A DC tartalmak jövője

Ma volt némi HBO Max-Discovery hír, amiből az tűnik filmes szempontból fontosnak, amit a Batgirl kaszánál hallottunk pletykának: a hatalmas, és annak is érződő mozifilmekben látják a DC tartalmak jövőjét.

A CEO konkrétan ezt mondta:

we’re looking to bring Warner back and produce high-quality films. DC is at the top of the list for us. Batman, Superman, Aquaman, Wonder Woman — these are brands known all over the world. We’ve restructured with a team that will have a 10-year plan just focusing on DC, much like Alan Horn and Bob Iger put together with Feige at Disney. We’re not going to release a film before it’s ready. We’re not going to release a film a quarter. But DC is something we think we can make better. We have some great DC films coming up: ‘Black Adam,’ ‘Shazam,’ and ‘Flash.’”

Egyrészt bemutatják a The Flash-t ezek szerint (bár nem tudni milyen formában, lehet lenyelik a veszteséget és kvázi új Flash-t készítenek Ezra Miller miatt), másrészt összeraknak egy csapatot, ahogy a Marvelnél tették a Disneysek, és 10 éves tervet készítenek a DC jövőjét illetően. Nem sietik el a filmeket, csak hogy legyen mit moziba küldeni, hanem igyekeznek a várt sikert elérő műveket gyártani.

Filmes szempontból ők nem látják a piacot arra, hogy 9 számjegyes költségvetésű filmeket csak streamingre gyártsanak, a “mozi az első” az irány.

human
írta
2022. 08. 05. 03:23
megjelenés
17
hozzászolás


17 hozzászólás a “A DC tartalmak jövője” bejegyzéshez

  1. hát

    We have some great DC films coming up: ‘Black Adam,’ ‘Shazam,’ and ‘Flash.’

    ühüm

    great

  2. Jó, hát Shazamot már kicsit késő lenne kukázni. Nemtudom ki hogy van vele, de sztem abból az első rész a legrosszabb DC film volt. Körülbelül annyira rossz volt, hogy simán lehetett volna egy tipikus Marvel mozi is. Ugyan azt a vonalat hozta. Black Adam remélem jobb lesz, de annyira nem bízok benne.

    Igazából még ezek a filmek nem árulnak el majd semmit az új vezetésről. Majd csak azok amik most kapnak zöld utat. De az, ha marad Cavil és Ben már sokat elfog mondani.

    Kinek örömére, kinek nem. Én nagyon remélem, hogy maradnak

  3. A már legyártott és készülő produkciókért aggódom, mert azért csak megnézném azokat is, de remélem tényleg összekapják magukat.

  4. 10 éves terv? Díjazom az önbizalmukat.

    A “- Kevin Feige képes volt megcsinálni az MCU-t egy barlangban, egy doboz kacatból! – Sajnálom én nem vagyok Kevin Feige.” meme továbbra is pontosan leírja a jelenlegi helyzetüket.

  5. Meglepő volt olvasni a napokban ezeket a híreket a Warner-ről. Viszont be kell vallani, hogy ezek kellenek. Vagy ha nem is ezek, valamit kezdeni kellene a Warner-rel, mert az utóbbi évek katasztrofális káoszba fulladtak a részükről.

    És ennél a cégnél vannak a DC licenszek, amikkel simán (igaz rövidtávon azért nem, de) földbe lehetne döngölni a MCU-t. És ők válogatott módszerrel csesztek el mindent. Meg kell említeni a Joker-t, és a The Batman-t. Amik szerintem önmagukban remek filmek, de nem univerzum építésre készítették. Ami talán baj is, mert ilyen különálló filmek nem fognak sokáig megélni szerintem a DCU tervek mellett. A DCU-t kell olyan minőségűre megalkotniuk mint amit az a két film képvisel.

    Ha a DCU hangulata alkalmazkodik Pattinson Batmanéhez, akkor őt átemelném a DCU-ba. Joaquin Phoenix ha jól tudom esélytelen, hogy csatlakozzon bármilyen univerzum építéséhez (ezért ő kiesik). Így Henry Cavill köré én, teljesen újra castingolnám a DC hősöket.

    Viszont én kizártnak tartom, hogy a The Batman/Joker nyers, sötét stílusában építsék újra a DCU-t. Én nagyon örülnék neki, de szerintem azzal nem lehet felérni az MCU sikeréhez.

    Ez a Shazam és Black Adam film is mehet a kukába. Black Adam nem akkora karakter, hogy egy univerzum megalapozásához elő kelljen venni. Az a film csak azért készült el, mert Dwayne Johnson-ra írták. Ott nem a karakter a lényeg, hanem Dwayne Johnson starpower-ében bíznak. Csak az nagyon kevés lesz.

    Főleg úgy!, hogy a Zöld Lámpásokhoz még hozzá sem nyúltak. (Mondjuk most még azt mondom, hogy szerencsére. Mert legalább azt nem cseszték el.)

