Thor: Love and Thunder – mindent a poénok oltárán

Hahahaha. Azt hiszem aki komolyan veszi az MCU-t, és számára ezek A Filmek (CINEMA!), az akkora pofont kap Taika Waititi-től, hogy a The Last Jedi adja a másikat. Waititi fogta Scorsese mondását, miszerint a képregényfilmek vásári látványosságok, és úgy döntött, hogy akkor ideje bebizonyítani.

Akinek a Thor: Rangarök nem tetszett, mert szétkomolytalankodták a fontos képregény sztorit, vagy debil volt a humor, az semmiképp se menjen erre. Komolyan. Várja ki a Disney+ premiert, sokkal jobban jár.

A történet nagyon egyszerű, Bale karakterét cserben hagyja istene, akivel össze is fut egy sivatagi oázisban, és legyilkolja azt valami mágikus pallossal. Úgy dönt, hogy akkor ennyi igazából elég is az istenekből, szóval elindul, és Gorr the God Butcherként aprításbukba fog. Útba ejti Új Asgardot, és azt már végképp nem hagyhatja Thor, aki amúgy a Guardians of the Galaxy-val épp az univerzumon segít. Itt tűnik fel Jane (Natalie Portman) a Mjölnirt lóbálva. Izé, a többit végképp hagyom meglepetésnek, szerintem elég korrekten rejtegette az előzetes a meglepetéseket.

Tudjátok mi ez a film? Az épp feltámadt vicces romantikus kaland zsáner új darabja. Komolyan, ténylegesen a The Lost City párja, nem pedig a No Way Home / Doctor Strange 2. követője. Ilyen szemszögből lehet csak elé ülni, ez az MCU komédiája, ezt a zsánert is meglátogatja a Phase 4 rendesen… vagyis sokaknak sajnos a paródiát hozza majd igazából.

Rengeteg karakter önmaga túlpörgetett változatát alakítja, az utolsó 10 percet kivéve nincs olyan, hogy nem valami gag vagy poénkodás megy, a dráma harmatgyenge végig. Bale hiába teszi oda magát, egy másodpercre sem vehető komolyan, hiszen az istenölést nem nagyon mutogatják, miért is tennék, így kicsit sem ijesztő a karaktere. A film kinézete pedig hatalmas kérdőjel. Komolyan, még akik védik is az MCU közepes kinézetét, azoknak is el kell ismerni, hogy még csak nem is volt egységes a képi világ.

És most. Nos. Ne dobáljátok a köveket, mivel az Endgame óta nem tudom teljesen komolyan venni az MCU-t, de azért leköt, és egy F9-nél sokkal jobb, így bevallom remekül szórakoztam, legalábbis amíg a teremben ültem. Hemsworthöt több komédiába! Russell Crowe mint Zeus hatalmas! A fenti negatívumok nem zavartak. Kijöttem és el is múlt a remek érzés persze, nem maradt velem, mint egy jobb komédia tette volna. Mindezek ellenére tudom és látom, hogy miért okoz majd sokakban törést.

A film végén két plusz jelenet van, és az első olyat dob fel, ami konkrétan érdekel. Csak ne Waititi rendezze majd?

50 hozzászólás a “Thor: Love and Thunder – mindent a poénok oltárán” bejegyzéshez

 1. Nekem lehet alacsonyan voltak az elvárásaim, de pozitívan csalódtam. Szerintem jobb mint a Ragnarök, mármint nekem itt jobban átjött a dráma, míg ott nem éreztem semmit. Gorr és Jane történetére gondolok. Ezeket nem poénkodták el. A film persze vicces.

  [bocs kicsit moderáltalak, mert nem akarom, hogy már az első komment arra terelje a beszélgetést és csak arról legyen szó. Ha karod írd be újra 1-2 nap múlva – a szerk]

 2. Szerencse, hogy egy ideje már nem érdekel mi hogyan zajlik ebben az univerzumban, értve ez alatt azt, hogy az emlékezetem a garnéláéval lett egyenlő. Nagy vonalakban kb. megvan, hogy hogyan jutott el az MCU idáig, de több nem. Ez sokkal inkább áldás, mert a Doctor Strange-nél is úgy voltam, hogy jó nagy marhaság, de egynek elment, aztán minél inkább elgondolkodtam azon, hogy mit is láttam, annál inkább csesztem fel az agyam.

