Hustle: Sandler komolykodik

Az a helyzet, hogy ebből az Adam Sandlerből kérek többet, és az ilyen Netflix termékekből. Nyilván a gyengém a Hustle-höz hasonló sportfilm — bár nem írtam róla, és azért más, de az American Underdog is nagyon bejött nemrég –, szóval valamennyit le kell vonnotok a lelkendezésből, de rohadtul feelgood a Mindent egy lapra.

A történet egy a Sixers csapatnak nemzetközi kosaras tehetségeket kereső ügynökről szól, aki épp elő akarna lépni segédedzőnek. Mindig is ez volt a vágya, de amikor a klub új vezetés alá kerül, akkor visszakényszerítik az utazós életmódba. Egy elmaradt játékosnézés helyett utcai játékot nézve talál egy csiszolatlan gyémántot, akiben nagyon hisz, de senki sem csatlakozik hozzá ebben, így mindent feltesz egy lapra és maga készíti fel, mutatja be az NBA csapatoknak, nem kevés nehézséggel.

Nyilván leegyszerűsítettem a játékosok NBA-be jutásának folyamatát, de nekem úgy tűnt, hogy igyekeztek valamennyire hihető történetet összetenni, szóval a sport rajongóinak kötelező, már csak azért is, mert rengeteg jelenlegi és volt kosaras is az arcát adta hozzá kisebb szerepekben. Aki pedig csak a sportfilmeket bírja, annak is simán érthető mindig a személyes tét, szóval bőven nézhető ebből a szempontból is a Hustle.

Az egészben nem a történet csavarossága a lényeg, hanem az elmesélés módja. Egyrészt mert hiába rohadt gazdag Sandler, valahogy hihető a sors és saját korábbi döntései által vert kisember szerepében. Nem Oscar-t akart itt húzni, csak mutatni egy valamennyire átlagemberes történetet a kitartásról. Sajnos pont a felfedezett kosaras tehetséget alakító Juancho Hernangomez nem volt az igazi. Elment a szerepben, de az őt nyomasztó nehézségekből semmi nem jött át.

A kinézet szempontjából is simán a jobb Netflixek közé sorolható, most épp ellenpéldának a borzasztóan fényképezett The Bubble ugrott be. Ez valamennyire kilóg az átlagjukból ebből a szempontból. Nyilván a zsánere miatt a tempójához volt kottájuk, és szerencsére nem túlnyújtott a végeredmény, sőt, meglepett, hogy a lezárásnál mennyire kapkodtak, amit a negatívumok közé tennék.

Nem váltja meg a világot a Mindent egy lapra, de kellemes volt nézni, a kiszámíthatóságával is feldobja az embert ha épp olyanja van, de meglepni sosem fogja. Hogy is mondják ezt… comfort food. A remek húsleves filmes megfelelője.

10 hozzászólás a “Hustle: Sandler komolykodik” bejegyzéshez

 1. Nekem is bejött, úgy tűnik az idő előrehaladtával Sandler egyre komolyabb szerepeket is bevállal és jól el is játssza. :)

 2. Szerződése van a Netflix-el és emiatt remélem ezt a színvonalat hozzá majd. Sandler, ha drámaibb szerepben van, mindig remek. Ezt az utat kellene válassza színészipeg, hiszen a Happy Madison így is megmarad, mint gyártó cég, lesz pénze.
  Nekem is tetszett a film. Nem egy nagy durranás, de kellemes volt és Duvall is benne volt pár percig. Ajánlom.

 3. Eszméletlen mennyiségű sport filmes klisét öntöttek ebbe az egészbe. Teljesen kiszámítható az egész. Ha valaki nagyon szereti a kosárlabdát vagy Sandler-t, akkor érdemes megnézni, de egyébként elég tucat.

 4. Turbo, igen ezt irta le Human. Sandler ide Nba oda tucatfilm, de nyugodtan nezzetem meg mert jo.

 5. Teljesen korrekt volt látszik hogy Sandler nagy NBA fan. Nyilván a sportoló színészek kicsit gyengécskék de aki szereti a kosárlabdát annak kötelező

 6. King James production.

  Fasza film és milyen brigádot hoztak össze? Dr J, AI, Dirk, Shaq, Chuck, Ernie, Kenny, Luka, Trae, Ant-Man…

 7. Jól szórakoztam rajta. Nem sok újdonságot hoz, de amit csinál, azt jól csinálja. Kár, hogy nincs rá nagyobb igény, hogy Sandler több komoly szerepet vállaljon.

 8. Nem volt rossz, viszont a vágás iszonyat volt.
  Csomó jelenetnél úgy érződött, hogy itt valami kimaradt, illetve az időt is rosszul érzékeltették, nem volt jó a vonalvezetés.

  Vicces, hogy a rendezőnek nem ez az első filmje, mégsincs wiki bejegyzése, illetve én végig azt hittem a főszereplő srácról, az alkatából és mozgásából kiindulva, hogy nem profi kosaras, de utólag kiderült mégis az, lehet akkor inkább annál a kaptafánál kéne maradnia, mert a színészethez túl faarca van, nagyon nem jöttek át az érzelmek.

  Sandlernek meg gyakrabban kéne tolnia a komolykodásokat normális vígjátékok mellett, viszont azért itt is néha előjött a ripacs oldala, pl: amikor telefonált, hogy szívességet kérjen és üvöltözött, az nagyon a kamu örjöngős videóit idézte tényleges düh helyett..

  Fura látni a Happy Madisonos logó után komolykodást, azért valljuk be, hiányzik a régi, vicces, nem ripacs Sandler.

 9. Még nem láttam, de Sanlert imádom, kurva jó az ember, aki nem látta az Uncut gems-t az sűrgősen pótolja.

 10. Bár a film első 10 perce kb. mintha csak az Eastwood féle utolsó csavarból lett volna átemelve de nem bántom jobban. Ezek a könnyen fogyasztható sportfilmek mindig lecsúsznak és tetszenek is. És igen, ha Sandler is úgy akarja akkor tudja hozni a minőségibb szerepeket amit itt is bizonyít. Felkészül: Creed 3 :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.