Taika Waititiindítja újra a Star Warst

Kennedy ismét megerősítette, hogy 2023 végén a Taika Waititi által készített Star Wars filmmel tér vissza a franchise. De azért még ez sem 100%. “Yeah. Well, not 2023, but late 2023, we haven’t locked anything in.”

human
írta
2022. 05. 28. 03:31
megjelenés
12
hozzászolás


12 hozzászólás a “Taika Waititiindítja újra a Star Warst” bejegyzéshez

  1. A Kenobi-sorozatban volt az utolsó morzsányi reményem a Star Wars-világgal kapcsolatban, megnézve az első két részt az is nagyon hamar az asztal alá esett és felnyalta a kutya.

    Olyan szinten elinflálták és leértékelték ezt az IP-t pár év leforgása alatt, hogy azt menedzsment- és PR-iskolákban fogják tanítani a jövőben példaként, hogy mit NE csinálj a rád bízott szellemi javakkal.

    Persze, még mindig hatalmas rajongótáborral rendelkezik a Star Wars, de érezhető, hogy erősen megkopott a mítosz iránti érdeklődés, ami persze annak is köszönhető, hogy a képregényfilmek szivárognak be ennek a helyére, és lassan megkülönböztethetetlenné válnak – de pont úgy is kezelik mint a Marvel-univerzum történeteit. Kicsit kísérleteznek ezzel, kicsit azzal, most lesz, most meg az, stb.

    A marha nagy különbség a képregényfilmekhez képest, melyek egy olyan fa, ami eleve szerteágazó gyökérrendszerrel rendelkezik, hogy a Star Wars egyetlen, nagy gyökérrel rendelkezik, melyet ha sikerül megrohasztani, az egész kirohad lassan, hiába gondozgatják a lombkoronáját.

  2. Vajda Gábor, noha egyetértek veled, de közben meg a realitás ránk cáfol. Nézd meg a nézői, rajongói reakciókat. Imádják. “újra 14 éves lettem, ahogy néztem”. “kicsordult a könnyem közben”. “a legjobb dolog ami 2005 óta a sw-ban készült”. “újra hiszen a sw-ban”. “engem megvettek kilóra”.
    Lehet, hogy mi azt gondoljuk amit, de közben a nép, a rajongók imádják és zabálják.

  3. És akkor harmadjára csomagolják majd újra nagyjából ugyanazt a történetet?

  4. @Endymion

    Amíg a magukat “rajongóknak” tituláló emberek a gyerekkoruk emlékeinek a foszlányait próbálják újraélni és rácuppannak minden szutyokra amire Star Wars van írva és leköpnek mindent ami szakítani akart a bejáratott konvenciókkal addig nem lehet érdemi változást remélni. Az “egyél sz*rt, tízmilliárd légy nem tévedhet” már tíz éve is rém gyenge kifogás volt a tucattermékek védelmére az emberektől. A mai világban pedig már szánalmas.

  5. Szerintem egyre kevesebben cuppannak rá…. elég megnézni, hogy a Force awekens utáni 2 rész bevétele csökkent az előzőhöz. Ami szarabb, az szarabb… ez van.
    A Boba Fett szivárványrobogós western paródia sorozat után, én majd max akkor töltöm le a Kenobi-t, ha semmi más nincs terítéken, és ha az évadzáróra jók a kritikák.

    Taika–nak viszont adnék egy esélyt, a remény hal meg utoljára, hátha addig leváltanak pár embert, aki lejtőre engedte tényleg a Star Warst (mert ez megtörtént az fix).
    Az első kommenttel egyetértek teljesen. Tanítani fogják tuti.

  6. Remek, alig vártam egy Ragnarök szintű vicceskedős szutyok Star Wars-ra, nehogy véletlenül elkezjenek komolyan hozzányúlni az IP-hoz, most sajna Waititi megy nagyot, ami a vígjátékoknál jól jön, de könyörgöm… De legalább nézhetjük hogy üti el poénnal az utolsó utáni Jedi halálát is…

  7. Tavaly nyilatkozta valahol Waititi a Star Wars filmjerol, hogy “It feels very me”. Lehet szeretni Waititit es utalni ezt a projectet egyszerre?

    Szememben a franchise, mint a legdragabb rokon, aki elhunyt es temetes helyett inkabb a hullajaval paradeznak, jott-ment senkik fotozkodnak.

    Kenobi sorozatnal erdemes raklikkelni az irott kritikakra, azt nehezebb hamisitani. Azok alapjan valahol 3.5 lehet a pontszam

  8. Artox. Jó esély van rá, hogy elviccelik a filmet, mint a Ragnarökben is, de ott nagyon jól működött. Lehet, hogy itt is fog. Részemről elég ha szórakoztat (nem mint a 7-9, amik simán rosszak voltak). Azért nézzük a filmeket nem? Hogy szórakozzunk.

  9. Én még adnék esélyt az Obinak. Első kettő résztől én is töbet vártam, volt benne egy pár nyögvenyelős rész (a 10 éves Leia-t senki nem tudja elkapni…), de a hangulat valahogy átjött.

    Crash
    Nem azzal van a abaj, ha valaki kicsit szakítani akar a Skywalker saga-tól, hanem azzal, ha valaki azt a saját képére akarja formálni utólag, ahogy azt KK meg a talpnyalói próbálják. Igen, ez kurva idegesítő.
    Az, hogy csinálnak mellette egy saját világot (high republic), az ok, csinálják. Majd meglátjuk kit érdekel és kit nem.

    És igen, vagyunk egy páran úgy vele, hogy ha SW, akkor igenis adunk neki esélyt, mert a remény hal meg utoljára

  10. @JKJ: A szórakozás oké, de lehetne azon is szórakozni, ha komolyan nyúlnának az alapanyaghoz végre, Waititi-től egy dolog maradt meg nekem a Mandalorian-ból is, a Stormtrooper-ek mémelése, arra nem építenék trilógiát, hogy minden tragikus dologra kell valami poén is. De miről is beszélek, jóformán az összes Star Wars film szutyok, csak ha kijön egy új trilógia, az felértékeli az előzőt, csesznek az IP-re évtizedek óta, szóval persze, jöhet ez is, felesleges Waititi-nek rendes vígjátékokat rendezni, ha a blockbuster jobban hoz.

  11. Hát nekem ne, nagyon sikerült,
    Még Waititi filmet végig nézni, meg a Mandalorianos epizódját se szerettem. Nem tudok elképzelés vele egy komoly Star Wars filmet, a humorát meg nem bírom elviselni.
    Félek ez még rosszabb lesz, ott az utolsó 2 rész

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.