Na milyen a Persuasion?

Jane Austen feldolgozás Dakota Johnsonnal a főszerepben, szóval csak jó… ja a Netflixre jött, akkor a szabad kezet kapott készítő ki tudja mit kezdett vele. A lényeg, hogy megjött, páran megnéztétek, szóval az eddig kimaradt karakterposzterek mellé elfér a kérdés: milyen a Meggyőző érvek?

A Netflix belső toplistáján természetesen első épp, ez nem meglepő azt hiszem, hiszen minden Bridgerton nézőnek a főoldalon volt az biztos.

3 hozzászólás a “Na milyen a Persuasion?” bejegyzéshez

  1. Én szeretem a kosztümös filmeket, de sajnos ez nem lett jó.
    A történetben benne lett volna egy sima közepesen jó film, de a kivitelezés nagyon lehúzta.
    Egyrészt olcsó kinézete volt, kosztümök meg díszlet tekintetében is.
    Másrészt, értem én a negyedik fal lebontását, a kinézéseket, kiszólásokat és tud(na) ez működni, de itt nagyon félrement. Ennek része volt a modern nyelvezet be-be erőltetése a párbeszédekbe, hát jaj. (itt egy 6-os vagy, ott 10-es leszel…)
    Igazából ha megcsinálják klasszikus kosztümösnek és kicsivel többet költenek rá, elment volna, de ebben a formában inkább felejtsük el gyorsan.
    Az is eszembe jutott közben, hogy ez Keira Knighley-nak, még így is jobban állt volna…

  2. Szeretem ezt a regényt. Több adaptációt láttam már belőle, egyikkel sem voltam kibékülve teljesen, mert szvsz minisorozat hossz kéne, de ez tényleg fura lett.
    Először nehéz volt megfogni, mi zavar benne, de talán a legjobban a harsány, időnként sajna erőltetett stílus. Ami jól állt a Bridgertonnak és a nagyon szemtelen, de korhű 2020-as Emmának, itt szvsz nem működött, mert katyvaszos lett és azért az alapanyag is más. Lehet, hogy 1 szívmelengető, mélységekkel teli “drámából” nem kellett volna vígjátékot csinálni, vagy ha muszáj, sokkal finomabb kézzel és egységesebben. A modern, nyegle nyelvezet és helyzetek nagyon kilógtak és furán vette ki magát, hogy váltogatták a kifinomult modorral. Karikatúra lett. Akik szeretik az eredetit, nemigen fogják megbocsátani, amit műveltek a főhősnővel, köze nincs Austen karakteréhez, sokszor homlokegyenest más (szelíd, félénk vs. élénk, világi, gúnyos nő), ezzel a mondanivalóból is sok elveszett. Ezek a népek ezerrel le fogják pontozni.

    A könyvet nem ismerőknek viszont szvsz tetszeni fog, akik azért be tudják sorolni egy romkomnak. Szórakoztató, vannak benne jó szálak és látványos, színes film, ez tény. A színészekről nem tudok sokat mondani, nem voltak rosszak, de nem is volt annyira sok szerepük. A kedvenc mellékszereplőm Anne húga, emlékszem rá a Witcher pilotból :) A vegyes származású gárda fura ebben a sztoriban.
    A helyszínek, épületek, erdők, külsős helyszínek mind szuperek és én az ismétlődő kiakadásokon túl azért sokat mosolyogtam és a szereplőknek nem lehet nem drukkolni, talán újranézve külön tudom már kezelni a könyvtől.

    Érdekesség: lett volna 1 másik adaptáció a Fox Stúdiónál Sarah Snookkal a főszerepben, csak a Netflixes miatt elkaszálták a projektet menet közben. Nagy kár, pláne, ha hagyományos adaptáció lett volna, bár nem derült ki. Hátha nekifutnak újra.

  3. Nem vagyok Jane Austen rajongó és a 19. századi anglia sosem érdekelt. Ilyen szemmel nézve, egy bőven nézhető film, még talán az átlag Netflix minőség felett. Dakota Johnson-t birom, a férfi főszereplő borzalmas (a magyar szinkronja olyan mintha egy robot lenne), kémia közöttük zéró, de összeségében nem bántam meg a rászánt bő másfél órát.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.