  Végül aztán itt is eszembe jutott, hogy ha a szereplők egy másodpercnél többet gondolkodnak, akkor max. 10 perc alatt le lehetett volna zavarni a filmet bármelyik végkifejlet irányába és inkább azonnal befejeztem az ezen való rágódást.

  Ez egy abszolút gyerekfilm, ahol nem szándékozik túl nagy drámákba belemenni annak ellenére, hogy vannak a filmben – magához képest – feleslegesen nagy drámák, de azt úgy adja elő, mint egy kollégám, aki úgy meséli a gyerekeinek a Hófehérke és a hét törpét, hogy Hófehérke csak lefeküdt aludni és a herceg felébresztette. Ha dráma van, azonnal viccet kell mellé teni. Ez eddig is probléma volt az MCU-ban, és a legutóbbi Pókember azért tudott akkorát ütni, mert a dráma hiteles maradt és hagyott magának lehetőséget katarzisra.

  Egyedül Christian Bale drámája az ami komolyanvehetőnek indul, ennek megfelelően komolyan veszi a szerepét, de ettől meg olyan lesz az egész, mintha egy tök másik filmben szerepelne. Natalie Portman drámája a végére kezd komolyanvehető lenni, és amikor már azt hittem, hogy na, végre beleálltak valami TÉNYLEG komolyba, sikerült egy újabb kiskaput nyitni…

  Most is befejezem inkább a gépelést, mert tudnék mit írni, de megint az van, hogy minél több dolog jut eszembe, annál inkább csak felbosszantom magam. A film maga bűne az leginkább, hogy oké, szórakoztató akar lenni, de ezt annyira bazári módon teszi sokszor, hogy saját magát inflálja el, a legtöbb poén így erőltetett lesz, max. minden 20.-on tudtam elmosolyodni.

 3. Semmi baj, gondoltam rá egyébként, hogy le sem írom, nem akarnék veszekedést, konfliktust, de aztán mégis muszáj volt kiadni magamból. Kíváncsi vagyok hány embert zavar ez, más is szóvá teszi e.

 4. Olyan szintű szekunder szégyenérzetem volt a ‘poénok’ 90%-ánál, hogy az fizikailag fájt. Még eredeti nyelven is cringe volt, a szar magyar szinkron csak olyan triplán rontott rajta ismerőseim elmondása alapján.
  A filmről a 2008-as Superhero Movie jutott eszembe, a zsáner paródia film horrorra akadva stílusban. Egy szinten volt azzal kb.

  Be kell látni, az MCU az Endgame-el véget ért.

 5. Mèg a nyitó jelenetnél azt hittem valami komoly filmet kapunk(vicces mert waititi, de azért legalàbb komolykodàs is lesz itt).

  De aztàn ahogy jött Thor első jelenete, àtvàltottam Transformers módba, hàtra dőltem ès kikapcsoltam az agyam ès csak nèztem ami törtènik.

  Úgy szórakoztató volt, de amint elkezdel gondolkozni azon hogy mit làtsz, ki mit ès mièrt csinál, teljesen atomjaira hullik a film

 6. Én anno nagyon pozitívan csalódtam a harmadik részben, úgyhogy most túl nagyok voltak az elvárásaim. Maga a film teljesen szórakoztató volt, bár olyan érzésem volt, hogy kivágtak teljes szálakat itt-ott. Két tizenéves gyermekemmel néztem és ők maradéktalanul elégedettek voltak :-).

 7. Szívemből szólottál human még ha a The Last Jedi-os viccedet nem nagyon értékelem

 8. spoileres

  Általában védeni szoktam a legtöbb blockbuster filmet. Megtettem a JW Dominion-nál is pl, kiemelve azt, hogy abban mi tetszett. Ezt viszont nem tudom bevédeni…. egyszeűen nagyot csalódtam. Sokkal nagyobbat, mint a Doctor Strange 2-n (akarom mondani “Wanda – The movie”).

