A Russo tesók a pénz szelében

The theatrical experience is a community experience

Joe Russo 2020

Sharing #Endgame for the first time last year, with each and every one of you, was the most thrilling and rewarding moment in our careers. THANK YOU. We eagerly await the day that we can all be back together in a theater, sharing these experiences once again…

Russo Brothers twitter

A thing to remember, too, is it’s an elitist notion to be able to go to a theater. It’s very fucking expensive. So, this idea that was created — that we hang on to — that the theater is a sacred space, is bullshit.

Joe Russo 2022

Mi lesz most a Gray Man után? ‘a sok megosztásotok twitteren jól esett a szívünknek abban a fél napban amíg trending volt… jaj ne, 2 napja volt a premier és már a következő utáni filmről írtok, ne csináljátok, wtf’

Amúgy igazából nem is az a baj, hogy már máshogy gondolják, hanem a magyarázatok amiket mondanak egyszerűen nem stimmelnek, próbálnak nagyot mondani ahelyett, hogy “a content gyártás felé mozdulnak a cégek, és igyekszünk ezen a piacon is relevánsak lenni”. Ehelyett elitizmussal dobálóznak, mert társadalmi harc a moziba menés, ahol az iszonyat sok milliárdos streaming szolgáltatások az underdog már megint, természetesen a moziélmény mellett érvelő borzasztó elnyomó kritikusokkal szemben.

human
írta
2022. 07. 16. 21:24
megjelenés
2
hozzászolás


2 hozzászólás a “A Russo tesók a pénz szelében” bejegyzéshez

  1. Igen, ez elég fura magyarázat. Nem hinném, hogy bárki el akar (vagy tud) nyomni bárkit – mármint a nézők, vagy a kritikusok. A streaming szolgáltatók a mozikat és fordítva persze igen, de ez természetes, ilyen az üzlet.
    Elnyomás az lenne, ha valaki egyik vagy másik formát be akarná tiltani, vagy korlátozni (streaming ablak, helló…). Ha a választás szabadsága megvan, akkor mehet moziba vagy a kanapéra, aki akar.

    Ettől még lehet, hogy a mozi elit szórakozás lesz egy idő után, pontosabban a gazdagok szórakozása – ahogy a színház egy része az lett. A kis művészmozik egy része már most is csak állami támogatással tud túlélni (legalábbis az ilyen kis piacokon, mint Magyarország), lehet hogy a nagy mozikkal is ez lesz a helyzet egy idő után.

  2. Mekkora dráma! Két rendező a mozis filmjük előtt a mozit, a streaming filmjük előtt a streaminget promózza. Köpönyegforgató képmutatók, számomra teljesen hiteltelenné váltak, remélem szögre akasztják a kabátot! Botrány!!!4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.