Fast and Furious – F9 – The Fast Saga – vagy mi a hivatalos cím

Tudom, nagyon késve meg minden, de csak most… kimondom, vettem rá magam a film megnézésére. Az a helyzet, hogy nehéz belátni, mert a Fast 5 remek volt, de mostanra már végképp egyértelmű és többször aláhúzott, hogy ennek nem Vin Diesel, hanem Paul Walker volt a lelke, akit gyönyörűen elbúcsúztattak a hetedik résszel (where real man cried). Azóta pedig család ide vagy oda, Charlize Theron amoda, spinoff mégodább, ez egy semmi.

Konkrétan néztem a kilencedik részt, és el sem hinném, hogy ugyanaz rendezte, aki az ötödik részt. Semmi erő nem volt az akcióban (sem). Viccelünk tényleg a családdal, és jó érzelmi alap lehetne egy blockbusternek, de a teljesen szétkomolykodott személyes szálak mellé kéne az energia és a könnyedség az akcióba. Olyasmi hiányzik, hogy átrángatnak egy széfet a városon (Fast 5). Ehelyett még a trailerben mutogatott mágneses trükkök is borzasztóak voltak, pedig azokban nem is volt minden CGI.

Nem véletlenül nem a történettel kezdtem, mert az nincs. Vagyis van, de mégsincs. Van egy kütyü amivel így 2 nappal a megnézés után már nem is emlékszem mit lehet tenni, gondolom mindent irányítani, és ezt meg kell akadályozni a csapatnak. Az egész mögött némi egyéni szál is van, hiszen kiderül, hogy Dom-nak van egy tesója (család!), és ő félig a rosszfiú, mivel fiatalon volt egy komoly esemény, ami szétszakította őket (a családot!). Semmilyen a sztori, szinte senkinek nincs egyéni íve, csak 2 soros bólogatás jut a többségnek, de akár elég is lehetett volna ez az alap, már ha minden más klappol.

Szomorú, de konkrétan az űrkaland része volt a legjobb. Itt már nincs cápaugrás, simán visszajön rég halott szereplő ugye, egyszerűen bármit meg mernek tenni. Ennek megfelelően természetesen kocsival, de meglátogatták az űrt is a srácok. Miért ne? Nem tartom franchise káromlásnak, hogy erre kéne ráfeküdniük, több funt tenni az egészbe. Kell a család felőlem, de kell mellé olyan is, hogy letesszük a hajunk valamin, ami még pörög is. Itt minden akciójelenet súlytalan semmi volt.

Ugye a folytatás forgatásának a kezdése előtt dobbantott Justin Lin, és nem tudtam az általa rendezett F9 közben nem ezt érezni, mármint, hogy micsoda csaták mehetnek a háttérben. Lin esetleg tudja, nem elég a szappanopera, kell valami plusz, de a sztár már csak a szentimentalista dologra vevő, és az akció is egyre hülyébben néz ki vele. Lehet hozzáképzeltem, de mondom, ugyanaz az ember rendezte, aki a Fast 5-ot.

Nincs végszó, csak egy kérdés: nektek mi volt a legviccesebb a komolyan vett jelenetekből? Részemről amikor Dom “feláldozta magát”, hősiesen tartotta a frontot amíg a többiek elmenekülnek… hogy azok ne meneküljenek el, hiszen Dom egyedül lenyomott mindenkit tulajdonképpen. Vin Diesel nem veszíthet vásznon csatát!

19 hozzászólás a “Fast and Furious – F9 – The Fast Saga – vagy mi a hivatalos cím” bejegyzéshez

 1. Most végigpörgettem magamban, hogy mi volt ebben a filmben, mert már tökre elfelejtettem, de cselekményben annyi van benne, amivel egy minisorozatot ki lehetne tölteni.

  A leggázabb komoly jelenet az volt, amikor Charlize Theron és az Otto(?) nevű figura halálkomoly arccal és hangsúllyal folytatnak párbeszédet Luke Skywalkerről és Yodáról (???).