  Mindeközben én tényleg IMÁDTAM a Ragnarok-öt.
  Ami a csalódást okozta lényegében:
  – lehet poénokat beépíteni meg minden, de kellene valami történet a főhősnek, ami megy a háttérben…Thor 3-nál nekem ez tök jól volt adagolva, és ott a háttérben ment, hogy Thor tényleg keresi önmagát a kalapács nélkül, és a végére meg is találja….itt viszont Thorból idiótát csináltak konkrétan, aki ugyanott van mint bármikor máskor (és a végén is ugyanott folytatja, ahol kezdte)
  – Bale-nél még C Blanchett is jobb volt, mint főgonosz, valahogy ott jobban átjött, hogy tőle tartani kell, stb. Persze Bale játéka vitte a prímet, de sztori szempontból 0.
  – Lehet poénokat betolni a filmbe és kell is Marvelnél, nem lenne gond….de amikor a Chuck Norris-os spárga ment az elején, már ott néztem, hogy ez mi a tosz….utána meg sorra jöttek a Csupasz Pisztoly szerű jelenetek végig. Egyszerűen nem lehet komolyan venni azt a karaktert, aki a nagy 3-asból megmaradva az Endgame után az egyik vezéregyéniségként kellene, hogy vigye a csapatot..
  – gyerekek megkapják random Thor erejét (vagy mit) WTF
  – fegyveres szerelmi háromszögre több időt tettek kb, mint a Jane románcra…WTF
  – és kövezzetek meg, de nem volt elég 1 meleg karakter, nem volt elég 2, egy egész alien faj kellett, hogy melegként benne legyen. Ezzel nem lenne gondom egyébként, de úgy hatott, mintha az is csak a poén kedvéért lenne a képernyőn (mint a téma parodizálása)

  Pozitív:
  – zene
  – Russel Crowe, főleg az eredeti hanggal, lopta a showt

  A legjobban sajnos tényleg az Otherworld csatornán hallottam, olyan a Phase 4, mint amikor egy játéknál már kijátszod a fő küldetést, és később nekiállsz a mellékszálakat is játszani.
  Gorr-ból is lehetett volna egy több filmen átívelő main boss, simán. Kihagyott ziccer…olyan messze vagyunk egy élvezhető következő Avengers filmtől, hogy belegondolni is rossz…

 9. Én is nagyon szerettem a Ragnarök-öt, de a Love and Thunder-t képtelenség bevédeni.:(
  Sajnálom, ez tényleg egy olyan irányba mozdult el – pont azokra az elemekre tettek rá még egy lapáttal – amik miatt már igazából kommentelni se lehet róla mit.
  De a kritika kb úgyis azt írja le, amit én is gondolok (kivéve a remekül szórakozás részt).
  Nem tudom… csak egy példa, hogy ez a Korg karakter is amit Waititi úgy erőltet – kb ő a Marvel filmek Jar Jar Binks-e. De amúgy még ez a legkisebb probléma ezzel a filmmel.
  És hát ez a kinézet… és akkor ezalapján Waititi megy Star Wars filmeket csinálni?
  Na mind1, hagyjuk.
  Ez van.
  :(

 10. Infantilis debilség. Waititi kb. a legtúlértékeltebb személy jelenleg Hollywoodban.Volt 2 film amiben működött az idióta humora és nagyjából ennyi.

 11. Bátyámmal mi végigröhögtük az egészet, jó volt, de miután kijöttünk moziból mindketten mondtuk, hogy lehet kicsit túltolták a poénkodást, konkrétan már Deadpool jutott róla eszembe, de az meg más tészta teljesen. Ennek ellenére tetszett, kijön DvD-n akkor mégegyszer megnézem az biztos.

 12. @Mevro: nem jön ki DVD-n… –> Magyarországon az Endgame óta nem jönnek ki az MCU filmek DVD-n, kivéve a Spider-man filmeket, mert az Sony.

  (Elvben a Disney-hez tartozó többi stúdió filmjei sem jönnek, de azokról nem vagyok képben.)

  Van helyette Disney+.

 13. Nekem nagyjából tetszett, a poénokat soknak tartottam, a sötét drámát kevésnek.
  Végig olyan érzésem volt, hogy Bale jeleneteinek 90%-át kivágták, hogy ne legyen túl dark a film.
  Az viszont tetszett, hogy a GnR zenéire építettek fel sok jelenetet.

