Képeken a Furiosa forgatása

A Mad Max: Fury Road előzményfilmje, amit George Miller rendez. Ház izé, ránézésre hasonló lesz, legalábbis nem hirtelen füves pusztákon szökellnek majd főszereplők boldogan. A főszereplő Anya Taylor-Joy, ha eddig lemaradtatok.

human
írta
2022. 06. 20. 18:21
megjelenés
26
hozzászolás


26 hozzászólás a “Képeken a Furiosa forgatása” bejegyzéshez

 1. Hát, feladta saját magának a leckét a Fury Roaddal, de szép feladat az évezred legjobb akciófilmjét megpróbálni felülmúlni, drukkolok.

 2. Szerintem jelenleg ez az egyetlen film amit igazán várok. A Fury Road egy csoda és igen, az évezred legjobbja eddig! Ha ez fele olyan jó lesz már elégedett leszek.

 3. Az egyik legfrisebb, legkarakteresebb, nem mellesleg őrülten tehetséges és gyönyörű színésznő a valaha készült legjobb akciófilm folytatásában (bocs Matrix, Heat …). Elvárások maximum fölött, de úgy érzem, h sztem fogok csalódni.

 4. Awww erre boldogan fogok szökellni rá moziba😂😂 jaj remélem lesz is. A Fury Roadot libabőrös karral néztem végig

 5. 8.blurayfan: Szerintem az lett volna a totál felesleges és erőltetett, így sokkal nagyobb tere van a kreativításnak. Hardy meg annyira egydimenziós szereplő, hogy kb. a Fury Road leggyengébb karaktere.

 6. “így sokkal nagyobb tere van a kreativításnak”

  bár tény, hogy rohadt kreatívnak kell lenni egy prequelben hogy szórakoztató legyen, de sztem sok tere mégsincs az ilyen filmeknek. Ez alól egyetlen kivétel lehet, ha szokásos Miller módra szarik a Fury Roadra, és csak elmond egy kemény történetet Furiosa-val, amiben nem veszti el sem a kezét, sem pedig nem kerül Joe alá, szóval egy női Mad Max-et.

 7. Human: Miller azt nyilatkozta, hogy ez egy 15 évet felölelő, epikus történet lesz. Én azt gondolom ez a film fog a legtöbbet mesélni erről a világról nekün.

 8. Mate815

  +1

  Szerintem is ezt fogja arra használni, hogy elmeséljen pár dolgot a mára kultikussá vált mad max világ “keletkezéséről”

  Ilyen szempontból ebben tényleg több fantáziát látok, mint egy esetleges folytatásban, bár azt is megnézném nyilván. De nem kell aggódni ez nem vagy ez vagy az alapon működik, ha sikeres lesz ez a film csinálják majd azt is elvileg Mad Max: The Wasteland néven.

 9. 13: Nem nagyon hiszek a harmadik részben. Miller zsenije nélkül nem tudok elképzelni egy jó folytatást, és ő már most 77 éves. Mikor tudna nekiállni a harmadik résznek? Valamikor 2025-26-ban?

 10. Az ilyesmiben járatosabbaktól szeretném megkérdezni, hogy Miller mivel érdemelte ki a csalhatatlan (rendező)zseni státuszát? Önmagában a Fury Roaddal? A legkevésbé sem provokációnak szánom a kérdést, csak kiváncsi vagyok, mert elnézve az életművét én nem látom azt a különleges vonást, ami alapján mohó vágyakozással, és a különleges, magas minőségi iránti bizonyossággal tekinthetnék minden soron következő filmjére.

 11. @yippikaya

  Azért csinált ő előtte már 3 másik Mad Max filmet is, ez is benne van. Anno a Mad Max 2 legalább akkorát ment mint mostanában a Fury Road.

 12. yippikaya: A négy Mad Max bőven elég. A fickó gyakorlatilag teremtett egy új műfajt az akció filmeken belül ami utána hatással volt az egész pop kultúrára.

 13. nem arról van szó, hogy “csalhatatlan rendező” hanem kb Miller is amolyan utolsó mohikán mint mittudomén, Michael Mann, Ridley Scott, Peter Weir – másfajta tudás, másfajta filmezés, más hozzáállás.
  és Miller így vagy úgy, de a Fury Road-dal leiskolázta, felpofozta, letarolta a nála fiatalabb, ambíciózusabb akciófilm-rendezőket. meg úgy mindenkit.
  persze ezzel mi nézők jártunk a legjobban (az most más kérdés, hogy de miért nem ilyen blockbusterből van több, habár abban az évben egy totál más stílusban még pont ott volt a Man from Uncle, ami szintén nem a szokvány akciót hozta).
  emlékszem mikor kijött a Fury Road teaser az is mekkora volt – ahogy ott pisál a sivatagban…:) ha a Furiosa csak félgőzzel is jön össze, szerintem már boldog lehet mindenki.

 14. Köszönöm szépen a válaszokat! A popkulturális hatás előtt meghajolok, Mad Max 30 éves szünet utáni sikeres (és jó) újjáélesztése pedig tényleg nem hétköznapi tett volt.

 15. @Filmtekercs: Tudom, hogy az említett rendezőket csak példaként hoztad fel, és nem is akarok a konkrét neveknél leragadni, csak segítenek megvilágítani, hogy miért tettem fel a fenti kérdésemet: soha senkit nem hallottam George Millert emlegetni a Fury Road előtti kb. 20 évben. Utóbbi előtt sok szempontból tényleg le a kalappal, de az ilyen Babe 2.-kel meg Táncoló talpakkal mem igazán tudok mit kezdeni a kult-státusz szempontjából. Pl. nyilván Mann és Scott is lőtt nem is egy kapufát, de az övékét így is egy komplett életműnek érzem nagyon sok fontos és jó filmmel (előbbi esetében ráadásul egyedi stílussal), míg Millernél én két király akciófilmet látok (Mad Max 2. és a Fury Road), meg az egyébként szuper Babe tető alá hozását producerként és forgatókönyvíróként. De nagyon szurkolok, hogy a Furiosa a Fury Road minőségét vigye tovább :)

 16. 24.
  Szerintem arról nem Miller tehet, hogy nem olyan hosszú a filmográfiája (persze ki tudja). de azért ott van még az Easwicki Boszorkányok – amit felfoghatunk Fury Road előtanulmányként lásd. Nicholson = Immortan Joe, Cher/Sarandon/Pfeiffer = az Uruk ellen fellázadó nők (még mielőtt MeToo-val jönne valaki, ez egy univerzális téma).
  a Lorenzo Olaja meg fontos volt Millernek és kész.
  A Happy Feet vagy a Babe 2 – oké, mesefilmek – de a fasza bennük az, hogy nem “gügyög” a gyerekekhez, hanem megrázza őket. nem nézi hülyének a gyerekeket, hanem partnerként kezeli őket. azért manapság ez a hozzáállás is ritka egy rendezőtől.
  és akkor tényleg ott vannak a Mad Max-ek amik meg – ahogy fentebb írták – műfajt teremtettek. azért ilyesmivel tényleg nem sok rendező büszkélkedhet.:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.