    Egy új DC univerzumot, Superman, Batman, Green Lantern, Flash filmekkel, majd egy közös mozival be lehetne rúgni. Nem kell oda Aquaman, Cyborg, Shazam, Black Adam (és a többi film, ami előkészületi fázisban van a Warner-nél). Wonder Woman pedig azért kell, hogy nő is legyen a bandában.
    Aquaman sajnos nem működik jól csapatban. Mivel ő eléggé helyhez kötött (víz), így egy Justice League filmben eléggé nehéz vele mit kezdeni.

    A DC alapja egy jó Superman casting (Cavill), és egy jó Batman casting. Az a kiindulópont. Amíg ezt nem teszik rendbe, tervezhetnek ők bármit..

    Én Matt Reeves víziójával teljesen elégedett vagyok a Batman-t illetően. Örülnék ha tényleg ő építhetne univerzumot. De nem hiszem, hogy azzal a vízióval a MCU nyomdokaiba lehetne lépni. Pedig az alkalom jó lenne, mert az MCU kezd kicsit összeesni, kicsit megrogyott a színvonal.

    Én nagyon bízom benne, hogy a The Flash mozit nem csak azért nem kukázzák, mert Miller megkattant. Hanem azért, mert az a film jelentené a nagy reset-et a DCU-ban, és semmissé tenné az eddig történteket.
    Szépen ki kell írni, hogy az eddigi filmek az Earth-1195-ön játszódtak (ilyen alternatív föld jelenleg nincs a DC Comics-ban sem.) És lezárni, eltörölni az egészet..

  6. “Főleg úgy!, hogy a Zöld Lámpásokhoz még hozzá sem nyúltak. (Mondjuk most még azt mondom, hogy szerencsére. Mert legalább azt nem cseszték el.)”

    És a Reynolds film, amit elcsesztek? :)

  7. @Mammut

    Uhh tényleg. :)
    Azt valahogy sikerült elfelejtenem szerencsére. Simán beleillett volna viszont ebbe az eddigi DCU-ba. :(

  8. 2-3 évente jön egy új 10 éves terv a DCU-ra szóval túl sokat eddig ez nem mond. :)

  9. Csinálhatnának szerintem olyasmit is, mint az X-men filmeknél, hogy 2 külön generáció (vagy 2 külön föld,multiverzum részletkérdés) amik egy idő után találkoznak. Maradhatnának meglévő castingok, lehetnének újak, és az univerzum nélküli filmeket össze lehetne így simítani.

  10. Nem tudom mi lesz ebből (mondjuk nem hiszem hogy rosszabb mint az eddigi dcu) de ezzel speciel egyet tudok érteni: “Filmes szempontból ők nem látják a piacot arra, hogy 9 számjegyes költségvetésű filmeket csak streamingre gyártsanak” Legutóbb a The gray mannél írtam hogy 200 millióból csináltak valamit ami jó esetben ha háttértévének elmegy… szóval ilyesmi luxusok nem ártana ha senkinél nem férnének bele.

  11. legalabb tartjak a dc szokást, kepregenyekben is 5-6 evente resetelnek mindent kis túlzással.

  12. Közben az Ezra Miller nevű mániákusról kiderült, hogy nem csupán az van a számláján, amiről eddig tudtunk. Konkrétan egy Manson-klánhoz hasonló szektát vezetett Izlandon(!), ahol lányokat tartott bezárva egy kégliben és totális lelki-terrorban tartotta őket. És gondolom még mindig nem tudjuk a felét se annak, amit ez a démon művelt. Szóval a Flash film esetleges bemutatójával kapcsolatban enyhén szólva is vetődnek fel komoly kérdések

  13. El kell dönteniük milyen irányba mennek el.
    Elmentek a Snyder terv felé, majd a Batman v Superman kritikái miatt megvágták a Suicude Squadot és a Justice League filmet. Holott kiderült utólag jó irány lett volna.

    Most vagy maradjanak az önálló filmes, művészibb vonalon (pl. Joker, az idei Batman) vagy a Batman köré kezdjenek hozzá egy univerzumépítésnek, olyan komorabb, nem gyerekbarát hangulatban. A lényeg: hangulatban semmiképp ne utánozzák a Marvelt mert úgy nem sok értelme van (Aquaman).

  14. Az uratok

    Lol! Ezt te se gondolod komolyan! :)
    Nem kell ám mindent elhinni, amit összehordanak a firkászok. Simán eltudom képzelni, hogy orgiáztak, drogoztak sokan, csaptak pár ilyen bulit, aztán utólag néhányan feljelentést tettek, hogy egy kis pénzt vagy hírnevet kicsikarjanak maguknak.

  15. Engem már semmi sem lep meg ezzel az őrült fazonnal kapcsolatban. Ez az a tipikus tébolyult, akiből bármit kinézek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.