  SPOILER

  Az meg már teljesen felcseszi az agyam, hogy korábban csináltak Wandából egy oltári jó karaktert (akit utána kineveztek főgonosznak, mert miért ne) és kicsinálták.
  Itt meg Mighty Thor (Portman) lett nagyon jó, erre kicsinálták.
  Ki van a f*szom, hogy tök jó női karaktereket eltipornak, és maradnak, akik maradnak. Nem akarom tovább boncolgatni, mert ban lesz.

 14. “az egykori szerethető melák Thor egy debil nyomoronc lett” – szerintem ez vissza fog még ütni a későbbiekben. nem kell mindig mindenre rátenni egy lapáttal a következő filmben.

 15. Nagyon hasonlóan éreztem én is a filmet, ahogy Human írta. Amíg ott voltam baromi szórakoztató volt, így vissza gondolva sok mindent hiányoltam. Szerintem baromira nem éri el a Ragnörök szintjét, oké, a dráma jobb volt, felületes, de mégis mélyebb, mint a 3-dik részben, viszont a Ragnörök egy konstans fun volt jó karakterekkel, fasza helyszínekkel és a Thor- Hulk páros kiegészülve Lokival verhetetlen volt.
  Itt Christian Bale jó volt, Chris Hemsworth is hozta a formáját nah meg Russel Crow és az istenek városás rész egész jópofa volt, de oszt ennyi. Voltak nagyon cool jelenetek meg a zene fasza volt, amikor Thor leadja az “erő”-t a gyerekeknek és azok is mennek gyepálni tök jó volt, de pl. mi értelme volt betenni Lady Sif-t, ha kétszer max 30 másodpercnyi szerep jutott neki. Nah meg az egész Bucher of Gods dolog üres volt. Aztán itt is voltak ilyen a trailerben volt egy jelenet foszlány, aminek egy alternatív változata jött át a végső változatba.
  Szóval nemtom, nem lesz egy olyan bármikor újra tudom nézni fun film mint a Ragnörök (vagy az első Ant-Man), viszont ott a teremben elvoltam vele, nem untam, szórakoztatott…

 16. Én is azok közé tartozom, akik egy az egyben 0 elvárással ültek be a filmre,de én kva jót szórakoztam rajta :D Ezer sebből vérzik az egész, de ahogy Namu is írta, az első jelenet után felültem az agynélküli vonatra. Olyan kontraszt van a jelenetek között, hogy így sajnos lehetetlen komolyan venni Gorr-t(bár Bale szerintem nagyon jó), számomra a felvezetése is elsietett/súlytalan lett, ami igazából az egész filmre jellemző. Thor karaktere szempontjából szerintem már lattuk a csúcsok csúcsát, nem nagyon lehet szerintem ezt már hova fokozni, ezért indultak el szerintem a saját maga paródiája irányba.

  A kritika minden szavával egyetértek, szerintem hasonló hangulatban ülhettünk be a filmre:D

  SPOILER
  A búcsúzós jelenet viszont kifejezetten jó lett, tudtak egy kis érzelmet kicsikarni az emberből, bár a kislány karaktere teljesen érdektelen, és idegesítő volt a végén, főleg a retekszar szinkron miatt lehetett ez(soha többé nem nézek szinkronos filmetn, annyiszor megfogadtam már) A stáblista utáni jelenettel lehet álleesős felvezetést akartak csinálni, de az első gondolatom az áá leszarom volt:D

 17. Szerintem itt adtak Waititi-nek egy zsák pénzt, hogy csináljon egy az MCU szempontjából nulla jelentőségű filmet, mert tudták, hogy a Ragnarök után ezt is megnézik az emberek. Igazuk lesz. Pénzügyileg siker lesz. Kitöltik az időt a következő MCU fázisig. Bele nem zavar semmibe. Ha a helyén kezeljük, akkor ez egy szórakoztató film. Ha kicsit jobban megnézzük, akkor egy gyenge Marvel produkció.