 2. “..ez egy semmi.”

  Ott elég is lett volna befejezni az írást. Több szót nem érdemelt. :D

 3. Nem nagyon emlékszem már rá. A Fast Fivera még pontosan emlékszem, a többi már összefolyik. A következőnek már csak a trailerét nézem meg.

 4. Becsülendő, hogy rászántad magad.
  Nekem még mindig ott van a “ha már igazán nincs más és a lego is unalmas” polcon.
  Egyelőre nem tervezek vele.

 5. Moziba néztem, a 4K uhd pedig berendelve! :)
  Várom a következő részt, hogy miféle agyatlan baromságot találnak ki! Meg hát Aquaman lesz a főgenya.

 6. Én bírom Vin Diesel-t, a Ryan közlegényben arra az 5 percre amíg agyon nem lövik, tökéletes volt.
  De a “sztárságának” ez a fajta produceri kivetülése – mármint az, hogy akkora beleszólása van már ebbe a filmsorozatba, mintha kb ő maga lenne Tom Cruise – az már több mint furcsa.:)
  Ennek a sorozatnak tényleg egy Les Grossman kaliberű producer kellett volna, aki leüvölti Vin fejét, otthagyja a dzsungelben, hogy legalább leszálkásítson és kisebb legyen a tokája – és akkor máris jöhetett volna valami értelmesebb útirány, mert ahová az FF tart, az már tényleg a pazar-pózör-paródia-kategória.:)

 7. “de mostanra már végképp egyértelmű és többször aláhúzott, hogy ennek nem Vin Diesel, hanem Paul Walker volt a lelke” –> ez a kulcsmondat! –> nagyon nehéz elképzelni, hogy amennyiben PW élne, akkor is ilyen lett volna a 8. meg a 9. rész…

  Vin Diesel azóta is ebből él… lásd a Rock beefelése, hogy jöjjön vissza az FastX-re, hogy így tisztelje meg PW emlékét… Teljes agyhalál.

  Tényleg, azóta, hogy Justin Lin dobbantott a Fast X-ből, azt most ki is rendezi, tulajdonképpen?

  Az 7. részig tart valójában a franchise, onnantól már csak Vin Diesel agymenése az egész, amire tulképp. nem is érdemes időt szánni. Utolsó részt már nem is moziban nézem. Minek?

 8. Láttam a filmet, ahogy elérhetővé vált. De eskü nem sok minden van meg bennem. Asszem talán, ami tetszett, hogy az egyik visszatérő karakter viccel azzal, hogy mi mindenen vannak már túl és hogy legyőzhetetlenek és bármit megtehetnek… és akkor erre mennek az űrbe… Egyébként kalap szarnak érződött a film. Nálam az F5 a csúcs, ott még volt egyensúly és még valahol a 6-7 is elment, de pl. a 8 már nem (nem is emlékszem sokra, max, hogy Rock vagy vmelyik másik odébb rúgott egy jégen sikló torpedót), ezt meg hagyjuk is. Hobbs and Shaw is erőltetett volt. Stathem és Rock elmentek a “család”-dal, de a közös filmjükben minden túl erőltetettnek hatott. De ez asszem egy mostani body-movie betegség, mert pl. a Red Notice-ban ugyanezt éreztem és míg az első bodyguard filmben SLJ és Reynolds működtek a másodikban már nem, mert túl volt tolva…

  Nyilván megnézem a 10-dik részt is majd, de csodát nem várok tőle, aztán meglephetnek…

