Avatar The Way of Water lett a címe

Természetesen a világ egyik legsikeresebb filmjének, az Avatarnak folytatásáról van szó. A 2. rész idén decemberben érkezik, és úgy tűnik egyre komolyabban gondolják ezt, hiszen kapott egy alcímet és az előzetese a Doctor Strange 2 előtt lesz a mozikban! Végre látjuk mozgásban.

Most megy valami Con, és ott elvileg már mutatták az embereknek, ami le is nyűgözte az ott levőket.

A Gizmodo leírta mi látható benne:

So, what’s in it? Well, it begins with those big, familiar clusters of vines high above the ground and a family of Na’vi, some big, some small, running and jumping around them. There’s a close up on the face of Neytiri, as she watches something with care, followed by a shot from high overhead of four Na’vi flying on the backs of what look like Pandoran Banshees over a vast ocean of water. They fly over big, almost coral structures in the sea with lots of Na’vi standing on them. There’s no talking over any of this. Just sweet, quiet music with hints of James Horner’s themes.

We then see an industrial area with humans and fully dressed Na’vi walking and talking together. A few helicopters taking off. Then shots of Na’vi swimming underwater. This is the big thing with this sequel, hence the title, and honestly… it didn’t even look like there was water. You know it’s water, it’s all blue and there are fish and a creature swimming, but it looked almost like they were swimming through the air. To be fair though, the footage is barely a few seconds and I was further back in the theater. It looks beautiful but not 100% convincing as water.

The trailer then ramps up into a bit of a montage. Some of the shots include Jake and Neytiri trapped in what looks like a flooded submarine. Them spying on a group of humans. Shots of Na’vi swimming alongside whales, holding their fins with a single hand. And even Jake in a shot that looks like he’s floating on water but then you realize he’s riding a creature that can both fly in water and in the air. Oh, and Jake now has a haircut. It looks very military. Dark, short, tightly cropped to his head.

“I know one thing,” Jake says in the trailer’s only dialogue. “Wherever we go, this family is our fortress.”

human
írta
2022. 04. 28. 03:55
megjelenés
24
hozzászolás


24 hozzászólás a “Avatar The Way of Water lett a címe” bejegyzéshez

 1. Ez eddig nem hangzik túl jól. Én azt hittem, hogy az emberek teljesen elhagyták Pandorát. Ha megint egy ember-Na’vi harc lesz, csak más helyszínre helyezve, akkor csalódott leszek. A szép látvány önmagában nem elég.

 2. Erre nagyon kíváncsi leszek. Mármint a bevételekre, mert maga a film egyáltalán nem érdekel.

 3. Úgy érzem ebből a leírásból, hogy kimaradt a két film között egy érdekes tévésorozat.

 4. Van arról hír vagy pletyi, hogy van-e valami groundbreaking technológia a filmben használva, amitől több lesz mint egy mezei 3D? Nem követem annyira a trendeket, de ez a 3D vetítés mintha kezdene lecsengeni nem? Vajon most is ezzel akarja majd bevonzani a nézőket Cameron?

 5. 6.

  Pár éve olvastam, hogy szemüveg nélküli 3D lesz a technikai újítása, de erre most nem sok esélyt látok. A sok gagyi konvertált 3D film kinyírta ezt a műfajt teljesen. Alig ismerek valakit akit még érdekel, mivel a legtöbben nem tudják, hogy nem csak egyfajta 3d film van.
  Plusz az új tévék se alkalmaznak már 3d technologiát

 6. Kidobtak valami promo fotókat is. Teljesen úgy néz ki mint egy videójáték. Ezért kár volt külön medencét építeni és abban baszakodni. Megcsinálhatták volna az egészet számítógépen.

 7. Azóta sem értem miért lett akkora siker az első rész.Olyan mint egy animációs színkavalkád.

 8. Emlekszem az elso resz marketingje (foleg a vegso, 3.5 perces trailer) olyan szinten megmutatott mindent, hogy a film kozben vegig tudtam mi mikor fog kovetkezni. Meg a film utolso kepkockaja is benne volt a trailerben.

  Gondolom jol kielemeztek, miert volt olyan sikeres a film es mindent probalnak pontosan megismetelni, szoval tuti megint ezt a marketing utat kovetik majd. Elso trailer johet, de amikor majd osszel jon a 3+ perces trailer, az mar ki fog maradni.

 9. az első rész akkor szerintem csak moziban és ott csak IMAX-ben ütött nagyot. a bemutató előtt pár hónappal szintén valami IMAX vetítés előtt bemutattak belőle egy hosszú jelenetet és az előzetest, az államat keresgéltem a padlón annyira tökéletesen mutatott az egész.

  azon kívül szerintem egy korrekt átlagos scifi, normális színészekkel, néha most is előveszem és belenézek, mert jó a világ, a környezet, az egész hangulata rendben van.

  ez most már szerintem semmit nem ad majd abból az élményből, sőt ha csak 3D-ben lesz akkor be sem ülök rá, mert ki akarná a sötét képet bámulni abban a béna szemüvegben, nemnem. de egy sima 2D vetítést eredeti nyelven megnéznék, érdekel mit tudtak kihozni az egészből ilyen irtózatosan hosszú tökölődés után.