  Arra azért kíváncsi lennék, hogy valahol a(z állítólag) 4 óra leforgatott anyagban van-e egy jobb film elásva. Több jelenetnél is azt éreztem, hogy furán lett vágva.

 18. Nagyon vártam és akartam szeretni, de egyedül a nyomorult kecskéken tudtam röhögni, pedig az is egy 8 éves lejárt meme még Taylor Switft fénykorából :D

  Az árnyéklények bénák, a funkciótlan LMBTQ-kikacsintások egyre kínosabbak (nálam toleránsabb ember nincs, de amikor tudod, hogy csak azért vannak benne azok a szövegek a filmben, hogy NEVELJÉK a nézőt, az idegesítő), a főszereplők nyilván imádnivalók, de például Star-Lordon és társain nagyon érezhető volt, hogy fárasztja őket ez az egész már.

  Úgyis megnézem az összeset, de egyre kevesebb lelkesedéssel. Sose gondoltam volna, hogy nekem az idei szuperhős-filmek közül a Batman lesz az egyetlen jó és emlékezetes, pedig volt azzal is gond bőven.

 19. “Arra azért kíváncsi lennék, hogy valahol a(z állítólag) 4 óra leforgatott anyagban”

  nem tudom mikor indult ez el, de szinte minden filmből vagy 4 órás assembly cut, semmit nem jelent sajnos, az nem egy “igazi rendes vízió” csak mert a Snyder Cutnál bejött véletlenül.

 20. Abazolút fogyatékos gagyi, amin 10 év felettiek nem igazán tudnak szórakozni. Annyira unalmas ezeknek az ótvar bóvli filmeknek a kiszámíthatósága, hogy már reménykedni se lehet az esetleges kivételben.

 21. Igazából popcorn mozinak elment, sok vizet nem zavart, de a Ragnarök után nem ezt a Thort vártam. Az a Thor aki szinte mindenét és mindenkijét elvesztette, sokkal jobban tudott volna rezonálni Bale karakterére és hitelesebb lett volna a film vége, ha ebbe az irányba viszik az egészet, több drámával. Ettől függetlenül lehetett volna a film közepén egy laza színes szagos rész a bárgyú poénokkal, de kellett volna a nagyobb dráma, hiszen a Ragnarököt is az foglalta igazán keretbe. Szóval nálam ez egy kihagyott ziccer, tét nélkül. Talán az egyetlen veszteség, hogy Gorr karakterét elpazarolták, de filler movienak elment. A nagy ívű háttérsztorit viszont nagyon hiányolom, egyelőre érezhetően csak egy generáció váltást készítenek elő, de szerintem abból nagy seggre esés lesz, ha az “öregek” abbahagyják és csak az újak maradnak.

 22. @human
  Azért én is azt olvastam, hogy nagyon nagyon sok leforgatott anyag végül nem került a filmbe. (pl Gorr öncsonkítása, ahogy megválik a tetoválásaitól, Jeff Goldblum, Peter Dinklage, Lean Heady jelenetei, illetve Portman is nyilatkozta: “Egész fejezetek, bolygók, karakterek és világok maradtak ki végül a filmből, amikor fergetegesek voltak, és sok időt és energiát fektettünk beléjük az egész stábbal együtt” – mondta a színésznő.
  “Elképesztő, milyen sok jó anyag nem került be a filmbe, azzal együtt, hogy milyen sok jó anyag van benne. Általában az van, hogy próbálsz elegendő jó felvételt összehozni egy filmhez, ebben az esetben pedig túlságosan is sok lett. Ez igazán meglepett.”)

 23. Endymion: de hát ez annyira reklámszöveg kb. “ez a krém krémje, amit moziba küldtünk”, meg ugye a taika de kreatív imidzs építése. Amiket ott emlegetnek lehet megvan zöld háttérrel, de mire a befejezés kellett volna már rég kivágták, és a többi. Nem tudom honnan idéztél, de úgy tűnik meg sem próbálták kontextusba tenni.

 24. Human, az eredeti interjú az Indiwire-nek készült (de amúgy IGN):
  https://www.indiewire.com/2022/07/thor-love-and-thunder-cut-scenes-1234737936/
  Azzal én is tisztában vagyok, hogy a legtöbb kivágott anyag csak nyers, nem szokott utómunkálatot kapni stb.