 9. Én igazából már alig tudom megkülönböztetni, hogy melyik részben mi volt. Mindegyikből rémlik valami, de simán összefolyik és keverhetem is őket. Ez a film agykikapcsnak így egyszer oké volt, de amúgy egy tök üres valami már. Diesel-t én amúgy k*rvára utálom, szerintem egy súlytalan, színészkedni képtelen hústömeg ez az ember, amihez hozzájön még egy nagy egó. De ez a faszi kb. ebből él, semmi másból. Amikor feltartóztatja a rosszfiúkat, az röhejes volt.
  aga a film egynek jobb volt, mint az előző. Arra alig emlékszem, talán abban volt a végén a tengeralattjáró, franc tudja már. Pedig a negyedik résztől elég jó kezdett lenni a széria, de már az is marhára unalmas, hogy itt mindenki mindenkinek a valakije, mindig jön valami rokon. Erőltetett és izzadságszagú na…

 10. Nem lennék meglepve, hogy visszahozza Pault, mármint a tesója játssza el, mint a 7. részben!

 11. Amíg akciófilm addig vevő leszek rá mivel ez a műfaj gyakorlatilag már tetszhalott állapotba került Hollywoodban fast és John Wick filmek nélkül. Hogy persze szidjam is, moziba nem rohanok értük, jó lesz az itthon ingyen is ergo nem támogatom a készítőket.

 12. Kerijoe: a kommentedben benne is van, hogy miért készül majd még kevesebb, hiszen ha nem támogatod őket? nyilván “mert szar”, csak érted

 13. “jó lesz az itthon ingyen is ergo nem támogatom a készítőket”
  “Amíg akciófilm addig vevő leszek rá”

  külön írónikus, hogy a vevő szót használtad. kell kell, de csak ingyér.

 14. Szerintem nagyon zsír volt! Imádom mennyire nem veszi már komolyan magát és tudnak a nézővel együtt nevetni a sok agyatlan baromságon. Az első négy rész gagyi volt de amióta fullba nyomják a kretént epic! Alig várom a 10. részt!

 15. nagyon jól megfogalmazott kritika.
  a film végig semmilyen …

  És nem véletlenül akarják vissza rángatni CGI-al Paul Walkert a 10-11-be, mert tudják, hogy kb csak ezzel tudnának újra nézőket fogni pluszba…

  Ha Ő nincs, akkor nélküle a 10-11 lenne a buktás befejezés, mert az szinte borítékolható, covid ide vagy oda kevesebb és kevesebb pénzt fog hozni a frenchise…

 16. Otthon néztem meg és igazán szarráuntam magam rajta. Ahogy irtad is én sem hiszem el ,hogy ugyanaz rendezte mint a fast5öt. Ott voltak emlékezetes poénok no meg akció széfhúzás vonatba ugratás majd a végen a mélybevetődés stb. Az 1,2 classik a 3 japán miatt örök favorit. Nekem a 4 nem tetszett sosem es az ötödik résztől alakult át a frencsajz akcióvá ami jól állt neki mert a 6 és a 7 is tetszett bár ott már azétt bőven volt fasság de a végén lévő búcsúztatás engem is kicsit megríkatott. A 8at még elnéztem 1x de ez a 9 halálunalmas volt. Semmi emlékezetes jelenet. Most mi? Tapsopjak mert kötelet befeszítette az autóval és átugrattak egy masik szigetre? Kurvajó tényleg. Meg ezek a fölösleges visszaemlékezésektől kivoltam.
  + ha tökösek lettek volna simán megölhették volna tyrese gibbson karakterét amikor rázuhan az a kamion. De kijön mögüle mintha semmi nem történt volna. Holott megmagyarázhatták volna, hogy a kamion tetején van az a luk és pont úgy esett rá, higy belefér vagy valami. De semmi.
  Mágneses részek tetszettek only de az meg kevés volt.

 17. Ennek az összes előzetese annyira tré volt hogy kihagytam a mozit és nem is bánom. Talán még a második rész is jobb volt ennél. Fogalmam sincs Lin a 3-6 részek után ezt hogy hozta össze de lehet jobb is ha otthagyta ezt a már amúgy is süllyedő hajót.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.