 10. 12 éve volt az első rész. Azóta jött egy új generáció, aki élvezettel fogja nézni. Egyértelműen “jobb” lesz, mint az első rész, pedig a története annak is “ismerős” volt…

  Furcsa látni, hogy van aki 12 év alatt sem jött rá miért volt siker, csak mert neki nem tetszik. Nem jött még rá, hogy nem vagyunk egyformák…

 11. Bemutatják újra az első részt is az ősszel. Én elmegyek rá, az egyik legnagyobb filmes élményem volt, felelevenítem a második előtt. Szerintem aki moziban látta 3D-ben az nem mond olyan baromságokat, hogy ez a film átlagos volt. Én kétszer láttam moziban, ebből az egyik Imax, és utána egyszer tévében. A tévén töredéke az élmény, én ajánlom mindenkinek aki még nem tette, menjen el a moziba és élje át.

 12. Anthonz: rákerestem, és ha az IGN-re gondolsz, akkor azok concept artok vagy más grafikák, nem tudom jelezték-e a cikkben, nem olvasom most el

 13. Világviszonylatban még mindig a legsikeresebb film bevételileg. USA-ban is 4. jelenleg az all time listán. Mivel előtte mind sokadik folytatások vannak, így lehet mondani, hogy eredeti ötletből készült filmként az USA-ban is első. Ez azért nagyon durva.

  A 2. rész is elég nagyot fog szólni, szerintem ezzel nem lesz probléma. Cameron tudja mit csinál, még ha sokan azt is érzik, hogy nem érdekli őket vagy nem nézik meg, idővel úgyis beülnek rá.

  Emlékszem 2009 decemberben a hazai premier után még IMAX-ban 2010 áprilisában be tudtunk ülni rá! A bemutató után 4 hónappal… akkora volt az érdeklődés. Ezt melyik filmről lehetett elmondani…. egyikről se azóta se. Még az SW-filmek is hamarabb lecsengtek.

 14. Nem kell ezt túl isteníteni, de nem kell alul értékelni se. Akkoriban nagyot szólt a látvány, mert az valóban brutális volt. A történet emellett meg faék.
  Bízom a mesterben, hogy ráerősített a történetre. Mert a látványban biztos vagyok, hogy nem lesz kivetnivaló.

 15. Amennyire szép volt a film látványa, annyira középszer volt maga a története.Éppen ezért mérsékelt érdeklődéssel követem.

 16. @walker

  “Gondolom jol kielemeztek, miert volt olyan sikeres a film es mindent probalnak pontosan megismetelni,”

  Igen. James Cameronra pontosan ez a leírás illik…minden filmjében magát másolta…komolyan már.

  Cameron minden alkotása filmtörténeti mérföldkő. Mi akik olyan szerencsések vagyunk, hogy megadatott látnunk, ahogy filmről filmre emeli a tétet, tudjuk, hogy mit várhatunk. Valami olyat, amitől mindenki padlót fog majd.
  Akik nem tudják, nos, ők pedig meglepődnek majd.

  @Malachi

  “akkor be sem ülök rá, mert ki akarná a sötét képet bámulni abban a béna szemüvegben”

  Azért itt Cameronról beszélünk. Az Avatarra nem igazán lehet azt mondani, hogy egy átlag kovertált 3D lett volna.

 17. zagloba, én a marketing teamre gondoltam és hogy nagyon el fognak lőni mindent a trailerben.

  én speciel jól szórakozok a fanyalgókon, az első rész előtt is ez ment, a Titanicot is mindenki temette a bemutató előtt. Vicces, hogy valaki aki toronymagasan kiemelkedik a rendezők közül mai napig alábecsült.

  szidják itt az avatart, de emlékszem a pesti imaxben az összes előadás teltházas volt.

 18. 2x láttam moziban, pedig akkor még nem volt 3D itt a helyi Cinema city-ben, többet kellett utazni érte, de megérte. A történet is jó, hiába egyszerű, a látványvilág pedig brutális. Itthon újranézve is jó volt és majd ezelőtt is újrázni kell. Kíváncsi vagyok, hogy öregedett, hogy néz ki oled tv-n?!

 19. blurayfan – szinte mindegy is hogy öregedett, mert a Remaster moziba küldés mellé tuti járni fog egy UHD megjelenés.

 20. Megy itt a sok fikázás, aztán Januárban megint mondhatja,hogy “Im the king of the world” :-)

  Még gyorsan fejezze be a többi részt, aztán tessék már más filmeket is készíteni ! Ekkora filmes koponya ne foglalkozzon már 20 éven keresztül az Avatar világával :-(

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.