  Spoiler: csak én nem értem, hogy lehetett a film végén újra egyben a Mjölnir, ha azt Jane megsemmisítette a Halálpallossal együtt, épp ezért halt meg végül ő is, hiszen így a pöröly nem tartotta tovább életben?

  A mazsorettező elhízott Russel Crowe mindent vitt! XD

  Amúgy ezt mintha kevésbé utáltam volna, mint a Ragnarök-öt. Talán mert nem ért sokként a disszonnancia a téma és az ökörködés között. Mondjuk ettől még nem valami jó film, de főleg mert a sztorija nem erős.

 25. Browncat:amíg kína kompatibilisen vannak rendezve ezek a filmek, addig semmire nem nevelnek senkit. Az hogy kèt mondat között elsuttognak valami meleg dolgot, amire abszolút semmire nincs kihatàssal, abban nem sok nevelés van.

  Endymion: ehhez a filmhez ezer meg egy órànyi extra anyagot is forgathattak volna, nem lett volna jobb a film. Koncepció terèn vannak itt gondok. A film egy pillanatra nem bír megállni. Csak megy és megy.
  Nem hogy drámai de meg komolyabb jelenetet sem hagynak lèlegezni. Egy nyugodt másodperc nincs a filmben. Mindenki egyfolytában beszèl, csacsog, jàr a szàjuk.

  Pl csak Jane kezdő jelenete, olyan szépen meglehetett volna oldani csak pár mondattal meg színészkedèssel, de nem csak megy a szàj karate.

 26. Nem láttam a filmet, csak a kritikát olvastam. De ez alapján nem a fejemben valahogy nem ér össze a film állítólagos minősége azzal, hogy mekkora nevek szerepelnek benne. Ennyire nincs már más nagy költségvetésű film, amiben szerepet kapnának? Bale ezért vállalt a Batman után újra képregényfilmet?

 27. Pozitív csalódás. Hülyeség, de rendben van. Widow es strangeboszi után újabb jo marvel. (Pok, sancsi nem) . Az első 2 thor gyenge/0 a ragnarok uncsi. Ez az elso jo thor. Ami egy klip. Igazából filmkent alig all meg. Ésszerű “evilági” történéseket, megoldásokat kár várni. Azok az ötletek rég elfogytak. Egyik pillanatról a másikra a félő gyerekekből isten harcosok lesznek és kész. Hol itt a probléma..? + a hazai side nem murdál offkorsz, csak kis vese panasz, pedig zene volt alatta.. Lol +Hihetetlen, hogy ezek a monszták milyen családi beállítottságúak újabban. Aki ráfeszül, h mit kell kapjon, koppanni fog.

  Ervin nagyon túltolta időnként. Az fájt. Kevesebb néha több lenne. Kicsit olyan volt mint buci heathként. Attol jobb azért. (meg neki eleve nem jár pofon. A sok háborús infláció (hapci) után már jót tett egy kis fun limonádé. A helyi színház megér egy ticketet :) )
  Megnezem ujra. Megerdemli az 2160p-t is otthon. Majd. Mint film 6,mint fun klip 8.

 28. Catch def: Kétszer olvastam el a kommented, de ledobta az agyam az ékszíjat :D Lehet túl sok kávét ittál? Vagy a film hatása? Ne sértődj meg csak viccelek ám…

 29. A trailerek után úgy ültem be, hogy ez a film hülyülés lesz.
  Ebben a 109 percben jól szórakoztam, és tény rengeteg helyen bele lehet kötni a filmbe, de aki csak ki akar kapcsolni bruttó 119 percre annak jó választás.
  Amúgy is a Spiderman meg Doctor Strange nagy tétjei után jól esett egy kis komolytalanság.
  Bár ennek Gorr a nagy vesztese, mert neki egy sokkal sötétebb film lett volna jó. Bale megint nem okozott csalódást.
  Az MCU jövőjével kapcsolatban nem vagyok borúlátó, mert a 4. fázisra amolyan átvezetőként tekintek a következő nagy történetre.
  Bár a Fekete Párduc 2-őt semmilyen formában nem várom, de a Hangya 3 Kanggel már nincs messze.

