkül egymásra szikrákat dobáló mágusok csatározása pedig minden, csak nem magával ragadó és varázslatos.

 24. Nagy hiba volt ez az egész prequel, Redmayne-nel az élen. Én csak amnyit láttam az előző két filmből, amit elkaptam a tévében, de ott se voltam képes végignézni egyiket sem pedig a HP-et szerettem. Nem voltam rajongó soha, de ugyr érzem, ha az volnék, akkor gyűlölném ezeket a filmeket. Igy csak szimplán nem érdekelnek.

 25. Eddig minden részben bemutattak egy új ország mágiaügyi minisztériumát : USA, Franciaország és most éppen Németország. Én örülök az ilyen nemzetközi vonalnak, mert ez szépen bővíti a világot. Csak még mindig azt hiszik a fan service fogja eladni a filmet. Itt a trailerrel illetve a poszterrel rendesen átverték a rajongókat, mert utána nem azt nyújtották, amit belengettek. Ez pedig így nem igazán jó üzleti stratégia, mert azokat árulják el, akik még így is kitartottak.

  Az első részben szörnyű volt az árvaházas családon belüli erőszakos B-szál. Annyira keservesen és nyomasztóan haladt ott a cselekmény, hogy nekem amiatt nincs kedvem azt a filmet visszanézni, mert azt az egészet kompletten kivágnám belőle szívem szerint.

  A másodikban a bohém Párizs már sokkal hangulatosabb volt, de ott a gyerekgyilkosságon nem tudtam túlemelkedni.


 26. Az első részben szörnyű volt az árvaházas családon belüli erőszakos B-szál. Annyira keservesen és nyomasztóan haladt ott a cselekmény, hogy nekem amiatt nincs kedvem azt a filmet visszanézni, mert azt az egészet kompletten kivágnám belőle szívem szerint.

  Tökéletesen egyetértek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.