 30. hu, hogy nem lesz ebből flame, szóval hogyan is kérdezzem…

  itt mindenki ekkora Marvel fan, hogy a bemutató hetében, szóval valószínűleg tervezett programként beül egy ilyen izére? csak azért kérdezem, mert így olvasgatva tízből kb. hét embernek egyáltalán nem jött be, a maradékból ketten azt mondják végül is egynek talán elment és még olyan is akad, akinek tetszett. (mondjuk neki gondolom az elöltöltős mosógép főzős programja is nagy élmény haha, bocs, tényleg heh.)

  és ez a minőség, vagyishát annak a hiánya (szintén a kommentok alapján is) egy rakás embernek azért már az előzetesekből is leesett. akkor miért áramlik a nép rá? ha lehet tudni, hogy miféle cucc lesz? veszek a jegy árán 3 félnormális sört, még az is jobb szórakozás.

  ne adjatok pénzt nekik, ha ilyen silány vackokkal szúrják ki a szemeteket! szerintem.

 31. Nem szeretem a sört, szóval nekem az a kínzás. Ellenben szeretek két órára agyat kikapcsolni és beülni a kis családdal egy ilyen filmre.

 32. Malachi: most azon kívül, hogy még a szar marvel is jobb, mint a jurassic world 3, egyszerűen alig jön blockbuster, aki szereti a blockbustereket az erre megy. na most indulok a mosógéphez, bár felültöltős, de amikor centrifugál az izgi!

 33. de ez még csak nem is blockbuster, lehet én is megnéztem volna, ha az előzetesről nem üvölt, hogy valami hülye színes gegparádé lesz az egész. ugye a pókon én is ott voltam, szóval ez most nem ilyen képregényfilm fikkantós odamondás akart lenni. én nem tudom, mit csinál a dizni mostanában a Marvel filmekkel, de még a kategóriáján belüli mérce szerint is szabadesésben zuhan a színvonal és ezt már az előzetesekből is látták sokan. azt hittem, tücsökciripelés lesz a kommentoknál.

 34. A film felejtős viszont;

  He is here, he is there, he is every-fuckin-where… Hercules!

 35. Wow, no shit!
  Akinek nem jött le hogy ez egy agyatlan hülyéskedés lesz az valami párhuzamos univerzumban él vagy esetleg egy kő alatt?
  A Thor:Ragnarok?
  Vagy esetleg az utolsó Avengersben a kövér Thor?
  A Guardians of the Galaxy?

  Esküszöm nem értem. Mindenki tudta kb. mire lehet számítani, ha nem más ott volt a trailer. Ha nem jön be ez a gyerekes-hülyülős vonal, akkor minek nézitek, komolyan?

 36. Voltak hibái, persze, egy-két dolog nem tetszett, de azt leszámítva hatalmas fun volt. Röhögtünk végig, vizuálisan (bár nem volt egységes), mégis voltak benne érdekes megoldások, nekem nagyon hozta ezt az idióta, Masters of the Universe, Flash Gordon-ra hajazó, 80’s sci-fi baromság utánérzést.

  Nem kell annyira idealizálni ezeket a filmeket, és még jobban nem kell összehasonlítani a szándékos irányt a “lejtmenettel”

 37. Otthon néztem.Emiatt a látványról nem értekeznék, viszont maga a sztori és a humor…nos jól mondta Taika Waititi, ezt a filmet tényleg egy 8 éves gyerek szellemi szintjén rakták össze!16éves pleccsnit kapott, de sokkal inkább az azalatti korosztálynak ajánlott a film!Debil humor, amin nem hogy nevetni nem lehetett, hanem egyenest a szégyenérzet fogott el!A Ragnarök anno tetszett.Ott jól működött Banner és Thor párosa, amire Loki szépen rácsatlakozott!Itt pedig…igazából az előttem sorakozó komment tengerben már felsorolták a problémákat, így nem fogok önismételni!

  Leegyszerűsítve a dolgot:Bale játéka nagyszerű volt, tőle nem is vártam mást.Minden más jelenet a kukába való!

  Gratulálok a Marvelnek, hogy míg az Endgame-ig oda meg vissza voltam a filmjeikért, addigra mostanra egy értékelhető filmet nem tudtak alkotni számomra!A Pókember épp, hogy határeset!

 38. “16éves pleccsnit kapott”

  TUDOD MIÉRT KAPTA, ne terelj! Nem az erőszak vagy a humor miatt.

 39. Teljesen komolytalan volt, de én pont ezért mentem rá. Azt kaptam amit vártam, végig jól szórakoztam. Tény, hogy a sztori mellékes volt a baromkodás mellett és hogy a főgonosz ezáltal (is) teljesen súlytalan és felejthető lett, Bale ide vagy oda. Szóval teljesen megértem a csalódottakat is, engem ez most pont elkapott és vitt végig, még órákig el tudtam volna nézni és fel se tűnt volna, hogy amúgy itt történet alig akad.
  Értékeltem a fekete-fehér rész próbálkozását, bár végül nem lett érdekes (egy új Machbeth szintű megvalósítás már ütött volna).
  A banalitáson nevettem, Jane és Thor csapkodásai nagyon menők voltak, a Mjölnir új képességei kifejezetten látványosak voltak szerintem.

 40. Azzal kezdeném, hogy a héten néztük újra a Ragnarök-öt, és még mindig működött :)
  Ezzel szemben itt múlt héten olvastam az alapjául szolgáló God-Butcher sztorit, és hát annyit el lehet mondani, hogy abban is van egy ellenfél, akinek Gorr a neve – és kb ennyiben ki is merül a hasonlóság.
  Emiatt nem nagyon tudom a történetet csapkodni, mivel láthatóan köze nincs hozzá, csak átemelt – erre viszont totálisan felesleges volt Bale. Sajnos.

  Ami a humort illeti, nem éreztem annyival túltoltnak az előzőhöz képest, mint azt kb minden írás kiemeli, voltak nagyon cringe dolgok, de pl a kecskéken én bevallom minden alkalommal röhögtem, pedig az nagyon az alsó léc szintje :D
  De sokkal inkább tudtam egy önálló Thor-kalandként értelmezni a filmet, szemben a Doktor legutolsó kalandjával, ez részemről pozitívum.

  Portman eszméletlen gyönyörű volt Thor-ként <3
  6/10

 41. nem mint marvel fikázó jöttem, szeretek egy-két filmjüket, magát a marvel mögötti biznisztől kap el a hányinger inkább.

  Bale ellopta a show-t, a kecskéken én is mindig felröhögtem, pedig ahogy fentebb írták, nagyon alsó léc szint:D Crowe is vicces volt. Meg Damon is.

  Tényleg agykikapcsolva lehetett csak szórakozni rajta, tegnap néztük online videótékából csencselve, felirattal, akkor úgy zéró elvárásokkal elnézegettem. Amúgy is csak Bale miatt néztem meg, mert kedvenc színészem. De így egy nappal később, ha elgondolkodom, csak egyre jobban basz fel :D nem LMBTQ-kikacsintásokra gondolok, vagy hogy nincs sztori. Engem a legjobban Portman drámája baszott fel. Nem a saját bőrömön, de saját szűk családi vonalon szembesültem idén a rákkal.. Nem olyan mint ahogy bármelyik filmben előadják, egyszerűen elkap a hányinger, hogy így adják el az embereknek. Inkább akkor ne tegyék bele, de ha meg úgy döntenek, hogy e köré írják szerencsétlen Portman drámáját, akkor vegyék komolyan. Balfasz ötlet volt ezt így beleírni, a száján húznám ki annak a belét, aki ezt kitalálta.

  Ezt leszámítva, igen, nyilván szórakoztató film volt. Bale akár a kedvencem, akár nem, soha többet nem akarom látni.

 42. magától* a marvel mögötti biznisztól*

  Az lemaradt, hogy kár, hogy erre pazarolták Bale karakterét. Kihagyott ziccer volt, pedig elképesztően jól hozta.

 43. “Bale hiába teszi oda magát, egy másodpercre sem vehető komolyan”
  Talán egy komolyabban vett történetben jobban adta volna mert így lehet elüt de Bale szerintem nagyon is hozta a kötelezőt és jól nyomta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.